Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do AA Hyperion do 4 kzł.

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian-Ten model to był Tag60iRv.Niestety bezpośrednie porównanie z S zdecydowanie wyszło na korzyść starszego modelu.Wolniejszy i mniej konturowy bas i wyraznie mniej nasycona średnica,gorsza lokalizacja .

Oczywiście są to nieduże różnice,ale jednak są.Zresztą podniesienie ceny o ponad 2000pn po przejęciu przez Tag firmyAudiolab było bezczelnością w stosunku do poczynionych zmian konstrukcyjnych.Gdybyś postawił obydwa wzmacniacze obok siebie i je rozebrał zdziwiłbyś się jak małe zmiany poczyniono.

Dalsza część historii tej firmy jest doskonale znana.Klijenci tej firmy szybko się zorientowali w czym rzecz i przestali nabywać produkty Taga.Nawet ucieczka w kino domowe im nie pomogła.

Ostatnio gdzieś czytałem o nowym inwestorze i powrocie do marki Audiolab.Czas pokaże czy to prawda.

Oczywiście uważam ten model Taga za bardzo dobry wzmacniacz,ale mając do wyboru kupiłbym eSkę.

Pzdr

Rzeczywiście 60iRV to pomyłka - dużo hipertechniki i ,jak to ktoś określił,design'u ale niemuzykalne. Podobnie jak preamp PA 20R ,który porównywałem z posiadanym PA 10. Ten 2-gi to półka niżej cenowo ale znacznie lepszy sonicznie.

Moja kombinacja PA 10 i końcówki 60P z pewnością przewyższa każdego Audiolaba.

Nie miałem do czynienia z cedekiem Audiolaba ,ale Tag McLaren D20R to perełka !

zildjian

Pa10 -to następca Audiolaba 8000c tańszego przedwzmacniacza bazującego na konstrukcji 8000a(dobra maszyna),no i w przeciwieństwie do 8000q dodany preamp gramofonowy i to jaki.Pre wybrałbym identyczny jak u ciebie,przepłacanie za pilota nie ma sensu.

60p- no niestety, to następca 8000sx końcówki słabszej i to dużo od 8000p( czyli Tag seria100).

Niby tylko 1kilogram różnicy w wadze tych urządzeń ,ale przewaga serii wyższej jest bardzo wyrazna.

Mając taki przedwzmacniacz można poszukać na aukcjach 8000px (monobloki).

Czy podłączałeś Aboxa w bi-ampie dając go na górę?

zildjian

100p jest oddzielną konstrukcją,natomiast 60p jest końcówką wyjętą z integry .

Oczywiście wydzielenie oddzielnego przedwzmacniacza i końcówki miało sens i faktycznie ten zestaw nawet w tańszej konfiguracji gra dużo lepiej od każdej integry wcześniej wymienianych firm.

Ps -100P lepiej nie odsłuchuj,ponieważ szybko dojdziesz do wniosku o sprzedaży 60p.

Pzdr

"60p końcówką wyjętą z integry" - miałem również integrę 60i i nie mogę się zgodzić. Dojrzewam do decyzji o zmianie amplifikacji i pewnie wypróbuję 100p ewtl. pogonię całość.

• Redaktorzy

lampka tak,...ale za jakieś 10 lat. Na razie Klon szaleje, więc sprzęt jest zamykany w szafce na klucz. Co prawda jest JJ z pilotem (całkowicie zabudowany), jakaś hybrydę popełnił też Vincent, ale w tych przedziałach kwotowych raczej nie trafię na "złotego grala".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Jest jeszcze JolidaJD 1501A (hybrydka na 12AX7) - czy ktoś z grupowiczów słuchał ten wzmacniacz i może skrobnąć małe co nieco?

[obrazekLUKASZ-180509_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 1 rok później...
  • Redaktorzy

Nadejszła wiekopomna chwila i SP 3SE znalazł nowy dom. Tak więc ma ktoś jakieś sensowne propozycje (tańsze równiez mile widziane)? Mam kilka swoich typów, ale zawsze może się trafić coś ciekawego. Acha doszły dwa nieomijalne warunki (Małżowinka): ma być srebrny i ma mieć pilota ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Frantz - oczywiście exposure 2010 oraz cyrus 8. jesli jednak nie upierasz sie przy kolorze srebrnym to polecam naima:)

ps cyrus i naim najlepiej z tego co mialem okazje posluchac pracują w kompletach ze swoimi odtwarzaczami. exposure jest bardziej uniwersalny.

• Redaktorzy

Exposure słuchałem i jest OK, Sound Art niestety odpadł ze wzgledu na design (nieakceptowalny przez ładniejszą połowę)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

co do Exposure'a to byłbym wdzięczny za skan artykułu "Exposure 2010S kontra Roksan Caspian " z AV 6/2005. Z chęcią poczytam jak zagrał Redaktorom

Fr@ntz

"I am an audiophile"

-> Fr@ntz

A może JJ543, srebrny i z pilotem ;-D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

z tego co mnie pamięć nie myli JJ543 miał problemy ze współpracą z 4 ohmowym obciążeniem. Dla mnie jest to baardzo dużym minusem

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Frantz - piszesz, że myslisz o lampie. sprawdz zatem prima lunę proloque one oraz jolke 502b - oba kupisz za ok. 5000 pln. moze warto troche naciągnąć budżet. oba będą srebrne. i bedziesz miec wymarzoną lampę i obydwa bardzo uniwersalne:)

pozdrowienia i niech moc bedzie z Tobą!

i jeszcze obrazki

Ukryta Zawartość

post-35-100003021 1170290788_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja propozycja to ROKSAN CASPIAN z drugiej ręki za ok 3kzł.Naprawdę warto,wzmacniacz autuje klocki nawet za 10kzł.Cała masa nagród i wyróżnień przez parę wiosenek z rzędu,a co najważniejsze wszystkie opinie zgodne i ani jednej wpadki.To wyższa liga i przedsionek HI-ENDu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Testowałem przez dni kilka Jolida JD1501S - wersja "S" jest ponoć produkowana na inne rynki niz wersja "RC" ale podobno to te same wzmaki z tym ,że nie dam sobie za to info nic uciąć. "S" ma centralnie umieszczony potencjometr głośności , jest wyzsza i wygląda bardziej efektownie od "RC" . Opinie na jej temat napisałem już jakiś czas temu ale zwyczajnie zapomniałem wrzucić ją na forum - wątek Franza mi o tym przypomniał .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

THnX - po tym co napisał Troy "Jolka" schodzi w planach odsłuchowych na dalszą pozycję.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

ja bym się zainteresował ogłoszeniem aTom'a z

Ukryta Zawartość

Wprawdzie wzmak jest czarny , wygląda jak z metra cięte DIY a pilotem można zabić ( w obronie koniecznej;-) ale kto wie , może ma w sobie to coś a sprzedający da posłuchać...

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Witam

Nuda wydaje się sensowną alternatywą. Dzisiaj miałem posłuchać Densena Beat B-100, ale ...... shit happens ;(

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.