Skocz do zawartości
IGNORED

Wieści z Eurokołchozu

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

"Polska nigdy nie miała afrykańskich (ani żadnych innych) kolonii - niech uchodźców z Afryki przyjmują te europejskie państwa, które przez setki lat bogaciły się na wyzysku afrykańskich narodów (jak np. Anglia, Holandia, Portugalia, Hiszpania, Francja, Niemcy) - oraz oczywiście USA, które w XVIII i XIX wieku znaczną część swojego rolnictwa opierały na milionach uprowadzonych z Afryki niewolników."

Glupoty gadacie i nic nie myslicie.

Przynaleznosc do EU nie oznacza tylko same korzysci lecz takze obowiazki.

Nowych przybyszow nalezy jak najszybciej wcielic w zycie i wyslac do pracy zeby mogli na siebie i na nas pracowac.

Tobie oczywiście się podoba... no to teraz zobaczysz jak to jest fajnie utrzymywać takich.

Powodzenia życzę!

Ciebie jakoś utrzymują, na datki pod kościołem jeszcze im starcza.

Nowych przybyszow nalezy jak najszybciej wcielic w zycie i wyslac do pracy zeby mogli na siebie i na nas pracowac.

BUHAHAHAHAHAHAA dobre! :)))

Naprawdę uważasz że oni tu się pchają by PRACOWAĆ? :)))

No ubawiłem się setnie na takie głupoty...

Pracują frajerzy! Szanujący się uchodźca ustawia się na zasiłku i płodzi dzieci hurtowo, by stworzyć kolejne pokolenia nierobów i darmozjadów!

Taka jest europejska rzeczywistość.

A ja muszę na nich tyrać! :(

Mam satysfakcję niejaką, że już wkrótce i mieszkańcy Polski będą - zobaczycie jak to jest fajnie! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

BUHAHAHAHAHAHAA dobre! :)))

Naprawdę uważasz że oni tu się pchają by PRACOWAĆ? :)))

No ubawiłem się setnie na takie głupoty...

Pracują frajerzy! Szanujący się uchodźca ustawia się na zasiłku i płodzi dzieci hurtowo, by stworzyć kolejne pokolenia nierobów i darmozjadów!

Taka jest europejska rzeczywistość.

A ja muszę na nich tyrać! :(

Mam satysfakcję niejaką, że już wkrótce i mieszkańcy Polski będą - zobaczycie jak to jest fajnie! :)

Dlaczego źle życzysz naszemu krajowi. Przecież wiesz ze im dadzą a nam zabiorą a i tak juz większość Polaków tyklko wegetuje.

Dosłownie ostatnio w sklepie podsluchalem rozmowę. Pyta sie emeryt młodej kobiety z dzieckiem. Co słychać. Odpowiedz kobiety. A stara bieda i wegetacja.

chwilowy brak działalności w audio.

Dlaczego źle życzysz naszemu krajowi. Przecież wiesz ze im dadzą a nam zabiorą a i tak juz większość Polaków tyklko wegetuje.

Oczywiście nie mam na myśli normalnych ciężko pracujących ludzi, tylko takich właśnie lewaków, co są za przyjmowaniem Afrykanów na polski wikt i opierunek.

Oni powinni sami bezpośrednio się uchodźcami opiekować.

Bez pośrednictwa państwa.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Szanujący się uchodźca nie przyjedzie do Polski. Chyba że za karę.

Radzę ie wypowiadać tego głośno bo ci co zasiadają w UE służą głównie najsilniejszym państwom jak Niemcy Francja.... i później będzie zdziwienie że każą nam przyjemność uchodźców a ich pomina. Nie tylko my nie chcemy ich oni tez nie.

W Reichu wprowadzono nowy wzór munduru policyjnego dla kobiet.

d54d95674b118594af3699a3a46dfd59.jpg

To jest normalny obrazek w Irlandii - osobom na zasiłkach nie chce się nawet ubierać i w takim stroju idą sobie na pocztę odbierać zasiłek. Do mnie przychodzą tak się leczyć - NORMALKA.

Wyobrażacie sobie coś podobnego w Polsce?

Słyszałem, że ktoś z Polski odwiedził kolegę mieszkającego w takiej dzielnicy nakersów i skumbagów i pyta go po jednym dniu: mieszkasz koło szpitala?

Ta ten zdziwiony mówi, że nie, dlaczego?

Bo mam widok z okna na sklep i przez cały ranek ludzie tam w piżamach przychodzą.

OTO DO CZEGO PROWADZI ROZBUCHANY DO NIEPRZYTOMNOŚCI SOCJAL!

A ja na takie gwiazdy pracuję... :(

5453187a011e942fd9f8f7e97fbcb343.jpg

ehh - w eurokołchozie to na razie są żarciki jeśli chodzi o social

w USkołchozie - to jest jazda :)

- np afromamerymanie - jeden dzień bez darmowego żarcia

a tu już darmowe żarcie działa

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ale w kapitalizmie bez socjalu sie nie da bo pracy będzie coraz mniej. Kapitalizm dazy do minimalizacji kosztów i maxymalizacji zysków. Pracownik = koszty.

