Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Może drewno w Lampizatorze jest certyfikowane;)

Nie slyszalem aby panele podlogowe byly certyfikowane w postaci izolatora, ale moze producent docertyfikowal panele :D

Oficjalne dane:

W Polsce urządzenia elektryczne są przyczyną około 9000 pożarów rocznie. Najwięcej pożarów wynika z wad urządzeń elektrycznych, pozostałe są skutkiem błędów w użytkowaniu tego rodzaju urządzeń.

Zasady projektowanie urzadzen:

wykonuje się instalację i urządzenia tak, aby nie podtrzymywały i nie rozprzestrzeniały pożaru, niezależnie od tego, czy powstał on w nich samych, czy w ich pobliżu - poprzez odpowiedni dobór materialów i osprzetu oraz poprzez zastosowanie odpowiednich zasad montażu

A w Lampim mamy co? Deseczki na calej polaci, to bedzie podtrzymywac pozar i go rozprzestrzeniac, szkoda slow juz na ten temat.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie slyszalem aby panele podlogowe byly certyfikowane w postaci izolatora, ale moze producent docertyfikowal panele :D

Oficjalne dane:

W Polsce urządzenia elektryczne są przyczyną około 9000 pożarów rocznie. Najwięcej pożarów wynika z wad urządzeń elektrycznych, pozostałe są skutkiem błędów w użytkowaniu tego rodzaju urządzeń.

Czyli jak ktoś kogoś nie lubi

Lampizatora mu kupi....

Mi nie chodzi tutaj o ciagla krytyke tego urzadzenia, ale moze producent wezmie sobie te uwagi do serca i wywali te deski bo moze miec dobre kuku jak u kogos bedzie z tego powodu pozar, w sadzie sie raczej nie wybroni.

Bo zamiast Big7 moze byc BIG PROBLEM ;)

• Użytkownicy+

Panowie, a jak z dźwiękiem? Ja słuchałem czwórkę i piątkę, koledzy którzy słuchali ze mną, wcześniej testowali big 7. Dźwięk dla mnie w testowanym systemie, był zbyt miękki, pozbawiony dynamiki, konturu i szybkości. Zbyt wiele miękkości, za dużo wypełnienia. Być może w jakimś ekstremalnie ostrym systemie, może się to sprawdzić, ale od neutralności to jest naprawdę daleko. Docieplony Protagonist od Adama, był przy tym zwarty i detaliczny, ogólnie znacznie lepszy. Wadia to kolejny krok w stronę szybkości i kontroli, szczególnie dużo lepsza na basie. Nie jest to moje pierwsze spotkanie z Lampi, ale po raz kolejny, doświadczenia są takie same.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Sa pewne zasady konstruowania sprzetow, tak aby prawdopodobienstwo porazenia czy zaplonu bylo minimalne, sa na to odpowiednie normy do ktorych producent MUSI sie stosowac. Transformatory sa certyfikowane, kable i ich izolacja rowniez.

Ta lampa i jej elementy nie moga stac na drewnie z uwagi na stosowanie n.p. zlego izolatora, to juz nie jest bezpieczne porazeniowo n.p nie mowiac o mozliwosci zapalenia sie tego urzadzenia. Jestem tego pewny ze to urzadzenie nie przeszlo by podstawowych pomiarow.

Stasioup to co piszesz brzmi pięknie i ładnie tylko :

miałeś i słuchałeś Lampiego w domu ?

jak tam kopiący Skalpel na się do tego ?

• Użytkownicy+

To w koncu sluchales Palton Big7 czy tez nie, po nie moge zrozumiec?

Jesli chodzi o dzwiek to Big7 jest inny, jest calkiem OK

Nie, nie słuchałem, w tym czasie byliśmy na AS. Później chłopacy wzięli level cztery i pięć, te słuchałem. Przemo i Sławek mówili, że Big7 jest podobny do 4 i 5, wyciągam więc wnioski, że mają podobną sygnaturę, chociaż być może inne wyrafinowanie. Te co słyszałem, to stereotypowo lampowe mulenie, oczywiście nie wszystkie lampy tak grają. Słuchałby w innym zestawieniu, może bym piał z zachwytu. Tak jak wyżej napisałem, to sprzęt z mocno zaznaczoną sygnaturą, do specyficznych, ostro grających systemów.

