Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego Hiend jest zamknięty na nowoczesne rozwiązania..?

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno jest to pewien problem, bo nie ma tego duzo, a jakosc musi byc wysoka i pewna. Ja uzylem regulacji indukcyjnej od Tribute do zrobienia pasywnego pre. Sa tez wspomniane w watku obok pasywki od Music First, choc ich nie sluchalem, wiec polecic nie moge.

Efekt z Tribute jest taki, ze dynamika jest wieksza i wyrownana w porownaniu drabinka rezystorowa.

Dobrze, a jak się ten ubytek dynamiki przedstawia ilościowo?

I jak wygląda charakterystyka amplitudy i fazy dal rozwiązania indukcyjnego?

Najbardziej slyszalne jest stlumienie samego dolu pasma w porownaniu z pozostala czescia, cos w rodzaju zachwiania proporcji. Co do reszty to proponuje samemu poeksperymentowac, bo na coz moje nieudolne opisy.

Na techniczne pytania nie odpowiem, gdyz nie mam zadnych danych na ten temat.

Tak mi coś to pachnie wyobraźnią. Używam różnych drabinek rezystorowych, układów z drabinką (PGA2310 - używa go Burmester) i nie zauważyłem obniżenia dynamiki (rozumianej jako stosunek sygnał/szum), a już napewno żadnego stłumienia na dole pasma.

Tak mi coś to pachnie wyobraźnią. Używam różnych drabinek rezystorowych, układów z drabinką (PGA2310 - używa go Burmester) i nie zauważyłem obniżenia dynamiki (rozumianej jako stosunek sygnał/szum), a już napewno żadnego stłumienia na dole pasma.

Tylko koszt drabinki jest kilkanaście-kilkadziesiat razy mniejszy od TVC. A firmy maja księgowych.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Nie zamierzam nikogo namawiac, jedynie informuje o porownaniu u siebie.

Podwazanie mojego doswiadczenia wlasnymi teoriami o wyobrazni nie zbyt mi sie podoba.

Porownywalem pasywka przeciw pasywce. Drabinka w pre aktywnym to co innego, bo w takim przypadku takze inne elementy toru moga miec wplyw na brzmienie.

Bez urazy, ale często takie porównania nie dają poprawnych rezultatów, bo nie uwzglednia się wszystkiego, co może wpływać na wynik.

Na marginesie, PGA jest pasywne, dopiero od pewneo momentu zaczyna działać wbudowany wzmacniacz operacyjny.

Skoro moze dzialac w trybie pasywnym to mozna by porownac.

Tak czy owak, regulacja glosnosci to tylko jedna z cegielek w eksperymentach z dzwiekiem, moim zdaniem warta zeby o niej wspomniec.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Prawie z kazdej plyty z perkusja mozna wycisnac super oddana perkusje, np. Master of Puppets Metallica."

Podaj sprzęt typ gdzie słyszysz instrument perkusyjny poprawnie na tej płycie i kubaturę pomieszczenia ???

Testowałem dobry TVC ,wiem co to jest (tu muszą być pewne warunki spełnione do końcówy trochę walki a raczej wiedzy ) +sieć było z ... tyś zł znam temat,stolik mam kotwy wbite w ścianę kątowniki kolce i 5cm sklejkę ,znam temat oddzielna półka na LP też walka,sieć też bez zabezpieczeń i bezpośrednio pod sprzęt

Albo się nie rozumiemy ,albo myślimy inaczej ,ja z perkusją jestem 2 x w tyg na ty

Sprawdzę tę płytę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja z perkusją jestem 2 x w tyg na ty

Jeśli podczas pałkowania używasz ochronników to w domu jest jednak lepszy realizm ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

NIe stac mnie na stolik ktory sam zalatwialby cala sprawe. Zreszta nawet nie wiem czy takie sa dostepne. Potrzebne sa dobre izolatory dedykowane do elektroniki.

Byc moze inaczej to rozumiemy, bo ja nie oczekuje realizmu 1:1. Jednak nagranie zawsze troche z dynamiki, glebi i otwartosci brzmienia zabiera. Mozna jednak wycisnac naprawde swietna perkusje, zywiolowa i proporcjonalna w stosunku do reszty, a nie grajaca w tle czy stlumiona.

Najlepiej byloby posluchac, bo opisy przez internet nie sa dobrym rozwiazaniem.

Ja oczekuję realizmu (tylko unpugged)i taki jestem ,inni lubią płyty z mixem i to ich kręci mnie nie!

Myślę głośno a nawet na 100% wiem ,że system nagrywania i odtwarzania zwany stereo to jest nieszczęście !

Kolumny(omnipolarne) powinno się rozstawiać jak sprzęt na scenie i system tak myślę powinien być 3-4-5 kanałowy sam przód - piszę o osobach co mają parę zł w kieszeni i pomieszczenie 40-50m2 na taką zabawę.Inaczej to jest zlew a na zlew nie wydam żadnej poważnej kasy i koniec.

A tak mamy coś takiego i już raz napisałem do jakich dźwięków są szumofony stereofoniczne(muzyka elektroniczna ,klubowa,disco,pochodne )

Np grupa Modern Talking sprzedała 120 mil płyt ,mieli w dupie realizm nawet na scenie specjalnie nie trafiają w instrumenty na klipach, inny gra w tle inny na teledysku jest pokazany!!

Ok zgarnęli z rynku ok 1 miliarda zł ,rozumiem to :-)

Ja oczekuję realizmu + o czy zapominają wszyscy - video przekazu również

Będę zwalczał system stereo do puki mi sił starczy

Na deser klip

Dobre :-) Może nie aż tak ale o podobną koncepcję mi chodzi , coś dla ludzi bardziej - mnie interesuje też wizja ,która na szczęście dostała kopa ostatnio i myślę ,że doczekam się TV 4K,10 bit, rec. 2020 z hardwarową kalibracją do końca 2015 r

i myślę ,że doczekam się TV 4K,10 bit, rec. 2020 z hardwarową kalibracją do końca 2015 r

A po drodze obraz będzie na łączach dalej skompresowany i będziesz sobie mógł wtedy lepiej podziwiać artefakty.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak mam możliwość kręcenia 4K przy 100-800Mbits 10 bit kolor ,surówa-to sam sobie będę kręcił,gówna nie oglądam ,niestety tę branżę też znam !

Jest tyle schodów w obrazie ...,że artefakt tylko i aż zła kopia a la NC+ Polsat .internetowe ścierwa ,itd tu leży cały obraz(podkreślę na dużych przekątnych 60"-130").Ale od czego są rendery profesjonalne i mocny PC -ano od tego, iż beznadziejnego sygnału potrafią wycisnąć sporo.Napiszę ,że blu ray też jest dla mnie beznadziejny.

Idę pływać

A później zjem Polską kapustę ,paprykę i kalafior -ceny lecą w skupie masakrycznie a na półka nie !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.