Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  42 członków

Kudos Klub
IGNORED

Kudos klub

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.03.2020 o 18:30, VreidSogndal napisał:

Przesiadłem się na EC DMB po długiej przygodzie ze zintegrowanym Hegel oraz integrą EC serii Prelude. To mój pierwszy dzielony zestaw. Pokój ma 3,5 na 6,5 metra, z tymże po lewej stronie jest otwarta kuchnia a slucham muzyki siedząc w trójkącie z kolumnami. Do tej pory miałem Klipsch R-28F a więc tymi Kudosami siedmiokrotnie przebiłem ich budżet, tak więc spodziewam się dużej, aniżeli tylko lekkiej poprawy. Tym bardziej, że te Klipsche to wielkie konie i co jakiś czas prechodziłem na mocniejszy wzmacniacz aby je napędzić i poczuć zadowolenie. Dopiero ten EC DMB daje radę je kontrolować i świetnie operuje doły. Mam jednak wrażenie, że duszą się one nieco w środkowej strefie i jakby brakowało im selektywności kiedy robi się gęsto. Muzyka jakiej słucham to w 90 procentach ciężki metal i mam nadzieję, że Kudosy dadzą mi to czego szukam. Klamka już zapadła, jutro je odbieram

I jaki finał? Napisz czy jesteś zadowolony z zakupów.

Wczoraj poświęciłem cały wieczór na ponowne ustawienie kudosów s20 i miejsca odsluchowego. Przez jakiś miesiąc sluchałem innych kolumn i do sprawy podszedłem ze świezym umysłem i pomyslami. Pomoglem sobie płytami testowymi zeby nie sugerować się wlasnymi upodobaniami dźwiekowymi. Nie uzywałem mikrofonu. Scenę, równowagę tonalną stawiałem na słuch.

Obecnie kolumny stoją jakieś 140cm od sciany tylnej, 68cm od bocznych. Stojà na plytkach chodnikowych, a więc jakieś 4cm wyzej. Baza ma 183cm. Ja siedzę 190cm od kolumn. W sumie kolumny niewiele się przesuneły ale o 20-30 cm podjechałem bliżej fotelem i mocno zmieniłem dogięcie kolumn. Do tej pory osie krzyzowaly mi się jakies 30cm przed nosem. Teraz kolumny stoją na wprost, leciutko dogiete w stronę sluchajacego, około 15 stopni.

No cóż. Te kolumny są rewelacyjne, i tu się nic nie zmieniło :). Pozbyłem się w nowym ustawieniu ostatnich podbić w najnizszych rejestrach. Ułożyłem precyzyjniej scenę. Nie jest bardziej spektakularna ale bardziej prawidłowo poukładana co dobrze slychać w muzyce symfonicznej, gdzie do tej pory posrodku sceny mialem bardzo duzą głębokość, natomiast splycala mi się na jej krawedziach.

Polecam tak max do 18-20m bo w większym pomieszczeniu może im już brakować wolumenu przy mocniejszej muzyce. Jeśli ktoś bedzie miał okazję, dobrą jakosciowo elektronikę, osłuchanie i gust w kierunku rownowagi, a nie pompowanych, ciagnacych się basów to z całego serca polecam. Bardzo precyzyjne kolumny, realistycznie brzmiące i dające mozliwość rozwoju wraz z postępem w doborze elektroniki. I mające to coś co niektórzy nazywają duszą ;). A ja myślę, ze są bardzo przyjazne dla ucha. Harmonijne.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4900857
3 godziny temu, audiowit napisał:

I jaki finał? Napisz czy jesteś zadowolony z zakupów.

Wczoraj poświęciłem cały wieczór na ponowne ustawienie kudosów s20 i miejsca odsluchowego. Przez jakiś miesiąc sluchałem innych kolumn i do sprawy podszedłem ze świezym umysłem i pomyslami. Pomoglem sobie płytami testowymi zeby nie sugerować się wlasnymi upodobaniami dźwiekowymi. Nie uzywałem mikrofonu. Scenę, równowagę tonalną stawiałem na słuch.

