Skocz do zawartości
IGNORED

WIELKI TEST TUNERÓW CYFROWYCH DO 450zł

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcem w końcu żeby cos na tym forum było jasne i przejżyste.

W tym celu zamieszcze pare TUNERÓW CYFROWYCH z mozliwoscią sterowania pilotem w mniej więcej podobnej klasie i prosze o ich ocene i wypowiedzi na ich temat.

Prosze jednak o wypowiedzi ludzi którzy mieli z nimi cokolwiek wspólnego i moga cos konkretnego napisac o nich a nie o popisy niby audiofili którzy popisuja sie swoim sprzętem za pare tysiecy złotych.

Chcem zeby ten post słurzł ludziom którzy zastanawiaja sie nad zakupem któregos z nich i potrzebuja rady by trafnie kupić.

Jeżeli ktos ma tez jakis godny uwagi do zaproponowania byle by nie przekraczał 450zł to bardzo prosze przedstawcie go.

Ja osobiscie miałem: Denona TU-235RD, Yamahe TX-580RDS , Sony ST-SE520

Dziękuje i pozdrawiam.

A o to tunery:

Denon TU-235RD

Sony ST-SE700"QS"

Sony ST-SE520

Pioneer F-504RDS

Technics ST-GT550

Technics ST-GT650

Onkyo T-4450

Onkyo T-4511

Onkyo T-4850

Yamaha TX-580RDS

Yamaha TX-590RDS

Jeżeli chodzi o Technicsy to nie można mieć do nich żadnych większych zastrzeżeń. Grają ładnie i spełniają swoje zadanie. Ale niestety rozłażą się po jakimś czasie i w efekcie przy mocno / dobrze wysterowanej stacji łupnięcie basu powoduje chwilowe zgubienie lock'a przez PLL co objawia się przełączaniem mono / stereo. Strasznie to przeszkadza, wiem, że jest to do naprawienia prostą metodą (czyli dostrojeniem bebechów) ale niestety nie mogę służyć pomocnym odnośnikiem w chwili obecnej, bo gdzieś się zapodział.

ja mam "o mnie" i sobie bardzo chwale ale chyba chodzi Ci o używane bo dałem grubo ponad tyś za nowy, dźwiek dużo lepszy a raczej to zupełnie inna bajka niz klocki CD tej firmy.

Pozdr.

Nie napisałem, że wszystkie Tunery Technicsa cierpią na tę chorobę. Wiem skądinąd, że nie jest to rzadkość, bo

nawet jeden z forumowiczów z zakresu DIY oferował usługę polegającą na doprowadzeniu do ładu rozstrojonego tunera...

A jeśli chodzi o model "650" to wyjąwszy powyższą przypadłość radził sobie całkiem dobrze. Brzmienie całkiem sympatyczne, selektywność też niezła. Razu pewnego w Opolu (fakt, było po burzy) odebrałem RadioZET z Leszna (sprawdzałem w spisie, bo dookoła znałem pasma w których nadawało i nie mogłe skojarzyć) i to w stereo...

• Redaktorzy

Oczywiście określenie tunery cyfrowe jest mylące. Chodzi jak sądzę o współczesne tunery z syntezą częstotliwości, czy jak to tam zwał. No to prosimy, wpisujcie te opinie. Ja swojego wpisac nie mogę, bo kosztowal 500 złotych.

Brencik, napisz może kilka słów o tych innych niz PLL sztuczkach. Nie jestem specjalista ale rozumiem co mówia elektronicy więc nie musisz za bardzo upraszczać. Bardzo proszę.

Nastepny WIELKI wystemp. Ja tez gdybym nawet chcial, a nie chcem, nie mogem wpisac swojego bo on nie cyfrowy i kosztowal wiencej niz 450zl.

Jozwa, napisz jak bylo nad jeziorami. Jesli siedzisz w Warszawie, zapraszam na drinka po 15-stym.

Jednym z najlepszych na świecie cyfrowych Tunerów jest Onkyo - T909

Jest to nie tylko moja opinia, ale także Panów z Tunerinfo ;) Jak narazie najlepszy tuner jakikolwiek słyszałem i kiedyś widziałem go w ogłoszeniu na Hi-Fi, warto spróbować!!

Odnosnie tunera Technics ST-GT 650 posiadam takowy od 5 lat i naprawde nie moge powiedziec nic zlego na jego temat spisuje sie doskonale zreszta 650 ciezko dostac za 450zl :)

Widzę że mimo moich próśb to jednak debile którzy uważają się za bóg wie kogo przechwalają się w tym poście jacy to nie są mądrzy i jakich to oni fachowych określeń nie znają.

Barany wbijcie sobie do glowy że to forum nie nalezy tylko do was psełdo audiofile i jężeli ktos prosi o cos konkretnego a niechcecie mu pomóc to poprostu się nie wpieprzajcie jak macie walic takie głupie teksty i docinki.

Skoro nie macie pojecia o danych modelach to poprostu zamiast gadać głupoty to lepiej wródźcie przed swoją 20-sto letnia unitre albo snobistycznego Creeka na którego niestety nie wszystkich stać i podniecajcię się swoimi przekonaniami a nam zwykłym słuchaczą muzyki dajcie porozmawiac i pomagac sobie wzajemnie bo po to jest to forum a nie do nadasania się i popisywania.

Ty którzy wkładaja w tego posta coś konkretnego i na temat BARDZO DZIĘKUJE , fajnie że sa jeszcze jacyś normalni ludzie jak Wy.

Pozdrawiam.

Sony ST-SE700"QS"

[obrazekLUKASZ-171185_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Yamaha TX-580RDS

[obrazekLUKASZ-171190_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TECHNICS ST-GT 650

[obrazekLUKASZ-171197_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Zbig

Twoje mędrkowanie jest tu jednak nie na miejscu. Przeczytaj raz jeszcze temat wątku, wszystkie wpisy (ze szczególnym uwzględnieniem swoich) i przemyśl zagadnienie po raz wtóry. Reden ist Silber, schweigen ist Gold.

>Krzemien

Ja, ja, naturlich. A coś tu jest na miejscu? Może mam go jeszcze pogłaskac po główce i tak trzymaj chłopcze?Tylko potem w nie internetowej rzeczywistości takie wejście może się skończyc przykro.

A ci co teraz mają sprzęt za kilka tysięcy przedtem mieli tańszy i też sporo wiedzą, przeważnie sporo więcej.

Dobranoc, bawcie się dobrze.

• Redaktorzy

Noru, już w drugim poście muszę cię przywoływać do porządku. Wszędzie wklejasz ten sam zestaw obelg. Chłopcze, w salonie kupy walić, jak mawiają nasi sąsiedzi, nielzia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.