Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie o czym my tu gadamy skoro zakładką hiendową przez ileś lat trząsł gostek oceniający brzmienie na podstawie youtube i fotek przy wydatnej pomocy moderatora posiadającego Kulki :)

Czy za występy w obronie tego co to kaucji nie zwraca bo nie ma taki moderator nie powinien być wywalony z automatu ?

Tym bardziej że ten co to kaucji nie ma i nie zwróci sam się przyznał do tego.

Co niby Wy chcecie naprawiać ???

:)

Edytowane przez jtvt4c

Pisanie do administracji można sobie wsadzić,gdzie tak kto uważa,ja czekam od soboty,mimo wysłania paru maili...

Paweł ... dlatego właśnie powstało to miejsce, które Ty tak kontestujesz ... nie dostaniesz żadnej, powtórzę żadnej odpowiedzi!!! Wolę takie rozwiązanie, nie do końca zgodne z regulaminem, ale takie rozwiązanie dla wielu jest lepsze, niż użeranie się z bumem, jego klonami i kolesiami, którzy 1000 razy mówią o audiovoodo zasmradzając nasze wątki, bo w zakładce Hi End moderacja nie istnieje i długo jeszcze nie będzie istnieć ... a teraz proszę o banika w Twoich wątkach ... zgodnie z deklaracją "salonowca wal z gumowca" :(

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość Gosc

(Konto usunięte)

2. Prawo do pisania w tej zakładce mają wszyscy użytkownicy, za wyjątkiem grupy tzw. "zasłużeni", którzy zostaną wskazani przez kapitułę.

passer

Zapoznałem się.

Za wyjątkiem się mi nie podoba. Ma być że prawo do pisania mają wszyscy bez wyjątku.

Edytowane przez HQ150

oczywiście ze to utopia przy tej ilosci wpisów ,aktywych moderatorów i mechanizmów zabezpieczających przed klonowaniem

wszyscy kórzy najwiecej krzycza o panoszeniu klonów mieli zaproszenie do moderacji - oczywiscie odmówili

jak zawsze gdy trzeba sterowac grupa ludzi trzeba im przedstawić wspolnego wroga-podstawa istnienia kazdej partii w Polsce :)

wiadomo ze wrogiem zawsze jest moderator i troll/klon -nic sie nie zmienia od poczatku tego forum

Uwaga - to nie jest atak na moderatora!:

Czy zamiast ogólników i frazesów proweniencji oczywistej, wraz ze stopką onego :-) dałoby się wypowiedzi możliwie kondensować na meritum poruszanych przez zainteresowanych kwestii? Tak dla czytelności konwersacji tylko....

Nikt nie poczuje się chyba specjalnie rozczarowany - jeśli nie (zdajesię o tym wspomniał artuku) - ale fajnie jest być czasem mile zaskoczonym... :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł ... dlatego właśnie powstało to miejsce, które Ty tak kontestujesz ... nie dostaniesz żadnej, powtórzę żadnej odpowiedzi!!! Wolę takie rozwiązanie, nie do końca zgodne z regulaminem, ale takie rozwiązanie dla wielu jest lepsze, niż użeranie się z bumem, jego klonami i kolesiami, którzy 1000 razy mówią o audiovoodo zasmradzając nasze wątki, bo w zakładce Hi End moderacja nie istnieje i długo jeszcze nie będzie istnieć ... a teraz proszę o banika w Twoich wątkach ... zgodnie z deklaracją "salonowca wal z gumowca" :(

Nieuważnie czytasz,info od Skrzypczaka już dostałem,wymieniliśmy już z resztą parę maili. Po napisaniu paru argumentów,admin zamilknął,pewnie jest zarobiony:) ale spokojnie poczekam. Ergo mnie nie musisz przekonywać,że trolling jest zły. Co do paltona,to temat jest bardzo,bardzo stary i ma siwą brodę. Ten pan powinien być pozbawiony funkcji już dawno a moim zdaniem powinien również dostać bana na całe forum,to jest moje zdanie i jak po nim zamilknę,będziesz znał powody. Sprawę Saloniku załatwiliście bardzo kiepsko,wykonanie jeszcze gorsze,pisałem już dlaczego. Co do twojej ostatniej prośby-załatwione,to nic osobistego artuku,zwykły balans

Uwaga - to nie jest atak na moderatora!:

Czy zamiast ogólników i frazesów proweniencji oczywistej, wraz ze stopką onego :-) dałoby się wypowiedzi możliwie kondensować na meritum poruszanych przez zainteresowanych kwestii? Tak dla czytelności konwersacji tylko....

