Skocz do zawartości
IGNORED

4 czerwca - czy masz odwagę się przyznać?

dio

Rekomendowane odpowiedzi

Na kogo wtedy głosowałeś?

Miałeś wtedy wątpliwości czy byłeś pewien swojej decyzji?

Ja głosowałem na opozycję, ale miałem spore wątpliwości.

Dużo działań tamtejszej Solidarności mi się nie podobało.

Jednak po tych wszystkich latach jakie minęły, mimo wszystko, wiem, że to była dobra decyzja.

Serdeczna prośba - bez personalnych przepychanek.

Na opozycję i ani przez chwilę nie żałowałem tej decyzji. Oczywiście, przez 25 lat większość postsolidarnościowych polityków mocno mi podpadła, ale wciąż nie aż tak, żeby głosować na postkomunistów... Nie spodziewałem się wtedy, że będzie dużo "lepiej", ale miałem wielką nadzieję, że wreszcie będzie "normalniej". I to chyba największe rozczarowanie, że nadal można pokazać tysiące spraw, które nie są "normalne"...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Głosowałem na wszystkich poza PZPR i bardzo, ale to bardzo zawiodłem się. W następnych wyborach głosowałem już na SDRP i od tego czasu jestem zwolennikiem Lewicy skupionej wokół SLD, która też zawodzi moje oczekiwania.

Uważam, że Polacy mieszkający na stałe lub czasowo za granicą (o ile nie płaca podatków w Polsce) nie powinni mieć prawa głosu w polskich wyborach.

Uważam, że Polacy mieszkający na stałe lub czasowo za granicą (o ile nie płaca podatków w Polsce) nie powinni mieć prawa głosu w polskich wyborach.

Mam dokładnie takie same zdanie na ten temat.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jest tylko jeden problem, musiałbyś ludziom pozabierać paszporty.

Na opozycję i ani przez chwilę nie żałowałem tej decyzji. Oczywiście, przez 25 lat większość postsolidarnościowych polityków mocno mi podpadła, ale wciąż nie aż tak, żeby głosować na postkomunistów... Nie spodziewałem się wtedy, że będzie dużo "lepiej", ale miałem wielką nadzieję, że wreszcie będzie "normalniej". I to chyba największe rozczarowanie, że nadal można pokazać tysiące spraw, które nie są "normalne"...

Mam dokładnie takie same zdanie.

Pamiętam, jak przed wyborami zawitał na moje podwórko sam Jan Maria Rokita.

Głosowałem na wszystkich poza PZPR i bardzo, ale to bardzo zawiodłem się. W następnych wyborach głosowałem już na SDRP i od tego czasu jestem zwolennikiem Lewicy skupionej wokół SLD, która też zawodzi moje oczekiwania.

Czyli należysz do mojej "ulubionej grupy wyborców-mądralów"

Za komuny to było lepiej......

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pamiętam, jak przed wyborami zawitał na moje podwórko sam Jan Maria Rokita.

Czyli należysz do mojej "ulubionej grupy wyborców-mądralów"

Za komuny to było lepiej......

Czy, aby dobrze wczytałeś się w temat? Na pewno nie jest nim ocena tego, do jakiej grupy wyborców przynależę lub nie.

Myślę, że zrozumiałeś mądralo...

A tu inne spojrzenie na 4 czerwca.

Zamiast święta „22 lipca”, ustanowili nam teraz „4 czerwca”.

Przeciętny Polak coraz mocniej przeczuwa, że coś tu jest nie w porządku, ale cowieczorne seanse hipnotyczne TVN i jej podobnych szczekaczek, ciągle jeszcze tłumią jego odruch buntu.

Systematyczne trzebienie polskiej elity doprowadziło do tego, że oszustwa „okrągłego stołu” trwają do dziś, że kryminalne elity Trzeciej Rzeczpospolitej okadzają się na warsiawskich salonikach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przewidywalna reakcja.

A tu sejm z okazji dnia dziecka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja pochodzę z rodziny opozycyjnej. Trochę nawet zasłużonej. Więc i sam siłą rzeczy starałem się być zaangażowany na tyle ile mogłem.

Ale gdy posłuchałem ojca towarzyszy. Gdy przemyślałem to co mówią.

Gdy na wiecach zamiast bezmyśnie klaskać, zastanowiłem się nad treścią tych wystąpień.

Gdy ujrzałem infantylne plakaty, i debilne ulotki.

Stwierdziłem że ogromna większość tych kandydatów to albo idioci, albo fanatycy religijni, albo oszołomy, ...albo cwaniacy za takowych uważający wyborców.

W najlepszym razie totalni przeciętniacy.

Dlatego na głosowanie nie poszedłem.

Stwierdziłem że ogromna większość tych kandydatów to albo idioci, albo fanatycy religijni, albo oszołomy, ...albo cwaniacy za takowych uważający wyborców.

W najlepszym razie totalni przeciętniacy.

Podobne zdanie miałem wtedy, i od tamtego czasu wybory są dla mnie praktycznie wyborem "mniejszego zła"

Jestem dość mocno wyczulony na demagogię polityczną, i głosuje na tych którzy najmniej "ściemniają".

