Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

A wiela ich jest? Sami zatroskani o dobro forum użytkownicy, czy aspirujący na modów? ;-)

fox

niestety tajemnica spowiedzi :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przecież moderowanie to techniczna robota, jak instrukcja dla pilota w samolocie. Sławek przepadł, bo pisał elaboraty. . Palton przepadł, bo ciągle dyskutuje o sobie. Czy pilot jest na pokładzie wśród pasażerów, czy zamknięty w swojej kanciapie skupia się na swoim zadniu?

..

Sławek pisał elaboraty, bo usiłował znaleźć substytut dla tego o czym wspomniałem wyżej, czyli dla natychmiastowo wymaganej reakcji administracji, jak mod jest atakowany w ramach odwetu za podjęte działania.

Jak widać, taki substytut się nie sprawdził. Dlatego zrezygnowałem, nie mogąc się doczekać właściwych reakcji administracyjnych. Szkoda było czasu na taką szarpaninę i zachodu. Dlatego dałem sobie siana, bo tak się funkcjonować nie dało. I nadal się nie da, jak pokazują rozliczne przykłady. Dlatego proponuję, tym razem po raz trzeci, Paltonowi żeby zrezygnował. Trzeba wiedzieć, kiedy odpuścić. Ale wygląda, że w tej kwestii się różnimy i to zasadniczo. Cóż.... mówi się trudno.

Ale skoro są tak "genialne postępy", to chyba faktycznie czas zmienić klimat i miejsce na mniej postępowe :).

Edytowane przez SlawekR
Gość rochu

(Konto usunięte)

SlawekR,

Może gdybyś potrafił sie streszczać ktoś by cię może i zrozumiał a nawet pochylił nad tym co masz do przekazania..

Nie wiem czy masz tego świadomość ale piszesz dużo i strasznie zawile.

Edytowane przez rochu
  • Moderatorzy

To może zaproponujmy Administracji kandydatów na modów?czy jesteśmy w stanie uzyskać w tej kwestii konsensus?

Ale chcesz kogoś zgłaszać bez wiedzy tej osoby?

-----------------

Tak się zastanawiam nad optyką.

Czy moderacja i administracja dostrzegają, że oprócz nich oraz Szymona, SA i kilku innych wyróżniających się w przepychankach na Bocznicy są tez inni użytkownicy tego forum?

nie wiem czy dobrze odczytalem to pytanie

-ale pytam równiez czy całe forum musi sie zajmować osobistym konfliktem 1 moderatora i 2 userów

czy całe forum przy okazji musi oberwać za to co się dzieje przy kolejnej publicznej egzekucji tych dwóch kont

co da zbanowanie tych kont z taka ilościa ofiar , narastajacych zatargów na forum -czy warto to tak prowadzic?

a proba naprawy ma polegac na wiekszej ilosci zgłoszeń do moderacji ?

kto tym niby będzie się zajmował ?

mialo byc spotkanie , proba ostatecznego dogadania się -wszystko diabli wzieli jak widać po wpisach tych co jeszcze moga pisać

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale chcesz kogoś zgłaszać bez wiedzy tej osoby?

Nie zgłaszać tylko zaproponować a tym samym wyrazić swoje poparcie dla czyichś działań,wiedzy i postawy. Zgłoszeni mogą się do tego odnieść,czy taka rola w ogóle im pasuje. To normalny proces wyrażenia wotum zaufania,dla userów których cenie.

• Moderatorzy

Nie zgłaszać tylko zaproponować a tym samym wyrazić swoje poparcie dla czyichś działań,wiedzy i postawy. Zgłoszeni mogą się do tego odnieść,czy taka rola w ogóle im pasuje. To normalny proces wyrażenia wotum zaufania,dla userów których cenie.

ok

-----------------

Gość jamówię

(Konto usunięte)

-ale pytam równiez czy całe forum musi sie zajmować osobistym konfliktem 1 moderatora i 2 userów

czy całe forum przy okazji musi oberwać za to co się dzieje przy kolejnej publicznej egzekucji tych dwóch kont

co da zbanowanie tych kont z taka ilościa ofiar , narastajacych zatargów na forum -czy warto to tak prowadzic?

a proba naprawy ma polegac na wiekszej ilosci zgłoszeń do moderacji ?

kto tym niby będzie się zajmował ?

mialo byc spotkanie , proba ostatecznego dogadania się -wszystko diabli wzieli jak widać po wpisach tych co jeszcze moga pisać

+1000

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)

Proponowałbym nie stosować wykładni rozszerzającej..

To co napisałem - napisałem wprost.

I tak należy to czytać.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

SlawekR,

Może gdybyś potrafił sie streszczać ktoś by cię może i zrozumiał a nawet pochylił nad tym co masz do przekazania..

