Skocz do zawartości
IGNORED

Czy LOCOLOCO (kiki) jawnie oszukuje czytelników!

rumble1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

To, że mam świadomość, że producenci próbują nas wyd.....ć na każdym kroku i często to robią, nie oznacza że w obliczu takiego traktowania piszę : a czemu nie?

Mozna sytuację odwrócić i napisać, że oni to robią bo mają przyzwolenie od klientów.

Jak słyszą od Ciebie a czemu nie, no to faktycznie czemu nie mają sobie na to pozwolić?

To, że mam świadomość, że producenci próbują nas wyd.....ć na każdym kroku i często to robią, nie oznacza że w obliczu takiego traktowania piszę : a czemu nie?

Mozna sytuację odwrócić i napisać, że oni to robią bo mają przyzwolenie od klientów.

Jak słyszą od Ciebie a czemu nie, no to faktycznie czemu nie mają sobie na to pozwolić?

Współczesny świat niestety jest tak skonstruowany. Każdy każdego chce przekręcić. Niestety żeby się nie dać trzeba być ekspertem wielodziedzinowym albo dać się ponieść nurtowi. Niestety serwisy wszelakiej maści mają całą masę możliwości dymania klienta. Uczciwych serwisantów jest jak na lekarstwo. Przykład z motoryzacji. W nowo kupiony przeze mnie kiedyś samochodzie zaczęło coś delikatnie pykać w przednim zawieszeniu. Na przeglądzie to zgłosiłem. Padła szybka diagnoza że może to być wadliwa przekładnia kierownicza (samochód po gwarancji - jaszcze wtedy rocznej). Lechu niestety trochę w technice samochodowej się orientuje więc zaczął mechanikowi podpowiadać swoje przemyślenia na ten temat. Po dokładnej wspólnej analizie okazało się że suche są przeguby kulowe na końcach drążków kierowniczych i przy delikatnych ruchach kierownicą występuje takie delikatne pykanie. Skończyło się na przesmarowaniu tych elementów. Gdybym był niedociekliwym klientem (np. kobietą) to wymieniono by mi tą przekładnię a za jakiś czas znów zgłosiłbym tą samą usterkę, ale za tą wymienioną przekładnię kasy bym z powrotem nie dostał. Niestety wszechstronnymi ekspertami być nie możemy. Z serwisów RTV też mógłbym parę ciekawych historyjek opowiedzieć. Jak mawiał mój kolega kiedyś "life is brutal and full of zasadzka's" ;-).

a czemu nie?

Można wiedzieć gdzie użyłem takiego sformułowania ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ150:

,,Znasz jakiegoś producenta, który potem takie naprawiane matryce zapodaje do nowych TV albo wymienia w TV na gwarancji?''

Lech36:

,,Do nowych nie ale na wymianę po awarii (serwis) czemu nie.''

Jasne że można.

Zacytowałem.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Znasz jakiegoś producenta, który potem takie naprawiane matryce zapodaje do nowych TV albo wymienia w TV na gwarancji?

Jeśli coś wiesz na ten temat to koniecznie się podziel tą wiedzą, bo to byłoby bardzo ciekawe.

Dell.

Jako klient biznesowy najpierw dostajesz "nowy" sprzet, a dopiero pozniej przyjezdza kurier po popsuty. I ja juz im kilka razy odsylalem "nowy" poniewaz byl niechlujnie naprawiany. To jest tzw. refurbished i o ile obudowe wymienia na nowa, to w srodku czesto jest rzeznia.

Tak uważasz?

Ciekawy punkt widzenia. Czyli kupuję TV nowy i pada mi matryca po tygodniu użytkowania, oddaję do serwisu i oni wkładają mi do niego matrycę naprawianą z powystawowego TV z nalatanymi 10000h.

Super. Czemu nie, powiadasz?

Dokladnie taki przypadek mialem z padnietym Raptorem. Moj mial jeszcze jakies 1,5 roku gwarancji, a przyslali mi naprawiany na Wegrzech, ktoremu zostaly raptem dwa miesiace gwarancji - warto takie rzeczy sprawdzac na stronie producenta.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Otóż to.

Moim zdaniem tego rodzaju ,, naprawa'' to duża nieuczciwość ze strony producenta.

Kupujemy nowy sprzęt i mało tego, że okazuje się bublem i się psuje w okresie gwarancyjnym, to jeszcze dostajemy po naprawie sprzęt refurbishe.

To po co kupujemy nowy?

Nie lepiej od razu kupić sobie dużo tańszy regenerowany?

Gość baca5

(Konto usunięte)

W refurbished do naprawy uzywa sie wylacznie nowych komponentow - mowie o elektronice, rzecz jasna, bo w podzespolach mechanicznych bedzie inaczej (moze wystarczy np. przeszlifowac).

Gość Gość

(Konto usunięte)

No to teraz już nic nie rozumiem.

Najpierw Lech36 napisał, że obecne nowe sprzęty RTV są naprawiane również częściami regenerowanymi.

Ty też to potwierdziłeś podając nawet konkretnych producentów.

A teraz piszesz to:

W refurbished do naprawy uzywa sie wylacznie nowych komponentow - mowie o elektronice, rzecz jasna, bo w podzespolach mechanicznych bedzie inaczej (moze wystarczy np. przeszlifowac).

Mam rozumieć, że sprzęty refurbished sa naprawiane lepszymi częściami niż nowe na gwarancji?!

Czyli kupujmy regenerowane?

Gość baca5

(Konto usunięte)

Jak poleci tranzystor, rezystor, kondensator czy uklad scalony na plytce, to jest wymieniany na nowy komponent i dopiero wtedy taka plyte uwaza sie za przywrocona do stanu fabrycznego.

