Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe dlaczego Polacy nie wyjeżdżają masowo pracować do Rosji ?

No właśnie - przecież taka tam wolność, każdy ma Rollsa, Porsche albo (ci biedni) Mercedesa...

Na Kanarach w każdej knajpie jest menu po hiszpańsku, angielsku, niemiecku i po rosyjsku. W każdej. Obowiązkowo.

Wpadła mi kiedyś w ręce drukowana tam gazeta dla Rosjan na wakacjach. O klubach, o atrakcjach o shoppingu i takie tam... I w tej gazecie pisało (z 5 lat temu) że Kanary odwiedza co roku 80 tys Rosjan.

Duża ta oligarchia.

Albo sami skubańce zasuwają na Seszele a na Kanary wysyłają swoje służące i pomywaczy...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Najpierw Ukraina, potem dokończy sprawę z Gruzją, potem państwa bałtyckie a potem Polska.

jeszcze estonia :P

może skrócie przeniosę Ci to na polskie warunki (przyszłe)

- ustawa o kominach, piecach i paliwach powoli zaczyna działać

- każdy będzie uzależniony od gazu

- Putin ma za mało kasy, głupi polak zapłaci bo w zimnym nie będzie siedział

- polak podskoczy Putinowi, Putin zakręci korek.. i co zrobi polak ?

nie chodzi tu o cukier i pączki.

13 milionów z prawie 53 mln gospodarstw domowych w Rosji nie ma ciepłej wody - wynika z danych spisu ludności opublikowanych w czwartek w dzienniku rządowym "Rossijskaja Gazieta". Spis przeprowadzono w roku 2010, lecz dane są aktualizowane.

Według nich ok. 7,7 mln rodzin ogrzewa swe domostwa drewnem. Dzieje się to - jak pisze AFP - w kraju, który jest największym na świecie producentem gazu i gdzie temperatura w zimie w niektórych regionach spada do minus 50 stopni C.

Z 52,8 mln gospodarstw zaledwie 29,1 mln (55 proc.) ma dostęp do gazu, niemal 1,5 mln domostw nie ma elektryczności - pokazują wyniki badań. Według nich w ok.

12,3 mln gospodarstw ubikacje są poza domem, a 200 tysięcy - nie ma ich w ogóle. Ponad 5 mln gospodarstw nie ma wanny lub prysznica.

1,3 mln rodzin mieszka wciąż w tzw. komunalnych kwartirach (mieszkaniach komunalnych) - pozostałości z czasów radzieckich. Każda rodzina w takich mieszkaniach zajmuje oddzielny pokój i wspólnie korzysta z kuchni i łazienki.

Niemniej trzecia cześć rosyjskich gospodarstw (17,5 mln) ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , a ponad połowa (28 mln) - telefon stacjonarny. Większość rodzin - 46 mln - ma telewizor.

Część wyników spisu dotyczących warunków życia Rosjan została już opublikowana pod koniec czerwca na stronie internetowej rosyjskiej Federalnej Służby Statystycznej.

Fajowo, nie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jello
Gość cycus12

(Konto usunięte)

No właśnie - przecież taka tam wolność, każdy ma Rollsa, Porsche albo (ci biedni) Mercedesa...

Na Kanarach w każdej knajpie jest menu po hiszpańsku, angielsku, niemiecku i po rosyjsku. W każdej. Obowiązkowo.

Wpadła mi kiedyś w ręce drukowana tam gazeta dla Rosjan na wakacjach. O klubach, o atrakcjach o shoppingu i takie tam... I w tej gazecie pisało (z 5 lat temu) że Kanary odwiedza co roku 80 tys Rosjan.

chyba każdy kraju basenu można śródziemnego ma rosyjski obligatoryjny, ja wiem jedno więcej z ***** nie pije ! a gdzie nie pojadę zawsze są. U nas za to nie ma np map czy przewodników po polsku, nawet kibel podpisany jest po niemiecku.

@jello - do tej statystyki za kilka lat wypada włączyć wszystko od Wisły na prawo

Edytowane przez cycus12

nie pisałem o tym co jest na zdjęciu ale o jego przypadkowości. uroczo to wywróciłes

ale teraz wiemy przynajmniej ,że wiedza na temat tego jak być aktywnym na forach internetowych nie jest ci obca

Schlebia mi to piszcie na PW. jeśli chcecie mnie zatrudnić !!!

Nie jestem wybredny przyjmuję oprócz Rubli,Euro i Dolary!!

