Skocz do zawartości
IGNORED

Led Zeppelin 2014

flood2

Rekomendowane odpowiedzi

Według moich smaków to bicie gruchy!

Każdy ma inny poziom wrażliwości

Masz do tego pełne prawo, tak jak ja mam prawo się nie przejmować Twoim zdaniem. Wynika z tego, że nie słyszałeś, nie wiesz, o czym mówię, ale oceniasz.

No coś Ty! Przecież napisała Kee'f 98, że było mi jej miło! Nie doczytałeś postu do końca?

Cytując Winwooda.

„Come down off your throne... „

Mark dla Ciebie;

A teraz porównaj to ze studyjną (połowę krótszą) wersją.

Kompozycja, czy improwizacja.

Możesz wejść jeszcze głębiej w las, nie bój się, nie zginiesz, w razie W pytaj o drogę, poprowadzę Cię, i poszukaj wersji w roku 70. Tak jest z 71.

Ps. my tu gadu gadu, a pomijamy najważniejsze – ile to lat ma ta Twoja córka ?

A Zeppelini w latach swojej chwały grali "Dazed and Confused" z nawet 40 minut. (w tej piosence Page grał solo na gitarze przy pomocy smyczka) A ich koncerty trwały nawet 4h.

MarkN to wytłumaczysz o co Ci chodzi? Nie rozumiem Twojego toku myślenia.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A Zeppelini w latach swojej chwały grali "Dazed and Confused" z nawet 40 minut.

Kwestia "zaopatrzenia bufetu".

:-))

Canned Heat jedno ze swoich boogie w wersji live zamieścili na dwóch stronach płyty.

Ps. my tu gadu gadu, a pomijamy najważniejsze – ile to lat ma ta Twoja córka ?

Trzymaj poziom juzerze Dominicu2509 - to nie jest twój biznes. Jeżeli masz ciśnienie i odczuwasz potrzebę odkrycia metryk urodzenia swoich bliskich na publicznym forum - zrób to! Pytaj może o takie rzeczy na FB - być może tam twoja wścibskość zostanie zaspokojona - tutaj staraj się być bardziej powściągliwy! Undersood?

Parker's Mood

MarkN to wytłumaczysz o co Ci chodzi? Nie rozumiem Twojego toku myślenia.

To nie jest mój tok myślenia droga Keef'98 i ja tego nie wymyślłem. Imrowizacja to szerokie zagadnienie i przede wszystkim odsyłam do fachowej literatury i wraz z nią do muzycznych przykładów - najlepiej zarówno jazzowych jak i rockowych. Większość 'improwizacji' w rocku to jest tzw. 'parafrazowanie' - na harmoniach tematu muzycy jedynie ozdabiają czy też ornamentują już gotową melodię niewiele ją zmieniając - generalnie nic się nie zmienia i wszystko się gra wokoło już istniejącej i zaaranżowanej linii melodycznej - zresztą to samo się robiło w dawnych formach jazzowych. Poczytaj trochę na temat standardowej piosenki w 32-taktowej formie AABA - większość improwizacji opiera się na jej strukturach z wyjątkiem oczywiście form otwartych czyli free. Piosenka / temat w jazzie są tylko podstawą do improwizacji, natomiast piosenka / temat w rocku są jej główną strukturą, którą czasami tylko można przyozdobić - to chyba w wielkim skrócie wszystko co powinnaś na początek wiedzieć.

Parker's Mood

Trzymaj poziom juzerze Dominicu2509 - to nie jest twój biznes. Jeżeli masz ciśnienie i odczuwasz potrzebę odkrycia metryk urodzenia swoich bliskich na publicznym forum - zrób to! Pytaj może o takie rzeczy na FB - być może tam twoja wścibskość zostanie zaspokojona - tutaj staraj się być bardziej powściągliwy! Undersood?

Luz blues. Przecież to nie było chamskie pytanie.

To nie jest mój tok myślenia droga Keef'98 i ja tego nie wymyślłem. Imrowizacja to szerokie zagadnienie i przede wszystkim odsyłam do fachowej literatury i wraz z nią do muzycznych przykładów - najlepiej zarówno jazzowych jak i rockowych. Większość 'improwizacji' w rocku to jest tzw. 'parafrazowanie' - na harmoniach tematu muzycy jedynie ozdabiają czy też ornamentują już gotową melodię niewiele ją zmieniając - generalnie nic się nie zmienia i wszystko się gra wokoło już istniejącej i zaaranżowanej linii melodycznej - zresztą to samo się robiło w dawnych formach jazzowych. Poczytaj trochę na temat standardowej piosenki w 32-taktowej formie AABA - większość improwizacji opiera się na jej strukturach z wyjątkiem oczywiście form otwartych czyli free. Piosenka / temat w jazzie są tylko podstawą do improwizacji, natomiast piosenka / temat w rocku są jej główną strukturą, którą czasami tylko można przyozdobić - to chyba w wielkim skrócie wszystko co powinnaś na początek wiedzieć.

