Skocz do zawartości
IGNORED

Chwilówka na audio

quescik

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że podobnie powinno się potraktować wątek "Elberoth audio nirvana". To co tam można znaleźć nie jest nawet kryptoreklamą. Najpierw mamy peany na cześć jakiegoś sprzętu (przeważnie od jednego dystrybutora), a potem tekst typu "przypadkiem mam na sprzedaż" albo "znajomy prosił mnie o pomoc w sprzedaży …."

To jest normalka :) Koleś zakłada na forum klub miłośników słuchawek planarnych, gdzie opisuje swoje 3 pary jakie cacy i nie sposób się nie zakochać w ich klasie, że grają najlepiej na świecie i w ogóle nie do pobicia, jak to poza nimi świata nie widzi, a za 3 dni w ogłoszeniach przypadkiem pojawia się wątek sprzedaży tych 3 par słuchawek :) Albo Harry Pioter dostaje od kolegi słuchawki do entuzjastycznej recenzji, pełen zachwyt i wykwint, a przypadkowo 2 dni po recenzji te same słuchawki lądują w dziale ogłoszeń :) Chcesz złapać kupca i zarobić to najpiew musisz sprzedać je słowem na forach czy blogach, rozbudzić pożądanie :)

A pod postami piramidona w pełni mogę się podpisać.

Piramidon, upraszczasz na zasadzie: znałem jednego Ormianina. To był Oszust! Czyli wszyscy Ormianie to oszuści.

Indukcja,

1) w filozofii jedna z metod poznania i ustalania prawdy, wnioskowanie, polegające na wyprowadzeniu ogólnych wniosków z przesłanek, które są poszczególnymi przypadkami tych wniosków.

Wg Sokratesa indukcja jest metodą ustalania prawdy na podstawie uzgadniania cech ogólnych w różnorodności i rozbieżności i poprzez to wyprowadzenia pojęcia zawierającego wiedzę pewną i powszechną. Indukcja była dla niego powszechną metodą dochodzenia do definiowania pojęć.

Epikurejczycy nazywali indukcją wnioskowanie przez podobieństwa. Sądzili, że logiczne uogólnienia takiej indukcji obejmują nie tylko dostępne nam zjawiska, ale także rzeczy niedostępne.

2) w naukach empirycznych metoda polegająca na wprowadzeniu uogólnień na podstawie eksperymentów i obserwacji faktów, formułowaniu i weryfikacji hipotez. Zaczątki indukcji w sensie nowożytnym stworzył F. Bacon, który uznał, że indukcja i eksperyment to dwie skuteczne metody ustalania prawdy.

System finansowy jest chory

Przedstawiciele chorego systemu zdrowiem nie emanują- są poddani chorym wskaźnikom oceny.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Bardziej chodzi mi o sposób oceny kredytu przez pryzmat innych narzędzi finansowych, w tym tych lichwiarskich.

Znowu posłużę się analogią: jest takie powiedzenie - daj małpie brzytwę. Nie powinno się małpie dawać brzytwy, ale to z automatu nie oznacza, że brzytwa jest zła.

Piramidion, też studiowałem ekonomię, a w jej ramach mieściły się też zajęcia z filozofii. Kwestia, jakie przesłanki weźmiesz za punkt wyjścia. Znam wielu biznesmenów, którym kredyty pomogły, znam wielu, którym zaszkodziły, bo założenia ekonomiczne były błędne. Podobnie ze zwykłymi ludźmi, jak chcą kupić coś na kredyt, nie ma w tym nic złego. Jak chcą żyć na kredyt (czytaj: kupować wszystko i bez opamiętania - nic dobrego z tego nie wyniknie). Itd, itp.

Kredyt, pozyczka nie jest zla jezeli sie to robi z glowa i wynegocjuje/trafi na jakas dobra oferte. Ja swego czasu pozyczylem 25k zl na dwa lata i lacznie do splaty bylo 26,5 k czyli wg mnie calkiem dobry deal. Oczywiscie lichwiarskie firmy ktore biora 25% bym omijal:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Znam wielu biznesmenów, którym kredyty pomogły

Zdystansowałem się od kredytu inwestycyjnego- to może być rzeczywistą dźwignią w gospodarce

I powtórzę: nie konsumuj na kredyt.