Obecnie kolumny stoją jakieś 140cm od sciany tylnej, 68cm od bocznych. Stojà na plytkach chodnikowych, a więc jakieś 4cm wyzej. Baza ma 183cm. Ja siedzę 190cm od kolumn. W sumie kolumny niewiele się przesuneły ale o 20-30 cm podjechałem bliżej fotelem i mocno zmieniłem dogięcie kolumn. Do tej pory osie krzyzowaly mi się jakies 30cm przed nosem. Teraz kolumny stoją na wprost, leciutko dogiete w stronę sluchajacego, około 15 stopni.

No cóż. Te kolumny są rewelacyjne, i tu się nic nie zmieniło :). Pozbyłem się w nowym ustawieniu ostatnich podbić w najnizszych rejestrach. Ułożyłem precyzyjniej scenę. Nie jest bardziej spektakularna ale bardziej prawidłowo poukładana co dobrze slychać w muzyce symfonicznej, gdzie do tej pory posrodku sceny mialem bardzo duzą głębokość, natomiast splycala mi się na jej krawedziach.

Polecam tak max do 18-20m bo w większym pomieszczeniu może im już brakować wolumenu przy mocniejszej muzyce. Jeśli ktoś bedzie miał okazję, dobrą jakosciowo elektronikę, osłuchanie i gust w kierunku rownowagi, a nie pompowanych, ciagnacych się basów to z całego serca polecam. Bardzo precyzyjne kolumny, realistycznie brzmiące i dające mozliwość rozwoju wraz z postępem w doborze elektroniki. I mające to coś co niektórzy nazywają duszą ;). A ja myślę, ze są bardzo przyjazne dla ucha. Harmonijne.

Witam, niestety aż tak obeznany w temacie aby dokonać takich ustawień jak to opisałeś. Jestem bardzo zadowolony z brzmienia Kudos od pierwszego ich wybrzmienia. Mam wrażenie jakbym dostał z nim cały środek, którego brakowało mi w Klipsch. Nie ma już tej ostrej góry i dudniącego dołu. Myślę, że wielkością pasują też do mojego miejsca odsłuchu. Jedyny to otwarta lewa ściana, ale z tym nie mam szans wygrać ani tego zniwelować. Ustawione mam je po około 35-40 cm od obu ścian. Skierowane są na mnie tak aby tworzyły trójkąt równoboczny. Nie mierzyłem jeszcze odległości a chyba powinienem to zrobić. Zauważam duże różnice w odległości fotela od sprzętu. Dokonałem również korekty w sprzęcie. Wymieniłem końcówke mocy Elcectrocopmaniet na bardziej uniwersalny Hegel H160. I podpiąłem się z przedwzmacniaczem bezpośrednio do jego końcowki. Próbowałem również grać na samym H160 lecz jego przedwmacniacz jest dużo słabszy od mojego nominalnego i wyraźnie słychać utratę rozdzielczości, czystości i selektywności dźwięku. Kudos stoją w tej chwili na kolcach lecz zostały mi polecone podstawki piankowe z racji tego, że mam podłogę sosnową. \te pianki mają dodatkowo pomóc w zniwelowaniu wibracji, które przenoszą się na podłogę. Jeszcze tego nie wypróbowałem. Jakby nie było przeskok na Kudos to było to czego było mi trzeba. Dźwięk przestał męczyć i nie szukam już dziury w całym. Były mi także polecone granitowe podstawki ale w tym momencie łatwiej mi zdobyć te piankowe.

W jaki sposób dokonywałeś ustawień na słuch? I gdzie można zdobyć te płyty testowe? Ja rozważałem przez moment kupno Lyngdorf z korekcją akustyki lecz nie jestem przekonany co do tego rozwiązania ani do klasy D

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901081

Pliki testowe mam nagrane na twardym dysku. Zgralem je kiedyś przy okazji przegrywania muzyki od kogoś. Masz tam serię dźwiekow pomagających w ustawieniu. Poszukaj w necie. Napewno znajdziesz taki plik.