Te co słyszałem, to stereotypowo lampowe mulenie, oczywiście nie wszystkie lampy tak grają. Słuchałby winnym zestawieniu, może bym piał z zachwytu.

Troche mulenie jest, zalezy jakiej muzyki sie slucha, jesli chodzi o klasyke lub tez male sklady jazzowe Big7 moim zdaniem jest w dobrej cenie. To nie jest DAC do wszystkiego.

Oficjalne dane:

Zasady projektowanie urzadzen:

wykonuje się instalację i urządzenia tak, aby nie podtrzymywały i nie rozprzestrzeniały pożaru, niezależnie od tego, czy powstał on w nich samych, czy w ich pobliżu - poprzez odpowiedni dobór materialów i osprzetu oraz poprzez zastosowanie odpowiednich zasad montażu

A w Lampim mamy co? Deseczki na calej polaci, to bedzie podtrzymywac pozar i go rozprzestrzeniac, szkoda slow juz na ten temat.

Rzadko to ma miejsce ale muszę się zgodzić ze Stasiem. Dopóki Lampizator nie poprawi jakości montażu i bezpieczeństwa dopóty odstręcza bardzo wiele osób od Swoich produktów.

Troche mulenie jest, zalezy jakiej muzyki sie slucha, jesli chodzi o klasyke lub tez male sklady jazzowe Big7 moim zdaniem jest w dobrej cenie. To nie jest DAC do wszystkiego.

Ja mam do Ciebie naprawde duzo sympatii, ale te Twoje ciagle krytyczne wypowiedzi nt roznych topowych dakow sa juz troche nie na miejscu imo. Vivaldi zly, Big 7 od biedy moze byc , ale tylko od biedy, moze jedynie Triniti jest prawidlowo skonstruowany. Co z tego, skoro nie gra - przynajmniej to ,co slyszalem na AS bylo bardzo nieprzekonujace.

Stasiu , trzeba zejsc na ziemie, albo bedzimy mogli przetestowac Twoj dac spelniajacy bardzo wygorowane Twoje kryteria, albo stracisz wiargygodnosc.

NIe wystarczy byc wyksztalconym elektronikiem ,aby wydawac ex cathedra opinie o konkurencyjnych w stosunku do Twojej konstrukcji urzadzeniach.

Zyskasz wiarygodnosc, jak po kolejnym roku zapowiedzi Twoj sprzet ujrzy swiatlo dzienne.

Sorry , ze tak moze ostro to brzmi, ale mam taki "zasadniczy" tydzien w robocie:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja mam do Ciebie naprawde duzo sympatii, ale te Twoje ciagle krytyczne wypowiedzi nt roznych topowych dakow sa juz troche nie na miejscu imo. Vivaldi zly, Big 7 od biedy moze byc , ale tylko od biedy, moze jedynie Triniti jest prawidlowo skonstruowany. Co z tego, skoro nie gra - przynajmniej to ,co slyszalem na AS bylo bardzo nieprzekonujace.

Stasiu , trzeba zejsc na ziemie, albo bedzimy mogli przetestowac Twoj dac spelniajacy bardzo wygorowane Twoje kryteria, albo stracisz wiargygodnosc.

NIe wystarczy byc wyksztalconym elektronikiem ,aby wydawac ex cathedra opinie o konkurencyjnych w stosunku do Twojej konstrukcji urzadzeniach.

Zyskasz wiarygodnosc, jak po kolejnym roku zapowiedzi Twoj sprzet ujrzy swiatlo dzienne.

