Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Jacchusia napisał:

Mam zapytanie natury technicznej bo jestem w rozterce.

Czy zwrot "Równoległa rzeczywistość" będzie traktowany jako "dosadny" czy "obraźliwy"?

Dosadnie obraźliwy.😀

• Administratorzy
2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Mam zapytanie natury technicznej bo jestem w rozterce.

Czy zwrot "Równoległa rzeczywistość" będzie traktowany jako "dosadny" czy "obraźliwy"?

Tolluje Pan czy pyta ? Prosta odpowiedz proste działanie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Pytam o konkret, doznanie z autopsji.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Tolluje Pan czy pyta ? Prosta odpowiedz proste działanie.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Pytam o konkret doznanie z autopsji.

Nie znam odpowiedzi. Jeden rabin powie tak, a inny powie nie. 

Teraz, Espectro napisał:

No własnie. W sumie kłopotliwa sytuacja dla Pana, bo wskazówki cenne, ale rabin se tam po swojemu 🙂

Poezja ze słowem 'łajza':

"Ta szyba nie pęknie ale
Znowu widzę łajzę
Pusty bak, pełne szkło
Przez to zło ciągle przypominam łajzę
Wycie w przód śmiech I
Kilka dróg I
Do piekła skrót dobrze znam
Byłem tam , byłem tam
Byłem tam, byłem tam"

Czy to słowo jest obraźliwe?

• Administratorzy

No własnie. W sumie kłopotliwa sytuacja dla Pana, bo wskazówki cenne, ale rabin se tam po swojemu 🙂

Mówie serio nie znam odpowiedzi.  Jakiś przykład użycia ? (nie widzę nic złego ale pomysłowość nie zna granic) 

Teraz, romjo napisał:

"Ta szyba nie pęknie ale
Znowu widzę łajzę
Pusty bak, pełne szkło
Wycie w przód śmiech I
Kilka dróg I
Byłem tam , byłem tam
Byłem tam, byłem tam"

Użyte w stosunku do innego usera tak. Jak najbardziej.

Teraz, romjo napisał:

"Ta szyba nie pęknie ale
Znowu widzę łajzę
Pusty bak, pełne szkło
Wycie w przód śmiech I
Kilka dróg I
Byłem tam , byłem tam
Byłem tam, byłem tam"

Pan mi powie tylko jedną rzecz. 

Po co zwyzywał Pan jednego usera na Pw oraz pytanie czy chce Pan połączyć poprzednie konto z tym ?

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Espectro napisał:

no i to jest właśnie jeden z problemów

dlatego nie wolno takich pytań podciągać pod troling w obecnej sytuacji na forum

oczywiście moim zdaniem

• Administratorzy
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

dlatego nie wolno takich pytań podciągać pod troling w obecnej sytuacji na forum

A jaka to sytuacja ? 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Użyte w stosunku do innego usera tak. Jak najbardziej.

na pewno? 
a jeśli od tegoż doznałem upokorzenia moralnego (obraza) i strat finansowych w skutek patologicznej nierzetelności w biznesie?

Wiesz co AS? Weźcie jakieś korepetycje od prawników, bo jest tragicznie - w końcu pracujecie z ludźmi, to nie są manekiny i kukły, które możecie sobie wg uznania własnego dowolnie formować!

Dobre chęci nie wystarczą, jak to było, "nie matura, a chęć szczera zrobi z ciebie oficyjera". No bo nie 'oficera', nawet gdyby!

12 minut temu, Espectro napisał:

Zależy od kontekstu w jakim użyto zwroru. Pytania tego rodzaju nie są niczym innym jak szukaniem důpøkrÿtkí.

• Administratorzy
2 minuty temu, romjo napisał:

Wiesz co AS? Weźcie jakieś korepetycje od prawników, bo jest tragicznie - w końcu pracujecie z ludźmi, to nie są manekiny i kukły, które możecie sobie wg uznania własnego dowolnie formować!

Nikt nikogo nie formuje. Nie wyszedł interes to teraz winne jest AS ? 

