Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, Rosjanie wskutek wielkomocarstwowych ambicji coraz głębiej lądują w czarnej dupie. Swojej własnej.

"Produkcja satelitów w Rosji wydłużyła się o 8 do 10 miesięcy po ograniczeniu przez USA eksportu komponentów elektronicznych do Rosji - ujawnił w środę przedstawiciel rosyjskiego przemysłu kosmicznego."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

29 września 2014, zatwierdzone przez Ludowy Bank Chin,China Foreign Exchange Trading Center ogłosiła wprowadzenie bezpośredniego handlu RMB wobec euro na międzybankowym rynku walutowym.zmniejszenie kosztów ekonomicznych wymiany - promowanie wykorzystania juana

i euro w dwustronnym handlu i inwestycjach.....

-przyczyniać się do wzmocnienia współpracy finansowej między Chinami i UE ....."""

Tym samym współpraca z rublem przeciw dominacji USD jest konsekwentnie realizowana .

To taka informacja dla nie kumających o co chodzi w Hongkongu. :)

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Niektórym Kolegom w pale nie mieści się, że nie każdemu pasuje, jak bierze się go za mordę.

Jestem Europejczykiem.

Niektórym Kolegom w pale nie mieści się, że nie każdemu pasuje, jak bierze się go za mordę.

Niektórzy nie mają świadomości że są "jeszcze mocniej"- "wzięci za mordę".

Ale takie są uroki demokracji.:)

Niektórzy nie mają świadomości że są "jeszcze mocniej"- "wzięci za mordę".

Ale takie są uroki demokracji.:)

Jezusie Maryjo!!!

Kto cię tak biedaku za mordę trzyma??? Ciężko ci żyć z tą świadomością?

Może zapisz się do psychologa?

Jestem Europejczykiem.

Jezusie Maryjo!!!

Kto cię tak biedaku za mordę trzyma??? Ciężko ci żyć z tą świadomością?

Może zapisz się do psychologa?

Mam zacząć wymieniać co mnie "za mordę trzyma w tym kraju"?

Jesteś inteligentny chyba nie muszę pisać elaboratu.

W Rosji jest większa swoboda gospodarcza niż w PL.

Zaryzykowałbym stwierdzenie że podobnie jest w Chinach.

Ehh co tam...

Co mnie trzyma "za mordę" w PL ? -"pasożytniczy aparat władzy i biurokracji ".

Reszta słów jest zbędna..........

Ehh co tam...

Oczywiście, że w Rosji jest gospodarczy raj.

"Wyniki ostatniego raportu firmy doradczej PricewaterhouseCoopers (PwC) na temat przestępstw gospodarczych na świecie powinny "wywołać u rosyjskich władz szok" - stwierdziła agencja Finmarket. Z tego raportu wynika bowiem, że Rosja przoduje na świecie w korupcji.

Swój raport PwC przygotowało na podstawie ankiet, w których uczestniczyło około stu dużych firm z różnych branż przemysłu, handlu detalicznego, usług finansowych. Ponad połowa firm uczestniczących w ankiecie była całkowicie prywatna, a 2 proc. należało do państwa.

Według raportu przestępstwa gospodarcze w Rosji zdarzają się częściej niż w innych częściach świata. Przez ostatnie dwa lata zetknęło się z nimi 60 proc. respondentów PwC, więcej niż w Afryce (50 proc.) czy Europie Wschodniej (40 proc.). Średnia dla całego świata wynosi zaś 37 proc.

Ale wyjątkowo na tle świata Rosja wyróżnia się pod względem korupcji.

Przez ostatnie dwa lata z korupcją urzędników w Rosji zetknęło się 58 proc. respondentów PwC, podczas gdy dla całego świata ten odsetek wyniósł 27 proc.

Korupcja w Rosji rozkwita szczególnie w sferze zakupów i dostaw. Machlojki z tym związane dotyczą według badań PwC aż 52 proc. takich transakcji, podczas gdy na świecie - średnio 22 proc.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Wyświetl postUżytkownik Tommiashi dnia 02.10.2014 - 11:03 napisał

Ehh co tam...

Oczywiście, że w Rosji jest gospodarczy raj.

"Wyniki ostatniego raportu firmy doradczej PricewaterhouseCoopers (PwC) na temat przestępstw gospodarczych na świecie powinny "wywołać u rosyjskich władz szok" - stwierdziła agencja Finmarket. Z tego raportu wynika bowiem, że Rosja przoduje na świecie w korupcji.

