Skocz do zawartości
IGNORED

WIELKI TEST WZMACNIACZY STEREO DO 750zł

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Kucze, oglądałem wczoraj na HBO "Dwie wieże"..., ale ta wieża zdrobiła na mnie większe wrażenie, choć jedna:-)

Oczywiście, najlepszy z tych wzmaków to ONKYO INTEGRA 8850, czego najlepszym dowodem może być to, że JA mam właśnie taki !

NAD owszem, ale zależy do jakich kolumn? Wbrew pozorom ten model i pochodne może mieć problem z napędzeniem dużych kolumn - miałem jego ostatnią wersje C-300 i szybko się go pozbyłem. Oczywiście zależy także od wielkości pomieszcenia, to mały ale kulturalny wzmacniacz:)

MareG ma rację. Z NADem ostrożnie i z dala od niskich modeli. Z tego co wymieniłeś najlepiej się spisuje Denon PMA925R, później Pioneer A705R, ale wymaga małej modyfikacji aby pozbyć się świszczących sybilantów. Natomiast Pioneer A505 sobie odpuść, podobnie Sony i Technicsa. Piszę to, bo ten sprzęt znam, miałem, słuchałem, a nie wypowiadam się tak jak co niektórzy, powielając obiegowe opinie, lub poglądy zaczerpnięte z prasy. To jest niepoważne, wprowadza zamieszanie i zaciemnia sytuację utrudniajac wyłowienie wartościowych informacji z morza pseudoaudiofilskiego bełkotu rzekomych fachowców. Onkyo Integra może być obiecujące, ale musisz sam ocenić, ja się nie wypowiem bo nie słuchałem tych konkretnych modeli i nie będę z siebie robił idioty, bo może się zdarzyć że ktoś kto je zna powie że piszę brednie.

Noru ma racjem. Popisójecie siem sfojom mondrościom. On jest pewnie dopiero w drógiej klasie i jeszcze nie zna ortografji tak dobże, jak wy, ktuży jusz pewnie skończyliźcie szkołem podstawowom, a morze i nawet średniom.

Janusz z Torunia

McGayver ok masz racje, to ja powielilem powszechnie wypowiadana opinie o NADzie. Kajam sie bo nie znam pozostalych wzmacniaczy. Jednak gdy ja pisalem o tym ze szukam wlasnie wzmacniacza do takiej muzyki jaka sluacham, polecono mi NADa i powiedziano, ze dalej juz nie mam juz co szukac, bo to optymalne dla mnie rozwiazanie. Takze Noru wybacz, nie powieniem sie odzywac.

"_Cypis_"

Słuchałem tego NADa i musze powiedziec że gra naprawde ładnie ale problemem jest brak mozliwosci sterowania pilotem. A dzięki że pomogłes odkryc mi kolejny ciekawy wzmacniacz.Oby wiecej takich jak Ty.

"ralph"

Jazzu, Soulu, RnB, "Love Songów", 2step, Garage , mniej wiecej czegoś w tym stylu.

"jazwa

maryn"

No musze ci powiedziec że z tym A400X mnie zaskoczyłes bo zawsze przechodziłem koło niego obojętnie i nigdy nie skusiłem sie żeby go posłuchac a kurcze teraz żałuje bo mnie nim zainteresowaleś tymbardziej że nie są one drogie. Dzięki.

"MareG"

Narazie do nieco poprawionych Tonsili SCHERZO 200 ale za jakies pół roku planuje Tannoy M2.

Pokuj ma wymiary 2,30 metra na 3,50metra a wysokość 2,55metra wiec bardzo mały i do tego prostokątny - gorzej już być nie może pod względem akustyki pomieszczenia :(

"misiowiec"

Zastanawia mnie ten wzmacniacz tylko nigdzie nie ma jakiś konkretnych danych i opini na jego temat.

"McGyver"

Co tu duzo gadac jestes THE BEST -- wielkie dzięki.

Dla Was i dla innych pomocnych i piszących na temat PODZIĘKOWANIA i POZDROWIENIA.

