Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rosjanie wylaczyli wszystkie sramykanskie satelity gps znad ich terytorium (polowa swiata).

Sramykancy nie chciali dac zezwolenia na takie same satelity, zeby Rosjanie umiescili swoje nad terytotium usa.

Maja racje, popieram Rosje.

srameryka to panstwo ktore najwiecej szpieguje na calym swiecie.

Tak wiec Rosjanie sa bystrzejsi od europejczykow bo nie pozwalaja na jawna dyskryminacje i jawne szpiegowanie w bialy dzien.

Europejczycy zas nie maja nic przeciwko ze usa ich szpieguje na kazdym kroku, sa jak zwykle przydupki srameryki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I bardzo dobrze zrobili...........

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Rosjanie wylaczyli wszystkie sramykanskie satelity gps znad ich terytorium (polowa swiata).

Sramykancy nie chciali dac zezwolenia na takie same satelity, zeby Rosjanie umiescili swoje nad terytotium usa.

(...)

Tak wiec Rosjanie sa bystrzejsi od europejczykow bo nie pozwalaja na jawna dyskryminacje i jawne szpiegowanie w bialy dzien.

Europejczycy zas nie maja nic przeciwko ze usa ich szpieguje na kazdym kroku, sa jak zwykle przydupki srameryki.

Matko Boska!

A co to za brednie jakieś kosmiczne?

Jakim to niby cudem Rosjanie sa w stanie wyłączyć amerykańskie satelity nad ich terytorium???

Przecież to kompletna bzdura!

Szanownemu Koledze ideologiczne najaranie kompletnie zaćmiło jasność umysłu. Zalecam dużo zimnej wody i odcięcie od putinowskiej propagandy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma co nabijać się z Tommiashi-ego. Artykuł z wklejonego przez niego linka zaczyna się tak:

"Rosja wyłącza GPS. To odpowiedź Moskwy na działanie Amerykanów. W odpowiedzi na wniosek władz na Kremlu Federalna Agencja Kosmiczna Rosji wyłączyła 11 satelitów amerykańskiej nawigacji satelitarnej Global Positioning System."

Do słowa pisanego można mieć zaufanie. Nie każdy głaskał płot.

Nie ma co nabijać się z Tommiashi-ego. Artykuł z wklejonego przez niego linka zaczyna się tak:

"Rosja wyłącza GPS. To odpowiedź Moskwy na działanie Amerykanów. W odpowiedzi na wniosek władz na Kremlu Federalna Agencja Kosmiczna Rosji wyłączyła 11 satelitów amerykańskiej nawigacji satelitarnej Global Positioning System."

Do słowa pisanego można mieć zaufanie. Nie każdy głaskał płot.

Widzisz dziadekwłodek - ja się zastanawiam nad tym, co czytam.

A Koledzy którzy o innych piszą per "lemingi" jak widać nie bardzo.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niestety nasze media nie przywiązują wielkiej wagi do tego co piszą, a przeważnie na nich swoją wiedzę opierają czytelnicy. Takie kruczki jak owe wyłączenie satelitów czy parowóz spalinowy, statek wojenny, etc. są łatwo przyswajalne i powielane.

No cóż, czasami nawet powierzchowny kontakt z płotem zmusza do myślenia.

Przepraszam bardzo ja nic nie napisałem o "wyłączeniach satelitów". I nie ja Tylko Adam wkleił link z artykułem z Onetu....

Osobiście wskazałem tylko na fakt iż "dobrze Rosjanie zrobili ograniczając w sposób pewnie tylko sobie znany funkcjonalność hamerykańskich zabawek ".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przepraszam bardzo ja nic nie napisałem o "wyłączeniach satelitów". I nie ja Tylko Adam wkleił link z artykułem z Onetu....

Osobiście wskazałem tylko na fakt iż "dobrze Rosjanie zrobili ograniczając w sposób pewnie tylko sobie znany funkcjonalność hamerykańskich zabawek ".

Masz rację. Zwracam honor.

Mnie chodzi głownie o niski poziom merytoryczny mediów i ich wielkie roszczenia opiniotwórcze.

Dla zainteresowanych artykuł przystepnie tlumaczący problem:

Ukryta Zawartość

I nazważniejsze zdanie: "Worldwide, the GPS network includes 2 master coordination stations (one primary, one backup), 16 monitoring sites, and 12 control antennas (all tucked in next to a monitoring site), none of which are in Russia."