Sorry , ze tak moze ostro to brzmi, ale mam taki "zasadniczy" tydzien w robocie:)

Trzeba będzie uważać bo Daczek Stasia lubi popieścić ...prądem ;)

Tuba to jest słuchanie takie jakbym sobie wiadro takie aluminiowe 15-sto litrowe włożył na głowę............taki jego sygnatura)-duża sygnatura

Piotrze zawsze piszesz bardzo obrazowo. Przepraszam Marslo ale wyobraziłem sobie Ciebie podczas osłuchów :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość cybant

(Konto usunięte)

Piotrze zawsze piszesz bardzo obrazowo. Przepraszam Marslo ale wyobraziłem sobie Ciebie podczas osłuchów :)

Tylko tak grają słabe tuby...to tak jakby o zwykłych głośnikach napisać , że brzmią jakby ktoś założył na głowę drewnianą skrzynkę....taką mają sygnaturę..

Nie no OK Mariusz rozumie Cie, tylko co zrobic jak jest tak jak pisze, co do dzwieku mozemy sie spierac bo to sprawa gustow i guscikow i jest to zawsze subiektywne ale co do konstrukcji nie za bardzo. Sa pewne kryteria konstrukcyjne, ktorych wszyscy ktorzy konstruuja musza sie trzymac. Tak naprawde to konstruktor najbardziej grzebie sam sobie do ogrodka, bo moze miec z tym zwiazane bardzo niemile konsekwencje. Osobiscie powinienes te moje krytyczne posty przyjac pozytywnie, bo ja dobrze zycze firmie Lampizator jak i doceniam ich ogromna prace zwiazana z audio, jak i niewatpliwe sukcesy. Ale niestety konstrukcja nie jest poprawna i troche tez kompromituje przyszlych konstruktorow tych ktorzy chca rowniez sprzedawac nie tylko w Polsce. Przeciez ta deska, Lampizator sam sobie strzela gola do wlasnej bramki, ale tez kompromituje Polske jako producenta ktory zawsze byla uwazana za zacofany technologicznie i ta deska tylko to potwierdza nie tylko wizualnie ale rowniez okazuje sie ze nie jest to urzadzenie profesjonalne ale takie DIY. A jesli chodzi o bezpieczenstwo to juz nie chce sie powtarzac - konstrukcjnie to powinno byc numer jeden, a jest numer zero!

Obrazowe to bylo ,ale jakos meritum w tym nie widac.

Pal szesc, gdyby to byl wyjatek, ale w zasadzie mamy same pouczania i polajanki albo przesmiewcze metafory.

Nie mam problemu , aby sie z siebie posmiac, nawet to wiadro moge na glowe zalozyc, jak SA napisze cos nieobrazliwego na temat odsluchu lampi dsd dac.

Konto w trakcie usuwania

Trzeba będzie uważać bo Daczek Stasia lubi popieścić ...prądem ;)

Naladowany sweter tez potrafi Cie kopnac tysiacami Voltow, uwazasz ze jest to grozne? ;) No i nie pradem kolego, nie pradem, kolega sie myli, jesli juz to napieciem ;)

WSZYSTKO na temat 'kopania' w moim DAC-u, pisze to juz chyba dziesiaty raz, no coz robicie mi reklame - na prawde nie musicie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mariusz, nie jest mi do niczego potrzebna wiarygodnosc na tym forum - to tez powtarzam juz wielokrotnie ;)

A co do DAC-a to bedzie wtedy kiedy skoncze! Zeby zagral potrzeba na to duzo czasu, audio to nie jest prosta rzecz konstrukcyjnie jesli ma zagrac ponad wszystko co jest na rynku ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość cybant

(Konto usunięte)

Naladowany sweter tez potrafi Cie kopnac tysiacami Voltow, uwazasz ze jest to grozne? ;)

WSZYSTKO na temat 'kopania' w moim DAC-u, pisze to juz chyba dziesiaty raz, no coz robicie mi reklame - na prawde nie musicie ;)

http://www.highfidelity.pl/@main-1553&lang=

Mariusz, nie jest mi do niczego potrzebna wiarygodnosc na tym forum - to tez powtarzam juz wielokrotnie ;)