Nikt nie poczuje się chyba specjalnie rozczarowany - jeśli nie (zdajesię o tym wspomniał artuku) - ale fajnie jest być czasem mile zaskoczonym... :-)

nie wiem czy zauwazyłes wypowiadam sie tu prywatnie

meritum poruszanych kwestii winno byc skierowane do administracji - reprezentujacej właściciela forum

moderacja nie posiada jakichkolwiek uprawnień do reprezentacji własciciela czy stanowienia regulaminów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość passer

(Konto usunięte)

passer

Zapoznałem się.

Za wyjątkiem się mi nie podoba. Ma być że prawo do pisania mają wszyscy bez wyjątku.

Tylko ja nie chcę tworzyć nowych zasad na tym forum.

Chcę tylko wykorzystać drogę już istniejącą do założenia oddzielnej zakładki, i jak twierdzą twórcy i zwolennicy salonika, która jest zakładką powiedzmy "o ograniczonym zaufaniu".

Czy czytałeś regulamin salonika?

nie wiem czy zauwazyłes wypowiadam sie tu prywatnie

meritum poruszanych kwestii winno byc skierowane do administracji - reprezentujacej właściciela forum

moderacja nie posiada jakichkolwiek uprawnień do reprezentacji własciciela czy stanowienia regulaminów

A poczem miałem to zauważyć?

Pozostając na moment w dygresji - mniej biją? :-)

Sądziłem, (pewnie naiwnie - jak pozostali), że wątek służy do zbierania uwag i pomysłów. Okazuje się - że służy jedynie kanalizacji...dobrze czasem być uświadomionym....

To do następnego...:-)

Czysty Orwell

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chcę tylko wykorzystać drogę już istniejącą

Regulaminowo nie ma żadnej takiej drogi!

To bezprawie nie stworzyło żadnego precedensu.

Czy czytałeś regulamin salonika?

Mnie wystarczy, że znam regulamin forum. Znam bo jak każdy musiałem się na niego zgodzić przystępując do tego forum.

I tylko na niego.

Gość passer

(Konto usunięte)

Chcę aby dobre doświadczenia (błyskawicznie zdobyte) mogły być udziałem również grupy ludzi, zapaleńców, pasjonatów audio-vintage.

Pozwolę sobie raz jeszcze, pełniej, zacytować:

"Dlatego Salonik jest fajny. Ludzie spokojnie wymieniają się opiniami, nie ma awantur ani chamstwa. Ludzie na poziomie sami się kontrolują, a przecież nie wszyscy pałają do siebie sympatią. Chamstwo i klony nie ma wstępu i jest spokój. Życie pokazuje, że coś co jest dla wszystkich umiera. Idea równości jest piękna ale to tylko idea daleka od realiów."

A poczem miałem to zauważyć?

Pozostając na moment w dygresji - mniej biją? :-)

Sądziłem, (pewnie naiwnie - jak pozostali), że wątek służy do zbierania uwag i pomysłów. Okazuje się - że służy jedynie kanalizacji...dobrze czasem być uświadomionym....

To do następnego...:-)

Czysty Orwell

Masz Adminów , Redaktorów a chcesz ustalac cos z moderacją ?

Orwell ? czy ja udaje ze zbieram informacje, działam i coś ustalam ?

masz konkretnych reprezentanów właściciela i tam nalezy szukać odpowiedzi

Passer zadał pytanie wiec odpowiedziałem co sam myśle i tylko tyle

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Chcę aby dobre doświadczenia (błyskawicznie zdobyte) mogły być udziałem również grupy ludzi, zapaleńców, pasjonatów audio-vintage.

Pozwolę sobie raz jeszcze, pełniej, zacytować:

"Dlatego Salonik jest fajny. Ludzie spokojnie wymieniają się opiniami, nie ma awantur ani chamstwa. Ludzie na poziomie sami się kontrolują, a przecież nie wszyscy pałają do siebie sympatią. Chamstwo i klony nie ma wstępu i jest spokój. Życie pokazuje, że coś co jest dla wszystkich umiera. Idea równości jest piękna ale to tylko idea daleka od realiów."

Ten cytat,to clou,jak załatwiono salonikgate. Ta wypowiedź z pewnością wskazuje jakiś poziom,jaki?to już inna sprawa.

Paweł

Nie bądź jak Paweł, nie zaczepiaj radiowozu :-)

Masz Adminów , Redaktorów a chcesz ustalac cos z moderacją ?