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla zainteresowanych artykuł przystepnie tlumaczący problem:

http://space.io9.com/us-russia-tension-threatens-gps-system-1575859240

I nazważniejsze zdanie: "Worldwide, the GPS network includes 2 master coordination stations (one primary, one backup), 16 monitoring sites, and 12 control antennas (all tucked in next to a monitoring site), none of which are in Russia."

I to jest najlepsza ilustracja i podsumowanie:

BmpnzMPCAAEcvwS.jpg .

To czeka USAmerykę.

Edytowane przez dziadekwłodek

Ukryta Zawartość

No i Głuchowski mnie rozczarował !!!

Jak widać mając 17 lat miał więcej rozumu niż teraz ....................

Co kasa i popularność robi z człowiekiem .................Ahh żal..

Ukryta Zawartość

I to jest najlepsza ilustracja i podsumowanie:

To czeka USAmerykę.

Powielanie putinowskiej propagandy. Ewentualnymi sankcjami ruscy sami kopią się w dupę bo przyspieszą rozwój amerykańskich programów kosmicznych (co zresztą już nastąpiło).

Jestem Europejczykiem.

Ogladalem rozne filmy dokumentalne ostatnio i w jednym z nich była pokazana prywatyzacja wręcz silowa jak narzucala hameryka, w czasach kiedy zadzil Jelcyn Rosja Rosja szla w strone kapitalizmu co doprowadzilo do masowej biedy likwidacji przemyslu bankructwa Rosji oraz powstania supermilionerow, jednym słowem porazka i rozwalenie kraju...

A jak hameryka z Chile dzialala to dosłownie straszne to było przypomnieli mi się faszyści niemal to samo... także silowe instalowanie demokracji a hitlerowska rzadza rządzeniem swiatem to w sumie to samo tylko inne narzędzia...

i jeszcze jeden film w ktorym moje przypuszczenia co do prywatyzacji się potwierdzily ze celem prywatyzacji jest umożliwienie malej garstce ludzi i firm dorabiania się fortun a w zamian udupienie reszty.... coz kryzys to kolejna faza prywatyzacji jaka będzie nastepna? a ostatnia? (to w sumie wojna zawsze tak jest - po tym zostanie zlikwidowana)

chwilowy brak działalności w audio.

...jeszcze jeden film w ktorym moje przypuszczenia co do prywatyzacji się potwierdzily ze celem prywatyzacji jest umożliwienie malej garstce ludzi i firm dorabiania się fortun a w zamian udupienie reszty...

A wiesz co się dopiero w Rosji w tzw państwowości dzieje np ze zdzieraniem podatków ? prawie wszystko idzie na Moskwę i Sankt Petersburg i wojsko, przy czym jak wyszło na jaw (bodajże w magazynie forum o tym kiedyś czytałem), nawet do 65% tego co zostało teoretycznie przeznaczone na uzbrojenie, to znikało różnymi sposobami w prywatnych kieszeniach osób odpowiedzialnych za zarządzanie tymi pieniędzmi, był też kiedyś artykuł o tym jak Putin przeznaczył pod Moskwą teren na osiedlenie i sprowadzenie osób kompetentnych do walki z korupcją, a jak się okazało już po dosyć krótkim czasie większość z tych osób na państwowych pensjach stało się prawdziwymi krezusami !.

''Cytat z raportu o poziomie zycia w Rosji : ''poniżej granicy ubóstwa realnie żyje pomiędzy 35 a 45 % społeczeństwa rosyjskiego''

Tak że zwykłych ludzi to tam raczej wyciskają jak cytryny a potem z tego kupują rezydencje w najbogatszych krajach świata.

Edytowane przez Krak_oN

Ukryta Zawartość

No i Głuchowski mnie rozczarował !!!

Jak widać mając 17 lat miał więcej rozumu niż teraz ....................

Co kasa i popularność robi z człowiekiem .................Ahh żal..

Biedny Tommiashi!

Tak wierzył w szczerego demokratę Putina i doskonalość wprowadzanej przez niego "prawdziwej demokracji" a tu taki cios!

Mamy klasyczny problem psychologiczny i Tommiashi musi sobie z nim poradzić. No i okazuje się, że Rosję i jej realia zna lepiej niż facet który spędził w niej swoje życie :-).

No cóż, co zaślepienie robi z człowiekiem...

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Moderator Slawek R dal mi ostrzezenie za przekrecanie nazwy grupy narodowosciowej a dotyczy to amerykancow.

Czy na bocznicy obowiazuja polskie reguly gramatyczne ?

Mysle ze w demokracji obowiazuje wolnosc wypowiedzi jak i wolnosc pisowni.

Zauwazylem ze na forum jest paru nawiedzonych maniakow ktorzy licza przecinki i dostaja zawalu serca gdy nie widza kropki.

