Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

To jest kompletnie bezsensu....i dlaczego nie grał Amplifon jako końcówka ...przecież byla taka możliwość..

Ja steruję Amplifona bezpośrednio z regulowanego wyjścia AA Prime.

Zresztą Sly też gra przez pre..

Różnica jest ogromna.

A porównując ceny zestawu Mac + MPW to i tak byla walka Dawida z Goliatem 27 tys kontra 100 ....

Stary cwany lis znowu ustawił mecz...;)))

??? Z tego co wiem to Waldkowy zestaw monoblokow i pre jest tanszy od Amplifona wiec po co pisac takie rzeczy?

Tanlnie Ampli gral ok do Thieli, dzwiek wcale nie byl chudszy niz z MPW.

Poprostu bas nie byl tak wieloplanowy, gral na jedenj lini z glosnikami i gora nie byla tak krystalicznie czysta jak z MPW.

Nastepnym razem wezme swoje GMki, bez duelundow i mozemy porownac head to head;)

Bo zeby same monobloki porownywac to trzeba im dac dobre pre a niewileu ludzi takie ma.

Ludzie Amplifon to integra w cenie Waldkowych monosow i pre wiec czemu mialby jeszcze pre dostawac? Jakby nie zagral to bylyby glosy, ze nie spasowal sie z pre a tak gralk ze swoim.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

A choćby do mojej poprzedniej konfiguracji z Manley The Wave + Luxman M600A, dodatkowo zanim podjąłem decyzję aby wybrać Amplifona, to miałem u siebie odsłuchy "zwykłej" wersji MPW sterowane moim pre Manley The Wave a później pre Lamm (MPW i Lamm Wojtka 76). Z The Wave nie było synergii, z Lamm'em było przepięknie ... ale minimalnie lepiej dla mnie zagrał u mnie w systemie Amplifon. To było nie tylko moje zdanie ... ale dwóch kolegów z forum, którzy obu konstrukcji słuchali nie bezpośrednio, tylko tydzień po tygodniu.

Artur ale jakby tak dac Lammowi minimalnie wiecej niz 5 minut na wygrzanie to to minimalnie lepiej mogloby sie przewazyc na druga strone;)

Co do meczu u Starego to powiedzmy sobie szczerze…mecz wydrukowany, wynik był z góry przesądzony.

Co do Thieli to tak, grają chudo. W porównaniu z Utopiami czy TAD-ami to nawet nie są chude….po prostu ich nie widać, są takie slim… :-)

Sylwek miales okazje posluchac u siebie, nie chciales:) Wtedy bys wiedzial a nie jedynie zgadywal:))

Panowie poczekajmy na drugie starcie w tym Amplifon polegl po calosci.

Aż nie do wiary, że kumate w temacie towarzystwo sadzi takiego farfocla, że porównuje monosy z aktywnym przedwzmacniaczem z gołą integrą. Minimum, to odkręcenie na maksa gały w Amplifonie i sterowanie jego końcówek z pre McIntosha.

Jakiekolwiek wnioski z tego spotkania są guzik warte.

Pozycz sobie jedno i drugie i sam zdecyduj. Moge Ci moje za kaucja pozyczyc:)

Zeby nie bylo, ze to jakas Ultra Wersja.

Gdyby Waldek zrobil koncowki za kilkadziesiat tysi to az strach pomyslec, pewnie zagralyby jak milion zloty;)))

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ok, skoro tak, to przyjmuje wyzwanie na mojej ziemi!! Bo widzę, że ustawiliście i wydrukowaliscie mecz, Stary Wilk Wyjadacz wiedząc jak gra podstawowa wersja Amplifona wystawił go na totalnie nierówny pojedynek z jasnymi, analitycznymi kolumnami. Ściągnął do siebie pełnych wiary chłopaków mając pewność, że wpuszcza ich w pułapkę.To tak jakby napitego 18 latka wystawić na walkę z przygotowanym Alim i krzyczeć.....Ali bomae!!...jak było w Kinszasie! Zawodnik Starego Wyjadacza dostał lampy za kilka tysięcy, full upgrade na najlepszych klamotach, preamp za kupę kasy i własny system, w który był wpasowywany przez kilka lat!! To tak się nie robi. I Wojtek pisze, że Amplifon poległ? To teraz zrobimy jesienią pojedynek u mnie! Może być Wojtek, Artuku, Cybant, Stary jeśli chce, będę ja i jeszcze jeden człowiek. 6 osób to i tak za dużo jak na mój pokój ale niech będzie żeby nie było, że jestem stronniczy. Zobaczymy jak te wasze monobloki pociągną 300kg Grand Utopie z preampem Burmestera 077 z zew.zasilaniem, który jest uznawany za najlepszy preamp na świecie. Oboma wzmacniaczami będzie sterował ten sam preamp, będą te same kolumny, to samo źródło. Kable AC możecie zabrać takie jakie uważacie za najlepsze dla was. Oba wzmacniacze dostaną lampy miedziane. Termin podam dużo wcześniej ale w grę wchodzi późna jesień, chyba październik. Do tego czasu system mam porozłączany, bo będą pewne zmiany. Pasuje kozaki ?

