Skocz do zawartości
IGNORED

Argentum Nokaut Extreme

KRZYZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego cześć przewodu jest pozostawiona bez osłony naturalnej skóry? Chodzi o brzmienie, czy po prostu elastyczność końcówki kabla?

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/113391-argentum-nokaut-extreme/

Tak to bardzo dobry i godny zaufania producent.

Dba o swoich klientów bo uprzedza, że:

">> Kable wymagają min. 50 godzin wygrzewania <<"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gdyby ktos od razu nie usłyszał, to po 50 godzinach na pewno usłyszy.

Czy "producent" moze podac z jakiej chinskiej szpuli tnie te kabelki? Jak mniemam na tajne zaplecze produkcyjne nikogo nie wpusci. Mam lutownice to zaloze kombinat kablowy! Skoro gruba baba w USA sklada Opusa w kiblu to ja tez moge.

Mam złe doświadczenie z Argentum,..... wysokie modele interkonektów, chcąc uniknąć jakich kol wiek przesunięć fazowych, okablowałem cały system, czym dłużej grał, tym gorzej, a problem z odsprzedażą, nawet połowy ceny nie odzyskałem, pisałem już kiedyś z tym doświadczeniem, testy poczynione w czterech systemach,.... nie lubię naciągania.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

czym dłużej grał, tym gorzej

Ktoś na forum, o ile pamiętam Szczepan D. opisywał podobny problem z kablami HG. Jakby coś się w nich utleniło. Jest to możliwe żeby srebro też się tak zestarzało? Ja w swoim Kimberach nie zaobserwowałem niczego podobnego, a mam je już kilka lat.

Ktoś na forum, o ile pamiętam Szczepan D. opisywał podobny problem z kablami HG. Jakby coś się w nich utleniło. Jest to możliwe żeby srebro też się tak zestarzało?

Takie już jest chińskie srebro, świeci się jak kupujesz później niewiele z niego zostaje :)

Z produkcją powinno być jak z hotelami. Producent powinien pokazać Swoje zaplecze, Albedo się nie wstydzi a reszta nabrała wody w usta. Ciekawe dlaczego. Który polski "producent" odważy się pokazać linię produkcyjną?

Wszystkie te wynalazki to chińskie kabelki konfekcjonowane w domciu lub ze zmienionymi napisami. Dla chcących zacząć Swój biznes kablowy polecam dostawcę. Wystarczy zamówić odpowiednie napisy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem może już o tym było na AS ,ale zastanowiła mnie kiedyś ,,tajemniczość"" innej polskiej firmy kablarskiej Velum ani me ani be o technologi, aż kiedyś trafiłem na takie coś:

Ukryta Zawartość

I co o tym myśleć ?

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja pierdzielę... Możesz zamówić praktycznie każdy kabel, włącznie z Odinem:-) Szok. Ciekawe gdzie jest siedziba tej firmy? Na zdjęciu widać uśmiechniętą chinkę:-)

Ja pierdzielę... Możesz zamówić praktycznie każdy kabel, włącznie z Odinem:-) Szok. Ciekawe gdzie jest siedziba tej firmy? Na zdjęciu widać uśmiechniętą chinkę:-)

Ha ha ha... Jestem ciekawy wyniku testu 'brzmienia' między oryginałem i 'oryginałem'. Jaja jak berety!

Parker's Mood

Faktycznie.Chyba lepiej zainwestować w orginalnego Neotecha z Taiwanu - o ile jeszcze coś takiego istnieje.

Nie wiem może już o tym było na AS ,ale zastanowiła mnie kiedyś ,,tajemniczość"" innej polskiej firmy kablarskiej Velum ani me ani be o technologi, aż kiedyś trafiłem na takie coś:

Ukryta Zawartość

I co o tym myśleć ?

Zdjęcie siedziby tego zacnego koncernu już wklejałem. Niestety bez odzewu :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jestem ciekawy wyniku testu 'brzmienia' między oryginałem i 'oryginałem'.

