Skocz do zawartości
IGNORED

High Definition transfers - DSD 128

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Arton uwazam ze przyparlem Cie do sciany merytorycznie podajac mocne argumenty LOGICZNE w poscie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Twoim jedynym kontrargumentem jest- ze Ty tak slyszysz i koniec w temacie. Uwazasz ze ludzie beda Cie traktowac powaznie? ;)

Ukryta Zawartość

Lepiej powiedz kto cię powiadomił?

Mialem cynk od separatystow baskijskich z kraju Baskow :D

Jesteś jedynym znanym mi przypadkiem konstrukrora DACa który go nie stwoprzył.

A co to ma do tematu? Hmmm?

Niestety nic nie przyparłeś.

Wniosek z tego taki ze nie potrafisz dyskutowac, skoro tak sadzisz. :(

Gdybłym był nawet zdrowo narąbany mógłbym powiedzieć, ze nie masz żadnego doświadczenia na temat DSD.

Ale Arton ja szanuje Twoja opinie na moj temat. Tylko bardziej mam Ci za zle ze na merytorycznie i logiczne argumenty odpowiadasz ze Ty tak slyszales i z pewnoscia sie nie mylisz, to troche zalosne jak na dyskusje. I to wlasciwie juz wszystko co chcialem Ci powiedziec.

Teraz Arton55 powinien wrzucić przypierający wszystkich (jak sądzi) do muru wykres porównawczy i powiedzieć, a nie mówiłem? Ale na poważnie, akurat wymieniony wyżej post potwierdza to co mówi Hansen z Ayre Acoustics czyli pewną nijakość w górze. Jak nie słyszysz tej nijakości to może być Ci przykro ale rozmowę, w której Twój odbiór jest jedynym argumentem powinieneś prowadzić sam ze sobą. Potwierdzisz, klepniesz się po ramieniu i będzie gitara. Nie przemawiają do Ciebie ani argumenty techniczne ani osobiste odczucia ludzi z forum podczas gdy sam kierujesz się tylko nimi i wykresami, których nie rozumiesz. Dodatkowy wjazd na Stasiop, że nie zrobił DACa jest niemerytoryczny i zupełnie nie na miejscu, a świadczy o Twojej niewielkiej dojrzałości. Nie znamy się ale to bieganie po forum i wklejanie wykresów i dorzucanie niewnoszących nic pseudofaktów sprawia, że mam wrażenie rozmowy z niesfornym 14 latkiem, który zjadł wszystkie rozumy i kłóci się bo sprawdza co mu wolno i kiedy tym razem tata spuści lanie.

Wyraźnie widać, na wykresie, że przy DSD128 problem szumów przestał istnieć.

Na 2x oszczędniejszym pod wzgl. zajmowanej przepustowości PCM 24/96 już dawno przestał istnieć. DSD128 to takie rozwiązanie siłowe - zwiększasz częstotliwość do ogromnych wartości, by pozbyć się podstawowych problemów ... bez sensu, skoro można to zrobić znacznie ekonomiczniej i mniej problemowo wykorzystując PCM.

Ale Arton ja szanuje Twoja opinie na moj temat. Tylko bardziej mam Ci za zle ze na merytorycznie i logiczne argumenty odpowiadasz ze Ty tak slyszales i z pewnoscia sie nie mylisz, to troche zalosne jak na dyskusje. I to wlasciwie juz wszystko co chcialem Ci powiedziec.

Analogowe filtry FIR nie są żałosne.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Arton55 czy Ty aby nie pomyliłeś zakładek?

SONY , którego zdjęcie wkleiłeś powyżej to raczej dobre HIFI i na sprzęcie tej klasy SACD zapewne brzmi fantastycznie.

Już Tobie proponowałem abyś posłuchał PCM vs. SACD na sprzęcie powiedzmy z segmentu hiend ale Ty chyba nie rozróżniasz podstawowych rzeczy.

Rozmowa z Tobą to jak spieranie się kierowcą Daewoo Tico , który będąc wpuszczony do pit lane F1 oświadcza zdziwionym kierowcom F1 ,że jakby ustawił się z nimi do wyścigu to nie mieliby żadnych szans.

Tico jest wystarczającym samochodem żeby to stwierdzić i wcale nie trzeba nawet próbować wyścigu bo taki np. Nico Rosberg w swojej popierdółce i tak nie miałby szans z Tobą i tylko by się skompromitował.

Żaden z was tego zapewne nie słuchał. Więc czemu się wypowiadacie?

Myślę, że nie wiecie również co ze sobą reprezentuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dlaczego ty wypowiadasz się w zakładce High End? Nie słuchaleś u siebie sprzętów o których mówimy. Nawet napisałeś, że one ciebie nie interesują i ok, tylko w tej sytuacji co tu robisz ?

Mam małą prośbę. Proszę się mną nie zajmować.smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

Opinie na temat SONY HAP-Z1ES

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opinie na temat SONY HAP-Z1ES

Oj Arton, Arton...:/ To nie jest sprzet na ta zakladke, jak i Twoja dyskusja rowniez.

Wszyscy Ci to mowia juz, moze czas wyciagnac jakies wnioski? ;)

Panowie, wiem, że nie w temacie ale jako, że Arton i tak już zrobił solidną dygresję to czy możecie zrobić na sobie ślepy test na jakimś sprzęcie high end z dwoma krótkimi plikami z tego wpisu:

Ukryta Zawartość

Plik 88/24 i 88/24->44/16->88/24, zeby wykluczyc ewentualne roznice dzialania dacow z innymi plikami.

To trochę też ma za zadanie rozwiązać moje wątpliwości z tamtego wątku, a niestety Arton, jedyny chętny do testów, potrzebuje lepszej jakości bo oba są wg niego mierne i nadają się na mp3.

Zdaję sobie sprawę, że to nienajlepszy test ale zasugerowałem się bajkami Artona, że różnica będzie tak ewidentna, że powrót do 44.1 nie będzie możliwy. Ja na moim niepodchodzącym pod highend ale odtwarzającym do 35kHz systemie nie słyszę różnicy.

Prosiłbym o ewentualne odpowiedzi w prywatnej wiadomości, żeby nic nie sugerować innym. Później opublikuję wyniki tego mikro testu anonimowo lub nie, zgodnie z życzeniem testującego.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.