Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie halo robisz z tej podwyżki ZUSu. W poprzednich latach był podnoszony co kwartał i nikt się nie rzucał.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wielkie halo robisz z tej podwyżki ZUSu. W poprzednich latach był podnoszony co kwartał i nikt się nie rzucał.

Pewnie jesteś na etacie więc ZUS Ciebie nie dotyczy... mam rację ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie masz racji. Skądś wiem, ze wcześniej był podnoszony kwartalnie. A teraz robisz wielkie halo o kilkudziesiąt złoty rocznie.

Zresztą ZUS dotyczy tych na etacie jak najbardziej, tylko często o tym nie wiedzą. Bardziej często niż przedsiębiorców płacących minimalną składkę.

Less is more

Nie masz racji. Skądś wiem, ze wcześniej był podnoszony kwartalnie. A teraz robisz wielkie halo o kilkudziesiąt złoty rocznie.

Zresztą ZUS dotyczy tych na etacie jak najbardziej, tylko często o tym nie wiedzą. Bardziej często niż przedsiębiorców płacących minimalną składkę.

Czyli jednak nie musisz co miesiąc najpierw zarobić 1000 zł żeby go potem przelać do ZUS.

• Redaktorzy

Pewnie jesteś na etacie więc ZUS Ciebie nie dotyczy... mam rację ?

Widzę że kolega nie z kraju. Inaczej nie da się wytłumaczyć takiego braku wiedzy.

ja tyram na etacie i panstwo co miesiac kasuje mnie na 1,7 kola,wiec tommiashi nie placz ze duzo placisz na jednoosobowej dzialalnosci,

...Mam juz dosyć tej bezpardonowej agitatorskiej bezdusznej irracjonalnej propagandy antyrosyjskiej w mediach w PL.

Przykład tego artykułu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zamieszczonego w na głównych portalach w PL i to na samej górze pokazuje z jak silną manipulacją mamy do czynienia...

A piszą tam nieprawdę? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie ma co porównywać płacenia ZUS-U przez osobę prowadzącą DG, a taką która jest na etacie.

Czego tu nie rozumiecie?

Oczywiście zawsze możecie psioczyć że z pensji wam zabierają.!!

Ale jakby wam dać tę kasę do ręki i potem kazać wpłacić ją na konto ZUS to byłby "jęk" dopiero.

Teraz się postawcie w sytuacji przedsiębiorcy którego nikt się nie pyta czy zarobił czy nie i każe mu się do co miesiąc wpłacać 1000 zł tylko dlatego że ma firmę.

Ktoś kto pracuje na etacie tego nie zrozumie .................

osobiscie uwazam ze panstwo i tak lagodnie obchodzi sie z takimi pseudo przedsiebiorcami ktorzy placa kase pod stolem a ubezpieczaja od najnizszej krajowej,a u nas tak robi 99% prywatnych firm,dlatego taki kibel w tym kraju,trzeba zwalczac takich bandytow,kary powinny byc bardzo wysokie

osobiscie uwazam ze panstwo i tak lagodnie obchodzi sie z takimi pseudo przedsiebiorcami ktorzy placa kase pod stolem a ubezpieczaja od najnizszej krajowej,a u nas tak robi 99% prywatnych firm,dlatego taki kibel w tym kraju,trzeba zwalczac takich bandytow,kary powinny byc bardzo wysokie

Jesteś urzędnikiem państwowym ?

Bo widzę że straciłeś już kontakt z rzeczywistością.

Ale przecież nie jesteś osamotniony wszyscy urzędnicy z bagna Tuska i Kopaczowej tak mają.

Co te premie i nagrody mogą zrobić z człowieka.............

• Redaktorzy

Jasne. Wyjdźmy z "bagna Tuska i Kopaczowej" i wprowadźmy putiniadę. Albo Putina samego. Bardzo czytelna propozycja. Na portalach poświęconych polityce (nie tak jak tej, gdzie sobie ludzie pitolą tylko na boczku) zauważyłem już kilka miesięcy temu, że mniej więcej połowa osób żądających likwidacji ohydnego polskiego rządu i wprowadzenie rządów patriotycznych, płynnie przeszła do wychwalania Rosji Putina i zwalczania Ukrainy oraz spisku światowego z Polską na czele. Budząc zdumienie swoich dotychczasowych kolegów, którzy prostodusznie po prostu popierali PiS.

a ubezpieczaja od najnizszej krajowej,a u nas tak robi 99% prywatnych firm,

A potem krzyczą - głodowa emerytura, renta nie-starcza!

Dobrowolne inwestycje na emeryturę w ZUSie byłyby, poza specjalnymi przypadkami, jednym z najgłupszych sposobów wydawania własnych pieniędzy.

Less is more

Tu nie chodzi wydawanie, tylko zabezpieczanie się na starość. ZUS jaki jest, każdy widzi. Ale zamiast wpłacać do ZUS'u forsa szła by na Mercedesy i wycieczki zagraniczne. A potem krzyk - za co mam wykupić lekarstwa?

A potem krzyczą - głodowa emerytura, renta nie-starcza!

Rozumiem że przedsiębiorcy powinni płacić co miesiąc minimum 3800 zł ? bo tyle wynosi największa możliwa zadeklarowana wartość dochodu. do zus żeby w przyszłości mieli godną emeryturę ? TAK?

To powiedz to ludziom którzy zakładają własny Biznes żeby co miesiąc wykładali taką kasę do ZUS ,żeby mieć w przyszłości godną emeryturę , godną urzędnika zielonej wyspy ...........Absurd

Edytowane przez Tommiashi

Rozumiem że przedsiębiorcy powinni płacić co miesiąc minimum 3800 zł ? bo tyle wynosi największa możliwa zadeklarowana wartość dochodu. do zus żeby w przyszłości mieli godną emeryturę ? TAK?

