Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pierwszy raz wyjechałem do RFN też byłem przerażony. Bałem się siknąć w krzakach.

Widzisz. już niedługo będziesz miał reminiscencję tak jak wspomnianym przez Ciebie 1990 roku.

Tylko ta reminiscencja będzie dotyczyć tego co możesz powiedzieć,napisać, zrobić.

Teraz usiądź spokojnie i się zastanów, jakie prawa miałeś w 1990 roku a jakie masz teraz?.

Zastanów się jakie masz obowiązki teraz a jakie miałeś w 1990 ?

Zastanów się również jakie miałeś szanse na rozwój indywidualny , własnego biznesu w 1990 a jakie masz teraz?

Oczywiście nie mówimy tu o okresie przed 1989 rokiem z wiadomych względów.......

Ehhh 25 lat "Demokracji" i "kapitalizmu bez ludzkiej twarzy"............i tyle zmian.

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

I dlatego kochamy Putina, u niego biznez rozkwita swobodnie niczym rosyjska dusza ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

I dlatego kochamy Putina, u niego biznez rozkwita swobodnie niczym rosyjska dusza ;-).

Nikt nie każe Ci kochać Putina ale to że w Rosji mają lepsze warunki do robienia biznesu niż w PL to fakt.

Nikt nie każe Ci kochać Putina ale to że w Rosji mają lepsze warunki do robienia biznesu niż w PL to fakt.

Oczywista oczywistość. Ciekawi mnie tylko skąd takie przekonanie i czy Rosjanie też tak myślą.

Jestem Europejczykiem.

Korupcja w Rosji osiągnęła poziom, za którym może nastąpić krach jej systemu politycznego i gospodarczego - ostrzega stowarzyszenie Czyste Ręce, utworzone przez adwokatów broniących praw człowieka w Federacji Rosyjskiej.Opierając się na danych udostępnionych przez MSW, stowarzyszenie podało, że w latach 2008-12, tj. w okresie proklamowanej przez ówczesnego prezydenta Dmitrija Miedwiediewa kampanii antykorupcyjnej, średnia wysokość łapówki w Rosji wzrosła 33-krotnie - z 9 tys. do 300 tys. rubli (z 283 do 9,4 tys. dolarów).

Według Czystych Rąk, o ile w 2008 roku w szarej strefie powstało 35 proc. PKB, o tyle w 2012 roku już 52,6 procent. Stowarzyszenie podkreśliło, że ten ostatni wskaźnik nie zmienił się od roku. Zdaniem organizacji, oznacza to, że "albo Rosja osiągnęła korupcyjne dno, albo doszła do punktu krytycznego, za którym następuje stadium rozkładu instytucji władzy oraz rozpadu systemu politycznego i gospodarczego".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie posmarujesz nie pojedziesz

Ukryta Zawartość

Opierając się na danych udostępnionych przez MSW, stowarzyszenie podało, że w latach 2008-12, tj. w okresie proklamowanej przez ówczesnego prezydenta Dmitrija Miedwiediewa kampanii antykorupcyjnej, średnia wysokość łapówki w Rosji wzrosła 33-krotnie - z 9 tys. do 300 tys. rubli (z 283 do 9,4 tys. dolarów).

Jak ty człowieku nic nie rozumiesz! Przecież to oczywisty dowód na wzrost dobrobytu w Rosji ;-).

Jestem Europejczykiem.

nie posmarujesz nie pojedziesz

Niektórym to pasuje

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Czyste Ręce, utworzone przez adwokatów broniących praw człowieka w Federacji Rosyjskiej.

HiHiHi "Czyste Ręce" i adwokaci....................

No jak tam Tommiashi? Dalej ciekawi mnie skąd twoje przekonanie że w Rosji mają lepsze warunki do robienia biznesu niż w PL i czy Rosjanie też tak myślą?

Jestem Europejczykiem.

Aha, czyli o ile dobrze rozumiem Kolega Kubri męczy się w Polsce pod rządami reżimu.

U Putina z pewnością odetchnął by wolnością pełną piersią :-))).

A od kiedy tu cokolwiek rozumiesz??? Przecież jesteś zwykłym trollem pieprzącym bez sensu.

Posuwając się dalej w chwaleniu rosyjskiej demokracji rozumiem, że mordobicia i zabijania opozycji w Rosji też nie było za Putina i Miedwiediewa?

A zabijanie PISdraków w Łodzi jak zakwalifikujesz? Jako łamanie demokracji czy tylko wypadek przy czyszczeniu broni ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Kubri, jeśli tylko znajdziesz dowód na to, że waryjot, którzy strzelał działał z inicjatywy Tuska, natychmiast zaczynam chwalić demokrację rosyjską :)

Póki co mamy do czynienia z człowiekiem o "skomplikowanej" osobowości, któremu jeszcze bardziej skomplikowała osobowość sytuacja finansowa, osobista i wojna podjazdowa polityków w TV.