3 minuty temu, romjo napisał:

na pewno? 
a jeśli od tegoż doznałem upokorzenia moralnego (obraza) i strat finansowych w skutek patologicznej nierzetelności w biznesie?

Dobre chęci nie wystarczą, jak to było, "nie matura, a chęć szczera zrobi z ciebie oficyjera". No bo nie 'oficera', nawet gdyby!

To połączyć Panu to konto z poprzednim czy nie ?.

2 minuty temu, Espectro napisał:

A jaka to sytuacja ? 

Ano tak, ze pisze do kogoś "a ty znowu w rzeczywistości równoległej" i zostaje ukarany, ok.

A Pan pisze, ze krytykować można dosadnie acz nie obraźliwie. I mam dysonans miedzy zapewnieniem administratora a rzeczywistością, bo termin "rzeczywistość równoległa" nie jest obraźliwy, a nawet dosadny.

• Administratorzy

Ano tak, ze pisze do kogoś "a ty znowu w rzeczywistości równoległej" i zostaje ukarany, ok.

A Pan pisze, ze krytykować można dosadnie acz nie obraźliwie. I mam dysonans miedzy zapewnieniem administratora a rzeczywistością, bo termin "rzeczywistość równoległa" nie jest obraźliwy, a nawet dosadny.

Wydaje mi się że sam Pan sobie wyjaśnił cytatem. 

@Jacchusia "a ty znowu w rzeczywistości równoległej"    Jest ok ? Nie. 

To połączyć Panu to konto z poprzednim czy nie ?.

Połączyć, skoro Pan nalega 🙂

Tylko, żeby Pan trafił!

• Administratorzy
Teraz, romjo napisał:

Połączyć, skoro Pan nalega 🙂

Tylko, żeby Pan trafił!

Wszystkie ? czy tylko JanF ?  Sam Pan wie że na warunkowym się tu znajduje a i nadal mąci i niestety marudzi za trzech. 

termin "rzeczywistość równoległa" nie jest obraźliwy, a nawet dosadny.

Ale sugerowanie komuś problemów psyciatrycznych już jest jednoznacznie obraźliwe. Czyli wracamy do tego: 

7 minut temu, McGyver napisał:

Zależy od kontekstu w jakim użyto zwrotu. Pytania tego rodzaju nie są niczym innym jak szukaniem důpøkrÿtkí.

4 minuty temu, Espectro napisał:

no właśnie, prawnik wyjaśni, że stosuje Pan zbyt daleko idące uproszczenie tego zdarzenia.  

Wszystkie ? czy tylko JanF ?  Sam Pan wie że na warunkowym się tu znajduje a i nadal mąci i niestety marudzi za trzech. 

Jakie wszystkie, miałem JanF i to obecne.

Teraz, Espectro napisał:

Wydaje mi się że sam Pan sobie wyjaśnił cytatem. 

@Jacchusia "a ty znowu w rzeczywistości równoległej"    Jest ok ? Nie. 

To normalny język debaty publicznej, na takie określenie nawet by nikt nie zwrócił uwagi.

A pomiędzy" jest ok", a "obraźliwy" jest przepaść w wątku "polityka" większość postów jest nie ok.

Przynajmniej ja i pewnie inni, wiemy na czym stoimy 🙂

Pozdrawiam.

• Administratorzy
1 minutę temu, romjo napisał:

no właśnie, prawnik wyjaśni, że stosuje Pan zbyt daleko idące uproszczenie tego zdarzenia.  

Bo nie brałem udziału w transakcji która się nie odbyła. Zaś obiecywanie komuś czegoś przez internet to nie podstawa prawna. 

1 minutę temu, McGyver napisał:

Ale sugerowanie komuś problemów psyciatrycznych już jest jednoznacznie obraźliwe. Czyli wracamy do tego: 

A "bajanie w obłokach"? To to samo tylko inaczej ujęte i kompletnie z choroba psychiczna nie ma nic wspólnego, to nadinterpretacja.