Swój raport PwC przygotowało na podstawie ankiet, w których uczestniczyło około stu dużych firm z różnych branż przemysłu, handlu detalicznego, usług finansowych. Ponad połowa firm uczestniczących w ankiecie była całkowicie prywatna, a 2 proc. należało do państwa.

Według raportu przestępstwa gospodarcze w Rosji zdarzają się częściej niż w innych częściach świata. Przez ostatnie dwa lata zetknęło się z nimi 60 proc. respondentów PwC, więcej niż w Afryce (50 proc.) czy Europie Wschodniej (40 proc.). Średnia dla całego świata wynosi zaś 37 proc.

Ale wyjątkowo na tle świata Rosja wyróżnia się pod względem korupcji.

Przez ostatnie dwa lata z korupcją urzędników w Rosji zetknęło się 58 proc. respondentów PwC, podczas gdy dla całego świata ten odsetek wyniósł 27 proc.

Korupcja w Rosji rozkwita szczególnie w sferze zakupów i dostaw. Machlojki z tym związane dotyczą według badań PwC aż 52 proc. takich transakcji, podczas gdy na świecie - średnio 22 proc.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

No proszę cię Jaro Gazeta Wyborcza i PWC.

Przecież to najgorsza propaganda.

Myślałem że masz więcej "oleju w głowie" i potrafisz sam wyciągać wnioski.

Ankiety w korporacjach? :)

No cóż ......Ciekawe kto wypełniał te ankiety i gdzie :) ...Ja już znam odpowiedź a Ty Jaro?

Ukryta Zawartość

Żal mi ciebie. Jak ty sobie radzisz otoczony przez reżim? Nie myślałeś o emigracji do tych wolnych krajów o których piszesz, czyli do Rosji lub Chin? Bliżej mamy Białoruś, ale nie jestem pewien, czy nie sięgają tam macki imperialistów.

Ankiety wypełniają rosyjscy przedsiębiorcy, możesz tam przenieść biznes i dołączyć do nich.

Jestem Europejczykiem.

tommiashi zamiast lamentowac tu na forum wez sie za robote,niedlugo moja premia swiateczna i 13 do wyplaty a ty se pogawedki urzadzasz,chyba nie chcesz zeby panstwo sie znowu zadluzalo na moje przywileje,do roboty leniu

Żal mi ciebie. Jak ty sobie radzisz otoczony przez reżim? Nie myślałeś o emigracji do tych wolnych krajów o których piszesz, czyli do Rosji lub Chin? Bliżej mamy Białoruś, ale nie jestem pewien, czy nie sięgają tam macki imperialistów.

Ankiety wypełniają rosyjscy przedsiębiorcy, możesz tam przenieść biznes i dołączyć do nich.

Nie będę ukrywał "łatwo nie jest" ale dlaczego niby miałbym się przenosić ze swojego kraju.

Wystarczy że "wiadomo kto" nie będzie tutaj w PL wprowadzać swojego "nowego wspaniałego świata" .

Co do Ankiet? Jaro czy Ty uczestniczyłeś w Polsce w jakimkolwiek przetargu?, miałeś kontakt z jakimkolwiek urzędnikiem niższego bądź wyższego szczebla?, byłeś u lekarza, byłeś w szpitalu???

Jeśli w Rosji 60 % ankietowanych przedsiębiorców zetknęło się z korupcją to co by odpowiedzieli naprawdę Polscy przedsiębiorcy? a nawet zwykli obywatele?

100 % to będzie za mało bo przy załatwieniu byle jakiej sprawy w naszym kraju trzeba co najmniej kilka razy posmarować.

tommiashi zamiast lamentowac tu na forum wez sie za robote,niedlugo moja premia swiateczna i 13 do wyplaty a ty se pogawedki urzadzasz,chyba nie chcesz zeby panstwo sie znowu zadluzalo na moje przywileje,do roboty leniu

Nie Trolluj i nie udawaj urzędnika bo nim nie jesteś......

Na twoim miejscu zapisałby się do PiS albo do innej partii i zaczął organizować rewolucję.

A co do korupcji to wyniki badań są spójne na przestrzeni wielu lat więc nie mam żadnej podstawy by w nie wątpić. Smętne pierdzielenia typu "Wiadomo Kto" to robi na mnie nie działają. Masz jakieś inne wyniki padań to je podaj.

Jestem Europejczykiem.

No proszę cię Jaro Gazeta Wyborcza i PWC.

Przecież to najgorsza propaganda.

Myślałem że masz więcej "oleju w głowie" i potrafisz sam wyciągać wnioski.

Ankiety w korporacjach? :)

No cóż ......Ciekawe kto wypełniał te ankiety i gdzie :) ...Ja już znam odpowiedź a Ty Jaro?