Wielu Polaków wyjeżdża płaca zdecydowanie lepiej niż nasi , zresztą zawsze płacili lepiej.

z tym się nie zgodzę... Polska już wiele lat jest ulubionym miejscem producentów różnej maści, normalnie musieli by wyrzucić a tak sprzedadzą głupiemu polakowi. (sorry ale takie mam zdanie o ludziach, z resztą nie bez powodu)

Podałem przykład że nie można oceniać "jakości życia" tylko poprzez pryzmat oceny "dostępności towaru" bo to wypacza obraz rzeczywistości.

Gdyby tak było to świat byłby już dawno w rękach kilku korporacji które decydowałyby "ile procent mniej musi być mięsa w kiełbasie".

To że jeszcze nie żyjemy w takiej rzeczywistości to też jest zasługa tego że mamy Taką Rosję i Takie Chiny.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Schlebia mi to piszcie na PW. jeśli chcecie mnie zatrudnić !!!

bez dużych liter ?

teraz powinieneś ucichnąc na kilka stron , żeby się wątki potoczyły dalej.

wiemy przecież, że większośc czyta maks dwie strony dyskusji

powtarzam mieszkańcy Krymu nie chcą Ukrainy . Trudno zrozumieć a jedyna wina Rosji to wykorzystanie przypadkowej okazji .

Gdy zaczną jak nam media wmawiają wyrywać po kawałku rosyjsko języczną Ukrainę zmienię ocenę sytuacji .

Putin postawił USA w fatalnej sytuacji .Stany gwarantowały Ukrainie nienaruszalność granic za nuklearne rozbrojenie i co teraz .

Edytowane przez wladz

13 milionów z prawie 53 mln gospodarstw domowych w Rosji nie ma ciepłej wody - wynika z danych spisu ludności opublikowanych w czwartek w dzienniku rządowym "Rossijskaja Gazieta". Spis przeprowadzono w roku 2010, lecz dane są aktualizowane.

Według nich ok. 7,7 mln rodzin ogrzewa swe domostwa drewnem. Dzieje się to - jak pisze AFP - w kraju, który jest największym na świecie producentem gazu i gdzie temperatura w zimie w niektórych regionach spada do minus 50 stopni C.

Z 52,8 mln gospodarstw zaledwie 29,1 mln (55 proc.) ma dostęp do gazu, niemal 1,5 mln domostw nie ma elektryczności - pokazują wyniki badań. Według nich w ok.

12,3 mln gospodarstw ubikacje są poza domem, a 200 tysięcy - nie ma ich w ogóle. Ponad 5 mln gospodarstw nie ma wanny lub prysznica.

1,3 mln rodzin mieszka wciąż w tzw. komunalnych kwartirach (mieszkaniach komunalnych) - pozostałości z czasów radzieckich. Każda rodzina w takich mieszkaniach zajmuje oddzielny pokój i wspólnie korzysta z kuchni i łazienki.

Niemniej trzecia cześć rosyjskich gospodarstw (17,5 mln) ma dostęp do internetu, a ponad połowa (28 mln) - telefon stacjonarny. Większość rodzin - 46 mln - ma telewizor.

Część wyników spisu dotyczących warunków życia Rosjan została już opublikowana pod koniec czerwca na stronie internetowej rosyjskiej Federalnej Służby Statystycznej.

Fajowo, nie ?

Fajowo.

Dobrze że mają gdzie mieszkać w przeciwieństwie do coraz większej rzeszy Polaków których czeka albo tułaczka po świecie albo bezdomność w Londynie albo mieszkanie w wielopokoleniowej Rodzinie w bloku na 30m2 10 osób.

Dobrze że Car Putin nie zakazał dekretem "zakazu palenia drewnem izb mieszkalnych " w celu zredukowania emisji CO2.

Czy Bez internetu da się żyć??? pewnie tak jak sobie przypomnę swoje życie bez internetu to wydaje mi się że byłem zdrowszy,piękniejszy ,młodszy i nie maiłem tylu zmartwień co teraz.

Zresztą po co Traperom z Sybiru Internet?

Co ty jeszcze tu robisz? Dał Ci przykład Depardieu

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Depardieu to bardzo doby przykład na to jak " bankstersko-podatkowy system" możne wykończyć przedsiębiorcę.

Podatki w UE i Polsce są niewolnicze.

Rosjanie to Rozumieją i nie chcą takiego zbliżenia bo wiedzą że to zbliżenie niesie za sobą powolną zagładę dla obywateli i całej planety.

Czy nie są bardziej inteligentni?

taką zabawę forumową możemy zrobić .

ktoś wskazuje wadę rosji a ten tu tommi bedzie robił z tego pozytyw

ja zaczynam :

A w rosji tygrysy zżerają psy rolnikom i władza nic z tym nie robi .

:)

Jesteś już spakowany?