Nie o to mi chodziło. To akurat łapię.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

MarkN, styczeń tego roku, gdy rozmowa zeszła na inny temat.

"Masz jakąś fajną córkę? Musi być zgrabna, ładna i z pełnym uzębieniem, gdzieś tak do trzydziestki. Może być głupia. Zdjęcia proszę najsamprzód!"

"Właśnie trąbię już od dawna, żeby uelastyczniać kręgosłup i masować sztywne karki. To tylko zabawa.."

Wyrwaleś juzerze Dominicu2509 gdzieś i coś z kontekstu lub toku rozmowy w wątku i to się doopy nie trzyma, a prawdopodobnie była to moja reakcja na kolejną zaczepkę, albo jakiś kolejny spam w wątku, jakkolwiek - masz jeszcze na mnie jakieś kwity? Chyba się nieżle naszukałeś, żeby coś na mnie znależć?

...xniwax ma rację i ten cały bełkot, włącznie z moim, jest zupełnie tutaj niepotrzebny i nie na temat. Ja już kończę udział w tym zaczynającym się spamie. That's it & sorry!

Parker's Mood

nie, nie wyrwałem z kontekstu. To Twoja wypowiedź, gdzie zaczepiasz kogoś odnośnie jego córki, a potem jak kolega Ci zwraca uwagę, prosisz o spokój, że przecież to żart. Szkoda, że nie umiesz tak się zachować do Siebie. Przecież to tylko zabawa

Mniejsza o to - kończymy.

A wracając do tematu, nowe re są najlepszy rozwiązaniem, dla tych, którzy ich muzykę traktują na luzie, bez spinki i nie mają ciśnienia aby mieć jedynki, albo jakieś tam japońskie wydania itp. Dla tych, którzy je sobie włączą, i się cieszą muzyką, a nie dla tych, którzy starają się wysłyszeć sapanie, tupanie stopą bądź skrzypiącą stopę od perki.

Są też dla tych co kiedyś w przypływie CD-szału pozbywali się tego co mieli na półkach.

Dlatego "odnawiam" teraz tylko i wyłacznie na winylu, a na CD mam część na pierwszych i drugich wydaniach - tak też zostanie.

Nie wiem czemu po czystce początku lat 90-tych został mi tylko 3 pierwsze wydania najsłabszego In The Through...hmmm z sentymentu dla pewnej damy

co lubiła nr ;) 6 i 7.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

nie, nie wyrwałem z kontekstu. To Twoja wypowiedź, gdzie zaczepiasz kogoś odnośnie jego córki, a potem jak kolega Ci zwraca uwagę, prosisz o spokój, że przecież to żart. Szkoda, że nie umiesz tak się zachować do Siebie. Przecież to tylko zabawa

Jeszcze krótko co do powyższego spamu - ani ty spamerze, ani ja, ani pozostali rozmówcy w omawianym temacie nie wiemy, czy user, któremu w ten sposób odpowiedziałem ma w ogóle jakąkolwiek córkę i wypowiedż była z czapy i odnośnie czegoś innego co sugerujesz, przy okazji wymyślając jakieś bzdety i świadomie manipulując. Nie będę więcej z tobą rozmawiał ani zwracał na ciebie uwagi - jesteś w ignorach! Bęc!

Dla zainteresowanych: wątek 'Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe' w zakładce Hi-End - posty od #1911 i moja wypowiedż na temat podkładek w poście #1918 oraz reakcja w poście #1919 i #1921 i moja reakcja w #1923 i #1925 - that's it! Nie dotyczyła ta wymiana ciosów kompletnie juzera Dominica2509, ale on, żeby trochę jadu wprowadzić, kwity wyciągnął i w sumie zasrał sobie własne gniazdko. Prawdziwy improwizator, choć zupełnie nieświadomy tego co mówi i co pisze.

Parker's Mood

• 4 miesiące później...

Czy ktoś był we wtorek w Dolinie Charloty ? Byłem, i to było jak podróż w czasie, jakby LZ zmartwychwstał. Na szczęście Plant odszedł od folkowego przegięcia ( byli dwaj Afrykanie, ale jako ozdobnik w kilku utworach), i zagrał pół na pół swoje solowe rzeczy i standardy LZ.

Całkiem nieźle ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

przesada... sam nagrałem na pamiątkę po ok. 2 min. każdy kilka utworów komórką...

Nie użyłem stopera.

Przy takiej muzyce jest wrażenie, że czas płynie szybciej;-)

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.