Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-S701

lisek13

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przechodziłem w sklepie "nie dla idiotów" obok jakiś podłogówek Klipsch, nie pamiętam dokładnie czy to był ten model, ale cena była podobna do tych F1.

Podłączone to było do budżetowej elektroniki CA, tak okropnego, "szklistego" dźwięku w życiu nie słyszałem, nawet budżetowe Monitor Audio to przy nich pikuś...

Moje Logitechy Z-5500 podłączone do PC grały lepiej :) ocenianie elektroniki na takich paździerzach to chyba jakiś żart...

Kiedyś przechodziłem w sklepie "nie dla idiotów" obok jakiś podłogówek Klipsch, nie pamiętam dokładnie czy to był ten model, ale cena była podobna do tych F1.

Podłączone to było do budżetowej elektroniki CA, tak okropnego, "szklistego" dźwięku w życiu nie słyszałem, nawet budżetowe Monitor Audio to przy nich pikuś...

Moje Logitechy Z-5500 podłączone do PC grały lepiej :) ocenianie elektroniki na takich paździerzach to chyba jakiś żart...

Kto sie spodziewa czegos po pakach za 1300zł?? w tej cenie mozna dobre monitory kupic

podobnie z elektronika, napisalem tylko z czym to słyszałem, kolumny to budzetowka w dodatku z zamyslem kina domowego.

Jesli patrzysz na budzetówkę przez pryzmat klipsh to nic dziwnego że masz takie do niej podejscie. Mam budzetówkę i tego brzmienia nie nazwałbym "g...". Tymbardziej teraz gdy mam Dali ikon /też budzetówka/. Jeszcze brakuje tu tekstu "nie kupowac nic poniżej 6 tys"

nie graja zle te klipsy ale majac tyle i tak wole kupic jakies uzywki kilkunastoletnie, podobnie z elektronika, za 6 tys nie zloze zestawu nowego ktory mnie osobiscie zadowoli, sle uzywany mozna zlozyc juz za polowe tej kwoty, w tym tkwi caly sekret.

Cały sekret tkwi w tym, że nie można oceniać brzmienia elektroniki na podstawie przypadkowych odsłuchów w jakimś sklepie,

a tym bardziej elektroniki podłączonej do tak syfiastych kolumn, nie wnikając już w to ile one kosztują, po prostu są syfiaste i tyle.

Weź tego Denona do chaty, potrzymaj z tydzień i dobrze go sobie osłuchaj, to i miłość do starego złomu też Ci przejdzie :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Kto sie spodziewa czegos po pakach za 1300zł?? w tej cenie mozna dobre monitory kupic

Tak zgadzam się! do tych powiedzmy 2tyś tylko monitory.

Ja sam jestem fanem monitorowego grania i tak do tych 10-15tyś z nowych można spokojnie kupować dalej monitory, powyżej tej kwoty to już raczej przerost formy nad treścią. Niedawno przesiadłem się z Ushera X-718 na model Be-718 DMD (nie kupujcie starego z berylowym na górze, jest znacznie gorszy!) i różnica w cenie jest usprawiedliwiona, kultura i rozmach grania!

Niestety przejście z takiego Ushera V-601 na X-718 nie było specjalnie lepiej i tak jest niestety z tą jakością do tych 5-6tyś...

A w kwotach 1000-1500zł radzę porzucić te wszystkie MA czy inne audiofilskie renomowane firmy które zaczynają grać od kilu tysięcy i szukać czegoś z chińskich głośników Kody czy innej Tagi, już nie raz pisałem na tym forum o swoich doświadczeniach z Koda K-5500T.

nie kupujcie starego z berylowym na górze, jest znacznie gorszy!

Zgadzam się.

Koda K-5500T.

Za tą cenę przyzwoite kolumny.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

mnie monitorowe granie przestalo juz satysfakcjonowac, ale patrze na to okiem diyowca, teraz gram łącznie na 4x 8 cali w closed i moge powiedziec ze bas jest.zróżnicowany i dociazony, w monitorach na.pojedynczym 8 cali basie tego brakowalo

O nowym sprzecie pokroju tego Denona wypowiadalem sie w innym watku, ale nie mam juz ochoty ani sily powtarzac tego jeszcze raz, napisze tylko ze nie warto kupowac gowna tylko dlatego ze jest nowe i mamy gwarancje.

1300zł , nowy , ładny , gwarancja , możliwość rat itd . I brzmienie nie odbiegające od większości wiekowych CDków wystawianych w tej cenie .

Mnie zaskoczył pozytywnie jak na swoją cenę . Budową w środku też przypomina stare dobre czasy .

Tylko ten przydymiony wyświetlacz mnie wpienia . Na szczęście stoi dla ozdoby i nie oglądam tego wyświetlacza :)

brzmienie nie odbiegające od większości wiekowych CDków wystawianych w tej cenie .

