Skocz do zawartości
IGNORED

popmarket - koniec darmowej wysyłki

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj chciałem zakupić zestaw winyli The Black Keys, w bardzo dobrej cenie na popmarket. Niestety koniec z free shipping. Wprawdzie na stronie popmarketu jest jeszcze info Free Shipping *to selected countries, to jednak te 'wybrane kraje' to Stany Zjednoczone.

Koszt, jaki został doliczony do zestawu 4 LP = $94. Dziękujemy.

Info od popmarket na FB:

"Pop Market Music Hi - international shipping costs are becoming just too high to offer free shipping across the board. We’ll continue to look for more economical ship methods and may offer international free shipping again where possible.

We have customer service agents working 7 days a week, so please email us anytime at

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) We’re also monitoring this FB page – but the quickest way to get answers is to email us through the contact us form."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ano mają. Jak chcą ci doliczyć VAT i cło od kwoty $100.00 przy darmowej dostawie, a ty rezygnujesz z zakupu, to koszty transportu pokrywa POPMARKET. Pisałem o mojej przeprawie z celnikami w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeśli takich jak ja było więcej, to się firmie nie dziwię, że tak postąpiła, niestety.

Ukryta Zawartość

Tutaj masz odpowiedź:

Ukryta Zawartość

Jeśli nieodebrane przesyłki wracały do nadawcy (nie wiadomo w jakim stanie), to niestety koszty rosły, więc nie dziwię się decyzji POPMARKETU. Do dzisiaj nie wiem o jakie dokumenty chodziło temu celnikowi.

----

Przepraszam, ale coś mi dziś szwankuje internet.

Ukryta Zawartość

Tutaj masz odpowiedź:

Ukryta Zawartość

Jeśli nieodebrane przesyłki wracały do nadawcy (nie wiadomo w jakim stanie), to niestety koszty rosły, więc nie dziwię się decyzji POPMARKETU. Do dzisiaj nie wiem o jakie dokumenty chodziło temu celnikowi.

----

Przepraszam, ale coś mi dziś szwankuje internet.

Asmod Twoja przesyłka wróciła bo spotkała się z dwiema osobami które nie mają pojęcia o imporcie - jedna to Ty sam a druga to agent celny UPS . Twoja przesyłka nie została nawet przedstawiona do odprawy celnej - tak przynajmniej wynika w Twojego wątku . Dodam ,ze nie jestem celnikiem i nie mam o tym Urzędzie dobrego zdania ale w tym przypadku celnicy nic nie zawinili.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Nie mówię, że się znam. Myślę, że powinni się znać ci co wysyłają i ci co odprawiają (czy jak to się tam nazywa). Powiedz jeszcze, że to moja wina że ośmiliłem się kupić okazyjnie, bo z zerową stawką za transport i chciałem oszukać państwo uchylając się od słusznie naliczonego cła i vatu od nie wiem skąd wziętej kwoty $100.00. Po prostu zrezygnowałem z zakupu. Koszty pakowania i transportu poniosła niestety f-ma POPMARKET. Pewnie takich przypadków było więcej, więc stwierdzili, że im się to nie opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.