Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Som, som. Spora część tych bardziej dociekliwych już nie żyje, inni wynieśli się z Rosji. Ale pożyteczni idioci uważają, że krystalicznie uczciwy Putin wypędził złodzieji i oczyścił państwo z korupcji. Też tak uważasz Włodzimierzu?

Uważam, że rządzi Rosją lepiej od Jelcyna i to przede wszystkim daje mu tak wielkie poparcie społeczne.

wielkie poparcie społeczne.

ja bym dał im możliwość podróżowania po Europie Zach na podstawie tylko dowodu, w 2 lata majdan by wybuchł na placu czerwonym i szlag by Putina zaraz trafił. przecież 90% ludności Rosji nigdzie w życiu nie było! jak kiedyś, parę lat temu Ruski przyjechał do kumpla, jak mu pokazalismy, jak wygląda miasto, to chłopina mało zawału nie dostał.

Uważam, że rządzi Rosją lepiej od Jelcyna i to przede wszystkim daje mu tak wielkie poparcie społeczne.

I to znaczy, że nie kradnie i nie bierze łapówek? Przecież Putin był człowiekiem Jelcyna i załatwił mu nietykalność. I przy okazji przejął po nim złodziejski biznes.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Som, som. Spora część tych bardziej dociekliwych już nie żyje, inni wynieśli się z Rosji.

Np. taki Berezowski. Etalon uczciwości.

krystalicznie uczciwy Putin

Prymitywne myślenie binarne.

Rosji nigdzie w życiu nie było! jak kiedyś, parę lat temu Ruski przyjechał do kumpla, jak mu pokazalismy, jak wygląda miasto, to chłopina mało zawału nie dostał.

Tak samo mogło zdarzyć się z Polakiem w Rosji i mam na myśli przyczynę zawału jako zazdrość itd. To tylko kwestia człowieka który widział co widział w swoim życiu i zobaczył mały wyrywek innego kraju .

Tak samo mogło zdarzyć się z Polakiem w Rosji

ale chyba w drugą stronę, raz tam byłem i dziękuję do syfu na dworcu kol i smrodu w hotelu jakoś nie mogę się przemóc. żarcie w knajpie, jak i obsługa na poziomie Bangladeszu- a był to Kaliningrad 3 lata temu. tylko piwo dziwnym trafem dobre.

Np. taki Berezowski. Etalon uczciwości.

Prymitywne myślenie binarne.

Oj JuG, geniuszu. Sam myślisz prymitywnie i jak rozumiem przypisujesz to innym.

Koło d... mi to lata, bo widzę, co tu robisz. Miałem na myśli np. milicjanta który zbytnią dociekliwość na temat majątku Putina gdy ten był jeszcze działaczem w Petersburgu przypłacił czterema latami więzienia. To był etalon uczciwości.

Jestem Europejczykiem.

żarcie w knajpie, jak i obsługa na poziomie Bangladeszu- a był to Kaliningrad 3 lata temu. tylko piwo dziwnym trafem dobre.

Jakie to było piwo ? Rosyjskie ?

ale chyba w drugą stronę, raz tam byłem i dziękuję do syfu na dworcu kol i smrodu w hotelu jakoś nie mogę się przemóc. żarcie w knajpie, jak i obsługa na poziomie Bangladeszu- a był to Kaliningrad 3 lata temu. tylko piwo dziwnym trafem dobre.

No tak wyrabiać sobie zdanie na temat poziomu życia w Rosji po zwiedzeniu Kaliningradu i generalizować to na całą Rosję to tylko ......... potrafi.

Kto się ich boi i robi z siebie debila :)

33583998189281639073.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

poziomu życia

jak masz wiadomości z Russia Today, to ja wymiekam. jedź do Rosji, a np przed Moskwą skręć i zobacz jak ludzie żyją w dierewniach. będziesz do PL spieprzał szybciej, niż wjechałeś do ruskiego dobrobytu.