Probowałem kiedyś aktywnej korekcji akustyki. Jakies takie pudelko z podlączonym laptopem, mikrofonem i statywem. Kolega zrobil serię pomiarów i sluchalismy z właczonym i wyłaczonym dsp. Nie było szału. Wrecz przeciwnie. Obaj stwierdzilismy, ze bez jest lepiej. Tam jest wiele funkcji i ustawień ale z braku czasu i chyba też z niewiary w powodzenie, nie probowalismy.

Warto dodać, ze sprzet stoi w pomieszczeniu, slużacym tylko do odsluchow i adoptowanym akustycznie.

Masz około 20m2. Nie brakuje Ci uderzenia stopy? Takiego wiesz...prawdziwego na klatę ;). Też slucham takiej muzyki tyle ze ja mam 14m2. I mam tez kolumny, ktore akurat ten aspekt mają lepszy. Dobrze, ze pozbyles się Klipschów. Dobra firma ale nie ta klasa kolumn.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901195
40 minut temu, audiowit napisał:

Pliki testowe mam nagrane na twardym dysku. Zgralem je kiedyś przy okazji przegrywania muzyki od kogoś. Masz tam serię dźwiekow pomagających w ustawieniu. Poszukaj w necie. Napewno znajdziesz taki plik.

Probowałem kiedyś aktywnej korekcji akustyki. Jakies takie pudelko z podlączonym laptopem, mikrofonem i statywem. Kolega zrobil serię pomiarów i sluchalismy z właczonym i wyłaczonym dsp. Nie było szału. Wrecz przeciwnie. Obaj stwierdzilismy, ze bez jest lepiej. Tam jest wiele funkcji i ustawień ale z braku czasu i chyba też z niewiary w powodzenie, nie probowalismy.

Warto dodać, ze sprzet stoi w pomieszczeniu, slużacym tylko do odsluchow i adoptowanym akustycznie.

Masz około 20m2. Nie brakuje Ci uderzenia stopy? Takiego wiesz...prawdziwego na klatę ;). Też slucham takiej muzyki tyle ze ja mam 14m2. I mam tez kolumny, ktore akurat ten aspekt mają lepszy. Dobrze, ze pozbyles się Klipschów. Dobra firma ale nie ta klasa kolumn.

Poszukam tych plików, zawsze można coć poprawić. Tą aktywną korekcję, którą ma Lygdorf odradził mi także kolega. Twierdził, że nie da to efektu jakiego oczekuję a będzie też mnie zwodzić. W sumie to oczekuję pewnie efektu, że podłączę jakiś sprzęcik i sam wszystko ustawi i zniweluje neidociągnięcia. Ale takie coś by było za piękne i zbyt łatwe.

Pierwsze odsłuchy Hegel H160 dały mi odczucie mocniejszego i głębszego basu, był on faktycznie jak w recenzjach, gdzie zbierał same pochwały. Ale to prawda, brakuje tego całkowitego dociążenia, łupnięcia, które wyrwie z fotela. Chcę to osiagnąć z Hegel H360, tak naprawdę to już wcześniej był on moim celem ale trafił się H160 za bardzo dobre pieniądze. Na dzień dzisiejszy H360 stoi do wzięcia od zaraz ale muszę najpierw pozbyć się kilku klocków bo zakopałem się już trochę z nimi. Myślę, że jego 250 watów to będzie już to, a i jego bas jest bardzo chwalony. Do tego uważam, że grając z samego Hegla dostarczał on dużo więcej basu, lecz mój nominalny przedwzmaczniacz abrdziej wyważył scenę i wszystko gra równo, nie ma już tego wyraźnego basu.

