Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Focal Aria 926?

Paweł_54745

Rekomendowane odpowiedzi

Aby dobrać optymalny wzmacniacz do Twoich kolumn, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, czy masz wymagania w kwesti wyposażenia wzmacniacza (np. wbudowany dobry przetwornik).

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pomyślałbym nad mocnym, ale łagodnym w brzmieniu wzmakiem np HK990

http://sklep.rms.pl/harman-kardon-hk-990-hk990-nagroda-od-eisa-2009-2010-wzmacniacz-stereo

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Słucham wielu gatunków muzyki,rock,jazz czasami poważna oraz metal.Pomieszczenie odsłuchowe ma 40 m2.Co do brzmienia to nie potrafię opisać słowami(początkującym jestem:)).

W tej chwili używam harmana HK980.Gra sobie ale wydaje mi się że trochę mało detali i stąd pomysł na zmianę.Zastanawiałem się nad Exposurem 2010S2.

Witaj,

ze wzmacniaczem Exposure system zagra bardzo dynamicznie, szybko, rytmicznie. Będzie to optymalne połączenie do muzyki rockowej, popowej, natomiast bardzo ucierpi jazz czy klasyka.

Moim zdaniem lepiej jest wybrać wzmacniacz równiejszy, lepiej wypełniony szczególnie w srodku pasma.

Proponowałbym posłuchać bardzo mocną hybrydę lampową Vincent SV-227 MK2, która w połączeniu z Arią zagwarantuje świetną dynamikę, dobrą szczegółowość a przy tym spójność brzmienia, dobry środek. Drugą propozycją jest flagowa integra Arcam FMJ A38 (w podanym budźecie mamy urządzenie poekspozycyjne, ale w stanie fabrycznym).

Ostanią opcją jest dzielony system Quad czyli przedwzmacniacz oraz końcówka mocy serii Elite. To jest moim zdaniem najlepsza konfiguracja do Twojego systemu.

Zapraszam jednak na odsłuchy, porównania, gdyż każdy ma inne preferencje, inaczej odbiera dobre brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 rok później...

Witam

Moim zdaniem Naim Supernait 2, bo wzmacniacz jest żywy, nawet chwilami może być ostry, i z tymi dość neutralnymi, ale po cieplejszej stronie neutralności zagra idealnie. Mam ten wzmacniacz i słucham teraz różnych kolumn z nim. To zestawienie jest w mojej czołówce listy do zakupu. Ważny jest metraż i rodzaj wypełnienia pokoju, żeby nie przewalić basu i aby kolumnom dać trochę przestrzeni wokół - oddech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.