Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pieprzenie głupot. Może dałbyś lepiej przykład z Europy, gdzie partie parlamentarne dostają kasę z Moskwy i nic się nie dzieje.

Jestem Europejczykiem.

Pieprzenie głupot. Może dałbyś lepiej przykład z Europy, gdzie partie parlamentarne dostają kasę z Moskwy i nic się nie dzieje.

Nie możesz sam o tym napisać. Chętnie to przeczytam i odniosę się do tego.

Nie możesz sam o tym napisać. Chętnie to przeczytam i odniosę się do tego.

Było o tym sporo, ale zapewne nie w Rossia Today. Jeżeli masz problemy z posługiwaniem się wyszukiwarkami to zaraz coś podeślę.

"Opłaca się być europejskim przyjacielem Władimira Putina. Doświadczyła tego Marine Le Pen, szefowa Frontu Narodowego, coraz bardziej liczącej się siły politycznej we Francji - pisze w felietonie Leonid Bershidsky.Ta francuska partia dalekiej prawicy uzyskała kredyt wysokości 9 mln euro od rosyjskiego banku.

źródłem kredytu dla Frontu Narodowego okazał się mały rosyjski bank w Czechach - First Czech Russian Bank (FCRB).

Bank ten w 100 proc. jest własnością rosyjskiego finansisty Romana Popowa, który nie prowadził we Francji żadnych znanych projektów."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Było o tym sporo, ale zapewne nie w Rossia Today. Jeżeli masz problemy z posługiwaniem się wyszukiwarkami to zaraz coś podeślę.

Nie mi chodzi o Russia Today, ani o podsyłanie czegokolwiek. Nie mam też problemów z wyszukiwarkami. Po prostu daj link i swój komentarz do niego, jako zagajenie do dyskusji.

Putin kupuje głosy europejskiej prawicy, a ona nie widzi w tym żadnego problemu.

I to jest problem europejskiej prawicy, jeśli jest to prawdą. Polska prawica i bez kupowania jest w większości prorosyjska - nie mam na myśli PO i PiS.

I to jest problem europejskiej prawicy, jeśli jest to prawdą. Polska prawica i bez kupowania jest w większości prorosyjska - nie mam na myśli PO i PiS.

Naszej prawicy imponuje, że Putin tak sprawnie wziął swój naród za mordę a oni go jeszcze za to kochają. Niedościgły wzór.

Jestem Europejczykiem.

Są ludzie,którzy lubią czuć bat nad sobą.

I tacy, którzy chętnie by ten bat potrzymali. Na razie niewiele im z tego wychodzi, stąd frustracja, zazdrość i fascynacja facetem któremu to się udało.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe,że ci sami ludzie,którzy twierdzą,że u nas nie ma demokracji jednocześnie akceptują satrapię Putina.

No cóż schizofrenia niejedno ma imię!

Naszej prawicy imponuje, że Putin tak sprawnie wziął swój naród za mordę a oni go jeszcze za to kochają. Niedościgły wzór.

Może bardziej podzielisz się swoją wiedzą o polskiej prawicy. Widzę, że jest wielka.

Ciekawe,że ci sami ludzie,którzy twierdzą,że u nas nie ma demokracji jednocześnie akceptują satrapię Putina.

No cóż schizofrenia niejedno ma imię!

Właśnie. Skoro demokrata Jelcyn był tak wielki i dobrze odbierany, to czumu jego namaszczeniec Niemcow skończył dosłownie w rynsztoku.

Edytowane przez Włodzimierz

Jak rozumiem Włodzimierz cieszy się, że Jelcyn padł a dzierżymorda Putin trzyma się mocno.

Jedno pytanie - z czego się cieszysz Włodzimierzu???

Jestem Europejczykiem.

Jak rozumiem Włodzimierz cieszy się, że Jelcyn padł a dzierżymorda Putin trzyma się mocno.

Jedno pytanie - z czego się cieszysz Włodzimierzu???

Niedawno w wątku "Polityka" w #82853 odpowiadałeś tak :" (...)Widzę, że masz gówniarską manierę odpowiadania pytaniem na pytanie."

