Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jebłem jej lampą po gałach to się wkur... ;)

:))))

To widać..

Koty mają coś z rasowych kobiet....tylko,z charakteru ...

Wredne są...;))) czasami...

Grzegorzu no nie wiem z Twoim szczęściem uważaj na Siebie bardziej niż zwykle.

i piszę to ja Warszawiak lokalny patriota :)

Z jakim moim szczęściem ;)?

Piszesz o tych pozorowanych ruchach Staroaudiofilskich....:)))

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie bardziej chodziło mi o to żeby Ciebie (A) mary nie dopadły.:)))

Marcinowi , życzę dużo zdrowia.

Naprawdę i szczerze.

Faktycznie moja przygoda z nimi była trochę dziwna...

Liczyłem tylko na słowo przepraszamy...

PS.

Traktuję Twoją informację poważnie.

Traktuję Twoją informację poważnie.

Tego broń Boże tez nie rób.:)))

Z Amare wyszło jak wyszło trochę nieklawo moim zdaniem(pisze to z ciężkim sercem) . Takie życie.

Ciekaw jestem Twojej opinii o Lampim ,także powtórzę "nie bój żaby".

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tego broń Boże tez nie rób.:)))

Z Amare wyszło jak wyszło trochę nieklawo moim zdaniem(pisze to z ciężkim sercem) . Takie życie.

Ciekaw jestem Twojej opinii o Lampim ,także powtórzę "nie bój żaby".

Ja się nie boję żaby ...szczególnie tej co mnie w palec gryzie...;)

Ja Panów z Amare też nie rozumiem ....

Może nie rokowałem jako Klient...;))

Mam , tylko żal , że tego nie wyprostowali ...chociaż bardzo naciskałem:)))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja Panów z Amare też nie rozumiem ....

Możesz napisać co się takiego stało ,że aż takie żale do siebie macie?

Może w wątku o Amare żeby tutaj śmietnika nie robić ...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Możesz napisać co się takiego stało ,że aż takie żale do siebie macie?

Może w wątku o Amare żeby tutaj śmietnika nie robić ...

Jarek ,

Pisałem już o tym ....

Zwyczajnie chciałem kupić ....ale się nie dało ..

Nie chcę już robić im problemów.

Wyszło niesmacznie...

Niewaźne , ja kibicuję Amare, naprawdę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zwyczajnie chciałem kupić ....ale się nie dało ..

Nie rozumiem. Jak się "nie dało" ?

Płacisz , masz . Chyba ,że nie o cenę chodziło tylko o coś innego.

Nie naciskam.

Ja mam odmienne wrażenia z kontaktów z Panami z Amare od Twoich.

Zero problemów.

Sprzęt na wysokim poziomie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie naciskam.

Zero problemów.

Sprzęt na wysokim poziomie.http://www.audiostereo.pl/amare-musica-entropy-opinie_109790.html

http://www.audiostereo.pl/amare-musica-entropy-opinie_109790.html

I naprawdę nie jestem obraźalskim Klientem strzelającym z dupy...

Zna mnie Andrzej Piworaczyk...zresztą kupiłem od niego...

zamiast Amare kupiłeś sobie.... gramofon :) myślę, że źle na tym nie wyszedłeś ;)

Zamiast Amare kupiłem Amplifona.

Nie naciskam.

Zero problemów.

Sprzęt na wysokim poziomie.

Jarek,

Taka , przypowieść..:)

"Pracowałem kiedyś w dużej polskiej firmie jako manager wysokiego szczebla..

Miałem poważny problem do załatwienia z działem finasowym , odbijałem się jak piłeczka od Dyraktora Finansowego i Głównej Księgowej...wiedziałem , że mam rację..

W końcu poszedłem do Prezesa i wyłuszczyłem sprawę...

Powiedział tak ... pan tego nie umie załatwić?

Podniósł słuchawkę i wydał polecenie i było po sprawie...:(((

Widzi Pan tak to się załatwia ;)"

To nie żart...to są moje prawdziwe doświadczenia...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To nie żart...

Ja w pracy wychodzę z takiego założenia:

"Zakładaj, że wszyscy podlegli ci pracownicy są idiotami, dopóki nie udowodnią, że tak nie jest." E. Murphy.

Sprawdza się w 99% ;)

pozdr.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja w pracy wychodzę z takiego założenia:

"Zakładaj, że wszyscy podlegli ci pracownicy są idiotami, dopóki nie udowodnią, że tak nie jest." E. Murphy.

Sprawdza się w 99% ;)

pozdr.

Tylko co udowodniło Amare?

Gość cybant

(Konto usunięte)

Pewnie tą osławioną " murzyńskość " :)

To co piszesz jest brutalne..

Wiem teraz , że Marcin miał wtedy poważne problemy zdrowotne , i teraz to rozumiem.

Niemniej naprawdę jesteśmy tylko ludźmi i zwyczajnie można takie sprawy wyjaśnić..