Ciekawe ile na tym wysypisku śmieci jest etykiet z napisem "made in Russia" lub zdełano w CCCP ? :)

Ukryta Zawartość

Tak procentowo ? Znacie może odpowiedź ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

jak masz wiadomości z Russia Today, to ja wymiekam. jedź do Rosji, a np przed Moskwą skręć i zobacz jak ludzie żyją w dierewniach. będziesz do PL spieprzał szybciej, niż wjechałeś do ruskiego dobrobytu.

Kolega Tommiashi czerpie wiadomości ze Sputnika. Przy nim Russia Today to rzetelne i wyważone źródło :-).

Jestem Europejczykiem.

Kolega Tommiashi czerpie wiadomości ze Sputnika. Przy nim Russia Today to rzetelne i wyważone źródło :-).

Co się czepiasz Sputnika :)

Fajny portal , duży luz i dystans :)

Ciekawe kiedy w PL zostanie uznany jako niebezpieczny i zablokowany !

Oczywiście jeśli są takie możliwości techniczne.............

Zapewne dlatego, że nazwa jest jest po angielsku. A jakby była w dzikim języku "Россия Cегодня", to opinia byłaby taka sama?

"Komunikat Putina do Obamy jest bezpośredni i jednoznaczny: „Mamy już was dość. Od dzisiaj nie pomylicie się, każde wasze działanie podważające nasze bezpieczeństwo spowoduje poważną reakcję zwrotną. Oprócz tego będziemy pomagać innym krajom opierać się waszej agresji. Nie chcieliśmy, aby właśnie tak wyszło, ale jest to wybór, który dokonaliście za nas”, — pisze autor artykułu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Straszenie jak za Breżniewa. Skończy się tak samo.

Za Breżniewa nie było 11 września...

"Amerykańscy eksperci uważają, że choć relacja Stanów Zjednoczonych z Rosją znalazła się w najgorszym punkcie od czasów Zimnej Wojny, to jak na razie Putin nie przysporzył Obamie większych kłopotów. Według nich, to „cisza przed burzą”. Putin zamierza uderzyć raz, ale za to porządnie. Rosja przygotowuje się do publikacji dowodów świadczących o powiązaniach amerykańskiego rządu i służb specjalnych z zamachem 11 września 2001. Wśród nich znajdą się zdjęcia satelitarne."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I to znaczy, że nie kradnie i nie bierze łapówek? Przecież Putin był człowiekiem Jelcyna i załatwił mu nietykalność. I przy okazji przejął po nim złodziejski biznes.

"Rosyjski ruch demokratyczny na przełomie lat 80. i 90. bazował właśnie na hasłach wolnościowych.

– Ci ludzie przestali wychodzić na ulice już w 1992 r., gdy zamknięto fabryki i zliberalizowano ceny. Władza powiedziała im: chcieliście demokracji, to ją macie, ona właśnie tak wygląda, teraz jesteście wolni, róbcie, co wam się podoba. Przez pewien czas ta nadzieja na liberalną demokrację jeszcze się utrzymywała. Ludzie wierzyli Jelcynowi, że droga do pomyślności Rosji wiedzie przez obalenie komunizmu i naśladowanie Zachodu. Większość uczestników referendum w kwietniu 1993 r. wyraziła zaufanie do Borysa Jelcyna i jego polityki społeczno-gospodarczej. Gdy jednak kilka miesięcy później Rosjanie oglądali w telewizji czołgi strzelające do parlamentu, ich iluzje prodemokratyczne się rozwiały. Zrozumieli, że za demokracją jelcynowską stoją oligarchowie, którzy za bezcen skupili własność. Nadzieję wyparło rozczarowanie. Idea liberalnej demokracji zbankrutowała, lecz na jej miejscu nie pojawiła się żadna inna. Komuniści mieli swoją ideę, ale ludzie ją też odrzucili, mówiąc: to już przerabialiśmy. Rosjanie masowo uciekali od polityki w prywatność, przeklinając samych siebie za popieranie Jelcyna. Bardzo wielu po utracie pracy, po degradacji społecznej i materialnej załamało się, popadło w alkoholizm, weszło na drogę przestępczą, część przeniosła się na wieś, uprawiała skrawek ziemi, który mógł ich wyżywić."

