Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu tak twierdzisz? Każdy ma prawo szczycić się osiągnięciami swego Narodu uznanymi przez resztę świata. Zazdrość przez ciebie przemawia? Tylko pogratulować młodym ludziom, mającym szanse wnieść swój wkład w rozwój nauki.

Co to za różnica czy to młodzież Rosyjska, czy jakakolwiek inna?

W.

młodzież Rosyjska, czy jakakolwiek inna?

5 lat temu, bym tego nie napisał.teraz to pachnie ideologią i tanią propagandą rodem ze Sputnika.jaka zazdrość? w moim wieku?
Gość

(Konto usunięte)

Żadna to propaganda a informacja jak najbardziej dotycząca tematu wątku. W stosunku do sukcesów dzieciaków nie widzę nic co za 5 lat mogło by być negatywnie postrzegane. Na olimpiadach informatycznych Polacy zwykle wymieniają się miejscami w pierwszej trójce z Rosjanami. Trzeba się cieszyć z tych sukcesów bez żadnych politycznych podtekstów.

http://www.chem.msu.su/rus/olimpiad/olimp2016/welcome.html

Na 50. Międzynarodowej Mendelejewskiej Olimpiadzie Chemicznej w Moskwie uczniowie rosyjscy zajęli pierwsze miejsce w klasyfikacji grupowej. Zwycięzcą Olimpiady został Rumun.

team.jpg

Czemu tak twierdzisz? Każdy ma prawo szczycić się osiągnięciami swego Narodu uznanymi przez resztę świata. Zazdrość przez ciebie przemawia? Tylko pogratulować młodym ludziom, mającym szanse wnieść swój wkład w rozwój nauki.

Co to za różnica czy to młodzież Rosyjska, czy jakakolwiek inna?

W.

Cieszymy się wszyscy z osiągnięć rosyjskiej młodzieży. Ale faktem jest, że największe sukcesy osiąga młodzież z Azji, kolejność była Chiny, Korea, Tajwan i dopiero Rosja jako czwarta. Bardzo symptomatyczne.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Cieszymy się wszyscy z osiągnięć rosyjskiej młodzieży. Ale faktem jest, że największe sukcesy osiąga młodzież z Azji, kolejność była Chiny, Korea, Tajwan i dopiero Rosja jako czwarta. Bardzo symptomatyczne.

A na którym miejscu byli młodzi Amerykanie? To ma znaczenie w tym wątku.

Pytaj Jurija, on to wrzucił. Ale obstawiam,że bez rewelacji. A jeżeli nawet, to nazwiska będą mało jankeskie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

I to Cię boli. Nienawiść do hamerykanow bo... Bogatsi bardziej rozwinieci walczą z dyktaturami maja korporacje krwiozercze, sa antykomunistyczne itd itp... Która opcja. A może wszystkie i jeszcze więcej.

chwilowy brak działalności w audio.

I to Cię boli. Nienawiść do hamerykanow bo... Bogatsi bardziej rozwinieci walczą z dyktaturami maja korporacje krwiozercze, sa antykomunistyczne itd itp... Która opcja. A może wszystkie i jeszcze więc

Czy aby na pewno są bogatsi?

Czy oby na pewno są bardziej rozwinięci? ( intelektualnie ) ?

Czy oby na pewno walczą z dyktaturami ? ( czy napadają na suwerenne państwa )?

Czy oby na pewno mają krwiożercze korporacje ? A może korporacje mają ich ?

......

.....

..... itd itd itd.....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

I to Cię boli. Nienawiść do hamerykanow bo... Bogatsi bardziej rozwinieci walczą z dyktaturami maja korporacje krwiozercze, sa antykomunistyczne itd itp... Która opcja. A może wszystkie i jeszcze więcej.

Zadałem pytanie zgodne z tematem. Skoro wiadomo, na którym miejscu są młodzi Rosjanie, to należałoby wiedzieć również, na którym miejscu znaleźli się młodzi Amerykanie. Dopiero wówczas jest kompletny obraz poziomu młodzieży z obu państw w tym konkursie. Nie wiem, gdzie dostrzegłeś tu nienawiść i mój ból.