Mnie zaskoczył pozytywnie jak na swoją cenę . Budową w środku też przypomina stare dobre czasy .

I to jest sensowna opinia . Widac że ktos tego słuchał a nie jest naganiaczem na wszystko co vintage

mnie monitorowe granie przestalo juz satysfakcjonowac, ale patrze na to okiem diyowca, teraz gram łącznie na 4x 8 cali w closed i moge powiedziec ze bas jest.zróżnicowany i dociazony, w monitorach na.pojedynczym 8 cali basie tego brakowalo

Zależy jakie monitory, nie można porównywać budżetowej paczki za 2tyś do monitora kosztującego 10-15tyś...

Co do basu to samo, jak czasem patrze co ta osiemnastka z 12cm magnesem! wyczynia w tych Be-718DMD to aż trudno uwierzyć jakiej jakości jest ten bas w tak małych kolumnach, zejście w okolice 40-35Hz bez większych oznak zmęczenia przy wzorowej kontroli.

W budżetowych V-601 niby też jest 18cm, ale to zupełnie nie to samo inny gorszy jakościowo przetwornik,zawieszenie,strojenie itd... choć biorąc pod uwagę całokształt w swojej cenie to i tak świetne kolumny.

No i nie jest tak różowo ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klipsch F1 i wszystko jasne :)

Jazgoczące suchotniki do słuchania chyba za karę.

Witam

Potwierdzam - kolega ma jakieś duże kolumny firmy Klipsch ,dał za nie cos koło 5 tyś. Dźwiek niezwykle syfiasty. Wyszedłem od niego z bólem uszu. Zastanawiające jest jak ludzie mogą cos takiego kupować....

Potwierdzam - kolega ma jakieś duże kolumny firmy Klipsch ,dał za nie cos koło 5 tyś. Dźwiek niezwykle syfiasty. Wyszedłem od niego z bólem uszu. Zastanawiające jest jak ludzie mogą cos takiego kupować....

Ale może miał porządny bas typu BUUM. Juz nie raz czytałem na tym forum że duzy BAS sie liczy, nie ogólna jakosc dzwieku. Kolega Bumpalump też na 4 x 8 cali jedzie. O wysokich i srednicy jakos nie wspominał

Bart no jade na 4x 8'' ale w closed wiec basu nie ma jakos mega duzo, jest tyle ile powinno byc, gdybym byl jakims maniakiem basu to wstawil bym br i po sprawie i wgl wybral bym inne glosniki bo te Visatony jakimis potworami nie sa, sredni i wysoki oryginalne glosniki jakie siedzialy w tych kolumnach, a mowa o Sony SS-F7ES

zwrotka oczywiscie zaprojektowana od podstaw w zwiazku z wymiana glosnikow

Witam

Zastanawiające jest jak ludzie mogą cos takiego kupować....

Odpowiedź jest prosta, bo się nie znają i tyle...kiedyś wpadł do mnie kolega który też coś tam miał u siebie jakiś sprzęt budżetowy (aplituner kd i dwie kolumny ;) ) kiedy zacząłem mówić o takich rzeczach jak równowaga tonalna, zestaw grający ciepło czy analitycznie i ogólnie o tym że jedno z drugim trzeba zgrać, To...

Gościu patrzył na mnie jak na idiotę ;)

Ogólnie to ja się już wstydzę mówić przed znajomymi w "realu" o takich rzeczach, dziwnie na mnie patrzą...

8 cali i nie dużo basu? To pokój odsłuchowy chyba musisz miec ogromny

Mam 4x8 cali ( ze względu na konstrukcję bardziej jak 9 cali ) w BR i 18 metrach .

Basu czasem mam mało .

Wyro zjadło mi bas ( sypialnia )

Zastanawiające to jest to , dlaczego produkuje się taki badziew , a jeszcze bardziej zastanawiające jest to , że tyle kosztuje. :)

To jest sprzęt dla amerykańskich biedaków i "kosztuje" to on tylko w Polsce.

Podobnie jak Paradigm, Energy, Swans i inne amerykańskie czy kanadyjskie marki kolumn

sprzedawanych przez dystrybutorów w PL z przebitką 200% plus jeszcze 50% dla sprzedawcy detalicznego.

W stanach kolumny kosztują powiedzmy $499,00 a w cenniku polskiego dystrybutora stoją już za $1.499,00

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Na pytanie do dystrybutora (na tym forum zresztą) dlaczego kolumny marki XXX kosztują w USA trzy razy mniej niż w PL

padają jakieś mgliste tłumaczenia o specjalnej wersji tych kolumn na Europę i tym podobne dyrdymały wymyślane na poczekaniu,

a po roku czy dwóch jak model spada z katalogu nagle można go na Allegro kupić za połowę oficjalnej ceny z wysyłką gratis.

U tego samego dystrybutora, fabrycznie zapakowane z fakturą i pełną gwarancją producenta. Dokładnie to samo jest z Klipschami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.