To tylko w Polsce mamy pseudokapitalizm z minimalnym socjalem i 70% biedy.

Ale w kapitalizmie bez socjalu sie nie da bo pracy będzie coraz mniej. Kapitalizm dazy do minimalizacji kosztów i maxymalizacji zysków. Pracownik = koszty.

To tylko w Polsce mamy pseudokapitalizm z minimalnym socjalem i 70% biedy.

Myślę że przyczyny mogą być inne. Luddyści też niszczyli maszyny bo zabierały pracę ludziom - konkretnym, którzy wylatywali na bruk. Bezsens takiego podejścia jest jednak jaskrawo widoczny - gdyby ich posłuchano, świat zachodni a być może nawet cały, pozostałby w epoce konia i kuźni.

Cały problem w tym, żeby ci ludzie którzy tracą pracę za sprawą postępu technicznego zaczęli robić coś nowego, pożytecznego. Anglosasi w XIX wieku potrafili zająć czymś zwalnianych kieratowych których zastąpiła maszyna parowa.

Do tego potrzeba jednak kilku rzeczy. Przykładowo etyki - właściciel zmechanizowanej fabryki niechętnie zatrudni przykładowo sprzątaczkę czy kucharkę jeżeli wie że zostanie okradziony a kucharka napluje mu do zupy z nienawiści klasowej. A to by przecież mogła być doskonała redystrybucja - kucharka i sprzątaczka miałyby pieniądze na fryzjera itd. i gospodarka miałaby "smarowanie". Do tego pytanie o poziom merytoryczny elity przemysłowej (w Polsce elyty). Jeżeli ich jedynym pomysłem na działalność jest sprowadzenie maszyn w przestarzałej, niskowydajnej technologii i konkurencja ceną, nie dziwne że nie mogą płacić swoim pracownikom dobrze i kolejne źródło "smarowania" gospodarki nie działa.

Jak zawsze - narody etyczne, pracowite, merytoryczne, gospodarne i umiejące współpracować w zespołach wygrywają. A Polakom pozostaje narzekanie na kapitalizm (do którego tęsknili za czasów PEWEX'ów) i wiara w jakiś inny mityczny -izm, który zaraz zaczną zaciekle zwalczać gdyby nawet nastał.

iara w jakiś inny mityczny -izm, który zaraz zaczną zaciekle zwalczać gdyby nawet nastał.

Dlatego potrzeba monarchii.

Złodziei do pierdla, zdrajców na latarnie albo na dźwigi jak w Iranie, a resztę twardo za pysk i niech się zabierają za budowanie Polski zamiast koty drzeć Duda czy Komoruski... jakby była jakakolwiek różnica. Przecież obaj z jednej partii i obaj mają nie bez kozery przydzielone przez oficerów prowadzących żonki odpowiedniego pochodzenia.

A ja myślę że problem jest o wiele głębszy niż tylko rodzaj rządu centralnego. Skandynawom nawet socjalizm i państwo opiekuńcze nie bardzo zaszkodziły. A Rosjan nie ucywilizowały setki lat monarchii najwyższej klasy, importowanej zresztą z Zachodu.

A ja myślę że problem jest o wiele głębszy niż tylko rodzaj rządu centralnego. Skandynawom nawet socjalizm i państwo opiekuńcze nie bardzo zaszkodziły. A Rosjan nie ucywilizowały setki lat monarchii najwyższej klasy, importowanej zresztą z Zachodu.

Kapitalizm z wolnym rynkiem i socjalem dajacym pokrycie 100% który da pełen przepływ produktu kapitalu jest jedynym wyjściem obecnie.

Dlaczego? Kapitalizm z wolnym rynkiem będzie dazyl do maxymalizacji obrotow iprodukcji a obywatel będzie mógł go wzmacniac kasa socjalna i co bardziej zaradni pracując dla kapitalistow lub dla siebie. Majac docelowo produkcję na poziomie nadporodukcji wystarczy tylko socjalem tworzyć kasę i gospodarke poprzez zwiększanie zapotrzebowania na produkty kapitału. Niczym się to nie różni od obecnego tworzenia poprzez dług kasy i gospodarki tylko z ta różnica że większość kasy i rozwoju ginie gdyż system dlugu jest tak samo nieefektywny jak socjalistyczna sterowana przez państwo gospodarka.

Złodziei do pierdla, zdrajców na latarnie albo na dźwigi jak w Iranie, a resztę twardo za pysk i niech się zabierają za budowanie Polski zamiast koty drzeć Duda czy Komoruski...

Był już u nas program "bić k..wy i złodziei". Skończyło się upokarzającą klęską, 50-letnią niewolą i totalną ruiną kraju oraz narodu.

Skandynawom nawet socjalizm i państwo opiekuńcze nie bardzo zaszkodziły.