A od kiedy tu cokolwiek rozumiesz??? Przecież jesteś zwykłym trollem pieprzącym bez sensu.

Hehehe

Ciekawe co na to zainteresowany.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nie wiem, ale niektórzy osiągają w zaciszu pokoju, przed komputerem, takie poziomy frustracji jak Brunon K.

Hmmm jakos po tym nie widzę normalnosci u nas typowy komunistyczny prymitywizm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Kolega antymalkontent zachowuje sie tak, jak radziecki propagandzista w najpiękniejszych breżniewowskich czasach który na pytanie o gułagi odpowiadał "a u was bija Murzynów".

Jestem Europejczykiem.

Kolega antymalkontent zachowuje sie tak, jak radziecki propagandzista w najpiękniejszych breżniewowskich czasach który na pytanie o gułagi odpowiadał "a u was bija Murzynów".

niezły polew mam z Ciebie kolego Jaro...

ja mysle ze powinno się udupic wszystkich biedakow a lepiej zagazować a majatki biedakow przekazac korporacjom kapitalistycznym... nic się nie stanie bo będziemy wciąż z dala od rosji, zachodni mogą nas udupic byle nie rosja... ale mam polew c Ciebie Jaro

cytat mojego ostatniego postu

""

za Lewica

Ukryta Zawartość

"General Electric "zapłacił" negatywny podatek według stopy minus 9% (na zarobione 33,4 miliarda, dostali 2,9 miliarda od podatnika). Boeing minus 2%. Verizon minus 2%. Przepraszam za moje niebywale skrajne lewactwo, ale generalnie uważam, że korporacje powinny płacić podatki, a ubodzy dostawać zasiłki."

Wojciech Orliński

10259963_10152741399320828_8913447522641837590_n.png

no tak powinno być ale w kapitalizmie jakos odwrotnie, zabiera się biednemu a daje bogatemu udupia się biednego a doplaca bogatemu no i dodatkowo rząd podejmuje decyzje tylko dla dobra korporacji (oczywiście zagranicznych)

i jak można lubic ten kapitalizm? przecież to zwykle jawne złodziejstwo

""

to ze zachod robi z nami wszystko co negatywne oprócz zabijania to nie znaczy ze tak powinno być kolego Jaro

Ukryta Zawartość

Rosja to także potęga szachowa. A w grze tej dobrze jest przewidywać... Czyli być inteligentnym.

W Wielkanoc w Słowiańsku doszło do strzelaniny na punkcie kontroli drogowej. Rosyjskie media oskarżyły bojówki ukraińskiego Prawego Sektora o to, że napadli i zastrzelili tam trzech bezbronnych członków straży (a jakże) obywatelskiej, którzy pilnowali rogatek mista. Rosyjskie portale poinformowały o tym incydencie, zanim do niego jeszcze... doszło (!).

Wiecie jaka jest różnica mędzy CNN a Russia Today?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Rosja to także potęga szachowa. A w grze tej dobrze jest przewidywać... Czyli być inteligentnym.

W Wielkanoc w Słowiańsku doszło do strzelaniny na punkcie kontroli drogowej. Rosyjskie media oskarżyły bojówki ukraińskiego Prawego Sektora o to, że napadli i zastrzelili tam trzech bezbronnych członków straży (a jakże) obywatelskiej, którzy pilnowali rogatek mista. Rosyjskie portale poinformowały o tym incydencie, zanim do niego jeszcze... doszło (!).

Wiecie jaka jest różnica mędzy CNN a Russia Today?

Taka ze cnn maniouluje caly zachod prohamerykansko prounijnie orokapitalistycznie a russia today tylko rosjanow

w instalacjach gazowych tez sa mocni i pewnie w ich serwisie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tylko czy to dotyczy Putina?

Putin and his colleagues were reduced mainly to collecting press clippings, thus contributing to the mountains of useless information produced by the KGB. Former agents estimate they spent three-quarters of their time writing reports. Putin's biggest success in his stay in Dresden appears to have been in...[contacting] a U.S. Army Sergeant, who sold them an unclassified Manual for 800 marks.

wikipedia

Jak widac, asem wywiadu, to on nie byl.

Edytowane przez wieslaw119

Kubri, jeśli tylko znajdziesz dowód na to, że waryjot, którzy strzelał działał z inicjatywy Tuska, natychmiast zaczynam chwalić demokrację rosyjską :)

Oczywiścfie na winę Putina masz dowody a na winę Tuska nikt nie ma - . jakie to lemingowo typowe dla prawiczków z nadzieją na żłób.

