Skocz do zawartości
IGNORED

DAC7 by weiliang na 2 x wm8741 proszę o porady

Adam_85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, od dłuższego czasu próbuje zgłębić temat daców i szukam czegoś w miejsce mojej em0204. Niestety temat jest dość skomplikowany, ciężko wyłapać urządzenia, które przy swojej cenie byłyby ponad przeciętnie dobre. Myślałem o Nostromo 5, m2tech hiface dac, potem zacząłem szukać na ebayu, trochę poczytałem diyaudio.com i najlepszym wyborem na tą chwilę wydaje mi się dac z tematu. Na diyaudio.com coś wspomniane jest o konieczności pewnych zmian żeby wycisnąć z tego daca więcej, niestety mój angielski jest za słaby, a wiedza o elektronice za mała żeby samemu do tego dojść, stąd zwracam się do Was z prośbą o pomoc:

Co można tutaj, wymienić, poprawić, żeby wycisnąć z tego daca jak najwięcej?

Planuje wziąść wszystkie dostępne upgrade'y w dac7, są wymione w aukcji. Przez chwilę myślałem o ES9018, ale tam są jakieś problemy z nimi.. niestety.

link do daca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poprawiać można i owszem ale...

Najpierw go kup i uruchom, a do tego będzie potrzebne Ci poza samym dac-iem:

Minimum 2 transformatory a nawet 3.

Karta do komunikacji USB

Jakaś obudowa

Sporo pracy i czasu.

Zdaje sobie sprawę z konieczności zakupu transformatorów (chyba 2 szt. by były). Mógłbyś przy okazji doradzić jakie to mają konkretnie być ( toroidalne, czy inne, jakie prądy )?

Kartę do komunikacji z usb od razu zamówię na xmosie z pinami pod tego konkretnie daca.

Obudowa oczywiście będzie, ale montaż elektroniki odbędzie się po ukończeniu wszystkich przeróbek w dacu. Tymczasowo wyląduje pewnie na desce.

Jeżeli będzie miał mi kto pomóc / doradzić jak go dobrze zrobić to jutro chciałbym go zamówić :-) Liczę na Waszą pomoc:-)

Przez chwilę myślałem o ES9018, ale tam są jakieś problemy z nimi.. niestety.

Pewnie czytałeś o problemie z wejściem koaksjalnym? Takie byki mogą się zawsze zdarzyć w chińskim produkcie. Ludzie miewali też problemy ze sterownikami, ale to dotyczy akurat xmosa, którego też chcesz kupić.

Zegar TCXO też od razu zamawiasz? PCB nie poprawisz, więc najważniejsze będzie zasilanie i właśnie zegar.

a czy lampucera maxi byłaby lepszym pomysłem od tego co jest pokazane wyżej? Tylko musiałbym też zakupić jakiś konwerter. W sumie może w ogóle nie pchać się w konweter od chińczyka, tylko pomyśleć o jakimś gotowym do kupienia u nas? Ogólnie gdyby można było posłuchać zapewne dawno bym podjął jakąś decyzję, a tak mogę się opierać na radach od ludzi, a tych rad niestety za wiele nie ma:-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.