To powiedz to ludziom którzy zakładają własny Biznes żeby co miesiąc wykładali taką kasę do ZUS ,żeby mieć w przyszłości godną emeryturę , godną urzędnika zielonej wyspy ...........Absurd

Płać ile chcesz, tylko potem nie gardłuj, że masz za mało. Z pretensjami idź do Bismarcka - ustalił wiek emerytalny na 65 lat dla mężczyzn, przy ówczesnej średniej życia poniżej 60. Wyrostek robaczkowy i guza mózgu możesz sam sobie wyciąć. Ale żonie amputować piersi nie dasz rady, co?

Edytowane przez toptwenty

Ale żonie amputować piersi nie dasz rady, co?

Dobrze się czujesz?

<br />To powiedz to ludziom którzy zakładają własny Biznes żeby co miesiąc wykładali taką kasę do ZUS ,żeby mieć w przyszłości godną emeryturę , godną urzędnika zielonej wyspy ...........Absurd <br />
a ty moze wiesz jak to zrobic czy ograniczysz sie do propozycji jak to robi putin?

a ty moze wiesz jak to zrobic czy ograniczysz sie do propozycji jak to robi putin?

Wystarczy zmienić prawo.

Niska składa dla wszystkich , bez wyjątku.Rolnik,lekarz,piekarz,wojskowy, ksiądz,sędzia,poseł,górnik.

Wszyscy płacą i nie ma problemu z kasą .........

"Kommiersant": "Pentagon znalazł w Syrii ślady rosyjskich wojskowych" -

Ukryta Zawartość

"Gazeta Bałtycka": "Sensacyjne odkrycie! Tajny, szpiegowski system Echelon działa na terenie Polski?" -

Ukryta Zawartość

Jeden do jednego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />Wystarczy zmienić prawo.<br />Niska składa dla wszystkich , bez wyjątku.Rolnik,lekarz,piekarz,wojskowy, ksiądz,sędzia,poseł,górnik.<br />Wszyscy płacą i nie ma problemu z kasą ......... <br />
no patrz a jeszcze nikt na to nie wpadł.Eureka.A teraz ..kiedy i jak.....

Wystarczy zmienić prawo.

Niska składa dla wszystkich , bez wyjątku.Rolnik,lekarz,piekarz,wojskowy, ksiądz,sędzia,poseł,górnik.

Wszyscy płacą i nie ma problemu z kasą .........

Wszyscy przecież płacą, składka nie jest zbyt duża - ale i tak brakuje.

Dobrze się czujesz?

Słyszałeś o raku piersi u kobiet?

<br />Jeden do jednego. <br />
...no dobra ale mam abonament zaplacony za rok i nie musze przykladac sie do twoich rewelacji i wyrzutów sumienia.Generalnie wystarczy gazeta baltycka. Edytowane przez muls

...no dobra ale mam abonament zaplacony za rok i nie musze przykladac sie do twoich rewelacji i wyrzutów sumienia.Generalnie wystarczy gazeta baltycka.

Piszę, jak widać, same rewelacje. Piana z pyska kapie ci z zazdrości, że nie umiesz tak ładnie pisać. Nie mam też wyrzutów sumienia z tego powodu

nie rewelacje nie z tej ziemi.Piana mi z pyska cieknie bo gazeta baltycka i eszelon to mniej wiecej jak moj kot kicik i czolg leopard.

a dziennikarze baltyccy to mnie wiecej jak ty i Passent.

nie rewelacje nie z tej ziemi.Piana mi z pyska cieknie bo gazeta baltycka i eszelon to mniej wiecej jak moj kot kicik i czolg leopard.

a dziennikarze baltyccy to mnie wiecej jak ty i Passent.

Widzę, że żyjesz z kotem, jak polityk, którego tak nie lubisz, jak ja ciebie. Przeto obejrzyj sobie (razem z kicikiem oczywiście) ten film

Ukryta Zawartość

PS. Paseta też nie lubię.

Ukryta Zawartość

"Kommiersant": "Pentagon znalazł w Syrii ślady rosyjskich wojskowych"

"Gazeta Bałtycka": "Sensacyjne odkrycie! Tajny, szpiegowski system Echelon działa na terenie Polski?"

Jeden do jednego.

Znaczy się niby co?

Jestem Europejczykiem.

U was ludzie siedzą w Gułagu.

A wy gnębicie Murzynów.

1:1 = remis.

Ten gościu na pewno jest mądrzejszy od innych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to trochę faktów dla piewców geniuszu Putina i jego przenikliwej polityki gospodarczej:

1. Bank centralny Rosji wydał 1,85 mld USD w tydzień na obronę rubla

2. WSJ: rosyjskie banki i firmy musza do końca roku spłacić 51,5 mld USD długu

3. Rosyjski minister handlu nie wyklucza zamrożenia cen najważniejszych produktów.

Punkt drugi dedykuje Tommiashiemu który twierdzi, że Rosja po cichu pozbywa się dolarów bo są g... warte.

Ciekawa teoria ale fakty sa takie, że w tej chwili Rosja gwałtownie potrzebuje dolarów i gdzieś je musi znaleźć. I to szybko.

Punkt trzeci świadczy o załamaniu podaży niektórych towarów (w tym żywnościowych). Świadczy to o tym, że Rosjanie nakładając sankcje na zachód tak naprawdę sami siebie kopnęli w dupę.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.