Skocz do zawartości
IGNORED

Jałta i prawo.

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedno pytanie: zajmujemy Lwów. Co robimy z kilkoma milionami biednych ukrainców?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,15652547,_Niepodlegla_Szkocja__Bylaby_8__gospodarka_swiata__.html

To gdzie jedziemy? ;-)

Mam jedno pytanie: zajmujemy Lwów. Co robimy z kilkoma milionami biednych ukrainców?

Damy radę. Putin tylko patrzy aby pozbyć się takiego właśnie kłopotu.

Damy radę. Putin tylko patrzy aby pozbyć się takiego właśnie kłopotu.

Ale damy radę ich wykarmić, zapewnić opiekę zdrowotną czy damy radę ich wszystkich pozabijać?

Mówimy gdzieś o 10 milionach ludzi.

Poza tym chcesz powiedzieć, że chcesz utrzymywać kilka milionów ludzi, którzy nie uważają się za polaków i po tym jak dokonamy

ich rozbioru nie będą nas lubić, a wszystko dlatego, że 70 lat temu Lwów był polski?

Oczywiście ci ukraińcy będą bardzo szczęśliwi i nie będą walczyć o niepodległość. Czy ty coś bierzesz?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ale damy radę ich wykarmić, zapewnić opiekę zdrowotną czy damy radę ich wszystkich pozabijać?

Poza tym chcesz powiedzieć, że chcesz utrzymywać kilka milionów ludzi, którzy nie uważają się za polaków i po tym jak dokonamy

ich rozbioru nie będą nas lubić, a wszystko dlatego, że 70 lat temu Lwów był polski?

Oczywiście ci ukraińcy będą bardzo szczęśliwi i nie będą walczyć o niepodległość. Czy ty coś bierzesz?

Ja bym się nie wahał łyknąć Lwowa nawet razem z Ukraińcami -Banderowcami.

Przecież oni mają doświadczenie z Majdanu i może to jest sposób by skutecznie, raz na zawsze,pozbyć się Tuska? :)

Wówczas ich wkład w budowę Wolnej Polski byłby wręcz bezcenny i ja bym nie miał problemu przyjąć w nagrodę za zasługi dla Rzeczpospolitej do swojego herbu (Pielesz) kilku z nich.

Pielesz-I_Ciborowski.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A ja bym poszedł dalej i unieważnił postanowienia Kongresu Wiedeńskiego. Jałta to program minimum dla małych chłopczyków.

Ja bym się nie wahał łyknąć Lwowa nawet razem z Ukraińcami -Banderowcami.

Przecież oni mają doświadczenie z Majdanu i może to jest sposób by skutecznie, raz na zawsze,pozbyć się Tuska? :)

Wówczas ich wkład w budowę Wolnej Polski byłby wręcz bezcenny i ja bym nie miał problemu przyjąć w nagrodę za zasługi dla Rzeczpospolitej do swojego herbu (Pielesz) kilku z nich.

Kaczyński rządził, ale posłowie PISu postanowili skrócić kadencję Sejmu.

Damy radę ich zasymilować.

Jasne. My daliśmy radę zasymilować ukrainców przed wojną, a nas rosjanie zasymilowali przez ponad 100 lat.

jak juz tak wszystko pozajmowaliscie to moze warto przypomniec epizod z czech z 1939r.Kiedy czechy dostały ultimatum od niemcow co do aneksji czech, myslaly ze nic im sie nie stanie bo maja gwarancje zachodu i Polski.Kiedy jednak zachód sie wypiał a POLSKA natychmiast razem z niemcami sama dołożyła wlasne żądania co do zaolzia i cieszyna to czesi okrążeni doszli do wlasciwego wniosku ze teraz sa juz bez szans i poddali sie niemcom.Polacy troche pozniej zrobili to samo.Troche pokory..panowie rozbiorcy.

Takie polskie szlacheckie pieprzenie -- tak bym to nazwał. Nasz przyjaciel z zagranicy się pochwalił herbem jakby było kurde czym. Wszyscy się jarają w Polsce rozbiorami ale tym, że Polska przez CAŁY wiek XVIII była protektoratem Rosji zdają się zapominać. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia bo moi przodkowie są od pługa oderwani ale panowie-sarmaci, próbujący w stosunku do chłopów udawać cudzoziemców, co miało uzasadnić ich władzę nad tymi chłopami, sami przebimbali to swoje państwo. A potem płacz i rozpacz. I teraz chcą robić rozbiory innym.

Panie doktorze, czy mi się wydaje czy masz Pan tam gwiazdy dawida w tym herbie ??:)

To starozakonna odmiana. ;)

Oryginalny Pielesz żadnych gwiazd sześcioramiennych nie posiada! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dlaczego Polska ma być zawsze stratna. Co w tym jest złego, że upominamy się o swoje ziemie?

Jakie prawa ma Ukraina do Lwowa?

Popatrzmy na to z perspektywy.

Czy Rosji potrzebna jest post-polska Wschodnia Ukraina i Białoruś?

Berlin też jest Polski. Taki plan proponuję Polska od Morza Północnego do Morza Czarnego. i ch*j!

Pewnie w planach Wiesława to samo co robili z Polakami po 1939 roku czasowi niemieccy rezydenci od zawsze polskiego miasta Berlin.

No drugim akapitem podsunąłeś Wiesławowi jedyne skuteczne rozwiązanie w kwestii "damy radę".

Ja sobie nie mam nic do zarzucenia bo moi przodkowie są od pługa oderwani ale panowie-sarmaci, próbujący w stosunku do chłopów udawać cudzoziemców, co miało uzasadnić ich władzę nad tymi chłopami, sami przebimbali to swoje państwo.

Szlachta w tamtym czasie była równa także tylko z nazwy. Magnateria opłacająca szlachtę zagrodową na sejmach i kupująca jej głosy miała ich w równym poważaniu co swoich parobków tylko nienawidziła ciszej, bo nie mogła wybatożyć

Niemcy ziemie zachodnie już odzyskali - w ramach UE - i jakoś krzywda się nikomu nie stała.

No to jeszcze powinni odzuskac swoje ziemie wschodnie w ramach UE i tez sie nikomu krzywda nie stanie

Justas, ziemie zachodnie już są nasze (czyli w UE).

Odzyskajmy resztę - bo aprobata (ba, wręcz zachęcenie) Rosji jest klarowna.

Czegoś takiego do tej pory nie czytałem na tym forum.

Proponuje od razu na zasadzie co je twoje to je moje. Ziemie zachodnie Polski są Niemieckie bo jesteśmy w UE razem z Niemcami. Ale ziemie wschodnie Niemiec tez są przecież nasze bo jesteśmy w UE razem z Niemcami. W zasadzie więc wszystko od Buga na zachód jest już nasze - to znaczy jest Niemieckie.

I teraz czas żebyśmy odzyskali w ten sposób ziemie nasze które nie są w UE czyli te które są teraz w Ukrainie. No ale jak już te ziemie odzyskamy bo będą w UE to znowu się okaże, że są niemieckie, bo będą w UE razem z Niemcami.

I tak dalej, i tak dalej...

Porannej porcji lekarstw chyba nie wziąłeś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.