Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy TOP-HIFI na audiofilskiej pustyni

Pocz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów:

Byłem ostatnio w nowym TOP-HIFI we Wrocławiu! Tak, tak to nie pomyłka. Oprócz pana z VISATEX-a - nieskorego do negocjacji upustów cenowych oraz COMBIT-u mamy 3 (trzeci!) sklep ze sprzętem we Wrocławiu.

Nie będę opisywał szczegółów bo pomyślicie, że mam w tym interes ...

Zmartwił mnie niestety Rotel RA-02 za 2,8 tys. zł (a w prasie pisali że jest w promocji za 2 tys. zł) - chyba już lepiej dołożyć 300 zł i kupić Creek-a.

P.S. Ciekawe kiedy pojawi się np. sklep AUDIOSYSTEM-u?

https://www.audiostereo.pl/topic/11196-nowy-top-hifi-na-audiofilskiej-pustyni/

Kolega miał zamiar napisać coś konstruktywnego w tym temacie, czy jedynie chwali się, że byl u fajfoclocków (co zreszta ostatnio stało się bardzo modne)

Ceny sa jakie są i albo ktoś kupuje na miejscu i ma serwis na miejscu lub ryzykuje (nie licząc kosztów podróży) i kupuje za granicą

pozdro

ceny sprzetow stereo rosna w sklepach ...sklepow ubywa..." kinowcow domowcow corz wiecej " ich sprzet coraz tanszy...ale za to kwitnie handelek na allegro itp ( kolesie wystawiaja gwarancje dystrybutora krajowego...przywoza sprzet do domku...sa mili ceny tansze ) polscy dystrybutorzy sami cos takiego promuj wiec niech sie nie dziwia ze z czasem podziekujemy im :) a wiekszosc ludzi ich sklepy traktuje jako miejsce odsluchow....

bylem kiedys swiadkiem takiej sytuacji ze przychodzi koles do pewnego sklepu i odsluchuje kloceki za sume 10 tys zl...pracownicy sklepu skacza przy gosciu myslac ze zrobia doby interesik no ale koles po dyskusjach na sprzet dostaje 5 % zniszki :) oczywiscie jesli zaplaci gotowka....to on mowi sie ze zastanowi i umawia sie z kolesiem z allegro i ten sam sprzet z ta sama gwaracja dostaje za cene o 30 % ceny w sklepie..wszyscy sa zadowoleni oprocz sklepu :)

Wydaje mi się,że problem tkwi gdzie indziej.

Po pierwsze sprzedający przez Allegro są przeważnie szefami "sami sobie" i mają wielkie możliwości manewrowania ceną.

Kontakt jest miły , a sprzedawca jest osobą konkretną.

Po drugie jeżeli masz już upatrzony model to możesz bez ruszania się z domu namyślać się do woli bo nie stoji nad tobą sprzedawca.

Po trzecie zakupy w sklepie są krępujące z wielu powodów.Jednym z nich jest nieuprzejmość sprzedawców ,którzy zawsze traktują cię jako zło konieczne.Robią łaskę na każdym kroku.Przepraszam z góry te sympatyczne i fachowe 3%.Jeśli przyszedłeś już z zamiarem kupna to jeszcze cię zniosą, ale jak tylko się zorientować to już jesteś na straconej pozycji.

Tymi stwierdzeniami nie wróżę dobrze sklepowej branży stereo.

Swoje dwa systemy kupowałem w sklepie.I wiem co mówię /piszę/

Mój młodszy brat kupuje wszystko w necie i podśmiechuje się ze mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.