A dla wszystkich tych którzy piszą tu tylko żeby kogoś skrytykować albo sie wymądrzać: FRAJERZY LEPIEJ TASUJCIE SIE NA SWÓJ HI-END A OD TEGO POSTA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA BO TYLKO PRZESZKADZACIE LUDZIĄ KTÓRZY CHCĄ SIĘ Z TEGO FORUM DOWIEDZIEĆ CZEGOŚ PORZYTECZNEGO.

Aha byłbym zapomniał poinformować wymądrzających sie debili krytykujacych moje wykształcenie że jestem Inżynierem Elektroniki a tytuł ten uzyskałem kończąc Politechnike świętokrzyską ze średnią 4,89.

> Noru

W pokoju o tej powierzchni czy raczej tych wymiarach wymóg, aby był pilot jest trochę śmieszny. Ustaw klocki tak, aby je mieć pod ręką i daj dłuższe kable głośnikowe o ile potrzeba. Jak trochę pokombinujesz, to może się okazać, że tak jest znacznie wygodniej. I łatwiej dobrać sprzęt.

Do listy wzmaków dodaj Naima Nait 1 lub lepszy i młodszy Nait 2. To sprzęt przeznaczony właśnie do takich małych pokoi. Masz szansę (choć niedużą) zamknąć się w tym budżecie. Sprzęt jest dość wiekowy ale z naprawą ani nawet modernizacją nie powinno być problemu, wciąż jest bowiem objęty fabrycznym serwisem. Tu masz link z opisem starszego z tych wzmaków:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Możesz też zajrzeć i poczytać co nieco na forum Naima:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zadowolony posiadacz dwudziestoletniego Naima Nait 1 :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gdzieś chyba na TNT-AUDIO był temat o składaniu zestawu ( np. drugiego ) z używanych klocków ( nie pamiętam gdzie dokładnie ), pozatym właśnie dział goldies oldies czy jak mu tam ma kilka wymienionych sprzętów (NN1 min. )

Wyżej wrzucilem link do tej strony z recenzją Naima Nait 1. W tekście znajduje się kolejny do recenzji innego sławnego wzmaka NAD 3020. I tym też można się zainteresować, tym bardziej, że łatwiejszy do dostania od Naima (i tańszy).

no, wreszcie znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poradnik na złożenie taniego(dobrego) systemu z "drugiej ręki" (min. o wzmacniczach jest).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też się wszyscy uparli na tego pioneera A400, ja uważam że jest tylko przeciętny, choć ponoć po tuningu dostaje skrzydeł, bo wyjątkowo kiepski opamp w nim siedzi. W wersji handlowej nie robi wrażenia, trochę męczy szorstkością na przełomie średnicy i wysokich, i to jest główna cecha krórą zapamiętałem, więc zapewne też się niczym szczególnie pozytywnym nie wyróżniał.

NORU

Nie ukrywam że z ciekawością śledzę ten i sąsiedni wątek. Tak się składa, że sam prosiłem o pomoc Forum, opisując posiadany przez siebie sprzęt, a jest to m. in. wzmacniacz Onkyo 8290 i kolumny Quadral QLX 160, tak więc żaden top. I nie spotkałem się z agresją, ironią itp., wręcz przeciwnie - przekonałem się, że mogę liczyć na pomoc. Tak więc przyczyna Twojej "małej wojenki" leży pewnie w sposobie podania tematu i niepotrzebnie podjąłeś tę rękawicę - ludzie lubią trochę pożartować a Ty zbyt ostro zareagowałeś ;) Podobnie jak Ty jestem tu początkującym i naprawdę można liczyć tu na zrozumienie.

Jeśli chodzi o wzmak, posiadam właśnie Integrę. Nie orientuję się w chierarchii numeracji, w każdym razie coś koło Twoich propozycji. Generalnie jestem z niego zadowolony (choć kupiłem go jeszcze nie do końca świadomie, teraz wybrałbym pewnie coś innego, po przeanalizowaniu Opini i wpisów ludzi), tyle że poddawany jest właśnie remontowi i tu napotkałem pewien problem. Zaglądnij do wątku 10955, gdzie to właśnie opisałem.

Mam nadzieję, że zagra naprawdę dbrze, tym bardziej że kupiłem go urzeczony dźwiękiem - był to pierwszy wzmacniacz który zaprezentował mi tzw. scenę, a z czym nigdy wcześniej nie miałem do czynienia.

