Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny 5.0 do RX-V675

vectra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam amplituner Yamaha RX-V675 w chwili obecnej potrzebuję dobrać kolumny 5.0 z dobrym stosunkiem cena jakość.

Kolumny będą grały w salonie 24m2, głównie mają służyć do: muzyka 40%, filmy 40%, konsola 20%.

Przewidywany budżet 2000, maksymalnie 2500, oczywiście będę się starał o odsłuch ale chciałbym pomocy w którym kierunku powinienem szukać.

Czytając fora internetowe pierwszy wybór padł na Wharfedale Obsidian 600 HCP Set, nie wiem czy nie dołożyć na coś lepszego, myślałem o droższym zestawie tej samej firmy mianowicie Wharfedale Diamond 10.6 / 10cs / 10.1 czy różnica będzie znacząca i opłaca się dołożyć ?

Czytałem również o JBL Loft System 5.0, oraz Klipsch F10-C10, które są w podobnym przedziale cenowym.

https://www.audiostereo.pl/topic/111850-kolumny-50-do-rx-v675/

Witaj,

jeśli zależy Ci także na dobrym stereo, zwróć proszę uwagę na bardzo dobre zestawy kolumn Indiana Line serii Nota lub droższe Tesi. Konfiguracja taka bardzo dobrze komponuje się, uzyskując wysoką jakość dźwięku także podczas odsłuchów stereo.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W wharfdedale diamond się nie pakój, tragiczna góra. W obsidiany i Klipsche szedl bym gdybys słuchał więcej kina 60 do 40% przykładowo. W twojej konfiguracji pomysalłbym nad Tannoy V4 lub Magnat Quantum seria 6

Przeglądałem informacje dotyczące Indiana Line i prezentują się dość ciekawie, czy będzie duża różnica i na czym będzie polegać pomiędzy serią Nota i Tesi ?. Niestety nie będę mógł sobie pozwolić na zakup subwoofera, czy kolumny z tym amplitunerem nie będą pozbawione basu ? lubię gdy jest przyjemny i schodzi nisko ale jednak nie dominuje.

Przeglądałem również kolumny z wyższej półki cenowej mianowicie Melodika bl40, czy są warte zastanowienia i dołożenia i czy będą odpowiednie z Yamahą ?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.