Skocz do zawartości
IGNORED

Mały TV do oglądania ....

Tofik01

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję oświecenia :) w wyborze małego ( 24,26, 28,32") TV do oglądania pierdół , gdy nie jest „odpalony" projektor .

Dobrze , aby miał dekoder do TV kablowej ( mają wszystkie ?) . Najważniejsze to dobry lub nawet znakomity obraz :) . Czy po niżej 32 " wszystkie są fajne ?

Poradzicie ?

Maciej

https://www.audiostereo.pl/topic/111114-ma%C5%82y-tv-do-ogl%C4%85dania/

Lista tych z dobrym tunerem kablówki i gniazdem CI jest np. w UPC na stronie dotyczącej modułów CI+.

Ja polecam LG nawet 26" ale dobrze napisał locoloco, żebyś się określił; 32 cale np. jest do oglądania z max 2 metrów. Interlacery do analogu robił dobrze Sharp, ale "nobody's perfect" bo dźwięk miał do d..., że musiałem wymienić głośniki.

Mam też Philipsa; dobry obraz, dźwięk też, ale niestabilny soft, bo to wszystko już PRC ( czym się jakoś nie chwalą.. ) nie, nie to co kiedyś. R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Niedawno słyszałem (z pewnego źródła), że Philips porzucił produkcję wszystkiego, poza sprzętem profesjonalnym, a wszystkie komercyjne pierdółki produkują dla niego różne firmy w OEM, stąd mogą być problemy ze sprzętem w/wym firmy sygnalizowane przez audioburak'a.

Philips (TPVision - największy na świecie producent monitorów) ma swoje fabryki, swoje matryce i swoje podzespoły - więc mylisz się.

Nowe modele są na nowych platformach , nowych matrycach i nowych podzespołach.

Nie mają już wolnego menu i nie wieszają się podczas pracy z kilkoma aplikacjami jednocześnie.

Nie rozumiem - a Volvo to jest Volvo czy nie jest Volvo ? Przecież jest inny właściciel marki.

A Salomon to Salomon czy nie Salomon ? Też jest inny właściciel marki.

A Apple to Apple czi nie Apple, przecież Faxonn w Chinach wszystko produkuje.

A Nokia to Nokia czy nie Nokia? Przecież jest inny właściciel marki.

A Sony to Sony czy nie Sony ? Przecież nie mają już żadnej własnej fabryki telewizorów.

To dokładnie to samo !!!

Gość Gość

(Konto usunięte)

No dobrze.

Tylko w przypadku Philpsa to już są telewizory TPVision, tylko ze znaczkiem Philipsa.

Zgadzam się z Tobą, że jak Sony sprzeda dział produkcji TV to to będzie to samo co w przypadku Fila. Nie raz o tym pisałem. Nawet nie wiedziałem, że już sprzedali.

Jest jednak różnica, jeśli dana firma zostaje sprzedana cała i jest tylko inny właściciel, a czymś zupełnie innym przypadek, gdzie firma kończy produkcję TV i znaczek sprzedaje komuś innemu. I całkiem innym podmiot zaczyna produkcję dając tylko znaczek poprzednika.

A może kolego pójdziesz w stronę taką w jaką ja poszedłem ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O np. taki ... mały, piękny, klasyczny!!!

.

post-1198-0-78978400-1398327893_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Jest jednak różnica, jeśli dana firma zostaje sprzedana cała i jest tylko inny właściciel, a czymś zupełnie innym przypadek, gdzie firma kończy produkcję TV i znaczek sprzedaje komuś innemu. I całkiem innym podmiot zaczyna produkcję dając tylko znaczek poprzednika.

Znakomitym przypadkiem jest firma Avance. Przypomnijcie sobie ich kolumny, gdy firma należała do Duńczyków i porównajcie do współczesnej chińszczyzny- czy po "zmianie właściciela znaczka" nic się nie zmieniło?

Pewnie jeszcze dalej, np. na rok 2020.

Mój TV Philips jest absolutnie świetny, bo tylko wyjątkowo marudny klient zauważy czas przełączania kanałów ok 7 - 12 s, obowiązkowe zawieszanie całości przynajmniej raz w tygodniu bez możliwości uruchomienia czy to pilotem, czy ręcznie z klawiszy, częsty brak możliwości wyjścia z podmenu, kiepska wspólpraca z modułem CI+ czy reakcja na pilota po ok 5-6 sekundach, mimo potwierdzania odebranego polecenia itd itp. Poza tym, to ładny TV z wąską ramką i niezłym dźwiękiem ;-). R

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Żaden telewizor nie przełącza kanałów 12 sek.

Sprawdziłem ze stoperem w ręku minutę temu ile czasu zajmuje przełączanie kanałów DVBT. Seria 42PFL 6008 , 40PFL 8008, 47PFL 7008 mają ten sam czas przełączania kanałów z DVB-t - czyli 3,78 sek.

Mogę się pomylić ułamkiem sekundy z uwagi na czas reakcji palca.

W przypadku podłączenia do innego źródła -np satelity za czas reakcji odpowiada tuner zewnętrzny gdyż telewizor wówczas jest tylko monitorem .

A ludzie często mylą te sprawy.

Pewnie DVBT przełączy szybciej, mając 20 kanałów. UPC ma ich sporo razy więcej. Korzystam z tunera TVBC i modułu CI+. Jest, jak piszę; zresztą MOJEGO telewizora i MOJEGO egzemplarza ( 40 PFL 3107H ) na Twej liście locoloco nie zauważyłem. Przypomina to przygody mojego kumpla, który wysyłał smsy z NL, kasowało mu wtedy po 5 złociszów za każdy i ŻADEN sms nie dochodził. Przy próbie reklamacji miła pani z Orange też twierdziła, że to po prostu niemożliwe...

Ilość programów od dostawcy nie ma żadnego wpływu na czas wyboru kanału.

Tak jak napisałem - jeśli podłączony jest słaby tuner zewnętrzny to odpowiada za czas przełączania kanałów.

Bardzo dużo osób korzysta z tunerów dostarczonych przez operatorów - a tam ba być głównie tanio.

Ci którzy zamienili ten tuner na dobry tuner zewnętrzny poczuli i zmianę czasu przełączania kanałów i zmianę jakości obrazu.

Może wysnułeś sobie wygodny wniosek o tunerze zewnętrznym, ale tak nie jest.

Tuner DVBC jest integralną częścią tego TV i z niego korzystam za pomocą złącza CI+, żeby mieć pełną ofertę operatora.

Tuner zewnętrzny mam, ale w innym pokoju do telewizora nawet bez DVBT H264, bo zmieniono system nadawania w 3 miesiące po moim zakupie.

Rzeczywistość chyba jednak skrzeczy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.