Kosztował mnie on z drugiej ręki 500 zł, choć pewnie biorąc pod uwagę jego stan, przepłaciłem.

Pozdrawiam

=> Noru, zaskakujesz mnie. Piszesz, że skończyłeś politechnikę z bardzo dobrym wynikiem, zwracaj więc w przyszłości więkzą uwagę na ortografię. Wielu ludzi odruchowo się jeży jak widzi tak fatalną pisownię, jak Twoja.

Chlubie Politechnice Świętokrzyskiej przez to nie przynosisz...Piszę to naprawdę z życzliwości, bo dostałbyś parę złośliwych postów mniej, gdybyś przyłożył się przy pisaniu tego wątku do tej trywialnej , banalnej sprawy, jaką jest ortografia. Zakładam, że jesteś dyslektykiem, bo przecież do szkół chodziłeś...

• Redaktorzy

Józwa skończył kiedyś studia doktoranckie z maksymalną możliwą średnią, ale jak dotąd nie było okazji się pochwalić. No to niech będzie teraz... Tylko co właściwie z tego wynika? Inżynierów też tu już mamy, a nawet jednego Inżyniera.

To ja tez!!! to ja tez sie pochwale!!! Moze jakis watek nowy na ten temat zalozymy :-) Tez jestem dr inż. tylko ze od technologii żywności :-) ale sluchajac pieknych, ale niezobowiazujacych dzwiekow zawsze mozna cos przetracic :-)))

Kurcze blade, czytam teraz jeszcze raz swój post i widzę w nim ze dwa byki....To jest zaraźliwe!!

Mgr inż. Skali , absolwent Wydziału Elektrycznego Politechniki Śląskiej.

• Redaktorzy

Chyba gaduła, chciałeś powiedzieć. Byli jeszcze lepsi, ale ostatnio rzadziej się odzywali, to teraz już nie wiem. A co z tym po 15-tym, jesteś w Wa-wie?

Dokładnie panowie jesteście gadułami tylko szkoda że tak mało piszecie na temat.

I nic pozytecznego do tego posta nie wnieśliście.

Jak lubicie gadać w cały świat to idźcie na bazary sie wygadać z przekupami bo niewiele sie od nich różnicie.

• Redaktorzy

Juz przestałem, ale nikt nie zauważył. Więc zacząłem z powrotem. Na razie snobuję się na słownik poprawnej polszczyzny. W zw. z tym proponuję Noru doczytać.

Noru, że pisać po polsku nie umiesz to każdy widzi, a teraz zaczynam się zastanawiać czy umiesz czytać? Bo akurat Józwa to Ci bardzo rzeczowych odpowiedzi udzielał. A że nie chcesz (nie tylko Ty niestety) zachowywać się kulturalnie, to i masz efekty. Zastanów się czy ktoś zajrzy kiedyś do Twoich wątków, skoro będzie wiedział, że może narazić się na wyzwiska, nawet jak coś konkretnego napisze. A ewentualne gadulstwo ózwy jest akurat zjawiskiem pozytywnym, również dla Ciebie, nerwusie.

No i nikt nie zauważył,że ostatni post autorstwa Noru nie zawiera ani jednego byka, chociaż pułapek w nim co najmniej kilka!! Forum wpływa pozytywnie na ludzi w bardzo szerokim zakresie, terazwidać to jak na dłoni!!

>Skali

Nie licząc kilku interpunkcyjnych i jednego stylistycznego. Pewnie miał w technikum marną polonistkę.

>Noru

Do tej pory byłem zażenowany, ale teraz to już mi naprawdę wstyd. Dobrze, że nie poszedłem na Świętokrzyską.

Wracając do tematu postu - rozumiem, ze chodzi o używane, bo nowych wzmacniaczy stereo poniżej 1000 zł to już praktycznie nikt nie oferuje, poza czyszczeniem magazynów. Np. na stronie Sony w ogóle nie występuje taka kategoria.

Z używanych ciekawą opcją jest Denon PMA-350 SE z serii robionych na rynek brytyjski, w pewnym sensie jako odpowiedź Denona na A400X.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.