Panie Slawku - jezeli pan nie wie to owy szpiegowski kraj monitoruje wszystko i wszystkich a szczegolnie nazwy zwiazane i ich wysokim Ego, typu amerykanin, ameryka.

zeby utrudnic szpiega szpiegowanie pisze po polsku ale troche inaczej - moja pisownia nie ma na celu obrazanie kogokolwiek.

Ba owy kraj postepuje nie fair , ochydnie , nie ma zadnych regul i zasad.

Wedlug mnie moglby pan dac dzis ostrzezenie panu ubamie ktory wlasnie przebywa w stolicy. :)

---------------------------------------------------------------------------------------

Powracajac do tematu , Rosjanie i Chinczyca sa napewno madrzejsi od Europejczykow:

Ukryta Zawartość

Nie beda uwzgledniac opini manipulowanych marykanskich agencji opiniotworczych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Moderator Slawek R dal mi ostrzezenie za przekrecanie nazwy grupy narodowosciowej a dotyczy to amerykancow.

(...)

Kiedyś zgłosiłem, że obraźliwy jest wpis zawierający " nie będę kopał się z koniem" uzasadniając, że jest to porównanie uwłaczające. Ten sam moderator zastosował sankcje wobec jego autora. Można byłoby to skwitować ha,ha, ha - gdyby nie było to kompromitujące. Nie dla mnie. Oczywiście.

(...)

Powracajac do tematu , Rosjanie i Chinczyca sa napewno madrzejsi od Europejczykow:

http://tvn24bis.pl/informacje,187/rosja-i-chiny-stworza-swoja-agencje-ratingowa,435356.html

Nie beda uwzgledniac opini manipulowanych marykanskich agencji opiniotworczych.

"Newseek"Lisa donosi: "Komentarze pisane przez Rosjan różnią się od tych pisanych przez prorosyjskich Polaków. – Nauczyliśmy się je rozpoznawać – twierdzi ekspert." Są inteligentniejsze. http://swiat.newsweek.pl/ekspert-jak-poznac-propagandowe-posty-pod-ukrainskimi-tematami-,artykuly,281589,1.html

Adamowi i Dzadkowiwłodkowi

86437962393114089119.jpg

Pijcie chłopaki bo na te ryje z wiejskiej przy wizycie obanana nie da się na trzeźwo patrzeć.....

_________

Edit moderator

Ostrzeżenie za obraźliwe w charakterze wpisy, naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5.

Edytowane przez SlawekR

Biedny Tommiashi!

Tak wierzył w szczerego demokratę Putina i doskonalość wprowadzanej przez niego "prawdziwej demokracji" a tu taki cios!

Mamy klasyczny problem psychologiczny i Tommiashi musi sobie z nim poradzić. No i okazuje się, że Rosję i jej realia zna lepiej niż facet który spędził w niej swoje życie :-).

No cóż, co zaślepienie robi z człowiekiem...

Swietny wywiad. W rzeczywistosci jak to w zyciu pewnie jest jeszcze gorzej. Zawsze mozna powiedziec ze go hameryka zwerbowala, che, che.

Adamowi i Dzadkowiwłodkowi

86437962393114089119.jpg

Pijcie chłopaki bo na te ryje z wiejskiej przy wizycie obanana nie da się na trzeźwo patrzeć.....

Przynajmniej trzezwi sa. Wolisz czasy Brezniewa i jego wizyty kiedy ledwo trzymajacy sie na nogach dawal buzke Gierkowi?

Przynajmniej trzezwi sa. Wolisz czasy Brezniewa i jego wizyty kiedy ledwo trzymajacy sie na nogach dawal buzke Gierkowi?

Wiesz kiedyś przywódcy byli pijani, a naród trzeźwy.

Teraz jest na odwrót.

Wiesz kiedyś przywódcy byli pijani, a naród trzeźwy.

Teraz jest na odwrót.

Jajcarz z tego naszego Kolegi.

Jestem Europejczykiem.

No jak widać nie tylko ja z takiego założenia wyszedłem że nie da sie na "trzeźwo" oglądać tego spektaklu.

Ukryta Zawartość

Przepraszam za wklejkę z WP którą wklejam w odpowiedzi na ostrzeżenie które dostałem 2 posty wcześniej..............

a tymczasem.................Rosja umorzyła prawie cały 11-miliardowy dług Korei Północnej

Ukryta Zawartość

Rosyjski wiceminister finansów Siergiej Storczak wyjaśniał, że przez uregulowanie zadłużenia rozumie się przeliczenie rubli na dolary, umorzenie 90 proc. długu i wykorzystanie pozostałej części według schematu "zadłużenie w zamian za pomoc" w dziedzinie energetyki, zdrowia czy edukacji przy realizowaniu wspólnych projektów w Korei Płn.

