Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy i antytypy na inne źródła informacji o tematyce HDTV

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Niebawem na łamach portalu hdtvpolska.com zostanie opublikowany nasz test porównawczy projektorów Sony HW55 oraz JVC X500. Zapraszam ;)

Maćku mam takie pytanko dotyczące Twojego testu hw55 w AVtest..... pisałeś( czy raczej Filip) tam o RC i ostrości i ziarnie....ale nic nie wspomniałeś że w menu RC jest regulacja stopnia ostrości(resolution) RC w przedziale 1-100 i jest regulacja gładkości obrazu (ziarnistości) noise filtering (jakoś tak się to nazywa) także w przedziale 1-100....

Czy w testowanym przez Ciebie egzemplarzu nie było tych funkcji ze względu np.na starszy soft?czy np.tak mało wnosiły że je pominąłeś?

Co do testu porównawczego hw55 i jvc500 to już nie mogę się doczekać.... chociaż zdaje sobie sprawę że zwycięzca może być tylko jeden ;) :)

...tylko pytanie czy jvc500 wart jest tej dopłaty prawie 50% większej niż hw55 ?

Kiedyś miałem taki sam dylemat jak kupowałem plazme panasa, czy kupić 65st60 za 8k czy dołożyć 50% więcej do 65vt60 i mieć powiedzmy o kilkanaście procent lepszy obraz.... wybrałem st60 i nie żałowałem..... mam nadzieję że tym razem też dobrze wybrałem wieszając hw55. ... ;) :)

Niebawem na łamach portalu hdtvpolska.com zostanie opublikowany nasz test porównawczy projektorów Sony HW55 oraz JVC X500. Zapraszam ;)

... mam prośbę, odnieś Się do mojego powyzszego postu i regulacji RC w hw55.... dziękuję.... :)

P.S..........chciałem zauwazyć, że Znaleźliście tylko jeden minus w hw55.... :)

cytuję:

" Minusy

• nieregulowany układ RC, bez którego ostrość obrazu Full HD jest przeciętna"

Jednoznacznie w Waszym teście jest użyte słowo "nieregulowany układ RC" co nie jest zgodne z prawdą... :) ;)

Cytuję fragment instrukcji hw55:

" Reality Creation

[REALITY

CREATION]

Regulacja szczegółów i szumu przetwarzanych obrazów. (funkcja

super-rozdzielczości)

On: Stosuje efekty przetwarzania szczegółów i szumu.

Resolution: Zwiększenie wartości tego ustawienia powoduje

wyostrzenie tekstury i szczegółów obrazu.

Noise Filtering: Zwiększenie wartości tego ustawienia powoduje

zmniejszenie szumu (ziarnistości obrazu).

Test: On/Off: Zmienia się z “On” na “Off” z pewną częstotliwością

w celu sprawdzenia efektu opcji “Reality Creation”.

Off: Funkcja “Reality Creation” nie jest stosowana."

Ładny "kwiatek" nie ma co. O ile dobrze pamiętam to niższy model hw40 miał albo nieregulowany albo tylko kilku stopniowy układy RC, dokładnie nie pamiętam i nie chce mi się szukać. Ale 55 ma pełną regulację - To pewne.

Yodas, mógłbyś się odnieść, jako posiadacz tego sprzętu, do "minusa" ? Czy po wyłączeniu RC faktycznie obraz jest nieostry? W ogóle używasz tej funkcji i jeśli tak to z jakim ustawieniem?

Magazyn tvtest z testami telewizorów będzie teraz wychodził za darmo do pobrania, wcześniej widywałem go w sklepach z czasopismami ale coś go dawno nie widziałem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...w powyższym teście dotyczącym sony vpl-hw55 ponownie wprowadza się przyszłego użytkownika w błąd, po pierwsze źle nazywając funkcję RC (nazwano ją X-reality pro) i ponownie błędnie pisząc o regulacji RC ,ale tym razem pisze się o "tylko" kilku stopniowej regulacji tej funkcji...