PWC niedobry? No to proszę bardzo:

"- Cena "wziatki" dobiła już 61 tys. rubli. Osiągnęła tym samym wysokość miesięcznych zarobków urzędników organów federalnych - powiedział dla "Rossijskiej Gazety" wiceprzewodniczący departamentu bezpieczeństwa ekonomicznego ministerstwa spraw wewnętrznych Aleksandr Nazarow.

Według niego w zeszłym roku ten wskaźnik wynosił mniej więcej 23 tys. rubli. Rozmówca jednak nie wyjaśnił, w jaki sposób policzono wysokość łapówek w całym kraju."

I jeszcze to:

"Już w 2006 roku prokurator generalny Aleksandr Buksman przyznał, że na łapówki Rosjanie wydają co roku co najmniej 240 mld dol, a może nawet - jak mówił - równowartość budżetu Rosji, czyli 290 mld dol. Wcześniej rosyjscy politycy od lat oskarżali organizacje pozarządowe o zawyżanie szacunków dotyczących rosyjskiej korupcji."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

PWC niedobry? No to proszę bardzo:

"- Cena "wziatki" dobiła już 61 tys. rubli. Osiągnęła tym samym wysokość miesięcznych zarobków urzędników organów federalnych - powiedział dla "Rossijskiej Gazety" wiceprzewodniczący departamentu bezpieczeństwa ekonomicznego ministerstwa spraw wewnętrznych Aleksandr Nazarow.

Według niego w zeszłym roku ten wskaźnik wynosił mniej więcej 23 tys. rubli. Rozmówca jednak nie wyjaśnił, w jaki sposób policzono wysokość łapówek w całym kraju."

I jeszcze to:

"Już w 2006 roku prokurator generalny Aleksandr Buksman przyznał, że na łapówki Rosjanie wydają co roku co najmniej 240 mld dol, a może nawet - jak mówił - równowartość budżetu Rosji, czyli 290 mld dol. Wcześniej rosyjscy politycy od lat oskarżali organizacje pozarządowe o zawyżanie szacunków dotyczących rosyjskiej korupcji."

No i co z tego.... mnie wcale nie "szokują" informacje o wysokości "wziątki czy łapówki" .

Mnie szokuje medialna nagonka którą serwują Polakom Media z gazetą wybiurczą na czele.

Szokują mnie ..."instytuty wschodnie,fundacje,pozarządowe agencje i cały bullshit związany z sianiem propagandy.

Widzisz powołujesz się na PWC a jak słyszę tych pseudo ekonomistów z PWC to mi ręce opadają. Takiego steku bzdur który wychodzi z ust specjalisty z takich "agencji robienia ludzi w h..." jest nie do ogarnięcia.

Wystarczy że napisze że cześć zarządu IDM S.A. z prezesem i wiceprezesem to partnerzy PWC ...............Jak skończyła spółka i jej akcjonariusze i pracownicy ...to wszyscy wiemy.

......................

.....................

Ciekawym aspektem jest też inna strona korupcji?

Co jest gorsze ? korupcja powiedzmy "jawna" taka jak w Rosji :)

Czy może udawanie że jej nie ma ...a w rzeczywistości sięga zenitu ...w czym przodują kraje demokratyczne :)

Powiedzmy jasno i otwarcie dla mnie model Rosyjski jest o wiele sprawiedliwszy.

Ja podaje cytaty rosyjskich urzędników a ten gada o nagonce medialnej.

Sami na siebie naganiają?

Ty facet zdrowy jesteś?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Umiesz czytać ze zrozumieniem ?

Napisałem że bulwersują mnie tytuły i zawartość artykułów antyrosyjskich w prasie zarówno tej papierowej jak i elektronicznej.

Rusofobia w PL sięgnęła zenitu a podając informacje o czymś tak oczywistym jak korupcja, która występuje od zawsze i wszędzie niezależnie od kraju,ustroju,czy mentalności obywateli.

Wszędzie tam gdzie jest władza , urzędnik , kasta.... będzie korupcja to nieuniknione.

Tak więc nie cytuj Jaro ani PWC ani Urzędników Rosyjskich bo to wszystko to takie i tu się posłużę audiofilskim cytatem "pierd.... o szopenie".

gowno prawda tommiashi w krajach wyskorozwinietych europejskich zreszta,korupcja praktycznie nie istnieje,w polsce jest ale polska to kraj niedorozwiniety ktory mimo wszystko sie rozwija nie cofa jak kacapy,sprobuj dac lapowke na zachodzie to cie posadza od razu u ruskich to norma bez lapowki nic nie zalatwisz taka drobna roznica

gowno prawda tommiashi w krajach wyskorozwinietych europejskich zreszta,korupcja praktycznie nie istnieje,w polsce jest ale polska to kraj niedorozwiniety ktory mimo wszystko sie rozwija nie cofa jak kacapy,sprobuj dac lapowke na zachodzie to cie posadza od razu u ruskich to norma bez lapowki nic nie zalatwisz taka drobna roznica

A co znaczy kraj wysokorozwinięty?

