Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No Tak nawet Łysenko przy niektórych na forum wymięka.........

Dawać tego linka proszę o pokazanie jak to separatyści chowają się za cywili przed waleczną Ukraińską Armią i walą z Grada. :)

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Ja to widziałem, ale nie widzę powodu dla którego miałbym szukać teraz tego linka za ciebie. W czasie który poświęcasz na swoje smętne żale dawno byś to znalazł.

Jasne. Wpis roku na Bocznicy. Spadaj na nasyp kolejowy.

Prostal z siebie Włodzimierzu. W dodatku upierdliwy.

Wpisałem w google trzy słowa - ostrzał, Grad, bloki.

Wyskoczyło na pierwszym miejscu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piętnaście sekund roboty. Fakturę za szkolenie prześlę pocztą, podaj dane płatnika.

Jesteście chłopcy-putinowcy ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Prostal z siebie Włodzimierzu. W dodatku upierdliwy.

Wpisałem w google trzy słowa - ostrzał, Grad, bloki.

Wyskoczyło na pierwszym miejscu:

Ukryta Zawartość

Piętnaście sekund roboty. Fakturę za szkolenie prześlę pocztą, podaj dane płatnika.

Jesteście chłopcy-putinowcy ...

Weź nie kompromituj się dalej. Jakieś bloki, paczka fajerwerków, komórka ii program do obróbki wideo i audio. I to ma być dowód?

Ukryta Zawartość

Dowody są w rosyjskiej TV.Słynącej z prawdy(Prawdy?) i obiektywizmu.

Jeżeli czegoś nie pokaże Russia Today to tego nie ma ;-).

Pytanie chłopcy: BBC lub DW kupiłoby taki materiał jako wiarygodny?

No To ja też co roku robię ostrzał z Grada zaczynam 31.12.2014 o godzinie 00:00

Blokowiska widać wszędzie są takie same Donieckie , Warszawskie, Łódźkie, Kijowskie..........

Ten materiał VIDEO to jakiś śmieć , powinien nosić tytuł, "Fajerwerki zza szpary :)"

Jaja normalnie.......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

No to wiadomości oficjalne, specjalnie dla naszych Kolegów, żeby nie płakali, że to wojna informacyjna i imperialistyczny spisek:

"Rosyjskie ministerstwo finansów prognozuje, że w 2015 rosyjskie PKB spadnie o 0,8 procent. To pierwsza oficjalna prognoza ze strony władz w Rosji zakładająca recesję. Wcześniej prognozowano wzrost o 1,2 procent.

Pozostałe rosyjskie założenia na 2015:

- średni kurs dolara: 49 rubli

- średnia cena ropy: 80 USD za baryłkę

- odpływ kapitału 90 mld USD (po 125 mld USD w 2014)

- inflacja średnioroczna: 7 procent"

Ciekawe, na czym opierają swoje optymistyczne szacunki odnośnie kursu rubla i ceny ropy?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

No to wiadomości oficjalne, specjalnie dla naszych Kolegów, żeby nie płakali, że to wojna informacyjna i imperialistyczny spisek:

"Rosyjskie ministerstwo finansów prognozuje, że w 2015 rosyjskie PKB spadnie o 0,8 procent. To pierwsza oficjalna prognoza ze strony władz w Rosji zakładająca recesję. Wcześniej prognozowano wzrost o 1,2 procent.

Pozostałe rosyjskie założenia na 2015:

- średni kurs dolara: 49 rubli

- średnia cena ropy: 80 USD za baryłkę

- odpływ kapitału 90 mld USD (po 125 mld USD w 2014)

- inflacja średnioroczna: 7 procent"

Ciekawe, na czym opierają swoje optymistyczne szacunki odnośnie kursu rubla i ceny ropy?

Istotnie ciekawe. Urals dziś kosztuje 70 USD.

Edytowane przez jozwa maryn

Putin:

"Proponuję na cztery najbliższe lata nie zmieniać warunków podatkowych oraz wprowadzić ulgi podatkowe dla tych, którzy zaczynają swój biznes. To znaczy zwolnienie z obowiązku podatkowego na dwa lata. Proponuję też ogłosić pełną amnestię dla kapitału, który do Rosji wraca. Dosłownie pełną" - powiedział Putin. "Jeśli ktoś zalegalizuje swój biznes w Rosji, to nikt nie będzie go pytał o źródła i sposoby zdobycia tego kapitału" - podkreślił.

Niski ukłon w stronę przestępczości zorganizowanej.

