Jump to content
IGNORED

Marantz pm 8000 + ?

luki88

Recommended Posts

Witam. Poszukuję kolumny do wzmacniacza jak w temacie. Zależy mi na ciepłym, niemęczącym dźwięku. Odsłuchiwałem ostatnio: Indiana line diva 255, dali zensor 3, Xavian XN 250 Evoluzione, Cambridge audio aero 2. Spośród nich mój wybór padł na aero 2.(ale jeszcze ich nie kupiłem). Problem w tym że moim zdaniem to połączenie gra trochę za jasno i za ostro... Solówki pink floydów nie brzmią przyjemnie, podobnie jak np. trąbka z płyty Manu Katche itd.

Czy posiada ktoś z forumowiczów w/w wzmacniacz ? Czy jest to wzmacniacz do którego ciężko dopasować kolumny, żeby dźwięk był przyjemny/łagodny?

Może komuś się to udało? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

nie podałeś wielkości pomieszczenia w jakim zestaw miałby zagrać. Moim zdaniem najlepszą opcją byłyby kolumny Xavian serii XN. Jeśli masz pomieszczenie rzędu 18-25 m2, koniecznie trzeba posłuchać polskich Audio Academy Phoebe III.

Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Guest wieslaw119

(Konto usunięte)

Audio Academy Phoebe III

Lub z używanych Tannoy Mercury M2. Z tym że nie podałeś metrażu, to może i M3.

Wyszukiwarka : ciepło grające kolumny ...

Chyba się nie rozumiemy... Słuchałem już kilku zestawów "ciepło" grających kolumn w sklepach audio, ale nie zgrały się one z Marantzem tak jak bym tego oczekiwał. Najlepiej poradziły sobie aero 2 ale nie do końca. Dlatego chciałbym porozmawiać z kimś kto posiada taki wzmacniacz, w jakiej konfiguracji gra u niego, czy mamy podobne spostrzeżenia itp.

Hidden Content

Chyba się nie rozumiemy... Słuchałem już kilku zestawów "ciepło" grających kolumn w sklepach audio, ale nie zgrały się one z Marantzem tak jak bym tego oczekiwał. Najlepiej poradziły sobie aero 2 ale nie do końca. Dlatego chciałbym porozmawiać z kimś kto posiada taki wzmacniacz, w jakiej konfiguracji gra u niego, czy mamy podobne spostrzeżenia itp.

Mam pytanie jakim budżetem dysponujesz jeśli można zapytać (cirka)

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.