Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do AA Hyperion do 4 kzł.

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

dobrze znam brzmienie serii alpha, co do divy i FMJ jakoś ilektoć słyszałem czy to w salonie czy na AS jakoś nie odczuwałem wewnętrznej potrzeby dłuższego wsłuchania. Może przejade się do Elektrycznej i posłucham.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

No i problrm rozwiązany - Densen DM10 gra lepiej niż dobrze. Na początku musiałem się przyzwyczaić, bo Sound Project dawał scen e strasznie do przodu, ale teraz uznaję że tak jest lepiej - bardziej naturalnie i więcej powietrza. Przecież występy Diany Krall to nie klub Go-Go i nie musi mi się ślinić do ucha, tylko tworzyć nastrój i scenę jakieś 3-4 metry od mojego miejsca odsłuchowego ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Witam.

Skoro amplifikacja jest powoli przymierzam się do wymiany kabli głośnikowych (wyjdzie taniej niz wymiana źródła, która spędza mi sen z powiek). Niestety brzmienie wpiętego obecnie w system XLO VDO ER-14 nie spełnia moich oczekiwań. O ile z SP 3SE idealnie korygował basowe wycieczki i wypchniętą średnicę wzmacniacza teraz nie ma takiej potrzeby. Szukam więc drutów w rozsądnych przedziałach cenowych (max. 160-180 zł/m) o neutralnej barwie i muzykalności. Wolałbym unikać produktów podbijających jakikolwiek zakres pasma.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Może jako wskazówka: kolega ma taki sam piecyk oraz cd Densena i AP Spark - 1sza wersja. Używa najtańszej taśmy Goertz z bardzo dobrym skutkiem. To chyba w Twoim przedziale cenowym.

• Redaktorzy

zildjian - rozumiem, że piszesz o MI1 (w Akkusie 91,3 zł/m). Mam tylko pytanie natury technicznej. Co oznacza zapis na stronie sprzedawcy:

- "Wraz z kablem o długości min. 3m dostarczamy bezpłatnie 2 układy RC Link."

Czyżby trzeba było cos w tych kablach korygować? A jak wygląda sprawa konfekcji (bo w przypadku taśmy nie jest to chyba takie proste ;( )?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Sprawdziłem- Sorry, to nie ten bezwzględnie najtańszy. Mi 2. Pewnie żę były konfekcjonowane - w metalowym pudle jak kiedyś na filmy. Ta 2-ga sprawa ma związek chyba z niebepieczną w pewnych przypadkach pieców pojemnością kabla.

Brzmi bardzo fajnie,anyway. Koleś słucha jazzowych lasek,smooth jazzu,Kalifornii.

• Redaktorzy

Wiem, że cena o wiele niższa ale może ktoś już toto cudo przesłuchiwał ? Jeśli stosunek jakość/cena jest podobny jak w elektronice Xindaka to nie powinno byc żle ;)

XINDAK SC-01: 2x2,5m za 300zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

no i kolejny "skośny" wynalazek - czy ktoś już może popełnił odsłuch kabli głośnikowych NORTH SP Type D?

Ukryta Zawartość

dostępnych u

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 2 miesiące później...

To może ja podepnę się pod ten wątek, przyszła i u mnie kolej na wymiane wzmaka, na razie jest taki jak w opisie ale juz znalazl kupca, jednym z faworytów była Jolida 1501RC ale z recenzji wynika ze to za wielki szal pal nie jest, czy ktos z szanownego grona sluchal moze mucial Fidelity A3.5 w zestawieniu z hiperionami tylko wersja III 8 ohm??? zapisany jest u mnie na pierwszym miejscu do odsluchu, do tej pory upieralem sie przy lampie ale doszedlem do wniosku ze za 3000-4000 dostane lepsza uzywke tranzystor niz wzmacniacz lampowy

Mag

>>>mag99

Spróbuj powalczyć o to

Ukryta Zawartość

LOK

Ukryta Zawartość

Nie mialbym miejsca do ustawienia tego, sluchalem tej koncowki prezesa i chyba nie jest to moj dzwiek, poza tym kupie tylko to czego bede mogl wczesniej posluchac, nic w ciemno

Mag

• Redaktorzy

u mnie miał byc jakiś ciepły a skończyło się na neutralnym DM-10. Z zestawem DM20+DM30 podobno jest jeszcze lepiej, ale za taki zestaw to conajmniej 5kzł trzeba zapłacić.

Na Twoim miejscu spróbowałbym z zestawem NAIMa (nawet podstawowe modele) - powinno być lepiej niż OK.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 4 tygodnie później...

Tak dla odnowienia watku i dla tych co ciagle szukaja..

Zagoscil u mnie wzmacniacz Unison Research SR1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na jego temat zamiescilem w odpowieniej zakladce tego forum:)...Jestem więcej niż zadowolony, wiec jesli ktos przymierza sie do zakupu to moja propozycja wzmaka do Hiperionow jest wlasnie taka, polecam odsluch

Mag

Ukryta Zawartość

poprawny link

Ukryta Zawartość

w poprzednim przyczepilo sie slowo "opinie"

Mag

Ukryta Zawartość

no no Mag gratuluje odwagi bez odsłuchu taką kwotę szczególne że sporo klocków w tej cenie zwyczajnie nie gra a tylko ładnie wygląda . Ale dobrze że Ci spasował do Hypków . Jak czytałem Twoją opinię to pomyślałem ,, mam tak samo jak Ty :) " A jak z cięższą muzyką nie gubi się ?

Ja myślę że to nie będzie ostatni wzmak :))) nazbiera sie w tej głowie dużo "pomysłów" zmieni 4 ściany i zacznie poszukiwać nowego dzwięku :) Ale jak narazie to pewnie zmieni CD może coś jeszcze :) tego nie wiem :)

Ładnie to, to wygląda, a jak gra hmmm może się kiedyś przekonam na własne uszy...

Pozdrowienia z gorących i słonecznych Mazur :))))))))))

jacm, 28 Sie 2006, 22:23

>no no Mag gratuluje odwagi bez odsłuchu taką kwotę szczególne że sporo klocków w tej cenie

>zwyczajnie nie gra a tylko ładnie wygląda . Ale dobrze że Ci spasował do Hypków . Jak czytałem Twoją

>opinię to pomyślałem ,, mam tak samo jak Ty :) " A jak z cięższą muzyką nie gubi się ?

szczerze mowiac ja ciezszej muzyki nie slucham, musialbym sprawdzic, nie bylo problemu przy klasyce, jazzie, bluesie, rocku...do niedawna sadzilem ze nigdy bym sie na to nie porwal, wydac taka kwote (dla mnie to sporo) bez wczesniejszego odsluchu, ale wiedzialem ze na pewno nie jest to ostatni moj wzmacniacz...na pewno jednak przez najblisze 2 czy 3 lata zmienial go nie bede, czy jest to przereklamaowana firma czy nie (takie opinie slyszalem) gra jak dla mnie wysmienicie...a nie ukrywam, ze wyglad jest istotny i tego mu nie brakuje, na zywo wyglada jeszcze lepiej...teraz przymierzam sie do CD, nie wiem jednak jeszcze co bedzie docelowo, moze jakis tanszy w polaczeniu z dobrym DACiem, zobaczymy...

jacobs

wpadniesz na audio szola to zrobie Ci maly pokaz:)

Mag

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.