A tak to wyszło ....po murzyńsku...

Życzę Amare napradę dobrze...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tylko co udowodniło Amare?

Nie pisałem tego w kontekście Amare tylko ogólnie o stosunkach międzyludzkich.

Proponuję Tobie spróbować coś wybudować lub wyremontować w tym kraju w oparciu o nasze rodzime "profesjonalne" firmy.

Uważam ,że Twoja potyczka z Amare to chleb powszedni w tym kraju.

Dane słowo nie ma absolutnie żadnej wartości.

Niestety ;(

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie pisałem tego w kontekście Amare tylko ogólnie o stosunkach międzyludzkich.

Proponuję Tobie spróbować coś wybudować lub wyremontować w tym kraju w oparciu o nasze rodzime "profesjonalne" firmy.

Uważam ,że Twoja potyczka z Amare to chleb powszedni w tym kraju.

Dane słowo nie ma absolutnie żadnej wartości.

Niestety ;(

Tak naprawdę to na tym straciło Amare...

A w tym kraju jest wiele firm naprawdę solidnych..

Gość cybant

(Konto usunięte)

Są , ale to margines. Przynajmniej w tych branżach , w których ja pracuję.

Audio to nie branża to raczej hobby ;)

No to nie zazdraszczam...:(

W moich branżach ...to solidności sam się jeszczę uczę..;))

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie przejmuj się. Prawa strona Warszawy już dawno leży w powiecie Lubelskim ;)

Masza jak wieść gminna niesie to niestety lewa strona W-wy wraz z Wilanowem jest już w znacznej części okupowana przez powiat lubelski i jak tak dalej będzie to nie będzie się mówiło, że prawdziwi warszawiacy pochodzą z Lublina tylko , że prawdziwi warszawiacy to teraz mieszkają w Lublinie ;)

prawdziwi warszawiacy to teraz mieszkają w Lublinie ;)

Dlatego okopałem się na Reducie Ordona i Fortach Bema(na wszelki wypadek) ,wstąpiłem na działo , spojrzałem na pole o ja ...................:)

że prawdziwi warszawiacy to teraz mieszkają w Lublinie ;) jak wieść gminna niesie to niestety lewa strona W-wy wraz z Wilanowem jest już w znacznej części okupowana

No tylko ze ta wiesc gminna... co autor wpisu slusznie zauwazyl :D

Nowy full wypas od Lukasza pod nazwa Golden Gate czyli Big 7 na najlepszych czesciach :

1.Silver WBT solder used throughout

2.Furutech IEC inlet AC socket

3.WBT silver RCA output sockets

4.Furutech RCA digital input

5.ATOM Vishay first capacitor after the tube

6.Mundorf electrolytes in second stage of PSU

7.Mundorf Foil MKP capacitors in third stage of powewr supply just before the tube anode

8.Metal-Film laser cut resistor MLT in Anode Load

9.Teflon sockets for all 3 tubes

10.Output capacitors are the huge Jupiter-Copper 1uF caps, bypassed by Duelund Pure Silver caps. Yes, a hybrid, best of both worlds, supposedly beating even pure silver one-cap solution.

11.All wiring is 26 GA stranded silver in teflon

12.Rectifier tube is EML-Mesh Plate 5U4G

13.Music Tubes are Wester Electric Replica 101D / Metal base Psvane

14.Digital input SPDIF capacitor is Jupiter Wax Copper 100nF

15.Packing in a special customized stage case

16.Details of decorative finish are to be announced.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten Ci bedzie moj, cos tak czuje ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

Wygląda to nieźle. Jak widać w tej firmie każdy ich produkt jest niedopracowany skoro kolejny jest dużo lepszy. Czyli warto czekać dalej ciesząc się tym co się posiada. Może dojdą do miejsca gdzie ich DAC-i będą full dopracowane na maxa i nie będzie co chwilę kolejnych modeli.

Sly, zastanow sie prosze chwile, uzycie takich czy innych czesci nie swiadczy o niedopracowaniu produktu.

Od dawna twierdze, ze kazda konstrukcje mozna poprawic stosujac wybrane z glową i sprawdzone komponenty typu rezystory, kondensatory, cewki, lampy. O gniazdach i innej biżuterii juz nie wspomne. Nawet takie po 100 tys zl a moze przede wszystkim te bo tam ilosc audiofilskiego powietrza w cenie jest przeogromna ;).

Sprzet produkuja dzisiaj ksiegowi, a to powoduje taki a nie inny wybór ... tanich komponentow do ich budowy.

Dlatego mozna zrobic bezkompromisowe konstrukcje na najlepszych komponentach.

Wlasnie w ten sposob mam zrobione swoje pre, wszystkie lampowe koncowki mocy i kolumny.