To prawda, kopałem się z tymi Klipsch długi czas, zmieniając wzmacniacze, a problem leżał w nich a nie w klockach. Myślę, że jestem już na końcowym etapie kompletowania sprzętu. Jedyne zmiany ,które planuję to wymiana H160 na H360 oraz wymiana wkładki w gramofonie na MC

Edytowane przez VreidSogndal
https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901252

Więc tak. Napewno 360 jest lepsza klasowo od 160 tylko, że moc akurat w przypadku kudosow jest zbędna. One są bardzo przyjazne impedancyjnie dla wzmacniaczy. Moze i z Titanami zagralyby lepiej mocniejsze piece ale sila Kudosow polega na czymś innym. Kudosy są na seasach, i mają proste zwrotnice. Jestem tu trochę hipokrytą, bo gram teraz na 100W w klA i pewnie ponad 400 w AB ale grałem tez na nich na wzmacniaczach lampowych. Bardziej te kolumny oddają charakter piecow, a nie ich moc.

Przypomnij mi. Kupileś caradea c20?

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901328
Godzinę temu, audiowit napisał:

Więc tak. Napewno 360 jest lepsza klasowo od 160 tylko, że moc akurat w przypadku kudosow jest zbędna. One są bardzo przyjazne impedancyjnie dla wzmacniaczy. Moze i z Titanami zagralyby lepiej mocniejsze piece ale sila Kudosow polega na czymś innym. Kudosy są na seasach, i mają proste zwrotnice. Jestem tu trochę hipokrytą, bo gram teraz na 100W w klA i pewnie ponad 400 w AB ale grałem tez na nich na wzmacniaczach lampowych. Bardziej te kolumny oddają charakter piecow, a nie ich moc.

Przypomnij mi. Kupileś caradea c20?

No właśnie teraz przesiadłem się na H160 z końcówki 120 watów Electrocompaniet, grała pięknie, ponoć lampowy dźwięk, i ponoć to klasa A. Nie sądze aby to była czysta klasa A, choć grzał się niemiłosiernie, ma dwa potężne trafo, po jednym na kanał. Żal mi się z nim rozstawać bo naprawdę przynosił mi dużo radości ale chciałem trochę zredukować liczbę klocków no a Hegel ma DAC. Jeszcze jej nie sprzedałem, więc zrobię sobie jeszcze kilka tygodni odsłuchów na porównanie. 

Ja kupiłem Super 20

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901407

No więc tak. Daj szansę temu EC. Trochę wiekowy ale to nic. Hegel nie bardzo mi pasuje do kudosow ale w audio nie ma czegoś co jest pewnikiem. No dobra powiem wprost, bo tak to się bedziemy piescić i gowno z tego wyjdzie. Uwazam, ze 160 to kompletnie nie klasa elektroniki do s20. I dac we wzmacniaczu? Przy tej klasie kolumn to dobry dac zewnetrzny z femtozegarem ?

Myslaleś moze o jakiejś lampie w ukladzie pull push np na lampie el84. Do Twojej muzy to bylaby petarda.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901421
Teraz, audiowit napisał:

No więc tak. Daj szansę temu EC. Trochę wiekowy ale to nic. Hegel nie bardzo mi pasuje do kudosow ale w audio nie ma czegoś co jest pewnikiem. No dobra powiem wprost, bo tak to się bedziemy piescić i gowno z tego wyjdzie. Uwazam, ze 160 to kompletnie nie klasa elektroniki do s20. I dac we wzmacniaczu? Przy tej klasie kolumn to dobry dac zewnetrzny z femtozegarem ?

Myslaleś moze o jakiejś lampie w ukladzie pull push np na lampie el84. Do Twojej muzy to bylaby petarda.

Zgadza się. Tak miałem do tej pory, wszystko w osobnym klocku. I byłem niezmiernie zadowolony z EC. Zacząłem jednak przygode z gramofonem, kupiłem porządny RIAA do niego i zaczął się robić brak miejsca. Dziś sprzedałem mój nominalny DAC. Na razie nie będę szukał nowego bo używam go bardzo rzadko.