I nie montuje sie jej w nowym sprzecie, tylko w refurbished - chodzi o skrocenie czasu trwania naprawy, patrzac od strony klienta.

A serwis sobie naprawia w swoim tempie z testami itp.

Apple tak robi od dawna.

Jasne że można.

Zacytowałem.

Dzięki.

Najpierw Lech36 napisał, że obecne nowe sprzęty RTV są naprawiane również częściami regenerowanymi.

HQ czy matryca która nawala po np. 1,5 roku jest nowa ? Nie. Jest 1,5 roku używana. To naprawa TV np. matrycą z pewnym przebiegiem też nie jest nieuczciwa, ale nie wiem czy tak się to robi. Nie znam tych procedur. Napisałem tylko, że potrafię sobie to wyobrazić i dodam że gdyby tak było to trudno to uznać za nieuczciwe.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale jaką masz gwarancję, że dostaniesz taką z przebiegiem takim jak Twoja a 100 razy większym?

Poza tym powinno być w momencie zakupu jasno powiedziane kupującemu, ze jak Ci TV padnie to naprawimy Ci go częściami używanymi.

" popraw bitrate poprzez dobry wzmacniacz"

To kluczowy cytat.

Wiadomo, że to co najwyżej przejęzyczenie ...

Nadanie autorowi tytułu OSZUSTA i tolerowanie tego wątku przez moderatotów hdtvpolska woła o pomstę do nieba !

Czy możesz wypowiedzieć się w nawiązaniu do tego tekstu z dipola? Wzmacnianie bitrate to bzdura na kółkach dla ignorantów, jednakże co sądzisz na temat wzmacniania sygnału cyfrowego?

Wzmacnianie sygnałów DVB-T oraz sygnałów w okresie przejściowym

Często pojawiającym się pytaniem w dobie wdrażania naziemnej telewizji cyfrowej jest pytanie o "wzmacniacz do DVB-T". Równie często pojawiającą się odpowiedzią jest, że takie wzmacniacze nie istnieją i wzmacniacze stosowane do tej pory w instalacjach analogowych z powodzeniem mogą być stosowane w instalacjach pod DVB-T. Jest to prawda - jedynie bardzo stare wzmacniacze o słabych parametrach szumowych mogą mieć problemy z prawidłowym przetworzeniem sygnału cyfrowego.

Wzmacnianiu sygnałów telewizyjnych w okresie przejściowym poświęcić należy jednak większą uwagę. Świadomość istnienia pewnych zjawisk, jak i doświadczenia z krajów, w których DVB-T działa już od lat pozwolą na szybsze zdiagnozowanie problemów, jakie wystąpić mogą przy wykorzystaniu szerokopasmowych wzmacniaczy telewizyjnych.

Ze względu ma wspomniane wcześniej różnice w poziomie sygnałów analogowych i cyfrowych należy zwrócić szczególną uwagę przy ich jednoczesnym wzmacnianiu. Produkty intermodulacyjne powstałe na skutek wzmocnienia dwóch lub większej liczby nośnych (kanałów telewizyjnych) mogą skutecznie zakłócić odbiór niektórych z nich. W szczególności zakłócenia powstałe po wzmocnieniu silnych kanałów analogowych na wejściu wzmacniacza mogą znacząco wpłynąć na odbiór kanałów DVB-T. W związku z tym nie należy stosować wzmacniaczy o większym niż wymagane wzmocnieniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

od tego jest regulamin danego forum żeby go przestrzegać.

...ale i tak moderatorzy i administratorzy robią to, co im się podoba mając w dupie regulamin. Wiem o czym mówię, bo mam kilkuletnią praktykę na hdtv.com. Dopóki piszesz sobie a muzom, to możesz sobie pisać co chcesz. Ale jak napiszesz coś, co będzie nie na rękę firmie sprzedającej sprzęt, to dostaniesz bana. Wiesz za co ja dostałem bana? Bo napisałem na tamtym forum cytuję "Jak można być tak głupim, żeby w to uwierzyć". Admina dał mi za to ostrzeżenie i punkty, motywując to, że używam "słownictwa" a jak mu uprzejmie podziękowałem (uprzejmie - czyli zgodnie z zasadami dobrego wychowania) to mnie zbanował.

hdtv.com jest administrowane przez zarozumiałego kretyna, któremu uderzyła do durnego łba namiastka władzy i posrało go od kasy. Tyle mam do powiedzenia o tamtym forum.

hdtv.com jest administrowane przez zarozumiałego kretyna, któremu uderzyła do durnego łba namiastka władzy i posrało go od kasy. Tyle mam do powiedzenia o tamtym forum.

pełna zgoda.

A net mial byl taki wolny.... a tu widze kliki i monopole ske tworza i w necie.... wszędzie tylko interes....

Putina trzeba hahahaha

chwilowy brak działalności w audio.

Zagrywki kiki/locoloco to pikuś przy tym co wyprawia (nie tylko na hdforum) najgorliwszy krzewiciel jedynej i słusznej wiary w HK+JBL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) prawdopodobnie ma jeszcze kilka innych "wcieleń").

Usuwa posty i banuje nie tylko za zbyt mało entuzjastyczne podejście do promowanych na "forum" klamotów - ale też za wskazywanie lepszych alternatyw, którymi sklep z Olsztyna nie handluje.

Fajnie dyskutuje sam ze sobą pod różnymi nickami i poleca swoje usługi (tu już zawsze "pisz do blackninja").

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to wypisz wymaluj nasz forumowy Bald i jego "pisz do discomaniac71" albo Grafton i jego "jakby co to wal na priv do McGyvera" :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.