Skocz do zawartości
IGNORED

przenośny wzmacniacz do słuchawek

Pevny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Zakupiłem już wzmacniacz do domu itd., teraz przyszedł czas na wzmacniacz przenośny do słuchania muzyki w trakcie podróży itp. Przeszukałem internet w poszukiwaniu wiedzy na temat takowych sprzętów, jednak jest to wiedza raczej "sucha", chociaż testy wartościowe.

Mam do wydania ok 1000pln na wzmacniacz przenośny. Słuchawki z których korzystam, to Denon AH-D340 i Audio-Technica ATH-A700X. Częściej na zewnątrz używam Denon-ów. Brzmienie lubię naturalne szerokie bez przebarwień. Chciał bym aby można było podłączyć taki wzmak także do laptopa ale nie wiem jak to wypadnie wtedy cenowo. Jeśli ktoś ma już doświadczenie w tym temacie to proszę o pomoc i Dzięki :-)

Witaj,

zaproponowałbym Ci dwa rozwiązania. Pierwszym będzie bardzo dobry przetwornik ze wzmacniaczem słuchawkowym Calyx Coffee, drugim iFi iDSD Nano.

Calyx gra trochę jaśniej, bardziej analitycznie, żywo. iFi natomiast jest równiejsze, cieplejsze, może trochę bardziej dociążone.

Najlepszą moim zdaniem opcją byłby Hegel Super, który zagra dźwięki najbardziej wypełnionym ze świetną podstawą basową i dużą szczegółowością. W tym przypadku nawet z klubowym rabatem minimalnie przekroczymy budżet.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń. Jest także możliwość wypożyczenia np. dwóch lub trzech wzmacniaczy i wybrania (także na odległość).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hegel jest fajny tylko wydaje mi się, że jest dedykowany do podłączenia z komputerem. Komputer ciężko się nosi ze sobą, a wiele łatwiej telefon itp. Mogę się oczywiście mylić, być może Hegel napędza także samodzielnie telefon - wtedy proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi. Tak czy inaczej bardzo fajne urządzenie do połączenia z lapkiem - godne zastanowienia. Dziękuję za odpowiedź.

W przypadku telefonu rzeczywiście jest problem. Większość tego typu wzmacniaczy/przetworników jest przygotowanych do współpracy z komputerem, są gotowe przyjąć sygnał poprzez USB. W takim przypadku rzeczywiście lepszym rozwiązaniem będzie urządzenie, które pozwala także wprowadzić sygnał analogowy.

Z jakiego telefonu korzystasz ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kup iBasso D12 Anaconda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zamiast kupowania dodatkowych wzmacniaczy lepiej sobie kup porządne słuchawki.

Z HTC bardzo dobrze zgrywają się Sennheiser Momentum, i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Dla takiego zastosowania ciężko znaleźć coś lepszego jak Herus, a i w domu odłączony do końcówek mocy wstydu nie przyniesie

(każdy sprzęt dobrze sprawdzić przed zakupem), słuchawki to według własnych upodobań (każdemu co innego odpowiada)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

zamiast kupowania dodatkowych wzmacniaczy lepiej sobie kup porządne słuchawki.

Z HTC bardzo dobrze zgrywają się Sennheiser Momentum, i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Naprawdę? Podłączałem pod HTC chyba wszystkie słuchawki jakie mam w Saturnie, z Momentum oraz HD700 włącznie i naprawdę nie mogę zrozumieć jak tego można słuchać. To nie gra z niczym, w ogóle. Podłączenie porządnego DACa to zmieni. Osobiście wolałbym kupić po prostu dobrego DAPa zamiast, nosić telefon plus AMP/DAC.

Zastanawiałem się nad jakimś modelem fiio lub czymś podobnym ale co to warte ? nie wiem.

Tym czymś podobnym, ale lepszym, jest to iBasso które wkleiłem i które spełnia wszystkie podane przez Ciebie warunki.

Zawsze możesz się szarpnąć na Ray Samuelsa albo ALO audio. ;)

Znalazłem jeszcze w alle coś takiego jak Vorzuge Pure w cenie ok 900 pln - będzie to lepsze od iBasso ? czy brać iBasso. Swoją drogą także uważam, że podłączanie normalnych słuchawek bez niczego do telefonów mija się trochę z celem, ile by takie słuchawki nie były warte to itak nie dadzą wystarczającej mocy słuchawkom.

Swoją drogą to gdzie można kupić tą wersję iBasso i ile to kosztuje ?

Daje, ale sam poczytaj...

Ukryta Zawartość

Tylko czy naprawdę nie lepiej kupić porządny odtwarzacz? Telefon plus AMP/DAC, to porażka funkcjonalności. DAP ze wzmacniaczem to zupełnie inna sprawa ale z telefonem będzie koszmarnie niewygodne.

Ukryta Zawartość

Czytałem ..... fajny sprzęt. W domu mam Roksana Caspian plus całą resztę do słuchania włącznie z dac - teraz chcę coś na długie trasy.

Dzięki - biorę pod uwagę Vorzuge Pure tak do "testów" :-) lub iBasso z Twojego linku.

Dzięki wszystkim za pomoc, a special thanks goes to "netboy".

Tu masz test Vorzüge:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz tylko kup odtwarzacz do tego wzmacniacza. Vorzüge jest tylko wzmacniaczem który pięknie będzie wzmacniał denną jakość telefonu. IBasso to też DAC i telefon służy wtedy tylko jako cyfrowe źródło danych. DAPy najczęściej mają line-out i tylko wtedy ma sens używania przesyłu analogowego. Inaczej syf który produkuje wzmacniacz urządzenia jest jeszcze wzmacniany dodatkowo.

Tak naprawdę musisz sam posłuchać. Wybór jest spory, Fiio, iBasso, Astell&Kern, Hifiman, Colorfly czy iPod 5/5.5g "video" (iMod) który był w teście iBasso/Ray Samuels. Każda z wymienionych firm robi kilka modeli, z bardzo różnych półek cenowych i każdy z nich na swój sposób jest interesujący.

vorzuge pure mam już u siebie. Jest to dobry wzmacniacz. Bas jest teraz bardziej punktowy ale z głębią, zarówno na Denonach jak i A-T-kach. Poszerzyło scenę. Średnie i wysokie zrobiły się bardziej neutralne jak i cała reszta. Dźwięk jest wyraźniejszy i bardziej otwarty. Nie męczy i daje sporego kopa. Duża moc.....nawet za duża ;-) Nie przebarwia zbytnio niczego. Przynajmniej ja nie zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.