Orwell ? czy ja udaje ze zbieram informacje, działam i coś ustalam ?

masz konkretnych reprezentanów właściciela i tam nalezy szukać odpowiedzi

Passer zadał pytanie wiec odpowiedziałem co sam myśle i tylko tyle

Jak życie moje nie widziałem bardziej cierpiącego Moda :)))

Znowu trochę analizy. Załóżmy że gdzieś mnie nie chcą. Są wtedy takie możliwości:

a. ja też tam nie chcę - problemu nie ma

b. powiedzmy że może bym chciał, wtedy:

b.1. ich strata - problemu nie ma, ignoruję takich głupich snobów

b.2. ich zysk - wtedy problem jest nie w nich tylko we mnie, i należałoby się zmienić albo zrezygnować

Audio jest dziedziną mało dramatyczną w tych kwestiach, bo jak nam zależy na tym żeby chcieli z nami rozmawiać, można się douczyć (merytoryki lub konwenansów). Prawdziwy problem to ma brzydka dziewczyna.

Brzydka dziewczyna nie ma problemu - operacja plastyczna załatwia sprawę. Co najwyżej mały problem ze znalezieniem sponsora. Problem masz co najwyżej Ty - niestety neurochirurgia opanowała transplantację co najwyżej odcinków nerwów. Masz problemy z analitycznym i zdroworozsądkowym myśleniem, a nieudolne próby obrony "lewków salonowych" wywołują co najwyżej salwy gromkiego śmiechu.

W/w punkty można po drobnej korekcie odnieść do bywalców salonu.

Ze swej strony dodam:

c. nie płaczę do administracji: oni mnie nienawidzą, zakładam własne forum i kupuję domenę: salonHIEND.pl

Że też "hiendowi pomazańcy" nie wpadli na pomysł założenia własnego forum. Rejestracja - tylko za zaproszeniem. Każdy miałby tam status amina, każdy z pełnym dostępem do acp. Mogliby zakładać własne fora i subfora. No pełnia szczęścia.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Brzydka dziewczyna nie ma problemu - operacja plastyczna załatwia sprawę. Co najwyżej mały problem ze znalezieniem sponsora. Problem masz co najwyżej Ty - niestety neurochirurgia opanowała transplantację co najwyżej odcinków nerwów. Masz problemy z analitycznym i zdroworozsądkowym myśleniem, a nieudolne próby obrony "lewków salonowych" wywołują co najwyżej salwy gromkiego śmiechu.

W/w punkty można po drobnej korekcie odnieść do bywalców salonu.

Ze swej strony dodam:

c. nie płaczę do administracji: oni mnie nienawidzą, zakładam własne forum i kupuję domenę: salonHIEND.pl

Że też "hiendowi pomazańcy" nie wpadli na pomysł założenia własnego forum. Rejestracja - tylko za zaproszeniem. Każdy miałby tam status amina, każdy z pełnym dostępem do acp. Mogliby zakładać własne fora i subfora. No pełnia szczęścia.

Jestem podobnego zdania.

Kwiaty, szampany, czekolada, dziewczynki.. :-) *

* kawior - ja durny, zapomniałem o kawiorze.. :-)

Edytowane przez audiograde

Będę kontynuował. Od kiedy to zdecydowana mniejszość decyduje o prawach większości? Zupełnie jak środowiska homosiów. Jest ich w społeczeństwie jakieś 7% a pyszczą i żądają praw jakby było ich z 90%. Wnioskuję o zmianę nazwy SALONIK na TĘCZOWY SALONIK.

Czy administracja nie potrafi przenieść do saloniku kopii tematu będącego własnością forum nie zaś założyciela wątku? Od kiedy to założyciel tematu rości sobie prawo własności do tematu, który założył?

To dlaczego moderacja regulaminu nie przestrzega? Przykładem będą działania około salonikowe jak chociażby przenoszenie tematów będących do dyspozycji wszystkich użytkowników do salonu.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

To jest w ogóle paranoja - i funkcjonalna, i formalna, i społeczna - dla forum jako całości.

A przede wszystkim - działa na szkodę właściciela i społeczności forum...

Taki strzał z obrzyna w stopę - nawet nie w imię zasad - tylko czego?

Bezradności wobec kilku pianotwórców?

To żałosne...

Ja nie mam nic przeciwko tym - którzy się na to zdecydowali, przyjęli taką koncepcję, to jakąś chwilę może działać - tylko, że to sensu nie ma w dłuższej perspektywie - dla nikogo...

Sztuczne podziały eskalują tylko agresję, nierówności - będą musieli się z tym mierzyć poza salonikiem, będą tam z powrotem przeganiani :-). Sami poczują, co to getto....

Ale - chcącemu nie dzieje się krzywda.

Więc niech im tam słońce świeci..całą dobę :-)

Edytowane przez audiograde

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To jest w ogóle paranoja - i funkcjonalna, i formalna, i społeczna - dla forum jako całości.