Czy regulację 1-100 można nazwać kilkustopniową?... i to w każdej z możliwych regulacji funkcji RC, czyli : -"resolution" 1-100

-"noise filtering" 1-100

Ukryta Zawartość

Tak rażące błędy w profesjonalnym teście sprzętu są nie do pomyślenia. W jednym piszą nieprawdę na temat działania jednej z funkcji projektora, w drugim nawet nie potrafią jej prawidłowo nazwać, myląc nazwę funkcji z nazwą procesora obrazu zastosowanego w projektorze. Amatorszczyzna do kwadratu. Następnym razem sugeruję przystąpienie do testów zacząć od lektury instrukcji obsługi. Tam są wyjaśnione wszystkie funkcje i systemy dostępne w menu projektora wraz z objaśnieniem ich działania. Mało tego, można to uznać za kryptoreklama i na pewno wielu potencjalnych kupców, widząc jako minus tego projektora- NIEOSTRY OBRAZ, KTÓREGO NIE DA SIĘ WYREGULOWAĆ JAK NALEŻY. Odpuści sobie tej proj i zwróci się ku jvc x500.

A może własnie o to chodzi? W końcu jvc i tak nikt nie kupuje bo jest nieopłacalny. Tak tylko głośno myślę.

Jak najszybciej test powinien zostać skorygowany aby nie wprowadzać kolejnych czytelników w błąd.

Bardzo słabo to wygląda. Czekamy na wyjaśnienia współautora, który robił pomiary - Macieja K.

Nie pisałem testu do audio video (avtest), ale z tego co pamiętam to tych regulacji nie było w starym sofcie, a powyższe testy są bardzo stare. Dla TVTest pisałem na początku 2014.

Nie pisałem testu do audio video (avtest), ale z tego co pamiętam to tych regulacji nie było w starym sofcie, a powyższe testy są bardzo stare. Dla TVTest pisałem na początku 2014.

....więc to wyjaśnia wszystko.... ;) :)...mój hw55 jest wyprodukowany 11/2014....

....widocznie sony poszło po rozum do głowy i poprawiło jakże ważne co nie co w swoim modelu.... ta regulacja RC jest bardzoooooooo przydatna.... resolution ustawiłem na 5 a noise filtering na 40 i jak na moje oko jest ostro i bez ziarna.... ale to na moje oko ;) :).... a jak wiemy każdy ma inne preferencje ale skale są od 1 do 100 więc mam nadzieję że każde oko znajdzie swoje optimum....

... tak jak pisałem czekam z niecierpliwością na Twój test porównawczy dwóch ciekawych konkurentów.... ;) :)

Pozdrawiam

Yodas , różnica to raptem 20-30 % . Nie wprowadzaj w błąd z tymi 50% .

Jakość i produkt w sumie niszowy wart dopłaty tych kilku groszy :)

Wspomniałem już niejednokrotnie , że 55 jest tylko pośrodkiem do ,,jady z KD "

Sony - intercity , JVC - pendolino :)

Lepiej nie czytaj już o Soniaku , bo żyłka pęknie :) Oglądaj i ciesz się !

Miłego i spokojnego dnia .

Maciej

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo tak napisali w testach czy sam to stwierdziłeś u siebie w domu porównując oba projektory? Konkrety.

Owszem, jeśli mamy dedykowaną jaskinię do KD wtedy JVC będzie lepszy. Ale w normalnym użytkowym salonie? Śmiem wątpić. Zresztą w tej klasie projektorów nie ma lepszy/gorszy jednoznacznie. Te projektory różnią się pewnymi niuansami i tylko od preferencji i potrzeb użytkownika będzie zależało, który z nich wybierze. Każdy z nich ma wady i zalety. Kwestia tego co możemy zaakceptować i na jakie kompromisy iść. Dla mnie JVC odpada w przedbiegach. Czemu? Ano temu, że nie nadaje się do gier i rozgrywki sieciowej, a przy konsolach i mocnym pc spędzam nie mniej czasu niż przy filmach. Zbyt wysoki input lag - 125ms. Sony - 26. Ale to dla mnie. Pod względem filmów, jvc większy kontrast, mniejsza jasność. Cena 30% wyższa w detalu. Sony jaśniejszy, cichy. Reszta - osobiste upodobania co do obrazu.