Jestem Europejczykiem.

jak widac maja juz noz na gardle.Tyle ze do agentow GRU nie zdazyli jeszcze wyslac maili z kierunkiem prowadzenia dezinformacji..

Nie sadze zeby mafia zagraniczna chciala sie zetrzec z rosyjska.

Corocznie wygłaszane orędzie Putina wywołało wysyp krytycznych opinii ekspertów powiązanych z TokFM i "Gazetą Wyborczą":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezydent Rosji wygłosił dobre przemówienie, adekwatne do obecnej sytuacji wytworzonej przez Zachód wokół Rosji. Warto zwrócić uwagę, kto wygłasza owe krytyczne, ale oczywiście "obiektywne" opinie.

Cornelius Ochmann, ekspert niemieckiej Fundacji Bertelsmanna - który ma opinię chorobliwego rusofoba. Powiązany z instytucją, o SS-mańskich tradycjach, która wspierała niemiecki Wehrmacht, a po II WŚ jest najprawdopodobniej pod wpływem służb specjalnych USA.

Jadwiga Rogoża, główny specjalista Zespołu Rosyjskiego OSW. Nie będę komentował, bo nie chcę się narażać polskim i nie tylko służbom.

Wreszcie ekspert ekonomiczny prof. Anders Aslund. Bardzo kontrowersyjny w branży, jeśli chodzi o wyrażane poglądy. Do tego jeden z reformatorów gospodarki rosyjskiej w czasach Jelcyna/Gajdara. Związany z CASE i Sorosem. W pprzeszłości doradzał też Ukrainie.

Tacy ludzie kształtują opinie o współczesnej Rosji. Oczywiście poprawne i obiektywne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Włodzimierz od rana na froncie walki ideologicznej ;-).

Newsy prosto z RT?

To ma być odniesienie i argumentacja. Przecież to jest skrajny debilizm propagandowy.

To ma być odniesienie i argumentacja. Przecież to jest skrajny debilizm propagandowy.

Jeżeli piszesz o swoich wpisach to uważam, że jesteś nieco zbyt krytyczny.

Tak z ciekawości - skąd masz informacje o ekspertach? Tak się tym interesujesz od lat, czy przepisałeś z jakiejś tuby Putina?

Można prosić jakieś źródła?

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli piszesz o swoich wpisach to uważam, że jesteś nieco zbyt krytyczny.

(...)

Coś posobnego - uważam, że przedstawiłem jedynie suche sprawdzone fakty.

(...)

Tak z ciekawości - skąd masz informacje o ekspertach? Tak się tym interesujesz od lat, czy przepisałeś z jakiejś tuby Putina?

Można prosić jakieś źródła?

Z ogólnie dostępnych źródeł niemieckich, polskich, rosyjskich i szwedzkich.

Z ogólnie dostępnych źródeł niemieckich, polskich, rosyjskich i szwedzkich.

Widzę, że od ostatniego razu mocno podciągnąłeś się w guglaniu. Może łaskawie coś podeślesz, inni koledzy też skorzystają.

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że od ostatniego razu mocno podciągnąłeś się w guglaniu. Może łaskawie coś podeślesz, inni koledzy też skorzystają.

Nie podeślę łaskawie...

Nie wzrusza mnie prostackie podpuszczanie.

Śmieszny jesteś Włodzimierzu. Wstydzisz się, że łykasz putinowską propagandę jak pelikan rybki?

Ja znalazłem artykuł Ochmana (o którym zresztą do tej pory nie słyszałem) z 2012 roku i uważam, że jest bardzo interesujący.

Jest to analiza niemieckiej polityki wschodniej i jej ewolucji i nie widzę tam śladu rusofobii. Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Śmieszny jesteś Włodzimierzu. Wstydzisz się, że łykasz putinowską propagandę jak pelikan rybki?

(...)

Sam nie wiesz ci bierzesz do swojej propagandowej gęby.

(...=

Ja znalazłem artykuł Ochmana (o którym zresztą do tej pory nie słyszałem) z 2012 roku i uważam, że jest bardzo interesujący.

Jest to analiza niemieckiej polityki wschodniej i jej ewolucji i nie widzę tam śladu rusofobii. Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Wyjątkowo szybko. Przeczytam i wypowiem się. Chociaż jestem pewien, że wcześniej o nim nie miałeś najmniejszego pojęcia.

Ukryta Zawartość

Wyjątkowo szybko. Przeczytam i wypowiem się. Chociaż jestem pewien, że wcześniej o nim nie miałeś najmniejszego pojęcia.

Nie umiesz czytać????????????????