Proponuję zatem, abyś zastanowił się na stanem swojego zdrowia. Głupota nie boli, ale czasami drogo kosztuje.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

miejscu znaleźli się młodzi Amerykanie.

To inna klasyfikacja, moim zdaniem bardziej istotna

Jest tam trochę Amerykanów, zero Rosjan, Polaków czy innych Słowian

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

Skoro wiadomo, na którym miejscu są młodzi Rosjanie, to należałoby wiedzieć również, na którym miejscu znaleźli się młodzi Amerykanie.

W olimpiadzie chemicznej Amerykanie nie uczestniczyli. W fizycznej klasyfikacja grupowa jest nieoficjalna, Amerykanie (dwa Hindusa + trzy Chińczyka) - na miejscu 5. W klasyfikacji indywidualnej najwyższe miejsca: Rosja - 5, Ukraina - 11, USA - 16, Niemcy - 37, Polska - 51, Finlandia - 59.

http://www.ipho2016.org/webcontent/downloads/final_ranking.pdf

Czy aby na pewno są bogatsi?

Czy oby na pewno są bardziej rozwinięci? ( intelektualnie ) ?

Czy oby na pewno walczą z dyktaturami ? ( czy napadają na suwerenne państwa )?

Czy oby na pewno mają krwiożercze korporacje ? A może korporacje mają ich ?

......

.....

..... itd itd itd.....

No niestety lub stety ale takie sa fakty. Nie do konca wygodne nawet i dla mnie. Myślę ze nie trzeba tego tłumaczyć.

Zadałem pytanie zgodne z tematem. Skoro wiadomo, na którym miejscu są młodzi Rosjanie, to należałoby wiedzieć również, na którym miejscu znaleźli się młodzi Amerykanie. Dopiero wówczas jest kompletny obraz poziomu młodzieży z obu państw w tym konkursie. Nie wiem, gdzie dostrzegłeś tu nienawiść....

A dlaczego nie xxx (tutaj wstaw inne przyklady poza Rosją i dyktaturami)

Edytowane przez antymalkontent

i jakie to ma znaczenie? Dolina Krzemowa jest jedna! no chyba, ze młodzi adepci rosyjskiej nauki bedą kombinować coś przy sportowcach, to się znowu ich wyrzuci ze społeczności międzynarodowej.

"Trybunał Arbitrażowy do spraw Sportu w Lozannie (CAS) odrzucił odwołanie Rosyjskiego Komitetu Olimpijskiego od decyzji Międzynarodowego Stowarzyszenia Federacji Lekkoatletycznych (IAAF) w sprawie wykluczenia lekkoatletów Sbornej ze startu w igrzyskach olimpijskich w Rio de Jainero. Oznacza to, że rosyjscy lekkoatleci na pewno nie pojadą do Brazylii, by rywalizować tam o medale."

Jurij zaraz odpali propagandowe salwy. Kryć się!

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Jest to już temat do innego wątku: Zmierzch Europy.

CAS zmarnował szansę na bezsprzecznie udowodnienie rzekomego masowego ćpania przez rosyjskich lekkoatletów. Najlepszym sposobem byłoby pozwolenie na ich udział w igrzyskach. Co najmniej od pół roku ćpać nie mogli, bo kontrola antydopingowa w Rosji była angielska (RUSADA - zawieszona, laboratorium w Moskwie - zamknięty). Ćpać w RIO też nie mogą, bo kontrola antydopingowa jest tam brazylijska. Bez ćpania ćpuny powinny pozajmować ostanie miejsca. Widocznie CAS nie chciał zaryzykować: w przypadku pozajmowania miejsc nie odbiegających od średniostatystycznych całe to pierd..nie o masowym ćpaniu rosyjskich sportowców można by było o kant d.py potłuc.

Dla polskich atletów ta decyzja jest dobra - zmniejsza konkurencję.

https://www.theguardian.com/sport/2016/jul/20/russian-athletes-anti-doping-ban-olympics-ioc

Anti-doping agencies urge IOC to suspend Russian team from Olympics

Cieszę się, że pod tym listem nie ma polskiego podpisu.

Edytowane przez JuG

Jest to już temat do innego wątku: Zmierzch Europy.

