Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jedyne czego sluchales to byl lampizator grajacy pliki pcm na wystawie AS w malym pokoiku z fatalna akustyka. I to porownywales do mp3 z YT sluchanych przez sluchawki w domu.

Z tego porownania oraz zdjec w necie wyciagasz wnioski o graniu dsd lampiego?

I to nie jest zenada?

Konto w trakcie usuwania

Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze stasiop niczego tak naprawde nie slyszal, ani Lampi, ani Cada, ani APL, ani calej reszty(nie pisze o wystawach), a nawet nie slyszal swojego dacka w porownaniu do innych dackow w warunkach kontrolowanych, a wypowiada sie jakby przerzucil wszystko co jest na rynku, cos niebywalego i niespotykanego.

Po prostu zenada, no ale coz, na tym forum wolno wszystko, liczy sie ruch

Nie było mnie 2 tygodnie na forum. Wchdzę, czytam i dowiaduję się że słuchałem GG :)

Oświadczam, że nie słuchałem nawet przez Youtube'a :)

Czyli jedyne czego sluchales to byl lampizator grajacy pliki pcm na wystawie AS w malym pokoiku z fatalna akustyka. I to porownywales do mp3 z YT sluchanych przez sluchawki w domu.

Z tego porownania oraz zdjec w necie wyciagasz wnioski o graniu dsd lampiego?

I to nie jest zenada?

To nie jest żadna żenada Marslo tylko totalne klepactwo i robienie ruchu na forum a Ty to tolerujesz :)

Zobaczymy jak długo potrwa " DZIEKUJE ZA DYSKUSJE! "

Stasiop, posluchaj go u siebie ze swoim transportem, najlepiej kilka dni, a potem pisz, a nie opierasz swoje doswiadczenia na odsluchach w komorce na AS, i to bez odp. transportu, w zupelnie innym torze.

Za takie pieprzenie na kazdym innym zachodnim forum dostalbys kopa w dupe i nikt by o tobie nawet nie wspominal

No ale tutaj ma byc ruch:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

GG has 2 premium chokes

Bez komentarza!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

prosilbym jednak o komentarz

Premium to jest pewnie ta blacha krzemowo-stalowa ;) A wiecie jakie tam sa rezonanse na zasilaniu jak przez taki premium dlawik napiecie przejdzie. Lepiej zyc w nieswiadomosci...Jakos Audio Note 'minimalnie' inne trafka premium daje i 'ciut' drozsze. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napiszę zgodnie z konwencją: Twój dac na AS to dopiero była rzeźnia :)

Teraz jest 10 razy jeszcze wieksza rzeznia, wszedzie kable dodatkowe czesci, pajaki z czesci i wiele wiele innych, to jest prototyp alfa ktory absolutnie nie nadaje sie do sprzedazy, A w Lampim mamy do czynienia z gotowym komercyjnym skonczonym juz urzadzeniem. Jest roznica? ;)

Dławiki od Ogonowskiego nie są takie złe. Ale ta decha jako płyta montażowa to już przesada. Co prawda daleko do żenującego poziomu montażu np. wzmacniacza Sonic Pearl, ale porównanie do innych urządzeń nie wypada korzystnie. Cóż, taka uroda tego producenta. Kiedyś Naim też nie zwracał uwagi na wygląd zewnętrzny swoich urządzeń, więc może to jakiś rodzaj nawiązania do tej tradycji?

Choć z brytyjską szkołą brzmienia urządzenie to chyba ma niewiele wspólnego?

Za takie pieprzenie na kazdym innym zachodnim forum dostalbys kopa w dupe i nikt by o tobie nawet nie wspominal

Na zachodnich forach nie ma zakładania wątków reklamowych.

GG has 2 premium chokes

Bez komentarza!

Tyle jest warte Twoje słowo cytuję parę postów wcześniej :

"OK nie wcinam sie juz, powodzenia, argument 'rzeczowy' i koronny padl!

