Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo D7LCR - pytanie o podłączenie

janciownik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj zdejmując kolumny ze ściany - zauważyłem napis (wcześniej byłem tak podniecony że go nie widziałem):

Wall mounting use no bridges

Stand mounting use bridges

Czyli na polskie - wieszając na ścianie nie używaj "zwór", a nie wieszając używaj...

Nie ma tam słowa o bi-wiringu itp.

próbowałem googlować, ale średnio - ktoś ma pomysł czemu to może służyć ?

Czyżby przy pontażu na ścianie, nie stosująć mostka zmienia się charakterystyka kolumn ?

To tylko chodzi o zastosowanie wieszaka kolumny przy zawieszaniu na ścianie i pewnie też tą kolumnę lepiej zawiesić niż postawić na półce . Tu zwory terminali głośnikowych nie mają nic wspólnego .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Acha...

Tylko na rysunkach obok napisów jest ewidentnie narysowane, żeby przy montażu ściennym usunąć "zworę", i podłączyć tylko "górne" styki. Prz montażu nie-ściennym wyraźnie narysowane żeby zastsować zwory ...

A czy jak wyjmiesz zwory i podłączysz po jedną parę zacisków to graja wszystkie głośniki czy tylko niektóre? Jeżeli niektóre to raczej nie ma nic wspólnego z powieszaniem czy stawianiem.

Ukryta Zawartość

cos tu piszą, zrobię fotkę po powrocie do domu, może przetestuję jedno i drugie podłączenie ...

Ukryta Zawartość

To jeden sposób podłączenia jest preferowany gdy kolumna wisi blisko ściany , a drugi gdy kolumna stoi i jest osunięta dalej . Można to porównać do zmieniającego się dźwięku gdy przesuwamy lub odsuwamy kolumny od ściany . Podłącz na dwa sposoby i zobacz jak jest lepiej , bez względu na zalecenia .

• 2 tygodnie później...

Witam, dzisiaj wyjąłem zwory - mam wrażenie że niskotonowe znacznie mniej się wychylaja, ale to może złudzenie albo iluzja... generalnie większej różnicy nie słyszę.

tutaj jest instrukcja - na stronie 7 i 15 opisują różnicę, jest nawet jakiś wykres... może ktoś zerknie w wolnej chwili i łoptologicznie wyjaśni co jamo miało na mysli ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.