Na pogrzebie Niemcowa wypowiadał się odkurzony premier John Major. Wpadł niczym Niemcow. Blado. Krytykował politykę Putina. Zapomniał biedaczysko w jaki sposób jego poprzedniczka doszła do władzy i jaką prowadziła politykę wobec własnego społeczeństwa i w jaki sposób to społeczeństwo uczciło jej śmierć. Zapomniał o zbrodni pedofilii uprawianej i ukrywanej przez pokolenia brytyjskiej władzy, zapomniał także o roli W. Brytanii w polityce USA niszczenia świata. Widać, że nazywanie siebie demokratą zwalnia od myślenia i odpowiedzialności. Prawdziwych zachodnich demokratów i ich wyznawców.

Edytowane przez Włodzimierz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Właśnie. Skoro demokrata Jelcyn był tak wielki i dobrze odbierany, to czumu jego namaszczeniec Niemcow skończył dosłownie w rynsztoku.

Pieprzysz głupoty, mieszasz tematy i wątki, robisz jeden wielki bigos po to, żeby wybielić Putina.

Jeszcze raz zapytam - dlaczego Włodzimierzu? Tęskno ci do azjatyckiej dyktatury?

Jestem Europejczykiem.

Pieprzysz głupoty, mieszasz tematy i wątki, robisz jeden wielki bigos po to, żeby wybielić Putina.

Jeszcze raz zapytam - dlaczego Włodzimierzu? Tęskno ci do azjatyckiej dyktatury?

No to jeszcze raz: "(...)Widzę, że masz gówniarską manierę odpowiadania pytaniem na pytanie." I nie tylko - dalej chcesz recenzować wszystko i wszystkich. Ze mną w ten sposób sonie nie pogadasz.

dziadek wlodek i tommiashi sa naszczescie w mniejszosci zapewne posiadaja juz ruskie paszporty ,sa juz spakowani i gotowi na wycieczke do raju,rosja nie byla nie jest i nigdy nie bedzie naszym przyjacielem no chyba ze oddadza nam wladze i przejmiemy ich zloza i wszystkie bez wyjatku bogactwa naturalne,wtedy mozemy zostac przyjaciolmi,poki co jestem jak najbardziej za tym aby nasi amerykanscy bracia jak najszybciej zbombardowali prewencyjnie moskwe.

Pożytecznym idiotom Putina:

"W Wiedniu, za zamkniętymi drzwiami, w ścisłej tajemnicy odbył się zjazd europejskich nacjonalistów i eurosceptyków. Jednym z głównych gości była deputowa Frontu Narodowego, Marion Maréchal-Le Pen, wnuczka założyciela partii i siostrzenica szefowej FN Marin Le Pen. Kilka dni wcześniej jej partia zwyciężyła francuskie wybory do Parlamentu Europejskiego. Spotkanie odbyło się przy wsparciu finansowym bliskich Putinowi rosyjskich oligarchów oraz ideologa putinizmu Aleksandra Dugina.

Jak ustaliła szwajcarska gazeta „Tages Anzeiger” oficjalnym powodem zjazdu był Kongres Wiedeński na którym świętowano 200 lat „Świętego Przymierza” (Imperium Rosyjskie, Cesarstwo Austriackie, Królestwo Prus) - zawartego inicjatywy cara Rosji Aleksandra I. Deklarowanym celem „Świętego Przymierza” była promocja zasad chrześcijańskich w polityce zagranicznej i wewnętrznej państw.

W rzeczywistości 31 maja, w salach barokowego wiedeńskiego Pałacu Miejskiego Liechtensteinów, omawiano nie historię. Gości przyjmował Konstantin Małofiejew rosyjski nacjonalista, „prawosławny oligarcha”. On też prowadził posiedzenia. Małofiejew jest podejrzewany m.in. o sponsorowanie rosyjskich terrorystów na wschodzie Ukrainy oraz rosyjską okupację Krymu.

Inni delegaci z Moskwy to – Aleksander Dugin, współzałożyciel Partii Narodowo-Bolszewickiej, główny ideolog putinizmu, utworzenia europejsko-azjatyckiego sojuszu pod kierownictwem Moskwy, wielbiony przez rosyjskich polityków i generałów. W kwietniu w swoim wystąpieniu w telewizji Dugin opowiedział się za stworzeniem „piątej prorosyjskiej kolumny przedstawicieli inteligencji, którzy jak Rosjanie chcą umocnić tożsamość narodową. W ten sposób będziemy mogli opanować Europę i jej mieszkańców i połączyć z nami” - przytacza słowa Dugina włoska „La Repubblica”.

