Skocz do zawartości
IGNORED

który CD wybrać? Cambridge Audio 651C? 351C? a może 540c?

bartson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję zakupić odtwarzacz CD marki Cambridge Audio. Posiadam obecnie wzmacniacz Cambridge Audio 651a i kolumny Monitor Audio RX6 z kablami Wireworld Solstice 6 i interkonekt Wireworld Oasis 6.

Czy ktoś słuchał modele Cambridge Audio 651C, 351C i starszy 540c ? jaka jest różnica w dźwięku między nimi? chciałbym skonfrontować różnice z różnicami w cenie, ponieważ używany 540c można kupić powiedzmy za 500zł, 351c za 1300zł a 651c za 2100zł.

Dziękuje za każdy wpis osób które miały do czynienia z powyższym sprzętem.

Pozdrawiam

Bartosz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po doświadczeniach z CD i wzmacniaczem CA trzymam się od tej firmy najdalej jak to tylko możliwe ... i innym jej nie polecę.

Po doświadczeniach z CD i wzmacniaczem CA trzymam się od tej firmy najdalej jak to tylko możliwe ... i innym jej nie polecę.

A z jakimi modelami miałeś do czynienia? pod jakie kolumny miałeś podpięte i jakiej muzyki słuchasz?

Myślę, że możesz wnieść pożyteczne wiadomości do tematu :)

Moja żona miała kiedyś cały system CA (wzmacniacz, końcówka, CD) + Cabasse Tobago. Jedynie kolumny była w miarę przyzwoite do niewielkiego pokoju. Reszta sucha, drażliwa, płaska. Za zbliżoną cenę kupiłem jej zestaw T+A (oczywiście używany). Niebo a ziemia.

Może najwyższe modele są coś warte, ale generalnie to raczej badziewie.

• 10 miesięcy później...

Naprawdę nie wiem skąd bierze się ta cała nagonka na Cambridge Audio. Drażni mnie i irytuje prostackie nazywanie tej firmy Kambodżą. Cóż za mędrzec to wymyślił, a reszta mędrców to powtarza. Pamiętam, że jak Cambridge wszedł na polski rynek to był obiektem westchnień wielu ludzi interesujących się hifi. Pamiętam te odsłuchy z wypiekami na twarzy w nowopowstałych salonach hifi i zestawianie ich z kolumnami Avance Omega. U mnie w systemie gra CA 851C (wcześniej przerabiałem Audiolaba 8200 i Vincenta s7) i dopiero Ca 851 C spowodował, że w moim systemie wiele płyt, które miałem już wyrzucić zaczęły grać. Dla mnie wniosek jest prosty wszytko zależy od systemu i doboru jego elelementów, a utarte opinie lepiej weryfikować odsłuchami i analizą swojego całego systemu. Założycielowi tego wątku mogę tylko poradzić, że śmiało te cd można sprawdzić, a 651c i 351c to w odpowiednim zestawieniu dobre propozycje, szczególnie po cenach za jakie je można kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.