Bez urazy ale nawet gdyby tak było (a nie jest) to Ty nie jesteś w stanie tego dostrzec w swoim pomieszczeniu użytkowym z białym ekranem, widziałem fotki. I szczerze mówiąc, słabo to wyglądało, zwłaszcza czerń, a raczej jej brak... Chyba, że to problemy z aparatem :)

Pozdrawiam zadowolonych użytkowników. Sprzęt trzeba wybierać pod własne potrzeby i upodobania.

Yodas , różnica to raptem 20-30 % . Nie wprowadzaj w błąd z tymi 50% .

Jakość i produkt w sumie niszowy wart dopłaty tych kilku groszy :)

Lepiej nie czytaj już o Soniaku , bo żyłka pęknie :) Oglądaj i ciesz się !

Miłego i spokojnego dnia .

Maciej

Ty już dałeś świadectwo swojej wiarygodności i wyrobionego oka :) ;) , kiedy napisałeś po porøwnaniu że hw55 i benq1400 to b.mała różnica a jvc to ach i och.. ja porównywałem wielokrotnie w różnych warunkach hw55 i jvc55 i 35 (niewiele się różnią od 500) widziałem także benq1400( po kalibracji) i nazwanie obrazu z tego benka i hw 55 mało różniącym to świadectwo ślepoty :) ;).... napisałeś że hw55 to ziarno, ziarno... a regulowałeś w menu RC jego parametry.? ..sądzę że nie....

....następna sprawa pisałeś że nie masz nic do zarzucenia swojemu ekranowi a teraz chcesz odkupić magicscreen'a.... czyli jednak masz coś do zarzucenia....

.....20-30%? Chyba masz problem z liczeniem.... pozwól że Ci obliczę.... sony powiedzmy 9800..... jvc500 13k + okulary szt2 + transmiter i robi się około 14,5k..... to ile to procent więcej. ? ...48% więcej... mnie 3d interesuje dlatego o tym wspominam....

Jvc500 to b.dobry projektor z niesamowitą czernią ale do kompletnie przystosowanych pomieszczeń z racji na jego jasność....

@max myślisz że złapałeś Pana Boga za nogi bo udało Ci się uciułać ;) :) na jvc500? Pamiętaj zawsze może być lepiej i drożej.... i zawsze znajdzie się ktoś kto ma właśnie lepiej....

.... a czytam o soniaku bo jak sam widzisz testy nie zawsze są wiarygodne....patrząc chociażby na późniejsze zmiany w danym modelu.... świadectwo masz w poprzednich postach....

miłego dnia Macieju.... :) ;)

P.S..... Troszkę złośliwy i sarkastyczny mój do Ciebie post ale Twój był także lekko złośliwy i zaczepny.... :) ;)

Ciesz się ze swojego pendolino a ja nadal pojeżdżę intercity.... ;) :)

Pewien francuski magazyn porównywał Twoje pendolino z moim intercity i pendolino wygrał w temacie kontrast, ale w temacie ostrość, ostrość w ruchu(procesor obróbki obrazu w ruchu) , odwzorowanie kolorów niestety przegrał.... jak sam widzisz Twoje pendolino to nie takie ach i och za tą kaskę.... :) ;)

Ale Twoje oko widziało ogromną różnicę w obrazie między hw55 vs jvc500 ...i malutką różnicę miedzy hw55 i benq1400. ..... :) ;) ....

Ukryta Zawartość

http://www.projection-homecinema.fr/2014/03/02/test-comparatif-jvc-dla-x500-vs-sony-vpl-hw55es-vs-epson-eh-tw7200/

Ukryta Zawartość

Ładny "kwiatek" nie ma co. O ile dobrze pamiętam to niższy model hw40 miał albo nieregulowany albo tylko kilku stopniowy układy RC, dokładnie nie pamiętam i nie chce mi się szukać. Ale 55 ma pełną regulację - To pewne.

Yodas, mógłbyś się odnieść, jako posiadacz tego sprzętu, do "minusa" ? Czy po wyłączeniu RC faktycznie obraz jest nieostry? W ogóle używasz tej funkcji i jeśli tak to z jakim ustawieniem?