Test będzie o tyle obiektywny, że nie będę musiał bronić "swojego" bo wszyscy wiedzą, że czekam na monobloki, a integra jest u mnie tylko czasowym rezydentem. Jeśli te MPW zagrają lepiej to pogratuluję i tym bardziej będzie wyższa poprzeczka do przeskoczenia dla moich przyszłych monobloków. Ja nie mam problemu przyznać, że coś jest lepsze, albo, że w czymś się myliłem. To jak?

To jest kompletnie bezsensu....i dlaczego nie grał Amplifon jako końcówka ...przecież byla taka możliwość..

Ja steruję Amplifona bezpośrednio z regulowanego wyjścia AA Prime.

Zresztą Sly też gra przez pre..

Różnica jest ogromna.

A porównując ceny zestawu Mac + MPW to i tak byla walka Dawida z Goliatem 27 tys kontra 100 ....

Stary cwany lis znowu ustawił mecz...;)))

Ale smuty

Do kRAKOWA przyjadę z monoblokami na 6b4g wraz z pre za 12 000 pln i będzie znowu płacz,ze zupa była za słona)

Dlatego,że moich Waldiamplizatorów Zeusów nie chce mi sie dzwigać .

Artur ale jakby tak dac Lammowi minimalnie wiecej niz 5 minut na wygrzanie to to minimalnie lepiej mogloby sie przewazyc na druga strone;)

Zapewne było by odrobinę lepiej jakby Lamm trochę dłużej zagrał ... ale dla mnie wybór był jednoznaczny ... sonicznie podstawowe modele MPW i Ampi to podobny poziom (trochę inna sygnatura brzmienia). Nie słyszałeś jak Ampi gra na innych kolumnach … niebawem się przekonasz, co potrafią moje kolumny z Ampim … będzie to zupełnie inny spektakl niż na Thielach.

Nie ma wzmaków / monosów, które grają bardzo dobrze z każdymi kolumnami, to jest mit ... szkoda, że nie podłączyliśmy kolumn Szymona ... ciekawe jakby zagrał Ampi a jak MPW ... do sprawdzenia w przyszłości.

Jak ocenisz koszty zakupy urządzenia / utrzymania (kable, lampy) to zdecydowanie Amplifon wychodzi taniej. Rozmawialiśmy już o tym ... 3 sieciówki vs. jedna sieciówka, 2 pary RCA vs 1 para RCA, koszt lamp (Ampi przy wypasie to może całość 2,5 kzł, a MPW … ok. 7-8 kzł ... o czym tu mówić. Piszesz o cenie Amplifona, że jest droższy od MPW ... zobacz jak jest wykonany MPW a jak Amplifon (tu jest bardzo duża różnica w jakości). MPW z pre bez wypasionych lamp w tej klasie wykonania co Ampi kosztowałyby ok. 45-50 tys.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ile kosztuja monobloki Pana Macka ktore ma Stary audiofil?

Moje to Waldiamplizatory Olimp 200.000 ale bez pre.