CAS zmarnował szansę na bezsprzecznie udowodnienie rzekomego masowego ćpania przez rosyjskich lekkoatletów. Najlepszym sposobem byłoby pozwolenie na ich udział w igrzyskach. Co najmniej od pół roku ćpać nie mogli, bo kontrola antydopingowa w Rosji była angielska (RUSADA - zawieszona, laboratorium w Moskwie - zamknięty). Ćpać w RIO też nie mogą, bo kontrola antydopingowa jest tam brazylijska. Bez ćpania ćpuny powinny pozajmować ostanie miejsca. Widocznie CAS nie chciał zaryzykować: w przypadku pozajmowania miejsc nie odbiegających od średniostatystycznych całe to pierd..nie o masowym ćpaniu rosyjskich sportowców można by było o kant d.py potłuc.

Najzwyczajniej w świecie bredzisz, albo świadomie kłamiesz i oszukujesz. Domyślam się, że przepisałeś to z jakiegoś kremlowskiego portalu.

Biorący doping przerywali branie przed zawodami, żeby uniknąć kontroli tak, czy tak. Doping to nie jest tabletka od bólu głowy która działa krótkotrwale. Jeżeli taki kulomiot wyhodował sobie muskulaturę to nie zniknie mu ona przez noc, ani przez tydzień, czy miesiąc.

Miłego oglądania igrzysk Jurij i przestań się tak zapieniać, bo wygląda to żałośnie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

to nie zniknie mu ona przez noc, ani przez tydzień, czy miesiąc

Czytanie ze zrozumieniem jest Ci obce:

Co najmniej od pół roku ćpać nie mogli, bo kontrola antydopingowa w Rosji była angielska (RUSADA - zawieszona, laboratorium w Moskwie - zamknięty).

Czytanie ze zrozumieniem jest Ci obce:

Nie udawaj idioty Jurij, nie kłam i nie wmawiaj nam tej kremlowskiej propagandy.

Poza tym sam sobie zaprzeczasz.

Inna sprawa, że poza kilkoma kremlowskimi trollami mamy to głęboko w dupie, to wasz problem, sami go sobie stworzyliście, a teraz będziecie płakać jaka to wielka krzywda was spotyka.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Moim ten problem na pewno nie jest - nie oglądam zawodów koncernów farmaceutycznych, babochłopów i innych norweskich astmatyczek. Jest to po prostu przykład nagonki politycznej, "demokratyczności " Zachodu i polityki podwójnych standardów. Jestem pewien, że w Rosji wykorzystają ten skandal do udoskonalenia tzw. medycyny sportowej.

Istota sprawy dla wzrokowców:

QAp61BwSEkc.jpg

Tak sobie czytam dzisiejsze wiadomości i co widzę?

"Dziesięciu reprezentantów Rosji w siatkówce w latach 2012-2015 stosowało niedozwolone środki dopingujące - poinformowała agencja TASS. Według informacji TASS, mowa o ośmiu reprezentantach w siatkówce halowej oraz dwóch siatkarzach plażowych. Światowa federacja siatkówki (FIVB) wystąpiła już do Światowej Agencji Antydopingowej (WADA) o przekazanie nazwisk zawodników."

No pacz Pan! To jakaś epidemia! Jest tam ktoś, kto nie bierze?

Jest to po prostu przykład nagonki politycznej, "demokratyczności " Zachodu i polityki podwójnych standardów.

Słyszymy to od dawien dawna dosłownie w każdej sprawie i na każdą okoliczność. Taka kremlowska "standardowa procedura".

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie tędy droga ..była szansa wykończyć Rosję wciągając ją we wszystkie "zawszawione" struktury Euroatlantyckie ......."jaka szkoda że z tego nie skorzystano:)."...., zamiast tego wprowadzono sankcje które wzmacniają tylko ten kraj.....

Co doi sportowców to istne "ferdydurkowskie" doprawianie "Gęby" Rosjanom....

Myślę że za każdym razem jak bardzo będą uderzać w Rosje i "preparować" kolejne incydenty ten kraj będzie coraz mocniejszy...............

Bo przecież "co Cię nie zabije to Cię wzmocni"..........

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przepocieszny ten nasz Tommiashi.