"Za co Rosjanie kochają Władimira Putina?

– Za przywrócenie im szacunku do samych siebie – to jest najważniejsze. Po drugie, za poczucie stabilności, za to, że ludzie znowu mogą planować swoje życie. Po trzecie, za przekonanie, że jutro będzie lepsze niż dziś. Po czwarte, że mimo wszystko Rosją nie rządzą oligarchowie – wprawdzie gospodarzem w kraju nie jest zwykły człowiek, lecz władza, ale stosunek do niej jest znacznie lepszy niż do oligarchów. Po piąte, za to, że Rosja nie jest czyimś satelitą, marionetką, tylko państwem odgrywającym samodzielną rolę w stosunkach międzynarodowych, jednym z biegunów siły, światowych ośrodków siły. To przeświadczenie wyraża się w popularnej opinii: skoro nie chcą nas szanować, niech przynajmniej się nas boją."

ja bym dał im możliwość podróżowania po Europie Zach na podstawie tylko dowodu, w 2 lata majdan by wybuchł na placu czerwonym i szlag by Putina zaraz trafił. przecież 90% ludności Rosji nigdzie w życiu nie było! jak kiedyś, parę lat temu Ruski przyjechał do kumpla, jak mu pokazalismy, jak wygląda miasto, to chłopina mało zawału nie dostał.

Uważam, że odniosłoby to przeciwny skutek. Szarych i niezbyt majętnych Rosjan traktuje się na Zachodzie gorzej od przysłowiowych Murzynów.

Do tego w powszechnej pinii"Zachód nie pomógł

Rozczarowaniu liberalną demokracją towarzyszyło rozczarowanie Zachodem.

– Stany Zjednoczone i Europa Zachodnia pokazały nam, że nie bardzo jesteśmy im potrzebni. Znaleźliśmy się w zupełnie innej sytuacji niż Polska, której wskazano mapę drogową, obiecano pieniądze, zniesiono wizy. Nas od początku trzymano na dystans wobec NATO i Unii Europejskiej. Jegor Gajdar w autobiografii przyznał, że w zamian za liberalne reformy Rosja otrzymała od Zachodu jedynie żałosne kopiejki. Gdy najbardziej potrzebowaliśmy wsparcia Zachodu, zostaliśmy sami. To opinia Gajdara, nie Putina. A potem doszła wojna w Jugosławii. To był przełomowy moment w stosunku Rosjan do Zachodu. Serbia stała się dla nich taką drugą Rosją. Choć bardzo niewielu Rosjan w niej było, do dziś wszyscy ją kochają. I ten bardzo bliski nam emocjonalnie kraj został zbombardowany, co pokazano w telewizji. Za te bombardowania odpowiadali politycy, którzy zapewniali, że każdy kraj ma prawo do swobodnego wyboru swojej przyszłości, że nigdy nie skorzystają z metod „doktryny Breżniewa”. Atak na Jugosławię spowodował masowe rozczarowanie Rosjan Zachodem, w pierwszym rzędzie Stanami Zjednoczonymi, jako źródłem wartości moralnych i modelem ustrojowym. Zachód skompromitował się w oczach Rosjan jeszcze przed dojściem do władzy George’a W. Busha, przed Irakiem i Afganistanem."

Cytaty pochodzą z rozmowy Krzysztofa Pilawskiego z Walerijem Fiodorowem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za Breżniewa nie było 11 września...

"Amerykańscy eksperci uważają, że choć relacja Stanów Zjednoczonych z Rosją znalazła się w najgorszym punkcie od czasów Zimnej Wojny, to jak na razie Putin nie przysporzył Obamie większych kłopotów. Według nich, to „cisza przed burzą”. Putin zamierza uderzyć raz, ale za to porządnie. Rosja przygotowuje się do publikacji dowodów świadczących o powiązaniach amerykańskiego rządu i służb specjalnych z zamachem 11 września 2001. Wśród nich znajdą się zdjęcia satelitarne."