A to nie jest tak, że to przedwzmacniacz kreuje dźwięk a końcówka mocy go tylko wzmacnia? Tak to czuję po podpięciu mojego zewnętrznego przedwzmacniacza do H160, bezpośrednio do jego końcówki. Dźwięk się zmienił diametralnie niż grając tylko z H160.

Nie myślałem jeszcze ani razu o lampie, choć kto wie, pewnie któregoś dnia spróbuje jak się trafi okazja. Wszędzie piszą, że ten EC ma lampowy dźwięk :) Do tego fabryka Electrocompaniet jest jakieś 30 km ode mnie to serwis mam na miejscu

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901430

Teoria mowi o wzmacniaczu jak o drucie do wzmocnienia. To wszystko teoria. Każdy, kazdy! Dodatkowy element coś wnosi. 

Z tym lampowym dźwiekiem Ec to jest trochę inaczej. Końcowki serii dmb są ocieplone, z ciekawą sceną i dosć slodkimi wysokimi. I taki jest stereotyp lampowych wzmacniaczy. A kazdy lampiarz wie, ze pre lampowe czy wzmacniacz gra tak jakie mu lampy wsadzisz. Niekoniecznie ciepło.

Chcę Ci tylko uzmyslowić, ze kupileś kolumny bardzo... dobre. Niech Cię nie zmyli ich wygląd, bo wygladają niepozornie. Ec jest końcowką, ktora nawet w polowie nie pokaze Ci ich mozliwosci ale też nie zniecheci Cię do nich. Z heglem moze być róznie. Mowisz, ze jestes zadowolony z 160. Jeszcze wpadla mi jedna mysl do glowy. A moze Naim? Tylko serie wyższe. Ja dawno temu gralem na 5 i go chwalilem choć to byl entry level. Kudosy podobno zgrywają się z naimem. Naim bardzo dobrze czuje sie w rocku...

Moze zeczywiscie z lampą to nie bardzo narazie. Troszkę trzeba liznać lampek zeby sobie poradzic.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901441
3 minuty temu, audiowit napisał:

Teoria mowi o wzmacniaczu jak o drucie do wzmocnienia. To wszystko teoria. Każdy, kazdy! Dodatkowy element coś wnosi. 

Z tym lampowym dźwiekiem Ec to jest trochę inaczej. Końcowki serii dmb są ocieplone, z ciekawą sceną i dosć slodkimi wysokimi. I taki jest stereotyp lampowych wzmacniaczy. A kazdy lampiarz wie, ze pre lampowe czy wzmacniacz gra tak jakie mu lampy wsadzisz. Niekoniecznie ciepło.

Chcę Ci tylko uzmyslowić, ze kupileś kolumny bardzo... dobre. Niech Cię nie zmyli ich wygląd, bo wygladają niepozornie. Ec jest końcowką, ktora nawet w polowie nie pokaze Ci ich mozliwosci ale też nie zniecheci Cię do nich. Z heglem moze być róznie. Mowisz, ze jestes zadowolony z 160. Jeszcze wpadla mi jedna mysl do glowy. A moze Naim? Tylko serie wyższe. Ja dawno temu gralem na 5 i go chwalilem choć to byl entry level. Kudosy podobno zgrywają się z naimem. Naim bardzo dobrze czuje sie w rocku...

Moze zeczywiscie z lampą to nie bardzo narazie. Troszkę trzeba liznać lampek zeby sobie poradzic.