Nikt nie jest bez wad. A to jedna z moich. I mam jej świadomość, jeśli już tak się dopytujesz :). Staram się jak mogę streszczać, ale jak widać nie zawsze mi wychodzi. Cóż, jestem tylko człowiekiem.

Tak czy inaczej, nie musiałbym w tamtym okresie pisać elaboratów, które mi wypomniał Kolega wcześniej, gdyby na forum działały zdrowe mechanizmy. A o których wspomniałem wcześniej kilkukrotnie.

Uf, udało się w miarę zwięźle :D.

SlawekR,

ze Sławkiem mozna sie dogadac i potrafi pisac krócej :)

Dlaczego pozostali moderatorzy nie zabierają głosu?

Tak z ciekawości zerknąłem kto jeszcze został na placu boju i cieniutko widzę. Jeden admin(prezesa i konta ogólnego audiostereo.pl nie liczę) i sześciu modów.

A szykuje się kolejna dymisja bo nie wyobrażam sobie aby po tak jawnej manifestacji niechęci do paltona ze strony obecnych i byłych moderatorów pozostanie status quo.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Tu o coś więcej chodzi. Palton olał innych moderatorów i poszukał poparcia u grupy hi endowych użytkowników. Tym samym zrobił się jedynym właściwym, samozwańczym modem restrukturyzacyjno-postępowym :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Chciałbym aby moderowania podjęli się Stefek i marslo. Nie rozmawiałem z nimi na ten temat,więc liczę,że się do tego odniosą. Obaj są konsyljacyjni,obaj mają niebagatelny wkład w to forum,obaj są wiarygodni. To moja propozycja,nie chciałbym aby na stanowiskiu moderatorów pozostali palton i jozwa maryn,obaj w moim przekonaniu traktują swoje obowiązki wybiórczo,bywało,że pan maryn miesiącami tu nie zaglądał,ale jak już zaglądnął,to zawsze "wiedział" co zrobić,obaj kierują się emocjami,przy czym jeden z nich w moim odczuciu ma wyjątkowy talent do tworzenia na tym forum podziałów i napuszczania jednych na drugich. To jest oczywiście moje zdanie,które jest zgodne z regulaminem i które jako uczestnik tego forum mam prawo wyrazić.

Konspirują, ciekawe, czy już zaczęli drukować bibułę i nucić patriotyczne protest-songi. Panowie, przecież cała ta sytuacja to kpiny. Zacznijmy od podstaw. Stawiam dwa pytania:

1. Co tak naprawdę jest problemem tego forum i kiedy się ten problem zaczął?

2. Dlaczego poprzednia rewolucja realnie zaowocowała tylko zlikwidowaniem szklaneczek, które akurat były fajną zabawką, i odejściem kilkunastu użytkowników na inne fora?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Chciałbym aby moderowania podjęli się Stefek i marslo. Nie rozmawiałem z nimi na ten temat,więc liczę,że się do tego odniosą. Obaj są konsyljacyjni,obaj mają niebagatelny wkład w to forum,obaj są wiarygodni. To moja propozycja,nie chciałbym aby na stanowiskiu moderatorów pozostali palton i jozwa maryn,obaj w moim przekonaniu traktują swoje obowiązki wybiórczo,bywało,że pan maryn miesiącami tu nie zaglądał,ale jak już zaglądnął,to zawsze "wiedział" co zrobić,obaj kierują się emocjami,przy czym jeden z nich w moim odczuciu ma wyjątkowy talent do tworzenia na tym forum podziałów i napuszczania jednych na drugich. To jest oczywiście moje zdanie,które jest zgodne z regulaminem i które jako uczestnik tego forum mam prawo wyrazić.

Tylko nie zapominaj, że forum to także inne działy. I przed modem stają określone nowe wyzwania. Sądzisz, że będą mieli ochotę babrać się dajmy na to wątku, poszukajmy pierwszy z brzaegu... "Czym jest Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy" gdzie od kilku stron leci totalny offtop nie związany z tematyką tytułową, bo " wojujący światopoglądowcy" tam się przenieśli żeby się kłócić.

Sorry, ale nie da się moderacji prowadzić wybiórczo i na pół gwizdka. Ja też nie miałem świadomości o istnieniu różnych dziwnych tematów, zanim nie wpadłem jak śliwka w kompot w zastaną sytuację. Już widzę, jak Marslo, czy tam ktokolwiek inny, dotychczas neutralny, teraz jako rzetelne działający mod, zacznie tam sprzątać na zdrowych zasadach.

