Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Naturalną rzeczą dla tak zwanej "zachodniej demokracji" jest to że o wielu niewygodnych sprawach się milczy.

Jakie szczęście mają Rosjanie, że u nich wolno mówić o niewygodnych sprawach. Niewygodnych dla "zachodniej demokracji" oczywiście, bo w byłej wielkiej i nieobjętej spraw niewygodnych nie uświadczysz, choćbyś i szukał.

Miałbyc to czołg rosyjski zniszczony na Ukrainie, tymczasem był to typowy człog ukraiński.

ROTFL i moja koszula nigdy już nie odzyska śnieżnej białości. Typowy czołg ukraiński jest oczywiście pomalowany na kolory niebieskie i żółte, to elementarne drogi Watsonie.

generalnie typwe czolgi ukrainskie tak maja a dzialka tez sa typowe ukrainskie.Wszystko generalnie tam jest typowe ..ukrainskie.Jak to na ukrainie.Ja nawet w iraku widzialem typowe AK ukrainskie.

generalnie jak sie potem okazalo za kierownica siedzial kierowca ambasady amerykanskiej i oczywiscie ze nawalony a nawet znarkotyzowany bez zadnych hamulców i ludzkich odruchów.Moze nawet faszysta..

wypisz wymaluj ....szczaw w malinach.

Generalnie z pod jednej plandeki wystawała jedna noga. Muls - twoja?

(...)

ROTFL i moja koszula nigdy już nie odzyska śnieżnej białości. Typowy czołg ukraiński jest oczywiście pomalowany na kolory niebieskie i żółte, to elementarne drogi Watsonie.

Masz rację. A wszystkie ruskie cięzarówki mają namalowane porterety Putina. Pogadaj dalej z przedszkolakami - ten sam poziom.

A generalnie twója argumenacja wspiera to, co napisałem. Nic nie jest tam pewne do końca.

Edytowane przez Włodzimierz

Co nie zwalnia z wyciągania wniosków.

Oczywiscie. Oto wniosek - flimik może być wytworem ukraińskiej propagandy. W słusznej sprawie oczywiście.

• Redaktorzy

Nawiązując do tematu wątku, jakie to ciekawe: Rosjanie inteligentni, a tu takie niemądre rzeczy robią.

Wiesz co Włodek?

Całkiem ci się musk zlasował, takie pierdoły wypisujesz, że aż głowa boli.

Naprawdę w to wierzysz?

Jestem Europejczykiem.

Może i inteligentni ale obrońców w Polsce mają mało inteligentnych.

Oj, tak. Czyta się to jak najgłupszą propagandę z czasów realnego socjalizmu.

Jestem Europejczykiem.

Szanowni adwersarze nie uznają, że mogą być inne poglądy na rzeczywistość, niż te oczywiście słuszne, które sami reprezentują. Poglądy odbiegajace od przyjętego przez nich wzorca są nic nie warte, podobnie jak mało warci są ci, którzy je głoszą. Ci demokraci, o bezkresnych jak kosmos umysłach, nie czują nawet jak sami taka postawą siedzą w czasach, kiedy obowiązywał z urzędu nakaz jednomyślności.

Tyle wstępu. Oto dwie opinie odmienne od powszechnie obowiazujących.

Z Polski: "W sytuacji, jaką mamy, Zachód dąży do takiego gospodarczego osłabienia Rosji, żeby zubożona ludność masowo się zbuntowała i obaliła prezydenta Putina. Takie narodowe powstanie będzie miało przeciwników, zatem rozlew krwi jest z góry wpisany w ten projekt."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I z Norwegii: "- Europejska Polityka Sąsiedztwa wobec krajów na wschodzie była błędem pod tym względem, że za model przyjęto w niej proces rozszerzenia, stworzono oczekiwania, że kraje te wejdą do UE i nie doceniono reakcji Rosji - uważa norweska politolożka Pernille Rieker."

Ukryta Zawartość

Na podstawie obu można postawic pytanie: Czy Zachód wobec Rosji i Ukrainy popełnił błąd, czy było to zaplanowane i długofalowe działanie? Niezaleznie od tego, jaką kto da odpowiedź - nie można w czambuł potepiać tylko i wyłącznie Rosji, bowiem w tym konflikcie nie ma niewinnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mozna by spytac jeszcze fofmana co mysli o rosji.A potem oglosic w prasie no i przedrukowac.

albo taki plaszczak, wipler.Troche mamy autortytetow.

jak dzis pamietam jak plaszczak u olejnik przed zliżajaca sie wizyta u putina jednoznacznie oswiadczył ze wobec kaczynskiego putin schowa sie pod stół.Szkoda ze nie doczekał..biedny.

Ukryta Zawartość

Kumpel Włodka?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Profesor Mordka

Sądzac po stylu, sposobie i jakości wypowiedzi - raczej są to twoi kumple.

I ta gwara z Ochoty. Nie mam najmniejszych watpliwości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę, że jesteś znawcą :) I to tęgim. Jak we wszystkim.