To mogę przyznać bez wątpliwości, uważam Super 20 za kolumny wybitne. Nawet nie myślę o innych od kiedy je dostałem. Do tej pory to był najlepszy zestaw jaki dał mi największej radości ze słuchania. EMC 1 CD, przed Linn, EC 120 DMB końcówka. Po zmianie RIAA na lepszą nawet winyle zaczęły brzmieć lepiej i nie tak krzykliwie jak wcześniej. Miałem Naim przez chwilę jakieś pół roku temu, kiedy bawiłem się plikami DSD,  był to DAC/przed V1. Niestety ich zamiłowanie do wejść DIN mnie odstraszyło, nie chciałem inwestować w kolejne kable a EMC 1 CD gra wyśmienicie po podpięciu XLR. Choć czytałem, że Kudos ma jakiś tam pakt z Naim i, że żyją niemal w symbiozie

Jaką więc końcówkę polecasz do Super 20? Mój przed to Linn Klimax Kontrol

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901447
18 minut temu, audiowit napisał:

Linna?.... ?

na Linn się nie znam. Ale wiem, ze Kudos sie kumpluje z Linnami. Hmmm nawet aktywne zwrotnice razem opracowują...

No ten Linn jako nowy kosztował potworne pieniądze ale daje piękny dźwięk. I jest beż żadnych dodatków, czysty analogowy przed. 

Jaką więc końcówkę polecasz do Super 20? Mówiłeś, że EC 120 DMB nie pokazuje nawet połowy ich możliwości

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901512
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Nie znam na tyle Linna żeby z całą pewnoscią Ci coś polecic. Ale szedlbym tym tropem.

A masz wersję s20 z Michellami czy z rozbudowaną zwrotnicą?

Chyba przewidziałeś moje ruchy bo wczoraj zacząłem się rozglądać za końcówką Linn. Niestety nowy kosztuje 41800 zł więc będę musiał poszukać na rynku wtórnym. A i na forum czytałem, że użytkownicy polecają starsze modele, że teraz Linn poszedł w streaming i ich klocki nie mają już tej jakości. Jakby nie było rozważam ten wariant.

Nie wiem nic o moich Kudos, typuję, że mają jakieś 6-7 lat. Jedyny ślad to numer seryjny na tylnej obudowie

Edytowane przez VreidSogndal
https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901861

No to masz tradycyjne terminale. Nie wyklucza to podpiecia Linna.

Za 9kzł napewno nie sprzedalbym swoich super20. 12-12,5 kzł.

Chcesz kupić kolumny bez odsluchu? Odważnie...i niezbyt rozsądnie. Wycofana srednica? ?

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901877
5 minut temu, ciszyn11 napisał:

Panowie, 9 tys za Kudosy Super 20 to dobra cena? Czy te kolumny nie grają nieco wycofaną średnicą? Rozważam zakup, ale nie mam możliwości odsłuchu

Ja uważam, że grają bardzo równo. Średnica to jest właśnie to co mnie pierwsze uderzyło gdy je kupiłem. W Klipsch brakowało jej bardzo. A tu wszystko jest pięknie poukładane, dźwięk płynie i sprawia radość

Ja dałem za moje dużo mniej niż 9k ale nie orientuję się jakie są ceny używanych w Polsce. Mam jednak taką małą zasadę, że 50 procent ceny nowego sprzętu to już dobra cena. A z tego co wiem one chyba stoją po 24k w Polsce.

Co do odsłuchów to nie poradzę bo niemal każdy sprzęt, który kupiłem był brany bez odsłuchu

12 minut temu, ciszyn11 napisał:

Panowie, 9 tys za Kudosy Super 20 to dobra cena? Czy te kolumny nie grają nieco wycofaną średnicą? Rozważam zakup, ale nie mam możliwości odsłuchu

Za 9 tys brałbym bez zastanowienia. O ile wszystko gra jak należy

10 minut temu, audiowit napisał:

No to masz tradycyjne terminale. Nie wyklucza to podpiecia Linna.

Za 9kzł napewno nie sprzedalbym swoich super20. 12-12,5 kzł.

Chcesz kupić kolumny bez odsluchu? Odważnie...i niezbyt rozsądnie. Wycofana srednica? ?