Jak chcesz to Ci opiszę jaki będzie dalszy scenariusz, jak na forum nadal nie będzie niezbędnych zdrowych mechanizmów. Skutek jest łatwy do przewidzenia. Kolejny gość zniechęcony i do odstrzału. A wszyscy będą tylko wspominać, jaki to porządny chłop był zanim został modem :) Nikomu nie życzę takiego "cudownego" doświadczenia.

...

2. Dlaczego poprzednia rewolucja realnie zaowocowała tylko zlikwidowaniem szklaneczek, które akurat były fajną zabawką, i odejściem kilkunastu użytkowników na inne fora?

Likwidacja "lajków" rodem z fejsbuka, akurat była dobrym rozwiązaniem. Raz, że była nadużywana do podbijania wątków z masowo klonowanych na tę okoliczność kont. A dwa, niektórzy widać już zapomnieli jak forum się ślimaczyło, jak były narzucone na niego te dodatkowe, a całkiem merytorycznie zbędne, "fiuczery". A jak działa teraz w porównaniu z tamtym okresem.

Edytowane przez SlawekR
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Przecież dwóch to nie wszyscy,to są moje propozycje do większej całości,myślałem,że to oczywiste. Zakładki można podzielić między modów w odniesieniu do ich kompetencji,np Stefek muzyka i Kluby,marslo hi end,stereo hi fi i itede i tepe.

Konspirują, ciekawe, czy już zaczęli drukować bibułę i nucić patriotyczne protest-songi. Panowie, przecież cała ta sytuacja to kpiny. Zacznijmy od podstaw. Stawiam dwa pytania:

Każda rewolucja "według Kiepskich" skutkuje potrzebą kolejnej rewolucji... i tak, aż do utraty materiału ludzkiego :)

Obecnie najwiekszym problemem forum jest przywłaszczanie go sobie przez jednego moda, który nie potrafi współpracować nawet z innymi modami. Bo jak mu nie odpowiada, to dobiera sobie kolejnych kolesi, by dalej, uparcie swoją "rewolucję" wprowadzać w życie.

Przypomina mi się taki dowcip z czzasów komuny o Albinie Siwaku, jaki to on zawsze prawomyślny i pomocny był:

"Idzie sobie staruszka chodnikiem, a tu podbiega Siwak i buch, ją na drugą stronę przeprowadza.

Ona, ależ proszę Pana , ja nie chcę na drugą stronę.

Nic, to. Dość anarchi (Siwak) i ciągnie ją dalej..."

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Dokładnie. Tak niewiele trzeba by było dobrze. Palton i bocznica w niebyt. Ta recepta istnieje od dawna. To co kontrowersyjne wylatuje. Wyleciał Piotrek to wywalajmy dalej to co jątrzy i niczemu nie służy.

• Moderatorzy

Problemów na pewno jest więcej niż jeden - tu właściciele forum mają sporo do zrobiona by forum uzdrowić.

Tyle tylko, że dopóki modem jest Redaktor palton, ja (i pewnie wielu innych użytkowników forum) każdą możliwą operację widzę w ciemnych barwach. Jak można traktować poważnie program naprawczy w sytuacji w której nobilituje się do moderowania takiego człowieka - który od roku skłócił prawie całe forum, codziennie daje popis megalomani, buty i chamstwa? Żadnej samokrytki - tylko życzliwi ludzie którzy piszą mu listy jaki to On jest wytrwały i cierpliwy, a reszta to trolle, sługusy SA, dwulicowe chamy i ew. osoby którym wyprano mózg.

-----------------

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Każda rewolucja "według Kiepskich" skutkuje potrzebą kolejnej rewolucji... i tak, aż do utraty materiału ludzkiego :)

Obecnie najwiekszym problemem forum jest przywłaszczanie go sobie przez jednego moda, który nie potrafi współpracować nawet z innymi modami. Bo jak mu nie odpowiada, to dobiera sobie kolejnych kolesi, by dalej, uparcie swoją "rewolucję" wprowadzać w życie.

Trafniej tego nie można ująć...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przecież dwóch to nie wszyscy,to są moje propozycje do większej całości,myślałem,że to oczywiste. Zakładki można podzielić między modów w odniesieniu do ich kompetencji,np Stefek muzyka i Kluby,marslo hi end,stereo hi fi i itede i tepe.

To może jedno oczywiste rozwiązania na dzień dobry, ograniczyć bocznicę do kilku tematów typowo technicznych i kilku hydeparkowych. I bez opcji zakładania kolejnych w stylu "ten to debil, tamten to zdrajca", albo ten "naród albo ta religia, są gorsze od innych".

Jakoś trudno mi znaleźć pozytywny wpływ Bocznicy w takiej formie na cokolwiek, patrząc z punktu widzenia działów merytorycznych oczywiście. A chyba o te nam głównie chodzi, żeby odżyły.

