Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co ciekawe, Rosjanie i Ukraińcy, z którymi mam przyjemność współpracować, mają dokładnie takie skojarzenia. Putin i jego polityka, jest dla nich zła i tyle.

Widzisz ja tez miałem okazję pracować z Ukraińcami ( głównie przedsiębiorcami ) do roku 2010 też im się wydawało że u nas jest dużo lepiej , lecz potem jakoś prawie wszyscy wyjechali do Rosji i tam pracują do dziś.

A Co mieli mówić o Putinie jak się Polak o to o nich pyta?

To tak jakbyś zapytał w tę niedzielę kogoś np. na ulicy Franciszkańskiej w Krakowie dlaczego Ci się nie podoba Karol Wojtyła.?

Od razu byś zarobił w łeb. ( takie luźne skojarzenie............)

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Szczerze, to nie mam pojęcia co myślą o Polsce i co im się wydaje na jej temat. Ja nigdzie nie napisałem, że to miało miejsce w Polsce, ani że tylko dla mnie mają taką opinię. Kiedyś była dłuższa rozmowa na temat Rosji i Ukrainy a towarzystwo było bardzo międzynarodowe, ja byłem jednym Polakiem w tym gronie.

Edytowane przez netboy
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Szczerze, to nie mam pojęcia co myślą o Polsce i co im się wydaje na jej temat. Ja nigdzie nie napisałem, że to miało miejsce w Polsce, ani że tylko dla mnie mają taką opinię. Kiedyś była dłuższa rozmowa na temat Rosji i Ukrainy a towarzystwo było bardzo międzynarodowe, ja byłem jednym Polakiem w tym gronie.

Dwa pytania.

1. Jak bardzo miedzynarodowe?

2. W jakim jezyku rozmawiano?

1. Rosja, Ukraina, Turcja, Indie, Afganistan, Ghana, Holandia, Francja, Czechy, Niemcy, Włochy, Hiszpania, Kuba i jeden Polak (ja)

2. Oczywiście w obowiązującym w Niemczech czyli niemieckim.

2. Oczywiście w obowiązującym w Niemczech czyli niemieckim.

Hihihi...

Ja kiedyś w Niemczech rozmawiałem z Rosjaninem po angielsku.

W Polsce zresztą też.

Jestem Europejczykiem.

Ale kasjera w Penny koło mnie nic nie przebije...

Wyobraź sobie prawdziwego chińczyka, z chińskim paszportem, siedzącego na kasie w markecie, który to po skończeniu obsługi klienta przed nami po niemiecku zaczyna rozmawiać z tobą płynną polszczyzną. :blink:

Mnie zamurowało na chiński mur. ;)

No i mam kumpla z Ghany, mieszka i pracuje w Niemczech, nie zna niemieckiego, ale za to po polsku mówi lepiej niż niejeden Polański. ;)

Wyczyn Schroedera jest jednak dowodem na jego głupotę. Czy ten facet nie widzi, że stał się chłoptasiem na posylki Putina? Wierzy w jego przyjaźń???

Samo napisanie tego zdania przychodzi mi z trudem, bo to oskarżenie politycznego wyjadacza o naiwność trzylatka.

Jestem Europejczykiem.

Czy ten facet nie widzi, że stał się chłoptasiem na posylki Putina? Wierzy w jego przyjaźń???

Przecież za darmo kasy nie bierze

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wyczyn Schroedera jest jednak dowodem na jego głupotę. Czy ten facet nie widzi, że stał się chłoptasiem na posylki Putina? Wierzy w jego przyjaźń???

Samo napisanie tego zdania przychodzi mi z trudem, bo to oskarżenie politycznego wyjadacza o naiwność trzylatka.

Ja obstawiam nie głupotę a "pragmatyzm".

Niemcy to taki bardzo "pragmatyczny" naród , w przeciwieństwie do polskiego....................

Niemcy to taki bardzo "pragmatyczny" naród , w przeciwieństwie do polskiego

Wchodzenie po kostki w ruską dupę nazywasz pragmatyzmem?

OK.

Należy się cieszyć, że Polak nie czopek...mimo, że być może w oczach owej dupy dużo traci.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wchodzenie po kostki w ruską dupę nazywasz pragmatyzmem?

OK.

Należy się cieszyć, że Polak nie czopek...mimo, że być może w oczach owej dupy dużo traci.

Tylko kto by chciał nadstawić Dupę żeby wpuścić do niej Polaka?

Ruscy już na 100% nie,- znasz takich co by chcieli?

Ruscy jako społeczeństwo są w czarnej dupie od zawsze, problem w tym, że niewielu zdaje sobie z tego sprawę.

Usprawiedliwia ich to, że w Rosji właściwie nigdy nie było demokracji.

Jestem Europejczykiem.