Mniej więcej taki jak pomiędzy dwoma Siltechami Empress Double Crown, które miałem u siebie, przy czym tylko jeden był oryginalny;-) Zwłaszcza ten Odin mnie ubawił, widać że go cenią, cena aż 1.200$.

Zdjęcie siedziby tego zacnego koncernu już wklejałem. Niestety bez odzewu :(

Tak teraz sobie przypominam,ktoś też kiedyś pisał o siecówce z hipermarketu z logo Veluma była mała zadyma z tego powodu - nie mogę teraz znaleźć

Czyli jeszcze Sharkwire (o ile to opakowany Velum ?) to by nie było takie najgorsze co może spotkać człowieka)))) ale pewnie się nie dowiemy.

• Redaktorzy

Czy "producent" moze podac z jakiej chinskiej szpuli tnie te kabelki?

Proszę nie opowiadać głupstw w ramach braku orientacji w temacie. Nie można najpierw sprawdzić, a potem pisać?

Proszę nie opowiadać głupstw w ramach braku orientacji w temacie. Nie można najpierw sprawdzić, a potem pisać?

Panie testerze, sam fakt otrzymania tych kabli za bezcen nie uprawnia Pana do pisania nieprawdy i obrazania rozmowcow. Jak sie robi kryptoreklame to trzeba z glowa! Sugeruje Pan, ze tak skomplikowana sieciowke wykonuja sami w warsztacie lub kuchni? Prosze zatem o zdjecia lub film z procesu produkcji. Jedyne co moga to zakonfekcjonowac i oprawic w koszulki gotowe druciki srebrne z KGHM jak to robi 99% fanow DIY. Pan chyba nie wie co to znaczy produkcja przewodnikow i olablowania. Jak bedzie Pan gotowy na odsluch topowych kabli Mita lub Transparenta to zapraszam. Trzeba tylko dysponowac odpowiedniej klasy systemem, posiada Pan takowy?
  • Redaktorzy

Panie testerze, sam fakt otrzymania tych kabli za bezcen nie uprawnia Pana do pisania nieprawdy i obrazania rozmowcow. Jak sie robi kryptoreklame to trzeba z glowa! Sugeruje Pan, ze tak skomplikowana sieciowke wykonuja sami w warsztacie lub kuchni? Prosze zatem o zdjecia lub film z procesu produkcji. Jedyne co moga to zakonfekcjonowac i oprawic w koszulki gotowe druciki srebrne z KGHM jak to robi 99% fanow DIY. Pan chyba nie wie co to znaczy produkcja przewodnikow i olablowania. Jak bedzie Pan gotowy na odsluch topowych kabli Mita lub Transparenta to zapraszam. Trzeba tylko dysponowac odpowiedniej klasy systemem, posiada Pan takowy?

Czyli kolega odwołuje stwierdzenie, jakoby Argentum konfekcjonowało przewody z Chin (nietrudne, wystarczy poszukać informacji o tej firmie) i w zamian pomawia mnie o pisanie nieprawdy (w takim razie na jaki temat?) oraz czuje się obrażony, a także wychwala swój system audio. Cóż,k to ostatnie oczywiście jest wybaczalne, każdy lubi się pochwalić. Na marginesie, testerem nazywa się chyba raczej takie próbki wody kolońskiej.

Na marginesie, kiedy ktoś z winietką "Branża" pisze bardzo źle o jakiejś innej firmie, to świadczy to o nim raczej brzydko.

• Redaktorzy

Kolega tester nie przeczytal ze zrozumieniem. Sieciowki, o ktorych jest mowa w temacie to chinol!

Tester, jak już wspomniałem, to próbka perfum. Do mnie można się zwracać panie doktorze, jeśli już koniecznie kolega pragnie tytułować. Ale darujmy sobie ceremonie. Natomiast co do merytoryki, to skąd kolega czerpię tę kontrowersyjną informację, bo ja pierwsze słyszę?

Mam łączówkę Argentum 6/4 xlr i głośnikowe 2/4, bardzo dobre kable, nie wyglądają na chińską produkcję. Nie wyglądają też na diy, kilka srebrnych diy testowałem i to było nieporozumienie zarówno jeżeli chodzi o wygląd jak i dźwięk.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.