Kredyt konsumpcyjny (lub pożyczki, lichwa) nie służy biednym, służy wszystkim innym zarobić na biednych.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nie tylko kredytobiorcy mogą mieć problemy z banksterami:

Emeryt spod Grudziądza poręczył sąsiadce 700 zł pożyczki. Dziś do spłacenia ma 120 tys. zł, a dług stale rośnie, bo codziennie naliczane są odsetki w wysokości 7 proc. Wierzyciel wielokrotnie wzywał do spłaty długu, ale sąsiadka nie odbierała korespondencji. Dlatego oddał sprawę komornikowi. Skoro dłużniczka okazała się niewypłacalna, komornik zapukał do drzwi żyranta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę naciągane, Wierzyciel ma obowiązek powiadamiać "wielokrotnie" też Poręczycieli, inaczej są podstawy oddalić taką wierzytelność wobec Żyranta. A swoją drogą to jest temat dla rządu - jak ukrócić umowy narzucające absurdalne odsetki karne.

A swoją drogą to jest temat dla rządu - jak ukrócić umowy narzucające absurdalne odsetki karne.

Całkowicie popieram, kolejka ode mnie szanowny interlokutorze. Ale rząd też pobiera okrutnie wysokie odsetki ustawowe w porównaniu do np. lokat.

Piramidon, upraszczasz na zasadzie: znałem jednego Ormianina. To był Oszust! Czyli wszyscy Ormianie to oszuści. Trochę słabo jak na Wykładowcę.

Nie konsukuj na kredyt - ok, Twój wybór. Są inne wybory, nie wszyscy chcą czekać i zbierać.

ale Piramidon ma racje!!! Wiekszosc problemów (jak nie prawie wszystkie) jakie mamy obecnie sa spowodowane kredytowaniem, system jest tworzony dla kredytow (długu) banki maja wieksza władze od rządu, i w ten sposób wzmacniają konsumpcje poprzez produkcje długu, dlug zawsze jest czyms co jest niemożliwe do splacenia gdyż jest to dodany pieniadz a wiec ktoś musi na tym stracic, 10 zapłaci 11 nie da rady,

ale sa inne jeszcze poważniejsze problemy kredytowania: system pozwala na ciagla strate wartości pieniadza (lub zwiększanie wartości rzeczy które się bierze na kredyt) poprzez kredyt, inaczej mowiac już nie musisz tyle zarabiać żeby kupic mieszkanie lub już możesz tyle zarabiać żeby ci tylko starczylo na zywnosc i opłaty podsumowując możesz tyrac na system plus przezycie, chcesz cos więcej tylko kredyt może sprawę zalatwic,

oczywiście jedna dwie osoby nic nie zmienia musiało by cale spoleczenstwo to zrozumieć i pseudorzad zacząć cos z tym robic

tylko pytanie po co cos by miał pseudorzad zmieniac? musiałby cos zrobić żeby ludzie mogli kupować mieszkania kupować auta sprzet i wszystkie dobra? inaczej mowiac musialbys zarabiać a nie dostawac grosze jak obecnie albo musiałby pseudorzad wziasc na siebie zapewnianie mieszkan obywatelom a tak jest kredyt można się wypiac...

Pieniądz,. tu:podatki politykom nie śmierdzą. Najpierw: od lichwy, teraz prostytucję do dochodu narodowego podobno włączają.

To drugie znane od czasów rzymskich.

Lichwa była zawsze, Teraz z tego coś mamy, czas na marihuanę Legalna "maryśka" to byłoby to!!!

Co prawda soja w kiełbasie popęd seksualny załatwia tak samo, ale nastrój inny.

czytałem pewien artykul niedawno w którym było wykazane ze nawet handel bronia i narkotykami jest finansowany przez banki bo to czysty zysk, oraz to ze docelowo w przyszłości grupa nacisku zwiazana z bankami chce zalegalizować narkotyki (nie wiem czy wszystkie ale to dobry element kolejnej kontroli spoleczenstw - kolejny nalog kolejne zadluzanie)

chwilowy brak działalności w audio.

Trochę naciągane, Wierzyciel ma obowiązek powiadamiać "wielokrotnie" też Poręczycieli, inaczej są podstawy oddalić taką wierzytelność wobec Żyranta. A swoją drogą to jest temat dla rządu - jak ukrócić umowy narzucające absurdalne odsetki karne.

A po co jak to sluzy rządowi, a moze nawet sami politycy dzialaj w takich firmach i dobrze sie z tym maja.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.