Moskwa realizuje kilka wspólnych projektów ze swym sąsiadem, w tym budowę transkoreańskiej linii kolejowej, linii energetycznej i gazociągu do Korei Południowej przez Koreę Północną.

Da się ???

Wystarczy zamienić armaty na wspólne inwestycje dla dobra całości a nie sponsorować przewroty...........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ale nie każdy chce działać dla dobra wszystkich niektórzy chca działać tylko dla swojego dobra .... i jak zysk wymaga "ukradzenia slabszemu lub go zastraszenia albo zmuszenia do okreslonych nawet niekkrzystnych dzialan i zachowan" to nic nie poradzisz ....

chwilowy brak działalności w audio.

Rzeczywiście Korea Północna może być dla wszystkich wzorem do naśladowania ;-))).

A kto pisze o wzorze do naśladowania.???

Podałem przykład że można zamiast robić przewrót w kraju sypiąc coraz mniej wartościowymi papierkami , podpisać długotrwałe umowy między krajami, otwierać rynek, pomagać w restrukturyzacji gospodarki.

Tym samym nie wylewać "dziecka z kąpielą" tak jak to było u nas przez 25 lat że mało co już zostało do spier....lenia bo i zostało tylko cytując klasyka "dno i wodorosty".

Wcale bym się nie zdziwił jakby w Korei Północnej za 10/15 lat żyło się obywatelom lepiej niż w republikach bananowych takich jak Polska.

No ale nie każdy chce działać dla dobra wszystkich niektórzy chca działać tylko dla swojego dobra .... i jak zysk wymaga "ukradzenia slabszemu lub go zastraszenia albo zmuszenia do okreslonych nawet niekkrzystnych dzialan i zachowan" to nic nie poradzisz ....

I tu jest sedno ...............Putin działa dla dobra swojego kraju chyba nikt zdrowy na umyśle nie ma co do tego wątpliwości.............

Niektorzy ludzie nie moga sie z tym pogodzic i nie moga uwierzyc ze inne osoby maja inne spojrzenie lub inne poglady.

Ukryta Zawartość

Mi Putin tyle placi ze niedlugo bede kupowal wille pod Moskwa !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

Mi Putin tyle placi ze niedlugo bede kupowal wille pod Moskwa !!

Adam mi też płaci...... będziemy sąsiadami.

I tu jest sedno ...............Putin działa dla dobra swojego kraju chyba nikt zdrowy na umyśle nie ma co do tego wątpliwości.............

owszem, dla dobra swojego kraju .

i dobro jego kraju obecnie nie jest równoznaczne z dobrem kraju w ,którym żyjesz.

w świecie bez politycznej poprawnosci takich co w obecnej sytuacji wielbia putina zwano by zdrajcami

owszem, dla dobra swojego kraju .

i dobro jego kraju obecnie nie jest równoznaczne z dobrem kraju w ,którym żyjesz.

w świecie bez politycznej poprawnosci takich co w obecnej sytuacji wielbia putina zwano by zdrajcami

Całe szczęście że nie masz monopolu na to żeby kogoś nazwać bohaterem lub zdrajcą.

Wg mnie Putin dzięki zręcznej polityce robi więcej dobrego dla świata niż " krwiożerczy układ Atlantycki " który tylko niesie za sobą zgliszcza i cierpienie niewinnych .......

Co nie mogę mieć takiego zdania?

Czy to już wykracza poza ramy "tej" demokracji którą wyznacza ww.układ?

Edytowane przez Tommiashi

Niektorzy ludzie nie moga sie z tym pogodzic i nie moga uwierzyc ze inne osoby maja inne spojrzenie lub inne poglady.

NIe nalezy tolerowac poglądów gloryfikujących ludzi i postawy antypolskie.

Całe szczęście że nie masz monopolu na to żeby kogoś nazwać bohaterem lub zdrajcą.

to nie jest monopol tylko fakt .

putin to sprawny polityk wrogiego obecnie państwa.

ale powiem ci Tommiashi śmieszną rzecz , takich jak ty sie kataloguje :)

a tymczasem.................Rosja umorzyła prawie cały 11-miliardowy dług Korei Północnej

czyli Rosja dała 10 miliardów Korei Północnej aby reżim nie upadł

i taka to alternatywna wobec atlantyckiej koncepcja polityczna

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.