Ukryta Zawartość

Ciekawe na ile są zdeterminowani żeby ujawnić te interesujące materiały :)

Przecież to grozi wojną , choć nie sądzę że społeczeństwo amerykańskie jest na tyle "światłe" żeby niektóre fakty zlepić w całość............

Ukryta Zawartość

Piękny tekst Włodzimierzu. Ale załamaniu państwa Rosyjskiego przecież nie była winna ani demokracja ani Zachód.

Rosjanie nie mają odwagi powiedzieć, ża sami są temu winni.

Jestem Europejczykiem.

Piękny tekst Włodzimierzu. Ale załamaniu państwa Rosyjskiego przecież nie była winna ani demokracja ani Zachód.

Rosjanie nie mają odwagi powiedzieć, ża sami są temu winni.

Jak widać nawet tak piękny tekst, nie przekona tak wybitnego znawcy Rosji, jak ty.

A swoja droga jest w nim kilka ciekawy stwierdzeń odnośnie Niemcowa, czy polityków alternatywnych dla Putina. Gdyby przeczytał go Jarosław Kaczyński, to nie mówiłby publicznie, że Żyrinowski to rosyjska patologia polityczna (podobnie jak u nas JKM).

Jak widać nawet tak piękny tekst, nie przekona tak wybitnego znawcy Rosji, jak ty.

A swoja droga jest w nim kilka ciekawy stwierdzeń odnośnie Niemcowa, czy polityków alternatywnych dla Putina. Gdyby przeczytał go Jarosław Kaczyński, to nie mówiłby publicznie, że Żyrinowski to rosyjska patologia polityczna (podobnie jak u nas JKM).

Przekona do czego? Że Putin dobrym i mądrym przywódcą jest?

Rosji mi nie szkoda, szkoda mi Rosjan. Nie dość, że mieli siedemdziesiąt pare lat realnego socjalizmu w wydaniu o wiele brutalniejszym, niż u nas kilka lat, to jeszcze w zasadzie nigdy nie mieli normalnego, demokratycznego państwa.

Przecież sami oddali władzę Jelcynowi, do kogo mają pretensję za rozgrabienie majątku i burdel na niespotykaną skalę?

A teraz się cieszą, że trzymani są krótko za mordę. Nie bardzo rozumiem, ja też mam się z tego cieszyć?

Skoro jesteś taki mądry, to wytłumacz, dlaczego mam sie z tego cieszyć. Niech żyje dyktatura? Rosjanie nie dorośli do demokracji? Widocznie nie.

Jestem Europejczykiem.

Przekona do czego? Że Putin dobrym i mądrym przywódcą jest?

Rosji mi nie szkoda, szkoda mi Rosjan. Nie dość, że mieli siedemdziesiąt pare lat realnego socjalizmu w wydaniu o wiele brutalniejszym, niż u nas kilka lat, to jeszcze w zasadzie nigdy nie mieli normalnego, demokratycznego państwa.

Przecież sami oddali władzę Jelcynowi, do kogo mają pretensję za rozgrabienie majątku i burdel na niespotykaną skalę?

A teraz się cieszą, że trzymani są krótko za mordę. Nie bardzo rozumiem, ja też mam się z tego cieszyć?

Skoro jesteś taki mądry, to wytłumacz, dlaczego mam sie z tego cieszyć. Niech żyje dyktatura? Rosjanie nie dorośli do demokracji? Widocznie nie.

Przedstawiasz swoje urojenia, jako jedynie prawdziwe opisy sytuacji w Rosji. Jeżeli jakikolwiek naukowiec, komentator, polityk, etc. przedstawia inny obraz rzeczywistości niż twój od razu go dyskredytujesz, że to taki czy owaki putinista.

Co to za argument, że Rosjanie sami oddali władzę Jelcynowi - Niemcy w 1933 roku też sami oddali władzę Hitlerowi. Poza tym, gdzie napisałem, że masz się z jakiegoś powodu cieszyć, a z innego zamartwiać. Nie odważyłbym się sformułować tezy, że Rosjanie nie dorośli do demokracji. Może po prostu nie odpowiada im demokracja na wzór zachodni. Coraz częściej podnoszą się głosy, że uniwersalne wartości, które Zachód próbuje narzucać całemu światu, zwyczajnie nie istnieją, a sposób ich wprowadzania prowadzi do większych zbrodni i gorszego losu ludności, niż w czasach dyktatorów. Przykłady Iraku, Libii, Syrii czy obecnie Ukrainy są tego najlepszym dowodem.