Francję na zjeździe reprezentowała deputowana Frontu Narodowego, Marion Maréchal-Le Pen (wnuczka założyciela partii i siostrzenica Marin Le Pen) oraz historyk, europoseł od FN Aymeric Chauprade (opowiadający się za bliską współpracą z Rosją). Kilka dni przed spotkaniem w Wiedniu Front Narodowy zwyciężył we Francji w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Z Hiszpanii do Wiednia przyjechał książę Sykstus Henryk Burbon-Parmeński, lider katolisko-monarchistycznego ruchu karlistów. Z Szwajcarii zaś - Serge de Pahlen, potomek słynnego rosyjskiego rodu szlacheckiego, którego przodkowie po rewolucji październikowej uciekli do Europy Zachodniej.

Zebrani chwalili Władimira Putina. Jeden z nich oświadczył, że władca kremla jest „zbawcą” i reinkarnacją cara Aleksandra I."

Jestem Europejczykiem.

ale czy wiadamo tak z grubsza, na czym polega wyzszosc panstwa putina od naszego wedlug informacji pana wlodzimierza i jego kolegi?? Bo oprócz wklejanek jak na razie nie ma zadnych argumentów na rzecz tego dlaczego im sie podoba.Jak na razie to sputnik w polskim wydaniu..

prosze zwrocic uwage ze uzywam nicka pan wlodzimierz a nie władimirowicz mimo ze wladimirowicz jest bardziej rosyjskie a wiec BLIZSZE sercu pana wlodzimierza.Z jakis wzgledów jednak mu to nie pasuje.Rozumiem ze wtedy to oczywiste byłoby ze to sputnik w wydaniu polskim.

i cała propaganda wali sie na łeb.

Edytowane przez muls

No proszę, Jaro_747 okrył spisek narodowców. I na wybiórczo zacytował, bez podawania źródła fragment większego tekstu. Beż źródła być może dlatego, że owe źródło uchodzi za proputinowskie. To się nazywa manipulacja. Znacznie ciekawszy jest pełny tekst, a szczególnie ta jego część:

"Te nieliczne media liberalno-lewicowe (niemiecki „Frakfurter Allgemaine Zietung”, szwajcarski „Tages Anzeiger”, polska „Gazeta Wyborcza”), które odnotowały ten fakt, donoszą, że wspomniane ugrupowania i organizacje zawiązały coś w rodzaju nowego „Świętego Przymierza”, którego zasadniczym celem jest zwalczanie „poprawności politycznej” i rewolucji antropologicznej lansowanej wewnątrz Unii Europejskiej (ateizm, konsumpcjonizm, gender, sodomia, masoneria), wsparcie dla koncepcji Unii Eurazjatyckiej we wschodniej części Starego Kontynentu, propagowanie powrotu do zasad „koncertu mocarstw” i suwerenności narodowo-państwowej oraz propagowanie idei Wielkiej Europy, od Atlantyku po Pacyfik opartej na zasadach „ekumenizmu chrześcijańskiego”, konserwatywnym modelu organizacji społecznej i sfery publicznej oraz powstanie wspólnej przestrzeni ekonomicznej. To oczywiście cele bardziej długofalowe.

A tymczasem eksponuje się także fakt, iż konflikt ukraiński i „uwiąd starczy” Brukseli doprowadził do polaryzacji europejskiej sceny politycznej (w tym szczególnie zaś Parlamentu Europejskiego) i Rosja, próbując osłabić pozycję samej UE, jak i USA, usiłuje wokół wartości konserwatywnych i Realpolityk zjednoczyć ugrupowania eurosceptyczne, dzięki czemu będzie mogła przy pomocy „agentury wpływu” oddziaływać na struktury wewnętrzne, instytucje unijne oraz politykę zewnętrzną, szczególnie zaś na kierunku wschodnim i atlantyckim.

Nie należy w końcu zapominać, że w cieniu Ukrainy toczą się europejsko-amerykańskie rokowania o stworzeniu wspólnej strefy wolnego handlu. Nie bez znaczenia jest również próba Kremla, zmierzająca do wyjścia z politycznej izolacji po inkorporacji Krymu oraz działania wyprzedzające wobec scenariusza konfrontacyjnego na linii Wschód-Zachód.