Z oryginałów zostawiam projekty, obudowy, transformatory wyjsciowe i plytki drukowane o ile są. Reszta jest nowa, starannie dobrana z topowych elementów. I dlatego gra to teraz lepiej niz oryginaly.

A wracajàc do Lampiego zawsze mogles sobie wybrac komponenty z jakich byl robiony. W zaleznosci od budgetu i upodoban dzwiekowych.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Sly,

"Jak widać w tej firmie każdy ich produkt jest niedopracowany skoro kolejny jest dużo lepszy."

A ja nie mam nic przeciwko temu. Kupilem drogi sprzet od Audio Aero, bo chcieli zrobic najlepszy i dopracowany , wzieli pieniadze od inwestorow finansowych a teraz juz ich nie ma, ze szkoda dla audiofili.

Niech Lukasz idzie swoja droga , ceny tez ma swojskie. Kupuje sie pewna idee , wyrosla z DIY , ale ma sie bezposredni kontakt z konstrukotrem i mozna duzo zrobic pod swoje preferencje. Podobnie zreszta jest u Andrzeja, ale on nie osiagnie skali Lukasza jak sadze.

Lukasz lepiej wyczywa oczekiwania audiofili na swiecie, Andrzej robi doskonale produkty , ale nie ma ciagot do rozwoju swiatowej dytrybucji, udzialu w targach itd.

Lukasz co kilka miesiecy jest w USA i ma staly kotnakt z tym najwiekszym rynkiem i elastycznie reaguje na jego oczekiwania. Stad poprawa montazu poczawszy od modelu amber a teraz zpowiedz eleganckiej obudowy, oczywiscie bez rezygnacji z wypasu w srodku.

Konto w trakcie usuwania

Sly, zastanow sie prosze chwile, uzycie takich czy innych czesci nie swiadczy o niedopracowaniu produktu.

Od dawna twierdze, ze kazda konstrukcje mozna poprawic

No oczywiscie ze tak, to jest droga w nieskonczonosc.

Mam inny pogląd na ten temat oceniając dotychczasową politykę. Pan Łukasz to miły gość i na pewno ma dużą wiedzę. Należy mu się sukces jak psu kość ale dotychczasowa polityka przyszłości nie ma, a przynajmniej w dużej skali sprzedaży. Każde DIY jeśli chce mieć sukces w końcu musi wyjść poza ramy DIY i zacząć oferować perfekcyjną jakość. Nie może być tak, że jak pmcomp ktoś kupuje jakieś graty by poźniej w zasadzie wszystko w nich wymienić. Czyli to co kupił to śmietnik i dopiero to co na bazie śmietnika zbudował jest akceptowalne. Lampizator na zachodzie jedzie trochę na legendzie lampowego geniusza zza żelaznej kurtyny, wychowanego pewnie na słoninie, wódzie i dżemie, który jak Grigori Perelman dokonuje w klitce w bloku genialnych odkryć. Na zachodzie jest taki trend wiary w pojedyńczych geniuszy z Rosji i ogolnie z bloku sowieckiego. I to napędza mu trochę sprzedaż. U nas ten mit nie działa i sprzedaży też zbyt duźej nie ma. Dwa lata temu miałem Lampizatora 4 i wtedy nie chciałem o tym pisać na forum i robić Panu Łukaszowi antyreklamy ale teraz gdy wszyscy piszą co myślą to i ja mogę napisać, że granie tego DAC-a było żenujące. Wtedy kosztował kilkanaście tysięcy, prosiłem o Max wersję, najlepszy wypas jaki potrafi zrobić i dostałem Level 4. Już wtedy za zachodzie było o firmie głośno i firma miała dobrą pozycję, była znana, a na forach zachwyty. A grało to jak DAC za 2 tys. I pytam się kto na zachodzie zachwyca się czymś takim? Masakra.

Nie wątpię, że Big 7 jest lepszy, ale jak widać szału nie ma. Polityka wypuszczania wyższego modelu co rok czy nawet szybciej jest absurdalna i jest to robienie klientów w bambuko. To, że nie ma powtarzalności produkcji i każdy sprzęt gra inaczej to kolejny absurd. Jakość wykonania nieakceptowalna. Tu warto iść za przykładem Amare, Gigawatta, Enerra, Amplifona itd. To powinny być perełki z których właściciel później w domu będzie dumny, a nie zdegustowany zaraz po wyjęciu z kartonu i jeszcze bardziej pół roku później gdy dowie się, że właśnie pojawił się kolejny Level 17, a rok potem Level 28 Mike Tyson Edition, by w jeszcze kolejnym roku pojawił się Level 38 Nostradamus Edition. To jest bardzo wkurzające. Firma ma potencjał, już ma sukces, może mieć jeszcze większy ale to musi inaczej wyglądać.

Noi niech kazdy zostanie przy swoim, czas pokaze co bedzie z Lampim, czuje w kosciach, ze to bedzie najbardziej znany z polskich sprzetow w swiecie audio.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.