DZIEKUJE ZA DYSKUSJE! "

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A wiecie jakie tam sa rezonanse na zasilaniu jak przez taki premium dlawik napiecie przejdzie. Lepiej zyc w nieswiadomosci...

No właśnie, cholera jasna, my ciemnota nie mamy zielonego pojęcia "...jakie tam są rezonanse na zasilaniu jak przez taki premium dławik napięcie przejdzie...".

Chociaż z drugiej strony to mnie kiedyś uczyli, że przez dławik to co najwyżej prąd może płynąć a nie napięcie przechodzić no ale jak już mamy do czynienia z takim specjalistą (magistrem jak by nie było wydz.elektrycznego) to nam w/w wątpliwości natychmiast wyjaśni i poinformuje przy tym co do owych rezonansów na zasilaniu.

A propos wyjaśnień Kolego Stasiop to masz coś do powiedzenia bardziej zbliżonego do prawdy w temacie ilości fortepianów Steinway & Sons w Szkole Muzycznej w Lubaczowie ?,

bo z informacji uzyskanych w sekretariacie szkoły wynika, że w szkole nie ma trzech fortepianów w/w szacownej firmy a są natomiast dwa co ma niestety taki skutek niestety, że moje zdanie na Twój temat i fantastyki którą uprawiasz tu na forum się nie zmienia i nie mam żadnych powodów by Ciebie przepraszać,

żeby rzecz była całkowicie jasna to modele Steinway'ów jakie posiadają są następujące: B-211 oraz D-274.

Dzieki Marcin, czekam , az spokoj normalnych uzytkownikow spowoduje, ze oszolomy nie beda mialy tu czego szukac.

Nie obrazam , licze na wzajemnosc.

:)

Z czego oba po tych upałach do strojenia ;)

To sa pomieszczenia ciagle klimatyzowane, dodatkowo fortepiany sa w piwnicach pod scena. Nie wiem czemu maja teraz dwa Steinwaye, jak pytalem 3 lata temu to jedna z nauczycielek moja znajoma powiedziala ze sa trzy duzy sredni i maly, taka wiec informacje przekazalem. Osobiscie widzialem na wlasne oczy tylko najwiekszy ten High-endowy koncertowy - fajnie gra chociaz wydaje mi sie ze stary Steinway na ktorym graja w Saint Martin in The Fields na Trafalgar Square, jakby ladniejsza ma barwe, jakis taki bardziej soczysty jest...ale to moze sprawa akustyki pomieszczenia, W Stn. Martin to kosciol sa gole sciany u nas w Lubaczowie za to sala jest mocno tlumiona. Ale i tak jakby ten stary fortepian mial lepszy dzwiek...nie wiem moze sie myle, a moze to sprawa artystow, wiadomo Londyn zupelnie inna liga, najwyzsza liga. ;)

Bierzesz to sformulowanie o oszolomach do siebie?

Na jakiej podstawie?

Przeciez nie do Ciebie pisalem.

A cos wspominales, ze konczysz tu dyskusje, od tego czasu wystepowales znowu najczesciej ze wszystkich. Impulsywne uczestnictwo?

Konto w trakcie usuwania

A cos wspominales, ze konczysz tu dyskusje

Tak skonczylem dyskusje z Toba raz na zawsze, nie umiesz dyskutowac i zachowujesz sie jak baba na ringu, bijesz po nizej pasa! ;)

Ze tak przypomne wlasnie Twoj cios: 'I to porownywales do mp3 z YT sluchanych przez sluchawki w domu.'

Podziekowalem wiec grzecznie Ci za dyskusje i slowa dotrzymam!

Tak skonczylem dyskusje z Toba raz na zawsze, nie umiesz dyskutowac i zachowujesz sie jak baba na ringu, bijesz po nizej pasa! ;)

Ze tak przypomne wlasnie Twoj cios: 'I to porownywales do mp3 z YT sluchanych przez sluchawki w domu.'