Ten półgłówek z Łodzi pochodzi i mieszka od ponad 20 lat w USA.

Podobny do ciebie wypisz wumaluj. Mogłem się omylić rozumisz.

Kolejna porcyjka manipulacji medialnej.

Ukryta Zawartość

Proszę zwrócić uwagę na stwierdzenie Zginęło do....

Czyli ilu zginęło 1 czy 150 czy może 200 ???????????

Z Polski: "W sytuacji, jaką mamy, Zachód dąży do takiego gospodarczego osłabienia Rosji, żeby zubożona ludność masowo się zbuntowała i obaliła prezydenta Putina. Takie narodowe powstanie będzie miało przeciwników, zatem rozlew krwi jest z góry wpisany w ten projekt."

Ukryta Zawartość

Senator McCain przepowiada Putinowi los Kaddafiego...- jaki raj mamy w Libii po interwencji zachodu wszyscy wiemy !

Włodzimierz świetny artykuł........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

- Oczywiście, Rosja ponosi główną odpowiedzialność" za działania wobec Ukrainy - zastrzegła Rieker. Niemniej, zdaniem ekspertki, UE "zbyt skupiła się na zmuszaniu Ukrainy i innych krajów, by przyjęły unijne acquis, i nie widziała jasno, że to może być odebrane przez Rosję jako prowokacja".>>>to jest w nim najlepsze.Przypomina teze ze kobieta moze byc zgwalcona o ile jest ubrana wyzywajaco.

<br />Włodzimierz świetny artykuł........ <br />

najlepsze ze chec wspolpracy z UE to pomysł ukrainy...tyle ze nie całej.

Pani znafca raczej nie wie co mowi jesli mówi ze ukraine któś zmuszał.

widocznie swoje przemyslenia pisze na biegunie magnetycznym.

Edytowane przez muls

Skoro powyżej było kilka filmików, to również wklejam, gość poniżej twierdzi że pokazuje typowe mieszkanie w Rosji, ponoć telewizory 32'' to są już raczej uważane za ogromne i są dosyć rzadko spotykane a windowsy są tylko oryginalne i nie ma żadnego pirackiego ściągania plików bo od razy wyłapują :

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Oto dwie opinie odmienne od powszechnie obowiazujących.

Ukryta Zawartość

I z Norwegii: "- Europejska Polityka Sąsiedztwa wobec krajów na wschodzie była błędem pod tym względem, że za model przyjęto w niej proces rozszerzenia, stworzono oczekiwania, że kraje te wejdą do UE i nie doceniono reakcji Rosji - uważa norweska politolożka Pernille Rieker."

Ukryta Zawartość

Na podstawie obu można postawic pytanie: Czy Zachód wobec Rosji i Ukrainy popełnił błąd, czy było to zaplanowane i długofalowe działanie? Niezaleznie od tego, jaką kto da odpowiedź - nie można w czambuł potepiać tylko i wyłącznie Rosji, bowiem w tym konflikcie nie ma niewinnych.

Drogi Władymirycz, to, że Rosja się denerwuje, gdy kraj z którym sąsiaduje nie chce do Rosji, jest zjawiskiem geopolitycznym znanym przynajmniej od XVII wieku, jeśli nie wcześniej. W związku z tym nie wiem dlaczego Rieker uważa, że coś odkryła. Kwestią jest wyłącznie to, czy się uważa, ze Rosja ma prawo kierować państwami, które z nią sąsiadują i kazać im realizować politykę gospodarczą i międzynarodową korzystną dla Rosji, czy też uważamy, że takiego prawa nie ma. Jeśli to pierwsze, to sprawa jest zamknięta: strony poinformowały się wzajemnie o swoich poglądach. Natomiast jeśli to drugie, to pytanie brzmi, dlaczego koledzy wygłaszacie stwierdzenia, z których wynika, jakbyście jednak popierali to pierwsze?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

(...) UE "zbyt skupiła się na zmuszaniu Ukrainy i innych krajów, by przyjęły unijne acquis, i nie widziała jasno, że to może być odebrane przez Rosję jako prowokacja".>>>to jest w nim najlepsze.Przypomina teze ze kobieta moze byc zgwalcona o ile jest ubrana wyzywajaco.

Hmmm...

Ciekawe porównanie, daje do myślenia.

Obnaża sposób myślenia tych, którzy uważają, że Rosja została "sprowokowana".

A gdzie prawo do samostanowienia, czy Ukraina jest czyjąś własnością? To samo pytanie dotyczy też Polski i innych krajów które wyrwały się z sowieckiego kręgu.

Jestem Europejczykiem.

Drogi Władymirycz (...)

Zachowujesz się jak troll, a przecież jesteś moderatorem. Zapytam się więc wprost - czy nie wiesz łajzo maryn, jak brzmi poprawnie mój nick?.

.To jest linia obrony kazdego pospolitego gwalciciela jakim jest putin i paru ekspertów idiotow..