Ok, skoro tak, to przyjmuje wyzwanie na mojej ziemi!! Bo widzę, że ustawiliście i wydrukowaliscie mecz, Stary Wilk Wyjadacz wiedząc jak gra podstawowa wersja Amplifona wystawił go na totalnie nierówny pojedynek z jasnymi, analitycznymi kolumnami. Ściągnął do siebie pełnych wiary chłopaków mając pewność, że wpuszcza ich w pułapkę.To tak jakby napitego 18 latka wystawić na walkę z przygotowanym Alim i krzyczeć.....Ali bomae!!...jak było w Kinszasie! Zawodnik Starego Wyjadacza dostał lampy za kilka tysięcy, full upgrade na najlepszych klamotach, preamp za kupę kasy i własny system, w który był wpasowywany przez kilka lat!! To tak się nie robi. I Wojtek pisze, że Amplifon poległ? To teraz zrobimy jesienią pojedynek u mnie! Może być Wojtek, Artuku, Cybant, Stary jeśli chce, będę ja i jeszcze jeden człowiek. 6 osób to i tak za dużo jak na mój pokój ale niech będzie żeby nie było, że jestem stronniczy. Zobaczymy jak te wasze monobloki pociągną 300kg Grand Utopie z preampem Burmestera 077 z zew.zasilaniem, który jest uznawany za najlepszy preamp na świecie. Oboma wzmacniaczami będzie sterował ten sam preamp, będą te same kolumny, to samo źródło. Kable AC możecie zabrać takie jakie uważacie za najlepsze dla was. Oba wzmacniacze dostaną lampy miedziane. Termin podam dużo wcześniej ale w grę wchodzi późna jesień, chyba październik. Do tego czasu system mam porozłączany, bo będą pewne zmiany. Pasuje kozaki ?

A Twoja gm-ka pociągnie Twoje kolumny?

Jak moja nie pociągnie to się chyba Utopie we Wiśle)

Kurna olek nie wiedzialem,ze masz najlepszy pre na swiecie..........wole dedykowany swój do gm-ek.........zaczynam go już grzać.

Proponujesz mi lampy miedziane moje czy Twoje.......które były moje)

A kondycjoner będzie czy nie?

Zaproś Marslo i odsuńcie te Twoje Utopie od tylnej sciany Sylwku kochany)

Poprostu bas nie byl tak wieloplanowy, gral na jedenj lini z glosnikami i gora nie byla tak krystalicznie czysta jak z MPW.

Oj tam,oj tam lampa była popsuta-zobaczysz,ze to tak wyjdzie ............jutro)

Sylwek, ja "bezapelacyjnie do samego końca mojego lub jej" jak to mawiał Frantz w Psach wchodzę w temat.

.... jadąc do SA nie liczyłem, że "Golas Ampi" w podrasowanym systemie pod potrzeby Thieli zagra lepiej, ale zaskoczyła mnie płaskość grania, bo wykop to moim zdaniem był co najmniej taki sam, a może i lepszy na Ampim. Tego nigdzie indziej nie było. Ampi to hektary przestrzeni, holografia, barwa inna, ale też inne lampy.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Zapewne było by odrobinę lepiej jakby Lamm trochę dłużej zagrał ... ale dla mnie wybór był jednoznaczny ... sonicznie podstawowe modele MPW i Ampi to podobny poziom (trochę inna sygnatura brzmienia). Nie słyszałeś jak Ampi gra na innych kolumnach … niebawem się przekonasz, co potrafią moje kolumny z Ampim … będzie to zupełnie inny spektakl niż na Thielach.

Nie ma wzmaków / monosów, które grają bardzo dobrze z każdymi kolumnami, to jest mit ... szkoda, że nie podłączyliśmy kolumn Szymona ... ciekawe jakby zagrał Ampi a jak MPW ... do sprawdzenia w przyszłości.

Jak ocenisz koszty zakupy urządzenia / utrzymania (kable, lampy) to zdecydowanie Amplifon wychodzi taniej. Rozmawialiśmy już o tym ... 3 sieciówki vs. jedna sieciówka, 2 pary RCA vs 1 para RCA, koszt lamp (Ampi przy wypasie to może całość 2,5 kzł, a MPW … ok. 7-8 kzł ... o czym tu mówić. Piszesz o cenie Amplifona, że jest droższy od MPW ... zobacz jak jest wykonany MPW a jak Amplifon (tu jest bardzo duża różnica w jakości). MPW z pre bez wypasionych lamp w tej klasie wykonania co Ampi kosztowałyby ok. 45-50 tys.

No pamietam, ze koszty kabli przesadzily.

Artur ja sie nie boje porownania Lamm i MPW vs Amplifon. Po tym co wczoraj uslyszalem, to jestem pewien, ze moje wzmaki wygraja.

Sylwek, dlazego chcesz na tych miedziakach jedynie? To nie chodzi o to by jak najlepiej dopasowac wzmaka do systemu?