Podziekowalem wiec grzecznie Ci za dyskusje i slowa dotrzymam!

'I to porownywales do mp3 z YT sluchanych przez sluchawki w domu.'

Stasiop a jest inaczej ? Marslo napisał PRAWDĘ :)

Ja widze po raz pierwszy...Stasiop, dla wlasnego dobra, usun ten filmik z yt bo nie dodaje Ci wiarygodnosci w polemice na tym forum...ogarnij jakis lepszy aparat bo dzwiek moze i niezly ale prezentacja ruinuje calosc.

Ja widze po raz pierwszy...Stasiop, dla wlasnego dobra, usun ten filmik z yt bo nie dodaje Ci wiarygodnosci w polemice na tym forum...ogarnij jakis lepszy aparat bo dzwiek moze i niezly ale prezentacja ruinuje calosc.

Bylo to co bylo, taka byla droga rozwoju, wtedy kiedy robilem ten filmik gralo tragicznie teraz to juz rozumiem. ;)

Nic nie bede usuwal, dla mnie to pamiatka.

bo nie dodaje Ci wiarygodnosci w polemice na tym forum

To nawet lepiej, jest weselej :D W tym szalenstwie jest metoda ;)

A myslisz ze po co ja dalem ten filmik? :D

Ja Polske bede ze sprzedaza omijal szerokim lukiem, wole juz u Ruskich sprzedawac, maja bardziej we lbach poukladane. Nie zalezy mi tu na wiarygodnosci zupelnie! Kto sie na tym na prawde zna, wie o co chodzi! ;)

Stasiu, ale ten daczek to klasa sama w sobie, z niczym innym to nie zagra... Jaki system referencyjny do testu wybrałeś? Jakie niezależne grono oceniających wybrałeś? Ciekawe, który inwestor, skłoni się zakasać rękawy? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Stasiop i tu trafiłeś w samo sedno. Jesteś jak ruski. Co tam wieloletnie doświadczenie firm inwestujących w audio na świecie. Dla Ciebie "zdjełano w sssr" to chyba najlepsze rozwiązanie.Ty pooglądasz, posłuchasz na wystawie i w zaciszu domowy zrobisz sobie sam lepsze. Najlepiej już zacznij marketing na ruskich stronach. Po co tu czas marnujesz.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ja Polske bede ze sprzedaza omijal szerokim lukiem, wole juz u Ruskich sprzedawac, maja bardziej we lbach poukladane. Nie zalezy mi tu na wiarygodnosci zupelnie! Kto sie na tym na prawde zna, wie o co chodzi! ;)

Ja myśle ze twoja zadęcie sięga zenitu...

Co ty w ogóle tu jeszcze robisz na as ?

----------------------------------------------------

Panowie chcialem tylko przypomniec ze to jest watek o Lampizatorze wiec moze w ramach przerywnika napisalibyscie cos w temacie, co? ;)

Jaki system referencyjny do testu wybrałeś? Jakie niezależne grono oceniających wybrałeś?

Nie boj zaby, bede testowal na najlepszych systemach, a jesli chodzi o grono to sam je dobieram wzgledem tego komu ufam i kto ma w tym doswiadczenie i tego kto jest naprawde obiektywny, tacy co przewalili tony sprzetu i mieli wszystko u siebie w chalupie! :)

Stasiop, czy ty naprawde nie czujesz jaki obciach sobie robisz, czy az tak malo inteligentnym facetem jestes?

Siedzisz na polskim forum i olewasz Polske jako rynek zbytu, to moze powinienes udzielac sie na jakims ruskim forum, nie sadzisz?

Inna sprawa, ze zapewne niczego nie stworzysz, wymyslasz jakis zaufanych testerow, facet zejdz na ziemie, zacznij zyc w realu, a nie w virtualu, czas najwyzszy!

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

...tako malo...

Co? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.