Błąd. Dobrych kilka setek lat temu była, miała się nawet niezgorzej. Oczywiście, to odległa przeszłość...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ruscy jako społeczeństwo są w czarnej dupie od zawsze, problem w tym, że niewielu zdaje sobie z tego sprawę.

Usprawiedliwia ich to, że w Rosji właściwie nigdy nie było demokracji

I Bardzo dobrze że nie mieli nigdy tak zwanej " zachodniej demokracji"............

Co do społeczeństwa i "czarnej dupy" to się zupełnie nie zgadzam.

To społeczeństwo jeszcze jest, ma jakieś wartości ,niesie za sobą doświadczenie i jak widać uczy się na tym doświadczeniu.

Co my się nauczyliśmy przez ostanie 25 lat?

Ja To widzę tak.......... nauczyliśmy się jak drugiego w chu...a zrobić.

Ja pier**lę!!!

Jak wydawałoby się zdrowy na umyśle człowiek może wypisywać takie piramidalne brednie.

Zwiń dupę i wyp... do Korei Północnej albo do twojego miszcza Putina.

Nie traktuj tych uwag osobiście (również prośba do mało lotnej moderacji), to uwaga do pożytecznych idiotów którzy kiedyś sławili Stalina bo nie podobał im sie kapitalizm.

Mnie też się nie podoba, ale wolę być molestowanym ideologicznie przez telewizyjne reklamy niż fizycznie i namacalnie przez jakieś tępe a nietykalne bydlę w mundurze.

Telewizor można wyłączyć, można go po prostu nie mieć, funkcjonariusze totalitarnych reżimów nie mają wyłącznika.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Największą zaletą nicka Jaro_747 jest to, że jako demokratyczny europejczyk chce, aby MARNA pozostałość myślała tak jak on.

Mnie też się nie podoba, ale wolę być molestowanym ideologicznie przez telewizyjne reklamy niż fizycznie i namacalnie przez jakieś tępe a nietykalne bydlę w mundurze.

Widzisz ja jednak wolę mieć kontrolę nad tym co robię , co mówię , co myślę i co mam myśleć.

Niestety "zachodni model demokracji" nie gwarantuje mi takich przywilejów coraz bardziej inwigilując w moją prywatność.

Dlatego TV wyrzuciłem z domu już ze 2 lata temu , mogę powiedzieć że czuję się dużo lepiej.

Co do "nietykalnego bydlaka w mundurze" , no wiesz nigdy nie miałem z takim do czynienia mimo że trochę życia również przeżyłem w poprzednim systemie.

A ha teraz Sobie już przypominam ten nietykalny bydlak w mundurze to "amerykański marines", czy "niemiecki policjant" ?

Puki co można ich spotkać w granicach naszego Państwa.

Widzisz ja jednak wolę mieć kontrolę nad tym co robię , co mówię , co myślę i co mam myśleć.

Niestety "zachodni model demokracji" nie gwarantuje mi takich przywilejów coraz bardziej inwigilując w moją prywatność.

to ,że tu piszesz te swoje brednie jest dowodem na to ,że ten model ci to gwarantuje.

W rosji pisanie o wyższości modelu zachodniego nad rosyjskim jest utrudnione a w Korei Płn. dla przykładu wszyscy kochają kolejnego Kima.

Jesli ktoś chce sie dowiedzieć czegos na temat mądrości narodów proponuje poznac ewolucje sektora finansów - od czasów wielkiego kryzysu do absolutnej deregulacji. Łatwo wtedy zrozumieć dlaczego Rosjanie nadal maja i beda zyskiwac przewagę ekonomiczną w dzisiejszym świecie - wasnie dzieki surowcom. Dlatego nie wypuszczą ze swoich rak kontroli terytorialnej nad obszarami strategicznymi dla wydobycia i handlu.

Reszta biedniejacych jełopów w Europie może sobie najwyżej poprawiać samopoczucie dodają sobie wyższości przy pomocy wiekszej ilości słomy w butach.

obecnie z pieniądzem mozna zrobic wszystko. Ale ci co go maja moga z nim zrobic tylko tyle na ile pozwola im ci którzy mają konkretny i podstawowy dla wszystkich towar, czyli surowce.

One sa takim ostatecznym i niepodwazalnym wyznacznikiem wartosci w świecie finansów dla którego nie wazne jest wytwarzanie wartości a pieniadze powstaja same z pieniędzy.

0 .

Łatwo wtedy zrozumieć dlaczego Rosjanie nadal maja i beda zyskiwac przewagę ekonomiczną w dzisiejszym świecie - wasnie dzieki surowcom

mozna tez przesledzić jak upadały systemy gospodarcze oparte na surowcach gdy te surowce traciły na znaczeniu. dla przykładu spójrzmy na sól.

surowiec jest wartością tu i teraz.

kiedy się skończy pozostaje nędza.

to ,że tu piszesz te swoje brednie jest dowodem na to ,że ten model ci to gwarantuje.