Wczoraj powiedzialem Arturaowi zeby sprobowal wsadzic grafity do Amplifona. Ja sie nie boje, nic nie bylo ustawiane, nawet Artur wzial swoje kable i jego glosnikowe Mity pod lampe graly z Amplim. NIech wygra najlepszy. Ja jedynie nie rozumiem, dlaczego Pan Andrzej upiera sie i twierdzi, ze MPW nie maja prawa zagrac sterowane lampa 300b???

Panowie skoro rzucacie cenami to czy Wademar prowadzi już działalność gospodarczą podobnie jak Amplifon czy to ciągle jest jednak wys. klasy DIY?

Sylwek, ja "bezapelacyjnie do samego końca mojego lub jej" jak to mawiał Frantz w Psach wchodzę w temat.

.... jadąc do SA nie liczyłem, że "Golas Ampi" w podrasowanym systemie pod potrzeby Thieli zagra lepiej, ale zaskoczyła mnie płaskość grania, bo wykop to moim zdaniem był co najmniej taki sam, a może i lepszy na Ampim. Tego nigdzie indziej nie było. Ampi to hektary przestrzeni, holografia, barwa inna, ale też inne lampy.

Ale tak to czasami bywa, ze lepsze jest wrogiem dobrego;)

Ale przyznaj, ze wesolo bylo, my sie dobrze bawilismy ale nie zazdroszcze konstruktorom, tyle stresu przed kazdym starciem;))

Żadne lampowe pre, które szumią, podbarwiają, zakłamują obraz muzyczny. Nie porównujemy systemów, a tylko końcówki mocy!!

Amplifon GM odkręcony na maxa, sterowany przez pre Burmestera, który bezwzględnie pokazuje wszystko, i wasze monobloki, którymi będzie sterował ten sam preamp. Nie ma innej opcji żeby było równo i sprawiedliwie. Różne preampy zakłamałyby stan faktyczny.

Panowie skoro rzucacie cenami to czy Wademar prowadzi już działalność gospodarczą podobnie jak Amplifon czy to ciągle jest jednak wys. klasy DIY?

Pytanie retoryczne?

To chyba teraz nie ma znaczenia, wazne jak co gra.

NIech wygra najlepszy. Ja jedynie nie rozumiem, dlaczego Pan Andrzej upiera sie i twierdzi, ze MPW nie maja prawa zagrac sterowane lampa 300b???

Tego nie wiem, być może właśnie 300B to jest lepsza opcja.Przekonamy się.

Żadne lampowe pre, które szumią, podbarwiają, zakłamują obraz muzyczny. Nie porównujemy systemów, a tylko końcówki mocy!!

Amplifon GM odkręcony na maxa, sterowany przez pre Burmestera, który bezwzględnie pokazuje wszystko, i wasze monobloki, którymi będzie sterował ten sam preamp. Nie ma innej opcji żeby było równo i sprawiedliwie. Różne preampy zakłamałyby stan faktyczny.

Chodzi mi o lampy w koncowkach konkretnbiue o GM70.

Sylwek z tym numerem 1 to przesadziles ale niech Ci bedzie, wiem, ze lubujesz sie w liczbach. Ja sie nie wypowioadam bo nie slyszalem wszystki pre na swiecie.

Proponujesz mi lampy miedziane moje czy Twoje.......które były moje)

A kondycjoner będzie czy nie?

Zaproś Marslo i odsuńcie te Twoje Utopie od tylnej sciany Sylwku kochany)

Lampy miedziane pewnie twoje, kondycjoner pasywny lub listwa pasywna oczywiście będzie. Będzie tak że postawimy wasze wzmaki obok Amplifona, wszystkie podłączymy do AC i przepniemy tylko IC RCA i głośnikowe. Reszta będzie taka sama. Inna opcja nie ma sensu. Jeśli mówimy o samych monoblokach to wszystko inne musi być identyczne.

Chodzi mi o lampy w koncowkach konkretnbiue o GM70.

Sylwek z tym numerem 1 to przesadziles ale niech Ci bedzie, wiem, ze lubujesz sie w liczbach. Ja sie nie wypowioadam bo nie slyszalem wszystki pre na swiecie.

Wiem o jakich lampach mówisz i gdzie one są.

Co do pre Burmestera, to nie jest moje zdanie tylko wielu osób z branży na świecie. Moje zdanie jest tu bez znaczenia.