Ja używam funkcji RC...... jeśli chodzi o jej działanie to powiem tak gdybyśmy jej od początku nie włączyli to obraz jest wyraźny i miękki i spokojnie możemy go oglądać....ale jak ją włączymy to jest wtedy mega ostry i (już nie chcemy wracać do obrazu bez RC ) jak dla mnie dobry .... tą ostrość (resolution)możemy regulować sobie płynnie od 1 do 100.... także możemy regulować poziom szumu (ziarno) też 1-100... ja mam to ustawione w zależności od materiału źródłowego. ..resolution ustawiam od 5 do 15...wtedy jest ostro ale nie mega i nie ma ziarna.... a jak się ziarno pojawi to używamy noise filtering od 1 do 100 żeby się go pozbyć...

Chciałem jeszcze dodać w temacie RC że jak przesadzimy z ostrością to nie pozbędziemy się ziarna(można powiedzieć ,że ziarno wzrasta proporcjonalnie do wzrostu ostrości)... bo obraz jest tak mega ostry że przy zbliżeniu twarzy widzimy b.dokładnie strukture skóry ,widzimy każdy najdrobniejszy mankament skóry aktora.... dlatego ja resolution mam maks na 15.... ale jak ktoś lubi "mikroskop" :) ;) to może lecieć po całości..... na pewno każdy znajdzie swoje akceptowalne ustawienie tej funkcji....

Nie wiem czy dobrze myśle ale dla tej gładkości obrazu ważny jest też ekran....czym struktura ekranu jest mniej gładka tym efekt ziarna i braku gładkości obrazu jest bardziej potęgowany...po prostu dochodzi fakt że dodatkowo widzimy strukture ekranu a jak wiadomo nie każdy siada w odpowiedniej odległości od ekranu bo każdy ma inne preferencje. ..ogólne założenia swoje , a nasze upodobania swoje.... ;) :)Ponieważ zrobił sie "mały" offtop to może moderacja przeniesie ( od postu #122)temat hw55 , rzetelności jego testów i regulacji RC do osobnego wątku...

np.pt Sony vpl-hw55es jego profesjonalne testy i "drobne" mijanie się z prawdą.... :) ;)

• 1 miesiąc później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Od bardzo dawna na HDTV czarnym ukazują się wpisy moderacji, będące niczym innym tylko przedrukiem materiałów reklamowych różnych firm i produktów. Nie są one jednak oznaczone jako reklama, tylko jako wypowiedź kikiego.

To nic nowego. To codzienna praktyka tego forum.

Wydawało mi się, że forum konkurencyjne HDTVPolska jest od tego wolne. Wydawało mi się.

Wczoraj czytam wypowiedź, temat jednego z forumowiczów, który jest niczym innym jak materiałem reklamowym Samsunga, co oczywiście forumowicze zauważyli i im to wytknęli.

Mało tego, wydaje się że moderator jest jego współautorem, w każdym razie w pierwszym poście forumowicza, pojawiają się wpisy Gmeru w ramce, jako część tego posta.

Ten wpis, jest peanem pochwalnym zakrzywionych ekranów Samsunga. I teraz będzie najlepsze.

Czytając tą wypowiedź czytam m.in:

,,siadając centralnie przed telewizorem nasz wzrok ma taką samą odległość do każdego punktu ekranu. Dzięki temu właśnie czerpiemy dodatkową satysfakcję z oglądania.''

A czy ktoś z Samsunga pisząc o ekranie jako o cykloidzie i nawet o Galileuszu(!), nie wiedział o tym, że aby mieć taką samą odległość do każdego punktu ekranu, musimy siedzieć nie tylko centralnie, ale też w ,, ogniskowej'' tego ekranu?! Wynika to z niewiedzy autora tematu, czy też celowo o tym się nie pisze?

Czy Samsung podaje jaka jest ta ogniskowa, promień dla każdej przekątnej z osobna?

No bo chcąc skorzystać z dobrodziejstw tej krzywizny powinniśmy to wiedzieć.