W rosji pisanie o wyższości modelu zachodniego nad rosyjskim jest utrudnione a w Korei Płn. dla przykładu wszyscy kochają kolejnego Kima.

Aż dziw bierze że można coś jeszcze pisać zanim zrobią z Ciebie Ptaśka lub Brunona i innego tellorystę florystę.

Jesli ktoś chce sie dowiedzieć czegos na temat mądrości narodów proponuje poznac ewolucje sektora finansów - od czasów wielkiego kryzysu do absolutnej deregulacji. Łatwo wtedy zrozumieć dlaczego Rosjanie nadal maja i beda zyskiwac przewagę ekonomiczną w dzisiejszym świecie - wasnie dzieki surowcom. Dlatego nie wypuszczą ze swoich rak kontroli terytorialnej nad obszarami strategicznymi dla wydobycia i handlu.

Reszta biedniejacych jełopów w Europie może sobie najwyżej poprawiać samopoczucie dodają sobie wyższości przy pomocy wiekszej ilości słomy w butach.

obecnie z pieniądzem mozna zrobic wszystko. Ale ci co go maja moga z nim zrobic tylko tyle na ile pozwola im ci którzy mają konkretny i podstawowy dla wszystkich towar, czyli surowce.

One sa takim ostatecznym i niepodwazalnym wyznacznikiem wartosci w świecie finansów dla którego nie wazne jest wytwarzanie wartości a pieniadze powstaja same z pieniędzy.

0 .

Co Tylko i wyłącznie dowodzi że teza o inteligencji Rosjan jest jak najzupełniej słuszna .

Nie dają Sobie "wcisnąć kitu" o demokracji i dzięki temu statystyczny Rosjanin nie jest tak zadłużony jak statystyczny Europejczyk nie wspominając obywatela USamerki.

A To że jest pozbawiony pewnych "wątpliwych przywilejów", typu dom na kredyt auto na kredyt,edukacja na raty,"praca ze sraczką","firma w długach " etc...............no cóż niektórym do szczęścia wystarczy cebula i wódka dla innych musi być maybach i jajka faberge.

Nie dajmy się zwariować...model zaproponowany nam 25 lat temu wcale nie jest modelem udanym, powiedziałbym więcej .. że to katastrofa dla nas i naszych dzieci.

Edytowane przez Tommiashi

Aż dziw bierze że można coś jeszcze pisać zanim zrobią z Ciebie Ptaśka lbu Brunona i innego tellorystę.

ale jednak mozna

u moskala już nie bardzo

dwóch chłoptasiów wywiesiło flagę w Kaliningradzie niemiecka i unijną i poszli właśnie do łagru.

To jest róznica między hipotetycznymi zagrożeniami wolności a realnymi.

Złoto diamenty, ropa naftowa i wegiel nie straca na znaczeniu. Wręcz przeciwnie.

Upadały natomiast republiki bananowe.

OPEC nadal dyktuje ceny tym co maja pieniądze zrobione z pieniędzy a nie odwrotnie.

Polecam obejrzenie filmu "Ciemna strona finansów" na Planette+. To pozwala zrozumiec dlaczego zderegulowany rynek finansowy prowadzić będzi edo kolejnych krachów, a ci którzy maja własnie surowce moga liczyć na stabilizacje ekonomiczną.

A To że jest pozbawiony pewnych "wątpliwych przywilejów", typu dom na kredyt auto na kredyt,edukacja na raty,"praca ze sraczką","firma w długach " etc...............

byle by na wódkę starczyło i świat bał się rosji czyli dziad ubogi ale dumny

ale jednak mozna

u moskala już nie bardzo

dwóch chłoptasiów wywiesiło flagę w Kaliningradzie niemiecka i unijną i poszli właśnie do łagru.

To jest róznica między hipotetycznymi zagrożeniami wolności a realnymi.

No i bardzo dobrze że poszli siedzieć.

Ja na Rynku w Sanoku tez nie chciałbym Flagi Banderowskiej i Ukraińskiej.

Złoto diamenty, ropa naftowa i wegiel nie straca na znaczeniu. Wręcz przeciwnie.

Upadały natomiast republiki bananowe.

Surowce tracą na znaczeniu bądź sie wyczerpują.

Dziś możemy powiedzieć, że surowiec nigdy nie straci na znaczeniu ale już za rok, dwa , trzy może byc inaczej.

Tania ropa rosyjska sie kończy, tak dla przykładu.

I bardzo dobrze że poszli. Gdyby tak w Europie za to szli to może do tej pory byłaby gospodarka i wzrost jak przez 30 lat po wojnie.

A tak to wstapilismu do UE jak na zjeżdzalnię w lunaparku

No i bardzo dobrze że poszli siedzieć.

Ja na Rynku w Sanoku tez nie chciałbym Flagi Banderowskiej i Ukraińskiej.

a może oni by chcieli referendum robić ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.