Żeby była jasność ten pre prowadzi na luziku np trudne monobloki Burmestera, których nie uciągnie żaden lampowy preamp. Ciągnie też spokojnie wszystkie lampowe końcówki mocy, Ayony, Octave, Jadis, Kondo, Thraxy. Dla niego nie ma problemu. Uciągnie i MPW, jeśli tylko są bezpieczne. Mam nadzieję, że są bezpieczne. Żeby było sprawiedliwie to możecie te swoje monobloki podesłać kilka dni wcześniej i wepnę je do sieci, żeby były równo wszystkie pod prądem min 48h. Wiadomo, że dopiero co wpięte po podróży sprzęty nie grają. Ale jak będą podłączone do sieci min 24h to już jest ok. Tak więc żadnych chamskich numerów, gramy fair play.

Artur ja sie nie boje porownania Lamm i MPW vs Amplifon. Po tym co wczoraj uslyszalem, to jestem pewien, ze moje wzmaki wygraja.

... i tu się możesz zdziwić ... to nie był miarodajny odsłuch ... ja Twoje MPW u siebie słyszałem (z Lammem co prawda krótko, ale nie sądzę aby diametralnie zmienił granie MPW), ty Ampiego u mnie nie ...

Ja jedynie nie rozumiem, dlaczego Pan Andrzej upiera sie i twierdzi, ze MPW nie maja prawa zagrac sterowane lampa 300b???

A tu by się Andrzej zdziwił ... oj zagrały MPW z wypasionymi 300B wybornie ... ale, czy to każdemu może pasować, granie wypchniętą średnicą ... tylko własne odsłuchy u siebie w systemie, mogą zadecydować.

.... jadąc do SA nie liczyłem, że "Golas Ampi" w podrasowanym systemie pod potrzeby Thieli zagra lepiej, ale zaskoczyła mnie płaskość grania, bo wykop to moim zdaniem był co najmniej taki sam, a może i lepszy na Ampim.

Trzymaj fason do końca..........bo piszesz zwyczajnie nieprawdę

Po co bronić jakichś racji których nie ma?.......bardzo nieładnie i mało elegancko.

Lepszy wykop ...toż to chyba masz problemy ze słuchem skoro tak twierdzisz-tu moje stwierdzenie nie powinno Cie obrazić-bo oszukujesz w tym

momencie samego siebie.

Mógłbyś wyjasnić stwierdzenie podrasowany system pod potrzeby Thieli?

Lampy miedziane pewnie twoje, kondycjoner pasywny lub listwa pasywna oczywiście będzie. Będzie tak że postawimy wasze wzmaki obok Amplifona, wszystkie podłączymy do AC i przepniemy tylko IC RCA i głośnikowe. Reszta będzie taka sama. Inna opcja nie ma sensu. Jeśli mówimy o samych monoblokach to wszystko inne musi być identyczne.

Wiem o jakich lampach mówisz i gdzie one są.

Co do pre Burmestera, to nie jest moje zdanie tylko wielu osób z branży na świecie. Moje zdanie jest tu bez znaczenia.

Żeby była jasność ten pre prowadzi na luziku np trudne monobloki Burmestera, których nie uciągnie żaden lampowy preamp. Ciągnie też spokojnie wszystkie lampowe końcówki mocy, Ayony, Octave, Jadis, Kondo, Thraxy. Dla niego nie ma problemu. Uciągnie i MPW, jeśli tylko są bezpieczne. Mam nadzieję, że są bezpieczne. Żeby było sprawiedliwie to możecie te swoje monobloki podesłać kilka dni wcześniej i wepnę je do sieci, żeby były równo wszystkie pod prądem min 48h. Wiadomo, że dopiero co wpięte po podróży sprzęty nie grają. Ale jak będą podłączone do sieci min 24h to już jest ok. Tak więc żadnych chamskich numerów, gramy fair play.

Jestes strasznie pewien a zobacz jakie napiecie wyjsciowe ma Lamm i zastanow sie czy nie wysteruje koncowek burmestera. Zreszta co bedziemy tutaj bic piane.

Aprpops to wspominasz, ze wszystko musi byc takie same bo inaczej to nie ma sensu a jeszcze kilka postow wyzej skrytykowales nie wpasowanie Amplifona w system, a przeciez bylo wszystko to samo oprocz pre, ale chyba pre w Amplifonie jest bardzo dobre bo inaczej nie gralby tak jak opisujecie, ze gra.

... i tu się możesz zdziwić ... to nie był miarodajny odsłuch ... ja Twoje MPW u siebie słyszałem (z Lammem co prawda krótko, ale nie sądzę aby diametralnie zmienił granie MPW), ty Ampiego u mnie nie ... A tu by się Andrzej zdziwił ... oj zagrały MPW z wypasionymi 300B wybornie ... ale, czy to każdemu może pasować, granie wypchniętą średnicą ... tylko własne odsłuchy u siebie w systemie, mogą zadecydować.