Ale zaszkodzą. W końcu nie będzie z czego rozdawać.

Był już u nas program "bić k..wy i złodziei". Skończyło się upokarzającą klęską, 50-letnią niewolą i totalną ruiną kraju oraz narodu.

Masz 100% racji.

Dlatego nie powtarzajmy tego błędu!

Rada Regencyjna wcale nie musiała oddawać władzy Piłsudskiemu.

To czego Polakom zabrakło to jeszcze jakieś 100 lat panowania Carów (licząc od 1917r.) - władza niezależna od wewnętrznych rozgrywek i polskiego piekiełka, a nawet w pewien sposób jednocząca naród i pobudzająca go do poprawy standardów etyczno - merytorycznych. Plus jeszcze duże możliwości eksportowe na chłonny rynek i imigracja fachowców z zewnątrz.

Pod polskimi rządami jakoś nie widzę nawet cienia refleksji nad tym jak uruchomić mechanizmy selekcyjne, wspierające autentyczny rozwój. Zamiast tego mamy festiwal mitomanii, gonienia za mrzonkami, roszczeń, życia ponad stan na kredyt i mamuśkowatej nadopiekuńczości, totalnie demoralizującej młodzież.

To czego Polakom zabrakło to jeszcze jakieś 100 lat panowania Carów (licząc od 1917r.) - władza niezależna od wewnętrznych rozgrywek i polskiego piekiełka, a nawet w pewien sposób jednocząca naród i pobudzająca go do poprawy standardów etyczno - merytorycznych. Plus jeszcze duże możliwości eksportowe na chłonny rynek i imigracja fachowców z zewnątrz.

Pod polskimi rządami jakoś nie widzę nawet cienia refleksji nad tym jak uruchomić mechanizmy selekcyjne, wspierające autentyczny rozwój. Zamiast tego mamy festiwal mitomanii, gonienia za mrzonkami, roszczeń, życia ponad stan na kredyt i mamuśkowatej nadopiekuńczości, totalnie demoralizującej młodzież.

Nie mamy praktycznie Polskich rządów od 20-lecia międzywojennego.W tej chwili jeden ośrodek władzy z komoruskim sterowany jest przez służby powiązane z Rosjanami a z drugiej strony PO utworzone za pieniądze niemieckie i wypromowane przez media w Polsce będące w zdecydowanej większości w rękach niemieckich.

Nie ma się co dziwić,że zarabiamy ułamek tego co w Hiszpanii,Grecji czy Portugalii,wszelkie działania tych rządów,wyjąwszy może 1,5 roku Pis-u były nastawione na likwidację naszych firm i dzieje się to nadal.Przepisy są tak konstruowane,że blokują możliwości rozwoju Polskich małych przedsiębiorstw a promują głównie Niemieckie i Francuskie duże koncerny.

Nie mamy praktycznie Polskich rządów od 20-lecia międzywojennego.

I jakoś owo sławne 20-lecie było wręcz festiwalem niekompetencji, mitomanii, a co najgorsze myślenia życzeniowego na szczytach władzy. Klęska na koniec była spektakularna - Polska była krajem który najdotkliwiej chyba przegrał II WŚ.

Tylko praca od podstaw może to zmienić.

Kościół. Szkoła. Strzelnica.

Co w moim temacie robi czerwony troll?

Nie wiem, bo nie czytam.

Ale na wszelki wypadek... ;)

5c122de77120.gif

Tylko praca od podstaw może to zmienić.

Kościół. Szkoła. Strzelnica.

To nie wystarczy. Kościół ma za słabą siłę oddziaływania żeby jakoś przekonać ludzi np. do stworzenia najzdolniejszej młodzieży środowiska motywującego do pracy czy samodoskonalenia, i to na poziomie światowym a nie programu szkolnego, fetyszyzowanego przez mamuśki, a de facto oklepanego, wtórnego i odtwórczego.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Oto w jaki sposób podaje się opinii publicznej informację o zwiększeniu skali grabieży świata przez oprychów poprzebieranych za ekologów udających troskę o środowisko naturalne, a de facto niszczących gospodarki najbiedniejszych krajów świata i skazujących miliardy ludzi na świecie na ekonomiczne niewolnictwo i nędzę, w imię wyssanych z palca teorii"

W cytacie zawarta jest cała treść artykułu bo w sumie nic więcej nie ma w tej ustawie.

Ukryta Zawartość

Taka ocena jest przesadna, a środowisko trzeba chronić, żeby miliardy ludzi miały w przyszłości czym oddychać i co pić.

Gospodarki najbiedniejszych państw niszczą przede wszystkim miejscowe "elity".

• 1 miesiąc później...

A w Irlandii mamy problemy z Minionkami! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytajcie Nasz Dziennik (on line).

Na przykład dowiadujemy się, że owoce i warzywa są tanie!

Ukryta Zawartość

Nie wiemy na razie, czy to dobrze, czy źle, musimy się domyślać...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.