A przede wszystkim - działa na szkodę właściciela i społeczności forum...

Taki strzał z obrzyna w stopę - nawet nie w imię zasad - tylko czego?

Bezradności wobec kilku pianotwórców?

To żałosne...

Ja nie mam nic przeciwko tym - którzy się na to zdecydowali, przyjęli taką koncepcję, to jakąś chwilę może działać - tylko, że to sensu nie ma w dłuższej perspektywie - dla nikogo...

Sztuczne podziały eskalują tylko agresję, nierówności - będą musieli się z tym mierzyć poza salonikiem, będą tam z powrotem przeganiani :-). Sami poczują, co to getto....

Ale - chcącemu nie dzieje się krzywda.

Więc niech im to słońce świeci..całą dobę :-)

Bardzo trafnie napisane,bardzo trafnie...

Twoje pytanie<< Proszę o podanie na podstawie jakich punktów regulaminu został utworzony 'salonik'. Chciałbym założyć swój własny.>>

-w mojej prywatnej ocenie w regulaminie nie ma stosownego zapisu w tej kwestii

tylko czy jest wymagany taki zapis ?- nie wiem

Nie ma czegoś takiego jak prywatna ocena. Regulamin jest od tego by go przestrzegać i moderator powinien tu błyszczeć przykładem. Chyba, że moderator regulaminu nie zna!

Widocznie ktoś przy tworzeniu saloniku posłużył się swoją wykładnią prawniczą: co nie jest zabronione jest dozwolone, ale raczej jest odwrotnie : co nie jest dozwolone jest zabronione.

stereo-hifi.com

Będę kontynuował. Od kiedy to zdecydowana mniejszość decyduje o prawach większości?

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd ?

Moze najwyzszy już czas założyć związek zawodowy ucisnionych forumowców " Domowe przedszkole " oflagować i wystąpić z postulatami ?

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć ,że na tym forum piszą dorośli ludzie .

Nie macie innych ważniejszych problemów w życiu ?

To tylko forum a niektórzy zachowują się jak rozhisteryzowane baby przed okresem ...

Edytowane przez Axolotl

To dlaczego moderacja regulaminu nie przestrzega? Przykładem będą działania około salonikowe jak chociażby przenoszenie tematów będących do dyspozycji wszystkich użytkowników do salonu.

mylisz się -to nie jest samowolny ruch moderacji

Panowie o czym my tu gadamy skoro zakładką hiendową przez ileś lat trząsł gostek oceniający brzmienie na podstawie youtube i fotek przy wydatnej pomocy moderatora posiadającego Kulki :)

Czy za występy w obronie tego co to kaucji nie zwraca bo nie ma taki moderator nie powinien być wywalony z automatu ?

Tym bardziej że ten co to kaucji nie ma i nie zwróci sam się przyznał do tego.

Co niby Wy chcecie naprawiać ???

:)

Niestety, dopóki forum "strzec" będą podobni zakompleksieni z wybujałym do granic możliwości ego moderatorzy, nic się tutaj nie zmieni, a jeszcze gorzej, jeśli pan prezes takiego procederu jawnie broni ściemniając, że "zawsze tak było". Kiedy nie było, bo wątki i szemranych praktykach Pana Jureczka wisiały i nadal wiszą na forum.

mylisz się -to nie jest samowolny ruch moderacji

To wyprowadźże mnie z błędu. Mnie i innych użytkowników. Wyjaśnij kto,dlaczego i na jakiej regulaminowej podstawie.

stereo-hifi.com

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To wyprowadźże mnie z błędu. Mnie i innych użytkowników. Wyjaśnij kto,dlaczego i na jakiej regulaminowej podstawie.

O to pytamy od weekendu...

To tylko forum a niektórzy zachowują się jak rozhisteryzowane baby przed okresem ...

I tu masz absolutną rację. Dlatego właśnie stworzyli sobie salonik.

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd ?

Moze najwyzszy już czas założyć związek zawodowy ucisnionych forumowców " Domowe przedszkole " oflagować i wystąpić z postulatami ?

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć ,że na tym forum piszą dorośli ludzie .

Nie macie innych ważniejszych problemów w życiu ?

Powiem tyle: pogadać sobie nie można?

Sio! :-)

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd

Nie przypominam sobie byś był członkiem zarządu lub właścicielem.

Może. Jak na razie pampersy założyły sobie salon, jeszcze się nie oflagowały tęczową opaską pod avatarem, ale już wystąpiły z z ogólnego udziału forum bo mają swój kącik salonHIEN.

stereo-hifi.com

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.