Jednym słowem – różnego rodzaju maści „faszyści”, nacjonaliści i inne „prawicowe oszołomy” usiłują wskrzesić „demony przeszłości” i zniwelować cały powojenny dorobek integracji europejskiej. W komentarzach widać zatem wyraźne, choć niewyartykułowane, odniesienie do koncepcji osi Paryż-Berlin-Moskwa i straszenie społeczeństw europejskich „bajką o żelaznym wilku”. Czy to z kolej nie przypomina jednak „prawicowych” bajdurzeń o roli masonerii i „spiskowej teorii dziejów”? A może to taki nowy AntyBilderberg, który kilkanaście dni wcześniej obradował na tematy polityki globalnej w belgijskim Spa. Przecież i ta grupa – za którą stoją największe koncerny medialne – także obradowała w „sekrecie”, a jej celem jest również „poprawianie świata”."

Ukryta Zawartość

Oczywiście wywód Jaro_747 jest tzw. poprawny i słuszny. Na Bocznicy otrzymał z miejsca wsparcie innych autorytetów - co widać powyżej. Widać, ze jak zwykle znają się oni na wszystkim, tylko że akurat o tym tekście nie mieli, jak zwykle, nic do powiedzenia. No cóż autorytety na Bocznicy tak już mają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

Wyższośc polega na tym,że Rosja jest antyunijna.A dla naszych" "eurosceptyków" UE jest czymś najgorszym z najgorszych.

Wszystko co jest przeciw Brukseli jest dobre.To ten typ rozumowania.

No proszę, Jaro_747 okrył spisek narodowców. I na wybiórczo zacytował, bez podawania źródła fragment większego tekstu. Beż źródła być może dlatego, że owe źródło uchodzi za proputinowskie. To się nazywa manipulacja.

Oczywiście wywód Jaro_747 jest tzw. poprawny i słuszny. Na Bocznicy otrzymał z miejsca wsparcie innych autorytetów - co widać powyżej. Widać, ze jak zwykle znają się oni na wszystkim, tylko że akurat o tym tekście nie mieli, jak zwykle, nic do powiedzenia. No cóż autorytety na Bocznicy tak już mają.

Same bzdury Włodzimierzu, żeby nie powiedzieć brednie.

Cytowanego przez ciebie artykułu z prokremlowskiej gadzinówki (którą jak widzę pasjami czytujesz) nie znam. Cytowałem z:

Ukryta Zawartość

Aczkolwiek chodzi mi po głowie, że pierwszy raz widziałem to gdzie indziej.

Natomiast widać, że to cytowany przez ciebie artykuł jest ściągnięty z innych źródeł i skompilowany w sposób kompletnie przeinaczający sens oryginału.

Komentarz na temat mojego "wywodu" jest kompletnie bez sensu, bo go po prostu nie ma, ograniczyłem się do cytatu.

Kolejny raz piana zasłania ci oczy i widzisz rzeczy, których nie ma a nie widzisz tych, które są.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Rzeczywiście masz tym razem masz dużo racji. Tekst jest stary, publikowany w podobnej formie przez kilka portali - także i ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I to nie piana, a pierwsze skojarzenie, było powodem mojej pomyłki. Zresztą gdybyś dochował odrobinę staranności i podał od razu linku do tekstu, a ja szybciej sprawdził w swoim archiwum, nie byłoby całego zamieszania z pochodzeniem tekstu. Odszczekuję oczywiście manipulację. Natomiast nie widzę powodu, aby dezawuować jakiś tekst tylko dlatego, że autor złożył go z dwóch innych i szczegółowo to zaznaczył. Powołujesz się przy tym na prawacki portal, a prawkami rzekomo się brzydzisz - tu jednak ci to pasuje. Mnie natomiast zrzucasz posługiwanie się artykułem z prokremlowskiej gadzinówki. Cały ty. W razie potrzeby służę linkiem do artykułu o tym wydarzeniu w "La Repubblica".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Włodzimierz

Jeżeli chodzi o portal geopolityka.org, to na którymś z portali był filmik gdzie był wywiad z przedstawicielem (czy też redaktorem) tego portalu, który powiedział że jest przyjacielem wszystkiego tego co ma radziecką symbolikę i ideologię, np wszystkie te kraje które mają w swoich godłach sierp i młot.

Niestety nie mam linka do tego wywiadu (a po obejrzeniu miałem wtedy to sobie zapisać i podlinkować tutaj), próbowałem go teraz odnaleźć ale lipa, był chyba jakoś nietypowo zatytułowany czy coś.