Już wiem o co Ci chodziło, przypomniało mi się, że one miały różne terminale. Ja mam te do biwiring

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901887

Jestem skrzywiony po Tannoy. Większość nowoczesnych kolumn na małych głośnikach gra mi mało obecnym dźwiękiem. Często są lepsze w innych aspektach, ale dla mnie muzyka ma grać możliwie najbliżej wykonań na żywo

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901894
18 minut temu, audiowit napisał:

Vreid czyli kupowales je w UK?W Polsce są droższe.

Nie, kupowałem je w Norwegii

20 minut temu, ciszyn11 napisał:

Jestem skrzywiony po Tannoy. Większość nowoczesnych kolumn na małych głośnikach gra mi mało obecnym dźwiękiem. Często są lepsze w innych aspektach, ale dla mnie muzyka ma grać możliwie najbliżej wykonań na żywo

Te Kudos mają bebechy z Titan i jedne z najlepszych wysokotonowych na świecie. Miałem nowiutkie, potężne konie Klipsch z wielkimi głośnikami. Męczyłem się z nimi dopóki nie kupiłem Kudos. Jakość kontra wielkość

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901916

Trochę się obawiam zakupu w ciemno. Z drugiej strony każdy zakup używek, nawet z odsłuchem u kogoś to loteria

Audiowit, może mnie przyjmiesz na godzinkę? Mogę przynieść swoje Devony dla porównania, nie są duże:)

20200416_182409_2.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901926
2 minuty temu, ciszyn11 napisał:

Trochę się obawiam zakupu w ciemno. Z drugiej strony każdy zakup używek, nawet z odsłuchem u kogoś to loteria

Audiowit, może mnie przyjmiesz na godzinkę? Mogę przynieść swoje Devony dla porównania, nie są duże:)

imageproxy.php?img=&key=94286f2de823a670

20200416_182409_2.jpg

Z tym się zgodzę. Jeśli kupujesz z daleka to lepiej być pewnym, czy wszystko z nimi w porządku, no i zaqsze odsłuch u siebie daje największy obraz sytuacji

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901934

Wpadaj. A jeśli chodzi o Tannoye to jak chcesz. Myslę jednak, ze specjalnie nie bedziesz chcial ich podpinać ;).

Tylko najlepiej jeszcze w tym tyg czw,pt bo w sobotę przyjeżdżają następne kolumny i będą kudosy odłączone.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901951
1 minutę temu, audiowit napisał:

Wpadaj. A jeśli chodzi o Tannoye to jak chcesz. Myslę jednak, ze specjalnie nie bedziesz chcial ich podpinać ;).

Tylko najlepiej jeszcze w tym tyg czw,pt bo w sobotę przyjeżdżają następne kolumny i będą kudosy odłączone.

Panowie dajcie znać jak poszły odsłuchy, jestem ciekawy porównania z Tannoy.

Audiowit jakie kolumny przyjeżdzają?

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901956

A takie mało znane. Kupuje je zeby posluchać zupełnie inny rodzaj przetwornikow. U siebie ich nie sluchałem, a najlepiej wyrabiac sobie zdanie o kolumnach u siebie, nie u innych i nie sugerować sie netem. Ess amt.

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901961
21 minut temu, audiowit napisał:

A takie mało znane. Kupuje je zeby posluchać zupełnie inny rodzaj przetwornikow. U siebie ich nie sluchałem, a najlepiej wyrabiac sobie zdanie o kolumnach u siebie, nie u innych i nie sugerować sie netem. Ess amt.

No to faktycznie mało znane. Ale podziel się opinią jak już potestujesz 

Ja planowałem odsłuchać Vienna Acoustics Grand Mozart i Audio Physic Scorpio II ale wybrałem Kudos z tych trzech. Ale jak to bywa na miejscu jest kolejna opcja , która bardzo kusi. Budżet już zupełnie inny. Są to Harbeth Super HL5+ 40th ale to już chyba za wysokie progi dla mnie i one pewnie wymagają dopieszczonego ustawienia

https://www.audiostereo.pl/topic/112970-kudos-klub/page/4/#findComment-4901990
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.