Jakbym miał taki dylemat ?

Oddać 10 mln zł do Urzędu Skarbowego w PL

Czy Oddać 3 mln zł do Urzędu Skarbowego w Rosji

To oddałbym 3 mln do Rosyjskiego urzędu skarbowego.

Oszczędzam 7 mln zł.

@ wladz

No k... Nie wiedziałeś? Przeczytaj wątek od początku!

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Putin postawił USA w fatalnej sytuacji .Stany gwarantowały Ukrainie nienaruszalność granic za nuklearne rozbrojenie i co teraz .

UE gwarantowały Rosji nierozszerzanie NATO na wschód za zjednoczenie Niemiec. I co Teraz?

Ano nic teraz. Ten ma racje kto ma siłę. USA nie będą toczyć wojny o Ukrainę. Tak samo NATO nie będzie toczyć wojny o Polskę jakby co do czego przyszło.

Wyobrażasz sobie że Niemcy udzielą pomocy Polsce? Dla nich to dobry motyw przeniesienia wojny poza swoje terytorium. Niech się tam zabijają na równinach Mazowsza i stepach zabużańskich. Nawet nam czołgi i samoloty podeślą - a co? Też na ich miejscu bym tak zrobił.

Bzdura

na chrzcie ci takie dali?

Kapusta gwarantował Gorbaczowowi z poparciem NATO, że nie będzie rozszerzenia na wschód po zjednoczeniu Niemiec.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

powtarzam mieszkańcy Krymu nie chcą Ukrainy . Trudno zrozumieć a jedyna wina Rosji to wykorzystanie przypadkowej okazji .

Nas tylko TVN lekko karmił i wyhodował miliony zombi, tam obiecano im wszystko lepsze warunki, wyższe pensje, dawali czekoladki i inne... radio, tv, gazety rosyjskie... czego ty się spodziewasz ?

krym zaliczony, teraz reszta miast, w końcu cała ukraina chce do rosji.

, ja wiem jedno więcej z ***** nie pije ! a gdzie nie pojadę zawsze są.

Wujas był w Turcji... w hotelu Rosjan zatrzęsienie, jeden z nich usłyszał, że wujas gada z rodziną po polsku i zrobił jakąś uwagę. Wujas się odwrócił i po rosyjsku (10 klas kończył na Wołyniu pod okupacją sowiecką) pouczył go o kulturze zachowania.

Rano - pukanie do drzwi. Wujas otwiera, stoi tam ten Rosjanin i mówi, że przeprasza, że mu głupio, że zaszło nieporozumienie i że w ramach przeprosin prosi na dół na skromne śniadanko. Wujas schodzi - tam stół się po prostu od żarcia ugina a wódki tyle, że w całej Turcji chyba zabrakło...

No i jakoś nić porozumienia została nawiązana! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

krym zaliczony, teraz reszta miast, w końcu cała ukraina chce do rosji.

Brutalna rzeczywistość .

Oni też nie są głupi mają rodziny w PL,Europie i wiedzą że Europa nie ma im nic sensownego do zaproponowania.

Oni też nie są głupi mają rodziny w PL,Europie i wiedzą że Europa nie ma im nic sensownego do zaproponowania.

to po co rodziny tu siedzą ?

Wujas był w Turcji... w hotelu Rosjan zatrzęsienie, jeden z nich usłyszał, że wujas gada z rodziną po polsku i zrobił jakąś uwagę. Wujas się odwrócił i po rosyjsku (10 klas kończył na Wołyniu pod okupacją sowiecką) pouczył go o kulturze zachowania.

Rano - pukanie do drzwi. Wujas otwiera, stoi tam ten Rosjanin i mówi, że przeprasza, że mu głupio, że zaszło nieporozumienie i że w ramach przeprosin prosi na dół na skromne śniadanko. Wujas schodzi - tam stół się po prostu od żarcia ugina a wódki tyle, że w całej Turcji chyba zabrakło...

No i jakoś nić porozumienia została nawiązana! :)

Gdyby nie debilna polityka prowadzona przez "osoby reprezentujące polski rząd".

Dziś Polska byłaby krajem miodemi mlekiem płynąca.

A kasa szeroką rzeką płynęłaby z Tranzytu Towarów i Usług pomiędzy EU i ROSJĄ.

Ale do tego trzeba żeby w polskim rządzie ..........................

to po co rodziny tu siedzą ?

Bo kiedyś ktoś stworzył sztuczny Twór o nazwie "UKRAINA".

Ale do tego trzeba żeby w polskim rządzie ..........................

.....................był premierem niejaki Olin a prezydentem niejaki Kat?

A ambasadorem niejaki Ałganow? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.