TomekL3

Jeszcze raz mi z taką agitką wyjedziesz to dostaniesz bana.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Z początku nie wiedziałem o co chodzi z tym wątkiem ale zrozumiałem gdy przypomniałem sobie jak autor wcześniej chwalił polski kapitalizm kompradorski z którego ciągnie grubą rentę. Teraz już jest jasne dlaczego jest zadowolony z rządów zdrajców z okrągłostołowego układu.

Jako mlodzieniec w okresie "burzy I naporu" (19-letni) bez wahania glosowalem na opozycje. Pierwszy zawod - rok pozniej: "wojna na gorze" I bezpardonowe ataki jednych na drugich. Drugi zawod - palenie kukly prezydenta przez jego bylych "przybocznych". Czy zaluje tamtego wyboru? Zdecydowanie nie. czy zawiodlem sie - tak, bo mialo byc normalnie, a nie jest I dlugo nie bedzie (o ile kiedykolwiek). Chyba nasz narodowy charakterek - nie umiemy sie roznic, umiemy sie obrzucac inwektywami - "PiSlamisci", "seanse hipnotyczne TVN", "ciemnogrod", "krew na rekach". Zenada.

Z początku nie wiedziałem o co chodzi z tym wątkiem ale zrozumiałem gdy przypomniałem sobie jak autor wcześniej chwalił polski kapitalizm kompradorski z którego ciągnie grubą rentę. Teraz już jest jasne dlaczego jest zadowolony z rządów zdrajców z okrągłostołowego układu.

A w temacie, masz jakieś zdanie?

ba, to jest kolejna cecha narodowa. Krytykanctwo i malkontenctwo bez podawania alternatywy.

Wielu z nich, trochę wcześniej, tak może do 86, strasznie liczyło na wojnę atomową. Gdy zaczęła się pierestrojka, ich nadzieje się rozwiały.

Czyli nie zmiana ustroju a tylko ludzi którzy go tworzą ?

Czerwoni na krótko przedtem czynili umizgi do Kościoła, że mogliby się podzielić z nim władzą, i pójść drogą hiszpańską. Czarni zdecydowanie odrzucili te propozycje. Wiedzieli że po zmianie ustroju ugrają więcej. Wojownicza prawica była od Kościoła tak zależna, że raczej nie wystąpiłaby wbrew.

Mialem raczej na mysli skrajna lewice... ciekawe ilu z nich jest teraz po prawej stronie sceny politycznej... ? Cos jak moj sasiad - na liscie Wildsteina jak najbardziej, w dawnych latach "po linii". A po przemianach - co niedziele w kosciele.... Z perspektywy lat, albo wieku, ktory uniemozliwia pamietanie ani sierpnia 80, ani grudnia 81 latwo sie krytykuje I obrzuca ludzi wyzwiskami. Tak czy inaczej - glosowalem na opozycje, pelen wiary w lepsza przyszlosc (i taka nadeszla). A ze zamienilismy jednego "Wielkiego Brata" na innego - szkoda.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeszcze w 1988 troku jedną z poważniejszych sił opozycyjnych wydawała się Polska Partia Socjalistyczna. Została jednak rozbita przez SB w wyniku skłócenia Lipskiego z Ikonowiczem: "W 1987 roku Lipski wraz z Piotrem Ikonowiczem reaktywował PPS. Lipski by zyskać przychylność Polaków do programu wpisał odwołanie do Jana Pawła II, wzbudziło to pewny dysonans poznawczy wśród lewicowych aktywistów. Szybko jednak Lipski wystąpił z PPS i zaczął rozgłaszać, że PPS jest zinfiltrowane przez SB, co dziś nie znajduje potwierdzenia w dokumentacji SB."

I nie dziwie się, że się nie zachowały potwierdzające to dokumenty SB. PPS mogła być alternatywą dla drugiej "S" i PZPR. W tamtych latach słyszałem wiarygodną opinię potwierdzającą słowa Lipskiego.

Cytat z: http://www.prawy.pl/40-kultura/recenzje/2290-jan-jozef-lipski-z-perspektywy-xxi-wieku

Doprawdy nie rozumiem co niby ma wynikać z "nocnej zmiany" ? Że usunięto oszołomów od władzy ?

A 4 czerwca powinien zostać świętem narodowym (jako dzień zgody narodowej, co dla oszołomów będzie raczej nie do przyjęcia bo po co im zgoda) - bo ten obecny termin w listopadzie to chyba nie bardzo się nadaje do świętowania.

Doprawdy nie rozumiem co niby ma wynikać z "nocnej zmiany" ? Że usunięto oszołomów od władzy ?

A 4 czerwca powinien zostać świętem narodowym (jako dzień zgody narodowej, co dla oszołomów będzie raczej nie do przyjęcia bo po co im zgoda) - bo ten obecny termin w listopadzie to chyba nie bardzo się nadaje do świętowania.

Nocna Zmiana była zamachem stanu przeprowadzonym przez komunistów I ICH AGENTÓW w celu zahamowania lustracji i dekomunizacji.

Nocna Zmiana wpędziła miliony Polaków w biedę i zahamowała na dziesięciolecia rozwój gospodarczy Polski.

Dzień Zgody Narodowej? Z kim zgoda? Z komuchem, który służy Moskwie a nie Polsce?

Z kim zgoda? Z mordercami Polaków? Z ludźmi co mają krew na rękach?

Stryczek a nie zgoda!

Tego zabrakło i teraz Polska za to płaci.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.