Ale Artur to ampli gral bardzie wypchnieta srednica jak MPW czy mi sie tylko tyak zdawalo? Moim zdaniem MPW graly duzo rowniej we wszystkich aspektach. Dlatego dziwi mnie to co piszesz. Ale spoko ja tam sie nie boje, jak przegra Lamm i MPW to swiat mi sie nie zawali:)) To tylko rzeczy, dzisiaj sa, jutro moze ich nie byc;)))

Pytanie retoryczne?

To chyba teraz nie ma znaczenia, wazne jak co gra.

Hmm może i nie ma ale jakbyś miał zapłacić za firmowy komplet MPW z pre ciężką kasę to Amplifon nie byłby taki zly...? :-) a jako były właściciel jestem przekonany o wyższości MPW, wynika to nawet z samego z faktu że są to monobloki i już w tym sensie porównanie z integrą nie będzie sprawiedliwe dla Amplifona...

Rozumiem jednak że jest jakieś wyzwanie i właściciele MPW się nie obawiają będąc z göry na dogodniejszej pozycji:-)

Sylwek jesteś skazany z góry na pożarcie........za nic w świecie nie będziesz miał takiej barwy z lampy 6n30 dr jak z lampy 300b.

Poza tym na wejściu masz niskoszumowe duotriody 6c45 pi......to sa znakomite lampy,a najlepiej sie sprawdzają w moim wzmacniaczu słuchawkowym.

Widzę,ze sie troszke zacietrzewiłeś,że wzmacniacz o Twojej renomie jako jeden z trzech najlepszych na swiecie po prostu zagrał słabowato.

W AUDIO NIC NIE MA IDENTYCZNEGO............liczy się doświadczenie konstruktoskie i umiejetność skladania systemu.

Dobrze już dobrze napisz nam na koniec jakie wartości shinkohów masz u siebie-ok?

Ale mamy nocny kabaret-jest mi bardzo ciepło.... ze smiechu)

pozdr.

Zawsze mozna narzekac rabek spudnicy, nie o to chodzi. Fajnie, ze Sylwek przyjal wezwanie, bedzie ciekawie:)

To zagrajmy z wyjścia regulowanego tak na 2 pa)

Podstawowy Amplifon nie pasuje do Thieli podobnie jak nie pasuje do B&W czy do innych analitycznych kolumn. Był na przegranej pozycji. Poza tym porównanie było niesymetryczne gdyż Amplifon ciągnął wszystko sam a wasze monobloki miały wypasione, dobrane pre.

U mnie nie będzie żadnej ściemy. Kolumny, pre, zasilanie, kabel głośnikowy, IC i akustyka….będą te same. Tylko samo wzmocnienie będzie się różnić, możecie zabrać jakieś swoje podkładki antywibracyjne lub platformy jeśli macie i kable AC, które uważacie, że będą najlepsze do tych monobloków. Reszta musi być identyczna. I pogramy rock, pop, jazz i muzykę elektroniczną.

Hmm może i nie ma ale jakbyś miał zapłacić za firmowy komplet MPW z pre ciężką kasę to Amplifon nie byłby taki zly...? :-) a jako były właściciel jestem przekonany o wyższości MPW, wynika to nawet z samego z faktu że są to monobloki i już w tym sensie porównanie z integrą nie będzie sprawiedliwe dla Amplifona...

Rozumiem jednak że jest jakieś wyzwanie i właściciele MPW się nie obawiają będąc z göry na dogodniejszej pozycji:-)

No tak byloby drozej, czy czy byloby to dlka mnie alternatywa to nie wiem, musialbym go jeszcze gdzies posluchac bo narazie mialem okazje tylko raz.

No mnie nie dziwi, ze monobloki lepiej zagraly, ale chlopakom trudno to przyjac:)

ale chyba pre w Amplifonie jest bardzo dobre bo inaczej nie gralby tak jak opisujecie, ze gra.

Wojtek w Amplifonie jest tylko zwykły Alps za 100 zł ... sekcji pre praktycznie nie ma ... po prostu nie ma miejsca na "fajerwerki" ... i tylko na samym Alpsie za 100 zł gra ... przekonasz się u mnie, a u Sylwka ... zobaczysz co wersja Limited potrafi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.