• Administratorzy

To normalny język debaty publicznej, na takie określenie nawet by nikt nie zwrócił uwagi.

A pomiędzy" jest ok", a "obraźliwy" jest przepaść w wątku "polityka" większość postów jest nie ok.

Przynajmniej ja i pewnie inni, wiemy na czym stoimy 🙂

Pozdrawiam.

Hmm jest pewien problem. Nie widzę punktów na Pana koncie za takowy wpis. A i z tematu polityka takowego. Jakieś namiary ? 

To to samo tylko inaczej ujęte

Nie to samo. Po raz kolejny, zależy od kontekstu w jakim zwrotu użyto.

Bo nie brałem udziału w transakcji która się nie odbyła. Zaś obiecywanie komuś czegoś przez internet to nie podstawa prawna. 

... i też nie do końca tak ... weźcie te korepetycje prawne (nie jeden student prawa da je za psie pieniądze), przykładów macie trochę, więc będzie na czym 'podnosić swoje kwalifikacje' 

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

w wątku "polityka" większość postów jest nie ok.

Moderacja może wziąć pod uwagę sugestię wści, i zacząć znacznie ostrzej traktować zbyt dosadne wpisy w tym wątku. Również wpisy waści autorstwa. 

• Administratorzy
1 minutę temu, romjo napisał:

... i też nie do końca tak ... weźcie te korepetycje prawne (nie jeden student prawa da je za psie pieniądze), przykładów macie trochę, więc będzie na czym 'podnosić swoje kwalifikacje' 

To choć może artykuł któryś ? Co według Pana powinniśmy zrobić ? aby załatwić tą sprawę ? Na wyrost założył Pan iż dokona zakupu produktu przez co jednocześnie ustalił z innym Panem kolejną aby zarobić na niej. 

Starał sie Pan sprzedać produkt którego ani fizycznie ani choćby w przyszłości nie będzie posiadał.

Jedyne co widze to błąd Pański a nie kogoś innego.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Hmm jest pewien problem. Nie widzę punktów na Pana koncie za takowy wpis. A i z tematu polityka takowego. Jakieś namiary ? 

Cytat

Ograniczenia

Przyznano punktów: 2 , wygasają 05.12.2021 11:36

Informacja dla użytkownika

Obraźliwe insynuacje o "rzeczywistości równoległej".

Nic innego nie znalazłem, mam to w profilu. Zapamiętałem, bo zgłaszałem potem podobne określenia, ale moderacja niczego sie w nich nie dopatrzyła, bo były dalej we wątku. Symetryzm w działaniu/karaniu jest pożądany bo jest dowodem na stosowanie regulaminu, a nie zbytnią uznaniowość.

6 minut temu, McGyver napisał:

Również wpisy waści autorstwa.

Jestem przyzwyczajony. Ale jeśli to groźba mająca mi sugerować przymkniecie buźki, to Pan adres pomylił moderatorze drogi.

10 minut temu, Jacchusia napisał:

jeśli to groźba mająca mi sugerować przymkniecie buźki

To są insynuacje. 
Mój wpis wynika z tego że z jednej strony marudzisz waść jakobyś rzekomo został zbyt ostro oceniony, a z drugiej strony marudzisz waść, że większość postów w wiadomym wątku nie jest OK, co jawi się jako brak konsekwencji, tudzież nieuzasadnione przekonanie że należy się waści specjalne traktowanie.

Edytowane przez McGyver
typo
  • Administratorzy
11 minut temu, Jacchusia napisał:

Nic innego nie znalazłem, mam to w profilu. Zapamiętałem, bo zgłaszałem potem podobne określenia, ale moderacja niczego sie w nich nie dopatrzyła, bo były dalej we wątku. Symetryzm w działaniu/karaniu jest pożądany bo jest dowodem na stosowanie regulaminu, a nie zbytnią uznaniowość.

Jestem przyzwyczajony. Ale jeśli to groźba mająca mi sugerować przymkniecie buźki, to Pan adres pomylił moderatorze drogi.

Myslałem że to świeża sprawa. A to dość stara.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.