Mniej śmietnika, to zawsze mniej śmietnika. I moderatorzy mogą się zająć naprawdę istotnymi sprawami, a nie studzeniem zapału co poniektórych do zwykłego wyszumienia się.

EDIT

Widzę, że inni jednocześnie, jak pisałem powyższy post, doszli do podobnych przemyśleń. Wywalić to w diabły w takiej rozbudowanej formie.

Zostawić wątek sprawy techniczne, jeden humorystyczny i jakiś zatytułowany hydepark i starczy. To naprawdę nie jest potrzebne forum o tematyce audio. Na pewno nie w tak skrajnej formie jak obecnie.

Edytowane przez SlawekR
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Problemów na pewno jest więcej niż jeden - tu właściciele forum mają sporo do zrobiona by forum uzdrowić.

Tyle tylko, że dopóki modem jest Redaktor palton, ja (i pewnie wielu innych użytkowników forum) każdą możliwą operację widzę w ciemnych barwach. Jak można traktować poważnie program naprawczy w sytuacji w której nobilituje się do moderowania takiego człowieka - który od roku skłócił prawie całe forum, codziennie daje popis megalomani, buty i chamstwa? Żadnej samokrytki - tylko życzliwi ludzie którzy piszą mu listy jaki to On jest wytrwały i cierpliwy, a reszta to trolle, sługusy SA, dwulicowe chamy i ew. osoby którym wyprano mózg.

+1000

To może jedno oczywiste rozwiązania na dzień dobry, ograniczyć bocznicę do kilku tematów typowo technicznych i kilku hydeparkowych. I bez opcji zakładania kolejnych w stylu "ten to debil, tamten to zdrajca", albo ten "naród albo ta religia, są gorsze od innych".

Jakoś trudno mi znaleźć pozytywny wpływ Bocznicy w takiej formie na cokolwiek, patrząc z punktu widzenia działów merytorycznych oczywiście. A chyba o te nam głównie chodzi, żeby odżyły.

Mniej śmietnika, to zawsze mniej śmietnika. I moderatorzy mogą się zająć naprawdę istotnymi sprawami, a nie studzeniem zapału co poniektórych do zwykłego wyszumienia się. Chcą szumieć niech to robią gdzie indziej. A mało to miejsc po temu...?

O tym można pogadać,ale puki co dla mnie warunkiem jakichkolwiek zmian,jest pozbawienie funkcji modów paltona i maryna,powtarzam dla mnie,mam prawo do takiej oceny ich pracy. Jeśli jeszcze w jakikolwiek sposób miałbym się merytorycznie angażować w to miejsce,to po spełnieniu tego warunku. To jest moja opinia.

Likwidacja "lajków" rodem z fejsbuka, akurat była dobrym rozwiązaniem. Raz, że była nadużywana do podbijania wątków z masowo klonowanych na tę okoliczność kont. A dwa, niektórzy widać już zapomnieli jak forum się ślimaczyło, jak były narzucone na niego te dodatkowe, a całkiem merytorycznie zbędne, "fiuczery". A jak działa teraz w porównaniu z tamtym okresem.

Chyba nie czytałeś wyjaśnień admina. Problem leżał gdzie indziej i został rozwiązany przez programistów( o ile się nie mylę Metalofczyca i Admin1) a lajki pozostawiono wyłączone bo tak chciała większość, przynajmniej wtedy:)

Powtórzę po raz kolejny. Nie chcesz to tu nie zaglądaj!! Ale jak już jesteś tak słaby, że nie możesz się powstrzymać to lobbuj na rzecz przywrócenia opcji ignorowania poszczególnych tematów.

A najlepiej, żeby po zaznaczeniu takiego nie było opcji "pokaż mimo wszystko" i ewentualne odznaczenie z ignorowanych było tylko w gestii admina :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dokładnie. Tak niewiele trzeba by było dobrze. Palton i bocznica w niebyt. Ta recepta istnieje od dawna. To co kontrowersyjne wylatuje. Wyleciał Piotrek to wywalajmy dalej to co jątrzy i niczemu nie służy.

A co ma do tego Bocznica? To już zupełnie wynajdowanie diabła. Zupełnie jak kiedy atopos czy xyzPaweł. Przecie to nie bocznicowe awantury i bocznicowi userzy wystepowali głownie w tych sporach z ostatnich lat. Ja się nie liczę ;)

Co ma Hi-End z Boczncicą. Tyle samo co przedtem Analag.

Co zostanie z tego forum, jak nie będzie Bocznicy?

Ani SA ani Szymon to nie byli bocznicowi bywalcy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.