A co do DAC-a to bedzie wtedy kiedy skoncze! Zeby zagral potrzeba na to duzo czasu, audio to nie jest prosta rzecz konstrukcyjnie jesli ma zagrac ponad wszystko co jest na rynku ;)

Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem...to tak w kontekście drewna ..:))

Marslo idz na baby bo strasznie spiety jestes!
Gość cybant

(Konto usunięte)

Cos sie koledze znowu pomieszalo drewna to u mnie nigdy nie bylo ;)

Wszystko u mnie gra..;)

Sam tylko nie wiem czy lepszy pożar czy porażenie ...swetrem;))

Eeeeh ...pozostanę przy Amplifonie , tam ani drewna , ani żadnego swetra z prądem;)

I nic się nie psuje.

Wszystko u mnie gra..;)

Wszystko gra oprocz wiedzy...podalem link jest dokladne wytlumaczenie...skoro nie trafia, to radze wypowiadac sie na temat rzeczy o ktorych ma sie jakies pojecie.

Wszystko u mnie gra..;)

Eeeeh ...pozostanę przy Amplifonie , tam ani drewna , ani żadnego swetra z prądem;)

I nic się nie psuje.

Ano racje mata Panocku.

Deseczki sa na calym dole. Na prawde nie chce sie czepiac i bys zlosliwy ale w tej cenie to moim zdaniem zonk.

Oczywiscie chodzilo konstruktorowi o zmniejszenie wibracji, no ale sa do tego duzo lepsze materialy i oczywiscie sporo drozsze, to jednak cena 38kzl juz zobowiazuje.

Metr kwadratowy klepki wychodzi więc jakieś 1500 pln-tak mi powiedział Fikus.

Panowie, a jak z dźwiękiem? Ja słuchałem czwórkę i piątkę, koledzy którzy słuchali ze mną, wcześniej testowali big 7. Dźwięk dla mnie w testowanym systemie, był zbyt miękki, pozbawiony dynamiki, konturu i szybkości. Zbyt wiele miękkości, za dużo wypełnienia.

Brawo Palton

Dżwięk miękki jak stolec noworodka)

Co z tego, skoro nie gra - przynajmniej to ,co slyszalem na AS bylo bardzo nieprzekonujace.

Proponuję unikać kategorrycznych stwierdzeń, czy coś gra czy nie gra, jeżeli jedyny kontakt z urządzeniem ograniczał się do odsłuchu na wystawie, w nieznanym systemie i pokoju o nieznanej akustyce.

Ktoś z twoim stażem powinien to wiedzieć lepiej niż inni.

Nie wiem czy wiesz, ale twoja wypowiedź nie różni się niczym od wypowiedzi Stasiop, którego krytykujesz.

I pisze to z przykrością.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To byl komentarz do kategorycznych opinii Stasia.

Mi tez przykro, ze Trinity na AS nie zagral, przynajmniej jak dla mnie.

Nie wyciagam z tego wniosku,ze to slaby dac, tylko ze dystrybutro dal plame.

No i kontrast miedzy jego brzmieniem na wystawie a opinia Stasia o genialnosci konstrukcji. Sprzet za taka kase nie moze sie tak kiepsko prezentowac, dystrybutor winien dolozyc staran, aby sie tak nie stalo.

Ja ide na wystawy, aby sie wstepnie zapoznac. Pierwsza randka byla nieudana.

Jak kondo u Szemisa nie gra, nie dam sie namowic na odsluch i tyle, na podobnej zasadzie.

Konto w trakcie usuwania

Jesli chodzi o dzwiek to Big7 jest inny, jest calkiem OK

Big 7 gra bardzo dobrze. Dostałem od Fukusa właśnie najbardziej wypasioną wersję Lampizatora Amber DSD. Wygląda podobnie do tego poniżej:

_N0P6451.jpg

a więc dwa trafa, dwa dławiki, całość na płytce PCB, oddzielna sekcja DSD only (bez DACa). Tylko kondy są inne - Łukasz twierdzi że Jupitery są lepsze niż widoczne tu na zdjęciu Duelundy, i takie zastosował.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.