Piszę to po to bo dobrze jest wiedzieć jaka idea stoi za danymi portalami, bo to czasami jest ciężko wyczuć a jak się już wie to lepiej można filtrować artykuły pod jakim kątem są optymalizowane, najlepsze oczywiście byłyby obiektywne i bezstronne analizy ale o takie jest naprawdę ciężko w tych czasach.

Tymczasem w Rosji rośnie w siłę tzw nacjonalistyczny bolszewizm, a ta ideologia oprócz komunizmu (teraz chodzi o trochę co innego ) ma na celu stworzenie (oni uważają że właściwie odtworzenie) Rosji w pełnych ramach związku radzieckiego, ta ideologia zakłada po wchłonięciu nas w Rosję wykorzenienie wszelakiej tradycji Polskiej. I to jest właśnie ta siła jeszcze bardziej mroczna od Putina, ten koncept się nazywa właśnie nowo Rosja. I to ugrupowanie też właśnie intensywnie uprawia propagandę w internecie, tj oprócz ludzi reprezentujących władzę Putina, którzy są jednak trochę z innej bajki (też są dla nas groźni ale nieco mniej), chociaż kto tam wie jak to z tym wszystkim jest.

.

Edytowane przez Krak_oN

Oba portale pisały o jednym wydarzeniu - każdy podkreślił inne akcenty w podsumowaniu. Nie jest żadną tajemnicą, że portale mają swoje sympatie, a nawet ulegają określonym wpływom. Nie pamiętam już gdzie przeczytałem o onet.pl, że prezentuje on szkodzący Polsce niemiecki punkt widzenia. Nie znaczy to, ze przestane go czytać i nie zakładam, że znajdę tam nic dla siebie. Wielu tu piszących byłoby zaskoczonych różnorodnością opinii na polskich wyższych uczelniach, a nawet w obrębie tej czy innej uczelni.

Natomiast w sferze jedynie poprawnych i słusznych opinii dzisiejsze czasy, przypominają PRL z odwróceniem o 180 stopni. W ostatnim tygodniku "Przegląd" znalazłem takie dwa fragment. Najpierwprof. Bronisław Łagowski piszący o duchu publicznym w Polsce, cytujący za Studnickim opinie pewnego Francuza z 1927 roku: "Polacy, jakaż to mizerna rasa, jak mali ludzie, jakże rozpaczliwa małostkowość we wszystkim, w dobrym, w złym, w obojętnym. (...) Wszystko, czego dokonują Polacy, wykonywane pod tchnieniem ukrywanej nienawiści, która im (...) wykrzywia idee. (...) I rządzą tak, jak rządzi niewolnik, dorwawszy się do władzy. (...) Gdy toczy się walka o prawdę, nikt nie oświadcza się za nią i nikt przeciw niej; pustka zupełna i nicość, obrzydliwa podłość, ubrana w gesty brutalne wobec słabych, w gesty służalcze wobec silnych" (...)"

I prof. Jacek Raciborski w wywiadzie pt. "Spirala milczenia" : "-Problem jest poważ. Mamy do czynienia z agresywnym maistreamem, który definiuje polskie interesy i przedstawiawłasna wykładnie jako bezalternatywną. Trzeba mieć dużo odwagi, by eksponować inny ogląd sytuacji. (...) Wczoraj w TVN usłyszałem nowe określenie mające dezawuować krytyków polityki rządu: "klub przyjaciół Putina".(...)"

Myślę, że te dwa cytaty dobrze ilustrują moją tezę.

Powołujesz się przy tym na prawacki portal, a prawkami rzekomo się brzydzisz - tu jednak ci to pasuje. Mnie natomiast zrzucasz posługiwanie się artykułem z prokremlowskiej gadzinówki. Cały ty. W razie potrzeby służę linkiem do artykułu o tym wydarzeniu w "La Repubblica".

Oj Włodzimierzu!

Zacząłeś z sensem po to, żeby wszystko zepsuć. No i jak zwykle czytasz nieuważnie ;-).

Pisałem, że sam atrukuł widziałem gdzieś wcześniej. Ten akurat link wkleiłem, bo wyskoczył mi w google na górze, a poza tym rozbawiło mnie, że będę cytował z jakiegoś prawackiego portaliku. Ale przecież chodzi o informację a nie o to, kto ją podaje i po co, nie myślmy jak bolszewicy! Link możesz podać.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.