Dziwię, się że forum reklamujące się jako to robiące najrzetelniejsze testy ( i tak faktycznie jest) tego nie zauważa.

Ale to jeszcze nic. Bo dalej czytam wypowiedź Gmeru i to już jest majstersztyk:

,,Producent zapewnia, że dzięki temu widz jest mniej narażony na degradację kolorów, która powstaje na skutek patrzenia na ekran LCD pod kątem. To czysta prawda, tak długo jak siedzimy na wprost ekranu. Gdy usiądziemy pod kątem, to nie ma to większego znaczenia. Jeden narożnik ekranu jest bowiem zakrzywiony bardziej w naszą stronę, a drugi w przeciwną, zatem bilans zysków i strat wyrównuje się.''

Czyli jak?

To że jedna część ekranu będzie wyglądała inaczej niż druga nie ma znaczenia bo średnio będą wyglądały podobnie?!

Jedna część ekranu będzie bardziej ostra a druga mniej i to jest O.K.?

To może też jak jedna część ekranu będzie przekłamywała kolory w stronę barw zimnych o 30% a druga w stronę barw ciepłych o te same 30%, to można napisać, że ,,bilans zysków i strat wyrównuje się.''

http://hdtvpolska.com/topic/34811-zakrzywiony-ekran-telewizory-curved-tylko-dodatek-czy-cos-wiecej/

Kolego jeśli masz JVC i biały lub szary ekran, w nie zaciemnionym pomieszczeniu to aktualnie mimo to, że masz JVC jedziesz jeszcze parowozem..... :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Następny piękny kwiatek z HDTVPolska.

Od dłuższego czasu czytałem tam temat o ekranach Magic Screen.

To bardzo ciekawe produkty, chwalone pod niebiosa przez ich użytkowników, ale nie za bardzo przez moderację.

Moderacja pisała o nich z dużą powściągliwością i nawet czytałem jakieś ich uwagi o prezentacji ekranów na Audio Show.

Dzisiaj zaglądam na forum a tam użytkownik tego ekranu i forumowicz biorący udział w dyskusji na ich temat, zauważył, że temat znikł. Producent też jest w szoku. Moderacja milczy......

A wieloletni forumowicze HDTVPolska zauważają na forum, że niestety w kwestii cenzury na forum następuje równanie do dołu do hdtv.com.pl

http://hdtvpolska.com/topic/34985-watek-o-ekranach-magicscreenznikl/

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I trzymał będzie.

Powiedz pmcomp -owi, że jak o nałożonej na mnie prewencyjnej cenzurze na HDTVPolska parę lat temu pisałem, to on mnie atakował. A teraz sam o niej pisze:-)

W imieniu hdtvpolska.com napiszę tak:

poskarż się do prokuratury, ABW, agenta Tomka albo do Premiera Tuska.

:)

Nikt tam po Tobie nie płacze, udzielaj się tu.

Powodzenia.

Pozdro

Jeszcze niedawno wypowiadał się imieniu całego HDTVPolska, a teraz wytyka im cenzurę.

:-)

W dniu 18.04.2015 o 11:18, gość napisał:

I trzymał będzie.

Powiedz pmcomp -owi, że jak o nałożonej na mnie prewencyjnej cenzurze na HDTVPolska parę lat temu pisałem, to on mnie atakował. A teraz sam o niej pisze:-)

Jeszcze niedawno wypowiadał się imieniu całego HDTVPolska, a teraz wytyka im cenzurę.

?

Jeszcze niedawno był tam moderatorem, już nie jest. Ale dobrze napisał.

Zdaje się, że kolega Yodas podał nieprawdziwą informację.

A kontaktować się ze mną nie trzeba "przez posła do osła". Jak ktoś będzie chciał mnie odszukać to da radę.

A HQ ban się należał i ponosi tego konsekwencje. Widzę, że do dzisiaj odżałować nie może.

Pozdro

W dniu 18.04.2015 o 10:51, gość napisał:

A wieloletni forumowicze HDTVPolska zauważają na forum, że niestety w kwestii cenzury na forum następuje równanie do dołu do hdtv.com.pl

Ukryta Zawartość

Tenże forumowicz został wprowadzony w błąd przez Yodasa.

