Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Sony CDP-XA2ES

mgrzemow

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Kupilem taki odtwarzacz na niemieckim ebay-u za 150Euro, gra (nawet fajnie), ale bede pewnie niedlugo myslal o jego tuningu. Przegrzebalem wszystkie linki jakie znalazl mi google i nic w nich nie znalazlem.

Wiadomo, ze mozna wytlumic obudowe, itp, ale pewnie mozna tez wiecej. Niestety nie jestem elektronikiem i sie na tym nie znam, wiec potrzebowalbym raczej udokumentowanych modyfikacji.

Czy orientujecie sie moze, czy sa jakies tuningowe patenty wspolne dla wszystkich modeli Sony, albo powiedzmy dla pewnej grupy tych modeli?

Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie,

Pozdrawiam,

MichalG

https://www.audiostereo.pl/topic/11301-tuning-sony-cdp-xa2es/

Sprawdz uklad kwarcu - powinien byc 16MHz. Moje doswiadczenia sa takie, ze jego upgrade (wlutowanie standalone Master Clocka) w wyzszych Sony daje poprawe ale nie oszolamiajaca. Duzo lepiej (wieksza roznica) jest przy dolnopolkowcach. Op-ampy - wlutowac podstawki i poprobowac. Ja zostawilem OPA2604. To tak na szybko, "na malpe" :-)

o sony, modelu CDP-XA3 ES znajdziesz na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

model wyższy, ale moze cos pomoże

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Żeby nie tworzyć nowego tematu wykorzystałem już istniejący. Mam laickie i szybkie pytanie - mianowicie Sony 3es ma dwa wyjścia analogowe, na płytce znajdują się 4 wzmacniacze operacyjne - czy można z tego wyciągnąć wniosek - na każde wyjście przypadają dwa wo. Czy to prawda? Z góry dzięki za odpowiedź w tej trudnej dla mnie materii.

Ukryta Zawartość

na stronie (link powyżej) zmieniono opa na dwie różne pary. Czy chodziło o aplikację jednych opa dla wyjścia regulowanego i drugich dla nie regulowanego. Możnabyłoby wówczas testować różne wo niemal jednocześnie. Coś mi jednak mówi, że źle rozumuje, prawda?

Ukryta Zawartość

nic z tych rzeczy pierwszy opa amp odpowiada za konwersje I/V z pulse daca drugi za LFp i buforowanie wyjscie regulowane jest puszczone w tym modelu tylko przez potencjometrzyk jeden z opamow to wzmak słuchawkowy (4556d)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.