Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nie cieszysz się z wysokiego miejsca Rosjan?

Niemożliwe, żebyś nie miał pewności co do tego. Przewrotny jesteś Każdy sukces Rosjan mnie cieszy.

Edytowane przez Włodzimierz_55692
Gość

(Konto usunięte)

Będzie to dobrym przykładem stosowania przez niby demokratyczny Zachód stalinowskiej metody odpowiedzialności zbiorowej. O domniemaniu niewinności nie wspominając.

Edytowane przez JuG

Będzie to dobrym przykładem stosowania przez niby demokratyczny Zachód stalinowskiej metody odpowiedzialności zbiorowej. O domniemaniu niewinności nie wspominając.

Tak, tak Jurij, czytaliśmy już te płacze. A wystarczyło nie brać.

Jestem Europejczykiem.

Przestępstwo trzeba udowodnić.To novum w rosyjskiej i radzieckiej myśli prawnej.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Przestępstwo trzeba udowodnić.To novum w rosyjskiej i radzieckiej myśli prawnej.

Wypisujesz coraz większe głupoty. Co ty wiesz w ogóle o jakiejkolwiek myśli prawnej? Rozumiem, że dla ciebie najlepsza jest myśl prawna w USA, gdzie wyroki są wydawane przez "dwunastu gniewnych ludzi" i praktycznie nie uznaje sie prawa międzynarodowego.

Edytowane przez Włodzimierz_55692
Gość

(Konto usunięte)

Szkoda, że za udowodnioną głupotę nie wsadzają.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Domniemanie_niewinno%C5%9Bci

Domniemanie niewinności – zasada, według której każda osoba jest niewinna wobec przedstawianych jej zarzutów, dopóki wina nie zostanie jej udowodniona. Zasada domniemania niewinności sięga swymi korzeniami prawa rzymskiego (domniemanie dobrej wiary – łac. praesumptio boni viri).

Zasadę tę przyjmuje się za oczywistą dla współczesnych państw prawa. Jest ona gwarantowana zarówno przez prawo krajowe poszczególnych państw, jak i przez prawo międzynarodowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Человек виновен, пока не доказано обратное.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Презумпция_вины

Czytaj ze zrozumieniem to co cytujesz.

Многие международные конвенции (Европейская конвенция о правах человека) и национальные конституционные акты (например, Билль о правах в Америке или Конституция в России) прямо запрещают саму возможность применения презумпции вины, однако де факто этот запрет часто преодолевается путём принятия законов или подзаконных актов, в той или иной степени ограничивающих действие презумпции невиновности (напр., Патриотический акт в США, разрешающий задержание на неопределённый срок без предъявления обвинений, что по сути своей является внедрением презумпции вины — так об этом заявил экс-председатель американского филиала организации Международная амнистия Чип Питтс[1]).

Konstytucja Rosji zakazuje stosowanie presumpcji/domniemania winy. Bill of Rights w USA też. Ale Patriot Act w USA pozwala trzymać kogoś w więzieniu bez formalnych oskarżeń przed czas nieograniczony.

Edytowane przez JuG
Gość

(Konto usunięte)

CO

Конь в пальто.

Tak,praworządność rosyjska znana jest na całym świecie.

W danym przypadku to WADA i inne zachodnie niby demokratyczne instytucje stosują domniemanie wini i odpowiedzialność zbiorową. Co do tego ma praworządność lub jej brak w Rosji?

Edytowane przez JuG

Znowu się uwzięli na mateczkę Rasiję!

JuG

Twoich wpisów na temat Rosji nie da się traktować poważnie dlatego sobie dworuję ( nie wiem jak to słowo będzie po rosyjsku).

Gość

(Konto usunięte)

Moje wpisy możesz traktować jak Ci się podoba. Tylko, że nie zmienia to faktów: nie mając żadnych dowodów stosowania dopingu przez zdecydowaną większość rosyjskich sportowców "demokratyczne" instytucje zachodnie chcą ukarać ich zbiorowo.

nie wiem jak to słowo będzie po rosyjsku

Po rosyjsku będzie dwa słowa określających to co przeważnie robisz: порешь хуйню. :)

nie mając żadnych dowodów stosowania dopingu przez zdecydowaną większość rosyjskich sportowców "demokratyczne" instytucje zachodnie chcą ukarać ich zbiorowo.

Sikam ze śmiechu!

Jurij, chłopie, ty naprawdę niezły jajcarz jesteś.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Nie, teraz to był żart. Jak mogę na poważnie traktować Twoje wypowiedzi jeżeli cały czas podważasz wiarygodność mojej skromnej osoby nie odnosząc się do faktów, które są w nich zawarte?

W przypadku afery dopingowej WADA na podstawie zeznań tylko jednej osoby co do podmiany próbek dopingowych kilku rosyjskich sportsmenów podczas Zimowych Igrzysk w Soczy proponuje zakazać udział w letniej olimpiadzie wszystkim rosyjskim sportsmenom. Z dzisiejszej konferencji: "nie wiemy jak można było podmienić próbki, ale jesteśmy pewni, że zostało to zrobione".

W roku 2015 angielska filia WADA pobrała kilka tysięcy próbek u rosyjskich sportsmenów. Pośród tych próbek tylko kilkadziesiąt byli pozytywne. Dlaczego nie każą tylko sportsmenów z pozytywnymi próbkami? Jaki jest problem z pobraniem próbek u wszystkich sportsmenów rosyjskich przed Igrzyskami? Jaka jest podstawa prawna wykluczenia całej drużyny z Igrzysk w Rio? Jest to kolejny element wojny propagandowej Zachodu przeciwko Rosji, nic po za tym.

Sikam ze śmiechu!

Spodnie zdążyłeś zdjąć?

Jak mogę na poważnie traktować Twoje wypowiedzi jeżeli cały czas podważasz wiarygodność mojej skromnej osoby nie odnosząc się do faktów, które są w nich zawarte?

(...) Jest to kolejny element wojny propagandowej Zachodu przeciwko Rosji, nic po za tym.

Wali mnie to Jurij, to wykluczenie problem wasz (czyli Rosji) a nie nasz. Oczekujesz, że będziemy płakać nad tym, jaka to niby wielka niesprawiedliwość spotkała nieskazitelnie uczciwych rosyjskich sportowców?

To, że wszystko opiera się na zeznaniach jednego człowieka to gówno warta kremlowska propaganda którą tu serwujesz bez żadnego umiaru.

A ta cała "walka z Rosją" to już naprawdę tak żałosne, że głowa boli. Pewnie działa na przeciętnego, ogłupionego bezustanna propagandą Rosjanina, ale tutej z tym nie wyskakuj, bo wzbudzasz tylko śmiech i politowanie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czy Rosja się kiedykolwiek, do czegokolwiek przyznała?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Za dużo mają za uszami żeby się przyznawać.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość

(Konto usunięte)

Wali mnie

Jesteś prawdziwym Europejczykiem pospolitym rusofobem uważając, że wobec rosyjskich sportowców nie powinno się stosować podstawowych reguł prawa: domniemania niewinności i odpowiedzialności personalnej.

Przypomnę Katyń. Ale nie Rosja bierze lub nie doping a konkretny pojedynczy sportowiec. I to jemu trzeba udowodnić, że bierze. Jeżeli WADA tego zrobić nie potrafi - jest to wada WADA-y a nie sportowców.

Zgodnie z zasadą zbiorowej odpowiedzialności trzeba by było całe polskie wojsko wsadzić do wariatkowa bo MO jest chory psychicznie.

некультурный

С кем поведешься, от того и наберешься.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.