Skocz do zawartości
IGNORED

[250-300zł] 2.0 czy 2.1?

Patryk_54190

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Obecnie jestem posiadaczem jakiś tanich głośniczków logitecha, kupionych jakieś 6 lat temu, do tego do PC podpięta jest stara wieża LG FFH 386 :D Chciałbym to zmienić i pomimo niskich funduszy poprawić swoje odczucia muzyczne podczas spędzania czasu przy komputerze. Dlatego przychodzę do was z pytaniem, co wybrać?

Zastosowanie:

- Muzyka i Gry / Filmy rzadziej (uniwersalne dosyć, zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości dźwięku w wypadku muzyki, słucham wielu gatunków, najwięcej chyba rapu, co byłoby w takim wypadku lepsze? 2.0 czy 2.1?)

Cena:

200-300zł

Moje propozycje:

Nie wiem co kupić w sumie, czy lepiej 2.0, czy 2.1 hmm... wiem, że w tej cenie nie mogę spodziewać się niewiadomo czego, chcę tylko zmienić obecne malutkie głośniczki komputerowe na coś lepszego, ogromnym audiofilem nie jestem, ale różnica między tymi Logitechami za jakieś 30-40zł a przyszłymi głośnikami pewnie będzie i tak duża. Rozglądając się na forum trafiłem na temat, gdzie podany był link do tej strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybrać MC-MSF50 albo MHF60U z 2.1 czy może FC-330? A może z 2.0 Geniusy SP-HF1800A?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/110914-250-300z%C5%82-20-czy-21/

Poluj na używane Microlaby - Solo1© w tej cenie powinny się zmieścić (tylko uważaj na handlarzy - jakiś czas temu kupiłem na allegro Solo1c jako nowe a były grzebane - rozkręcane i z usuniętymi naklejkami - sprzedawca Brolly4), Solo6c przy pewnej dozie szczęścia też może dać się kupić za 300pln.

O proszę:

Ukryta Zawartość

Jak nie będzie chętnych to może poza allegro wyrwiesz je taniej :)

Ukryta Zawartość

W tej cenie zdecydowanie 2.1 i zdecydowanie Microlab FC330

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej cenie zdecydowanie 2.1 i zdecydowanie Microlab FC330

2x NIE.

1) jak ktoś szuka naturalności/bardziej "przekonywującego" dźwięku, to lepiej 2.0

2) te microlab nie maja atrap zamiast wysokotonowców czasem?

1) jak ktoś szuka naturalności/bardziej "przekonywującego" dźwięku, to lepiej 2.0

2) te microlab nie maja atrap zamiast wysokotonowców czasem?

ad1. Akurat ten typ ma bardzo dobrą naturalność, prawie żaden 2.0 w jego cenie nie ma tak dobrego dźwięku

ad2. I to jest właśnie wielka zaleta. Dzięki pracy na głośniku średnio-wysoko tonowym nie ma pasywnej zwrotnicy, co naprawdę słychać

Ten kto nie miał tego zestawu po prostu nie rozumie jak mocny jest tu stosunek dźwięk/cena

Dlatego 10 X TAK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.