<br />Obnaża sposób myślenia tych, którzy uważają, że Rosja została "sprowokowana".<br />

<br />Zachowujesz się jak troll, a przecież jesteś moderatorem. <br />
wladimirze putinowicz a nie lepiej pisac na berdyczow.Mam wrazenie ze twoje poczucie szczawa w malinach wynika z czegos innego niz tylko z nicka.

Hmmm...

Ciekawe porównanie, daje do myślenia.

Obnaża sposób myślenia tych, którzy uważają, że Rosja została "sprowokowana".

A gdzie prawo do samostanowienia, czy Ukraina jest czyjąś własnością? To samo pytanie dotyczy też Polski i innych krajów które wyrwały się z sowieckiego kręgu.

A co z prawem do samostanowienia: Jugosławii, Iraku, Libii, Syrii, etc.? Im to prawo nie przysługiwało, USA są ich właścicielami? Tych pytań się nie uniknie. Do tego Łagowski trafnie zwraca uwagę, że automatyzm podziału b. ZSRR nie zawsze był dobrym rozwiązaniem.

Co do Polski to idziesz o krok za daleko w swoim myśleniu albo krok w niewłaściwą stronę.

mozna by zwrocic uwage ze to była misja wielu panstw swiata na konkretna sytuacje polityczna w tym mordy i wojny..

jasne jak rosja dobierze sobie turkmistan to bedzie w podobnej sytuacji.

Edytowane przez muls
  • Redaktorzy

A co z prawem do samostanowienia: Jugosławii, Iraku, Libii, Syrii, etc.? Im to prawo nie przysługiwało, USA są ich właścicielami? Tych pytań się nie uniknie. Do tego Łagowski trafnie zwraca uwagę, że automatyzm podziału b. ZSRR nie zawsze był dobrym rozwiązaniem.

Co do Polski to idziesz o krok za daleko w swoim myśleniu albo krok w niewłaściwą stronę.

Cały czas, że u was biją Murzynów. Zero inwencji. Wygląda na to, że wy proigrali, gospodin Kałakutas. W którą stronę nie obrócisz, dupa zbita.

Zachowujesz się jak troll, a przecież jesteś moderatorem. Zapytam się więc wprost - czy nie wiesz łajzo maryn, jak brzmi poprawnie mój nick?.

Wiem. Ja stosuję pieszczotliwy przydomek, jak to w rozmowie. Nie ma w nim nic obraźliwego. Nawiasem mówiąc, odpowiedź na resztę mego komentarza okazała się zbyt trudna. Słusznie.

Edytowane przez jozwa maryn

Ale ja Włodzimierzu mieszkam tutaj i pomysły Putina mnie niepokoją. Ja rozumiem, że tobie nic nie zrobią, ale inni nie mają tej pewności.

A co do podziału ZSRR to myśmy go robili? Amerykanie? Czasem sami się nie podzielili?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

10% to nie tak dużo, tj. w skali ekonomii państwa to już poważne, ale jeśli nie pójdzie za tym przynajmniej drugie i trzecie tyle, to nie będzie to samo w sobie powodem poważniejszych ruchów tektonicznych.

10% to nie tak dużo, tj. w skali ekonomii państwa to już poważne, ale jeśli nie pójdzie za tym przynajmniej drugie i trzecie tyle, to nie będzie to samo w sobie powodem poważniejszych ruchów tektonicznych.

Rok temu kurs EUR/RUB był 43,675 dzisiaj jest 58,194.

10% to chyba ostatni miesiąc, w ciągu ostatniego roku to ok. 33% a to już jest coś.

Do dolara jest jeszcze gorzej, ok. 45% !!!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Bo z krótki mają okres między siewem/sadzeniem a zbiorami...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

(...)

Wiem. Ja stosuję pieszczotliwy przydomek, jak to w rozmowie. Nie ma w nim nic obraźliwego. (...)

Skoro wiesz nawet, że jesteś moderatorem i piszesz w ten sposób - to jeszcze gorzej.

Może we swojej wiosze uchodzisz za inteligenta, ale tu jesteś cham i prostak. Jest to obraźliwe, bo tu na Bocznicy kojarzone jest jednoznacznie z Putinem, który jest postrzegany negatywnie jako "bandyta", "gangster", "paranoik", etc. (zapożyczone z felietonu B. Łagowskiego"). Także twoja intencją było obrażenie mnie i w sposób nie budzący najmniejszej wątpliwości. Dajesz w ten sposób pożywkę i przyzwolenie innym na podobne napastliwe pisanie.

Pieszczoty zachowaj dla przyjaciela bądź przyjaciółki. Nie lubię, jak ktoś mi język w dupę wkłada.

(...) Nawiasem mówiąc, odpowiedź na resztę mego komentarza okazała się zbyt trudna. Słusznie.

Mówiąc wprost. Z prostactwem staram się dyskutować jak najmniej albo wcale. Uważam, że słusznie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.