Tak, jak te wypowiedzi rosyjskich sportowców. Ciekawe, że żaden z nich nie ma pretensji do szajki koksiarzy, tylko do tych, którzy doping zwalczają.

Równie ciekawe, że w dzisiejszym "Kommiersant" na pierwszej stronie jest "gospodarska wizyta" Putina i wojna w Syrii. O dopingu ani słowa, pojawia się dopiero na ostatniej stronie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie tędy droga ..była szansa wykończyć Rosję wciągając ją we wszystkie "zawszawione" struktury Euroatlantyckie ......."jaka szkoda że z tego nie skorzystano:)."...., zamiast tego wprowadzono sankcje które wzmacniają tylko ten kraj.....

Co doi sportowców to istne "ferdydurkowskie" doprawianie "Gęby" Rosjanom....

Myślę że za każdym razem jak bardzo będą uderzać w Rosje i "preparować" kolejne incydenty ten kraj będzie coraz mocniejszy...............

Bo przecież "co Cię nie zabije to Cię wzmocni"..........

Cała ta hameryka uwziela się na ta uczciwa Rosję i preperuja oskarżenia o doping.

Przecież nie uczciwszego sprawoedliwszego państwa jak Rosja. Przecież w Rosji sie nie stosuje dopingu tam sa najlepsi sportowcy.

To wszystko spisek hameryki i Polaków. Hitler urodził sie w hameryce i chciał zniszczyć rosje. Wszyscy chca zniszczyć Rosję.

I tak cale życie obywatele w Rosji sa atakowani podobnymi informacjami. Tragedia.

Gość

(Konto usunięte)

Równie ciekawe, że w dzisiejszym "Kommiersant" na pierwszej stronie jest "gospodarska wizyta" Putina i wojna w Syrii. O dopingu ani słowa, pojawia się dopiero na ostatniej stronie.

"Kommietsant" to nie jest gazeta sportowa. W rosyjskich gazetach sport zawsze był na ostatnich stronach. Jeżeli popatrzysz na stronę internetową Kommiersanta, to pośród "Tematy aktualne" afera dopingowa jest na pierwszym miejscu.

Wystarczy uważnie i krytycznie przeczytać raport McLarena żeby zrozumieć, ze jest on niezależny tylko od rozumu. Domniemany sposób podmiany próbek (dziura w ścianie, FSB, jazda z moczem, ...) jest rodem z filmów niskobudżetowych. A o czymś takim jak metody doboru próby w próbkowaniu statystycznym "eksperci" w życiu nie słyszeli. ... Szkoda gadać, ale "ciemnu lud to kupi".

Dziś wieczorem w rosyjskiej NTV pokażą całość rozmów znanych rosyjskich prankerów, którzy podając się za ministra sportu Ukrainy Igora Żdanowa dzwonili do prezydenta WADA Craiga Reedie i prezesa zarządu USADA Travisa Tygarta. Na razie jest wiedomo, że pierwszy w rozmowie miał potwierdzić, że nie mają żadnych innych dowodów na masowe przejmowanie dopingi oprócz wywiadu Radczenkowa. Drugi miał powiedzieć: "Rosję trzeba usunąć ze wszystkich zawodów", "jest to polityka, mój przyjacielu".

Dziesięciu reprezentantów Rosji w siatkówce w latach 2012-2015 stosowało niedozwolone środki dopingujące - poinformowała agencja TASS

Manipulacja.

http://tass.ru/sport/3470508

Agencja TASS poinformowała, że FIVB zwróciła się do WADA z zapytaniem o dane na temat 10 siatkarzy o których wspomina raport McLarena.

Manipulacja.

Agencja TASS poinformowała, że FIVB zwróciła się do WADA z zapytaniem o dane na temat 10 siatkarzy o których wspomina raport McLarena.

Gdzie niby manipulacja? Czepiasz się szczegółów i rozpisujesz się o nich, nikt nie da sie nato nabrać.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Czepiasz się szczegółów

W których diabeł tkwi. Tylko, że z dużej ilości gównianych szczegółów wynika gównowartość całego "niezależnego" raportu WADA. A rozmowy kuluarowe zachodnich decydentów - to już nie szczegół.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.