Przecież sam to napisałem!

Całkiem ci ta putinowska propaganda odbiera jasność myślenia.

Jestem Europejczykiem.

Przestaję rozumieć twoje bełkotliwe wpisy. O co konkretnie ci chodzi?

Napisałem przecież jasno i wyraźnie, że nazwisko Ochmann pierwszy raz słyszę.

Przeczytałem jego artykuł (dałem linka) i jestem pod wrażeniem. Czytam następny i też jest rozsądny i bardzo wyważony.

Twierdzenie, że jest rosofobem uważam w związku z tym albo za wzięte z kapelusza, albo przepisane z putinowskiej propagandy.

Jasno i wyraźnie?

Jestem Europejczykiem.

Przestaję rozumieć twoje bełkotliwe wpisy. O co konkretnie ci chodzi?

Napisałem przecież jasno i wyraźnie, że nazwisko Ochmann pierwszy raz słyszę.

Przeczytałem jego artykuł (dałem linka) i jestem pod wrażeniem. Czytam następny i też jest rozsądny i bardzo wyważony.

Twierdzenie, że jest rosofobem uważam w związku z tym albo za wzięte z kapelusza, albo przepisane z putinowskiej propagandy.

Jasno i wyraźnie?

Zawsze wypowiadam się jasno i wyraźnie. Nie interesuje mnie, gdzie i jakie dzwony słyszysz...

Dla wielu zwykłych Amerykanów Polacy są w postrzegani tak naprawdę jako Rosjanie :

Ukryta Zawartość

Ja też kiedyś słyszałem w Krakowie taką rozmowę dwóch idących Amerykanów że dla nich w ich odczuciu Polska jest taka sama jak Rosja, słysząc to nieco się skrzywiłem a jeden z nich to dostrzegł i powiedział coś w rodzaju, no ale przecież oni uważają że są wyraźnie odmienni, no ale on jednak nie był za bardzo o tym przekonany.

Amerykanie ogólnie mają blade pojęcie o świecie. Ci to chociaż kojarzyli.

Amerykanie, którzy nie podróżują i nie interesują się światem mają blade pojęcie o świecie, bo niby dlaczego mieliby mieć barwne - natomiast wybitni Polacy, którzy nigdy w US nie byłi, wiedzą wszystko o tym kraju i o ludziach tutaj żyjących - wiedzą lepiej niż sami Amerykanie. Wiedzą jak tutaj jest, jak się tutaj żyje, jakie są priorytety... po prostu znają się. Znają się, bo widzą co się dzieje, obserwują i analizują zarówno internet jak i dziennik telewizyjny oraz inne wiadomości - po prostu wiedzą wszystko co i jak.

Powiedziałbym tak: najinteligentniejsza nacja na świecie to Rosjanie - tak, oni są wybitni i pierwsze miejsce na podium piastują od lat. Srebrny medal należy oczywiście się nam i jesteśmy tuż zaraz za Rosją - nasi to niesamowite mózgi, wprost ideał w każdym wymiarze, choć rywalizacja o najlepszość z Ruskimi jest zaciekła. Zauważyłem też, że ostatnio na trzecie miejsce wskoczyli Serbowie z Bośni - zjechało się ich tutaj w ostatnich latach i idą do przodu jak przecinak - za chwilę mogą nas wyportkować z drugiego miejsca, a to już nie będzie takie wesołe. Opanowują wszelakie pozycje janitorów, dozorców i naprawiaczy - ostatnio nawet przyjechali wymienić mi zamek w drzwiach i zamiast prostej czynności wymiany wkładu, popsuli drzwi - ale są prawie the best i też uważają, że Amerykanie to idioci, chociaż sprzątają im kraj za trzynaście na godzinę.

Parker's Mood

Piękny opis, poetycki wręcz, ale mnie chodziło o kompletnie coś innego.

Zdarzało mi się rozmawiać z młodymi Amerykanami w Europie i ich pojęcie o świecie było dla mnie sporym odkryciem.

Pamiętam jednego który strasznie dziwił się, że co kilkaset kilometrów jest jakiś inny kraj. Dla niego było to coś niesamowitego.

Jestem Europejczykiem.

Tak, też mnie Ameryka zadziwiła - swoją potęgą, przestrzenią, obyczajowością, łatwością i nieskomplikowanym życiem, uśmiechem, luzem i przede wszystkim zupełnym brakiem ciśnienia. Szkoda, że coraz większa zgraja oszołomów ignoruje te wartości i próbuje wprowadzać chaos i smród.

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.