W czym jest tak wysokorozwinięty ?

Już Ci odpowiem .....jest wysokorozwinięty w tym żebyś ty jako szeregowy obywatel nie miał zielonego pojęcia że coś takiego istnieje jak "korupcja".........................

Co do korupcji w tak zwanej "demokracji zachodniej"

To jeśli jakiś incydent "wyjdzie na światło dzienne" to pewnie albo zainteresowany za mało posmarował albo chcą się go pozbyć z interesu .

to calkowite przeciwienstwo rosjii az dziw bierze ze rosja g 7 byla,no skad ty mozesz wiedziec jak taki kraj wyglada bo przeciez nie byles,w rosji zreszta tez nie byles skoro wypisujesz takie brednie,

mentalnosc tommiashi ma tu duze znaczenie,jak jest wypaczona to nie jest najlepiej,pol biedy kiedy wladza wie ze ma wypaczona,ty zdaje sie masz ruska mentalnosc "jak nie zaplacisz to nie zalatwisz"

w rozwinietych wyzej krajach ludzie mysla zupelnie inaczej i nie tylko ci na dole ale i ci na gorze

to calkowite przeciwienstwo rosjii az dziw bierze ze rosja g 7 byla,no skad ty mozesz wiedziec jak taki kraj wyglada bo przeciez nie byles,w rosji zreszta tez nie byles skoro wypisujesz takie brednie,

mentalnosc tommiashi ma tu duze znaczenie,jak jest wypaczona to nie jest najlepiej,pol biedy kiedy wladza wie ze ma wypaczona,ty zdaje sie masz ruska mentalnosc "jak nie zaplacisz to nie zalatwisz"

w rozwinietych wyzej krajach ludzie mysla zupelnie inaczej i nie tylko ci na dole ale i ci na gorze

Musze się z Tobą po części zgodzić w porównaniu z moimi niektórymi interlokutorami z Tobą również mam troszkę inną mentalność.

Nie wpisuje się ona w szeroki wachlarz "idei ogólnie akceptowalnych przez twór wykreowany na potrzeby Tutaj zacytuję Jara "Trzymania ludzi za pysk".

Czy mnie obraziłeś jak napisałeś że mam ruską mentalność i przypisałeś mi nie moje słowa?

Nie nie obraziłem się........ale się szczerze uśmiałem bo nawet nie wiesz o czym piszesz.

Kolega Tommiashi zdaje się wierzyć, że żyje w państwie totalitarnym czy coś w tym stylu.

No cóż, ludzie wierzą w różne rzeczy.

Jestem Europejczykiem.

A ja wczoraj z wieczora normalnie odleciałem.

Czyż nie jest to kapitalne w swojej prostocie ? :

Nuciłem sobie pod nosem przez calutką drogę do pracy.

Zaraz się niektórzy będą zżymać na ten Su-47.

Ale tym niedźwiedziem tarzającym się ze śmiechu, jak dla mnie zrehabilitowali się z nawiązką.

Tak sobie jeszcze pomyślałem, że gdybym był wpływowym politykiem, to wysunąłbym pomysł, ażeby rząd polski odkupił prawa autorskie do tej pieśni, i po lekkiej zmianie teksu uczynił z tego hymn państwowy. To tak świetnie wpada w ucho, że na pewno większości obywatelom by się spodobało.

Nuciłem sobie pod nosem przez calutką drogę do pracy.

No to teraz dla odmiany możesz spróbować zanucić poniższe w ostrej i zachrypłej nucie ;)

Ukryta Zawartość

Kula śniegowa się powoli rozpędza , lawina ruszyła mam nadzieje że Chińczycy w zamian za rozruchy w Hongkongu powiedzą amerykanom "sprawdzam"!

Obawiam się jednak że te wszystkie papierki wartościowe, obligacje , fundusze i karteczki z Waszyngtonem są nic nie wartymi śmieciami.

Myślę że już się nawet w tym Chińczycy połapali.

Wojna jest raczej nieunikniona.

Jak na razie większość Chińczyków w Hongkongu mówi nie protestującym.

Polskie media już obwieściły że to "chińska mafia" pobiła studentów :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.