Przedstawiasz swoje urojenia, jako jedynie prawdziwe opisy sytuacji w Rosji. Jeżeli jakikolwiek naukowiec, komentator, polityk, etc. przedstawia inny obraz rzeczywistości niż twój od razu go dyskredytujesz, że to taki czy owaki putinista.

Coś ci jest Włodzimierzu? Myślałem, że da się spokojnie porozmawiać, ale widzę, że jednak nie. Panujesz nad swoimi emocjami? To napisz, gdzie ja kogoś dyskredytuję?????

Gdzie tą te moje urojenia?

Piersi mi opadły po prostu.

Jestem Europejczykiem.

tóre Zachód próbuje narzucać całemu światu

skąd ty to wziąłeś? z wikipedii? komu tzw zachód na dzień dzisiejszy próbuje narzucić swoje wartości? próbowano krajom arabskim i co z tego wyszło? cały świat, to nie Europa, a przede wszystkim Azja, gdzie demokracji w wydaniu zachodnim próżno szukać. Afryka? rządzą klany, wyznania, bandy. Europa niestety globalnie się już nie liczy, punkt ciężkości przeniósł się do Azji, co było widoczne w zmianie doktryny USA

Coś ci jest Włodzimierzu? Myślałem, że da się spokojnie porozmawiać, ale widzę, że jednak nie. Panujesz nad swoimi emocjami? To napisz, gdzie ja kogoś dyskredytuję?????

Gdzie tą te moje urojenia?

Piersi mi opadły po prostu.

Napisałem to w oparciu o twoją twórczość na Bocznicy. To łatwo można sprawdzić. Widać również kto ma nerwowy styl wypowiedzi.

skąd ty to wziąłeś? z wikipedii? komu tzw zachód na dzień dzisiejszy próbuje narzucić swoje wartości? próbowano krajom arabskim i co z tego wyszło? cały świat, to nie Europa, a przede wszystkim Azja, gdzie demokracji w wydaniu zachodnim próżno szukać. Afryka? rządzą klany, wyznania, bandy. Europa niestety globalnie się już nie liczy, punkt ciężkości przeniósł się do Azji, co było widoczne w zmianie doktryny USA

Nie ma co dyskredytować wikipedii albo prezydenta Komorowskiego. Wszyscy przecież wiedzą, że ów mąż stanu, ojciec narodu i głowa państwa - nawet wiedzę konstytucyjną czerpie z wikipedii. W przypadku moich wpisów można sprawdzić na jakie źródła się powołuję. Zachęcam do wysiłku.

Przypomnij sobie, kto sformułował teorie o podwójnej moralności w polityce - zbrodniczy Putin, czy laureat pokojowego nobla Obama. Globalizm wymyślono po to, aby nieliczni mogli zbijać niewyobrażalne fortuny. Zachód wszędzie, gdzie ma interesy niesie wolność i demokrację, przeważnie siłą. Dobrowolnie ostatnio przyjęła je podpuszczona Europa Wschodnia.

Za bałagan w świecie, rządy klanów, wyznań i band też odpowiada Zachód. Kolonializmu i neokolonializmu nie wymyślono w w Afryce.

Jak zwykle zapominasz o twórczym wkładzie w dzieje światowego kolonializmu Rosji.Chyba nie przez przypadek!

to do Włodzimierza

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
Jak zwykle zapominasz o twórczym wkładzie w dzieje światowego kolonializmu Rosji

Rosja to kraj kolonialny ? Kolumb z Moskwy po pieprz wyplywal czy jak ??

o ile ja wiem to kraje zachodniej Europy kradly, mordowaly, lupily, wykorzystywaly niewolnictwo i jak juz sie wystarczajaco nakradli to stali sie tzw cywilizowani buhaha

Edytowane przez Adam Sikora
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.