Choc Rosja jest rozkradziona i skorumpowana (najwiekszy zlodziej Putin ma juz majatku za $75 mld tyle, ze on lapowek nie bierze tylko prezenty otrzymuje) to nadal militarnie dysponuje dostateczna sila straszenia. Jej pozycja w rozgrywce o Ukraine wsparta jest o postawe Chin (wstrzymaly sie od glosu w ONZ) a dzialania USA i EU zmuszaja te kraje jak i pozostale z BRICS to scislejszej wspolpracy.

pozdrawiam,

Dwa tygodnie temu szefowie dyplomacji Rosji, Ukrainy, USA i UE na spotkaniu w Genewie w ogóle nie omawiali sprawy... Krymu. Temat ten nie podlegał negocjacjom na linii Zachód-Rosja, gdyż to już jest... Rosja.

W Genewie znowu Ukraina przegrała. Nie otrzymała konkretnej pomocy od (tu trudno znaleźć prawidłowy przymiotnik) Zachodu a Rosja opowiadała się w swoich kwestiach bardzo stanowczo.

Ustalono tylko, że "wszystkie strony mają zaniechać przemocy i prowokacji". "Wszystkie grupy, które jakąś drogą (ciekawe jaką) weszły w posiadanie broni, mają ją złożyć". "Budynki administracyjne okupowane przez bojówki mają być przez nie opuszczone". I oczywiście "ci, którzy to zrobią nie będą podlegać sankcjom, udziela się im absolutnej amnestii". Najlepsze: Ukraina (Zachód) zgodziła się (!!!!!!!), aby "Rosja miała wpływ na kształt jej przyszłej konstytycji".

To ostatnie to nic innego jak oficjalne międzynarodowe usankcjonowanie i wyrażenie pełnej zgody na kroki ze strony Rosji w pozbawianiu Ukrainy suwerenności. To zgoda na przyszłe ciche przejęcie tego kraju przez FR. Stronę rosyjską w tym (tych) przypadku (przypadkach) nic nie zobowiązuje. Przecież nie raz Rosja informowała, że nie stoi za działaniami prorosyjskich bojówek. Ruch ten (ludowy, a jakże) jest oddolną inicjatywą obywateli i ma na celu przeciwstawienie się "banderowcom". Do tego jeszcze śle stale zapewnienia o braku obecności na Ukrainie jej agentów czy jednostek wojskowych. Z zielonymi ludzikami też nie miała nic wspólnego. A w ogóle nie jest stroną w tym sporze. "Spontaniczne ruchy obywatelskie" nie są z Rosją w jakikolwiek sposób powiązane. Ciekawostka: każda akcja zbrojna ze strony wojska ukrainskiego, tak jak odbicie okupowanych przez separatystów budynków administracji państwowej, będzie teraz (na mocy genewskich porozumień) traktowana jako ich (porozumień) złamanie przez Kijów.

Tak się przegrywa na własne życzenie. Nieudolność Zachodu jest porażająca.

Ale mijający miesiąc nie był dla UE całkiem stracony. Obradowano, głosowano i postanowiono. Jest dyrektywa.

Od tego września w całej UE nie będzie już można sprzedawać odkurzaczy o mocy powyżej 1900W, a od 2017 ten limit osiągnie stan 900W. To dla naszego dobra. Nowym odkurzaczem będziemy na tyle dłużej czyścić dywan, że "starym" wypadnie nam... taniej. A jeśli nie wiemy o co tu chodzi, to chodzi o nasze dobro. Dosłownie.

Edytowane przez DeeS

A dziwisz się? Gdyby zachód nie pchał łap w Ukraińskie zamieszki to teraz Ukraina nie musiałaby się cofać przed Rosjanami. Tarcia przebiegałyby na Ukrainie na gruncie społecznym a nie narodowościowym, rzad pozostałby prorosyjski i Rosja nie obawiałby się utraty baz nad morzem czarnym na rzecz USA.

Kto sieje wiatr ten zbiera burze

niezły polew mam z Ciebie kolego Jaro...

ja mysle ze powinno się udupic wszystkich biedakow a lepiej zagazować a majatki biedakow przekazac korporacjom kapitalistycznym... nic się nie stanie bo będziemy wciąż z dala od rosji, zachodni mogą nas udupic byle nie rosja... ale mam polew c Ciebie Jaro

cytat mojego ostatniego postu

no tak powinno być ale w kapitalizmie jakos odwrotnie, zabiera się biednemu a daje bogatemu udupia się biednego a doplaca bogatemu no i dodatkowo rząd podejmuje decyzje tylko dla dobra korporacji (oczywiście zagranicznych)

i jak można lubic ten kapitalizm? przecież to zwykle jawne złodziejstwo

to ze zachod robi z nami wszystko co negatywne oprócz zabijania to nie znaczy ze tak powinno być kolego Jaro

Jeżeli chodzi o polew to twoja naiwność wprawia mnie w zakłopotanie.

Powiedz mi łaskawie skąd wykombinowałeś taką koncepcję, że przeciwieństwem współczesnego kapitalizmu jest Rosja Putina?

Bo jak czytam twoje belkotliwe wpisy to widzę tam taką myśl - korporacje są złe, zachodnia cywilizacja jest zdegenerowana.

Gdybyś łaskawie zaczął czytać ze zrozumieniem to zauważylbyś, że z tym poglądem nie dyskutowałem.

Natomiast koncepcja, że Rosja jest przeciwieństwem czy alternatywą dla korporacyjnego kształtu współczesnego kapitalizmu jest dla mnie tyleż naiwna co poprostu śmieszna - żeby nie powiedzieć głupia.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli chodzi o polew to twoja naiwność wprawia mnie w zakłopotanie.

Powiedz mi łaskawie skąd wykombinowałeś taką koncepcję, że przeciwieństwem współczesnego kapitalizmu jest Rosja Putina?

Bo jak czytam twoje belkotliwe wpisy to widzę tam taką myśl - korporacje są złe, zachodnia cywilizacja jest zdegenerowana.

Gdybyś łaskawie zaczął czytać ze zrozumieniem to zauważylbyś, że z tym poglądem nie dyskutowałem.

Natomiast koncepcja, że Rosja jest przeciwieństwem czy alternatywą dla korporacyjnego kształtu współczesnego kapitalizmu jest dla mnie tyleż naiwna co poprostu śmieszna - żeby nie powiedzieć głupia.

A czy ja mówię że rosja jest alternatywą. .. odpisuje na rozne bezsensowne posty i to wszystko. ... dla mnie alternatywą jest system dla obywateli. .. a wiec pozwolic dzialac korporacji i biznesowi ale nie tworzyc dla korporacji systemu a dla obywateli a więc korporacje jako element budujacy potege gospodarcza nie potege korporacji majac coraz lepsze warunki ku temu kosztem obywateli. ...a więc na chlopski rozum nie kombinowac jak sprswic zeby korporacje coraz wiecej odkladaly na kontach a w zamian zeby obywatele coraz mniej skladali na kontach albo wrecz pozyczali mimo dochodow.... a sprawic co zrobic zeby ten co ma za duzo nie odkladal a tworzyl potege gospodarcza ktora sluzy wszystkim nie sobie

A czy ja mówię że rosja jest alternatywą. .. odpisuje na rozne bezsensowne posty i to wszystko. ... dla mnie alternatywą jest system dla obywateli. .. a wiec pozwolic dzialac korporacji i biznesowi ale nie tworzyc dla korporacji systemu a dla obywateli a więc korporacje jako element budujacy potege gospodarcza nie potege korporacji majac coraz lepsze warunki ku temu kosztem obywateli. ...a więc na chlopski rozum nie kombinowac jak sprswic zeby korporacje coraz wiecej odkladaly na kontach a w zamian zeby obywatele coraz mniej skladali na kontach albo wrecz pozyczali mimo dochodow.... a sprawic co zrobic zeby ten co ma za duzo nie odkladal a tworzyl potege gospodarcza ktora sluzy wszystkim nie sobie

Niestety nie znajdziesz poklasku na forum , gdzie większość z forumowiczów "tyra dla korporacji".

Są tak "zajechani" pracą że nie są w stanie nic pojąć poza , mailem z instrukcją od szefa , bądź korporacyjnym newsletterem.

Żeby zrozumieć ten zbrodniczy mechanizm , angażowania każdej komórki ciała na rzez korporacji , trzeba się od niej uwolnić i co najmniej przez 1 rok wszystko przeanalizować.

Wnioski które , wyciągnie "odłączony od matrixa człowiek" są bezcenne.

Apeluje jeśli macie odwagę warto spróbować :)

Może po takim "akcie" Rosja nie będzie taka straszna a Putin nie będzie wam się kojarzył z diabłem.

Czego wam serdecznie wszystkim życzę:)

Co ciekawe, Rosjanie i Ukraińcy, z którymi mam przyjemność współpracować, mają dokładnie takie skojarzenia. Putin i jego polityka, jest dla nich zła i tyle.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.