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 18.04.2015 o 13:24, pmcomp napisał:

A HQ ban się należał i ponosi tego konsekwencje.

Możesz mi powiedzieć za co mi się niby należał?

Dla Twojej informacji jakoś go nie dostałem.

Sam zażądałem wykreślenia mnie z grona forumowiczów.

W dniu 18.04.2015 o 11:07, Yodas napisał:

....Własnie miałem o tym Tutaj napisać.... Ale widze że HQ trzyma rękę na pulsie.... ?

Ukryta Zawartość

chyba koledzy HQ i Yodas mijają się z prawdą......

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bardzo Cię proszę, napisz konkretnie gdzie minąłem się z prawdą!

Czekam.

Zacytuj konkretne napisanie przeze mnie zdania, które okazały się nieprawdą.

Mało tego, to Yodas mógł też pisać prawdę. kategorycznie stwierdza, że jak wczoraj szukał tego tematu, to go na 100% nie było. Zresztą nie tylko on go nie widział ale inni też.

Dodatkowo Yodas nie miał śladu swoich wypowiedzi w tym temacie, nawet w swojej zawartości postów!

Więc istnieje możliwość, że temat został usunięty, a po wypłynięciu tego faktu na wierzch, moderacja go przywróciła. No bo dziwi mnie fakt, że naraz wiele osób go przestało widzieć i dodatkowo ślad jego obecności został wymazany z historii zamieszczanych postów. Jak o tym Yodas teraz napisał, to Gmeru definitywnie temat zamknął:-)

W dniu 18.04.2015 o 15:25, jgx napisał:

Ukryta Zawartość

chyba koledzy HQ i Yodas mijają się z prawdą......

... Wczoraj temat zniknął.. a dzisiaj jak zrobił się szum to się nagle cudownie ponownie pojawił.... jak gdyby nigdy nic.... a teraz moderator szybciutko zamknął mój watek w którym pytałem o "zniknięcie" tematu o MS.... Normalnie cuda i dziwy....

Nie mam w zwyczaju pisać czegokolwiek bez sprawdzenia.... i jestem pewny na 100% ze temat usunięto... nie miałem go nawet w "mojej zawartosci"....

Pomijam juz fakt ze użyto wobec mnie epitetu "naganiacz" :) .... normalnie rece opadaja.. poświęciłem swój czas,jako uzytkownik zrobiłem dokumentację zdjeciowa w temacie MS, zeby wszyscy zobaczyli jak to działa ;):).... i niestety wyzwano mnie od naganiacza.....

Ukryta Zawartość

Wczoraj założyłem tam konto i wypowiedziałem się w temacie użytkownika, który prosił o radę odnośnie ekranu. Napisałem, że porównywałem ekran Adeo Helios polecany przez Pana od kalibracji i że Magicscreen wypadł znacznie lepiej (i nie tylko ja to zauważyłem), dodałem że to moja opinia i w moim domowych warunkach tak było i niech każdy porównuje samemu, własnymi oczami. Oczywiście Pan od kalibracji oskarżył mnie o jakieś prowokacje i post skasował. Niewygodna prawda czy jak?. Tak jakby nie można było czytać od dawna for i nie mieć potrzeby udzielania się do danej chwili. Szkoda czasu na dyskusję. Widać, każdego kto posiada jakiś produkt i go chwali, uznaje się za naganiacza od producenta, nawet użytkowników, którzy na forum są długo i dzielą się wrażeniami i zdjęciami nie "od wczoraj" jak ja. Skoro tak, to nie ma najmniejszego sensu istnienie fot internetowych, dzielenie się wrażeniami z porównanych produktów i polecanie tego co uważa się za najlepsze/najgorsze rozwiązanie w danej dziedzinie i doradzanie użytkownikom, którzy proszą o poradę.

Ja wychodzę z założenia, że jak coś jest dobre to się to chwali żeby więcej osób o tym usłyszało, a jak jest jak ch*jowe to się po tym jedzie, żeby ludzi uchronić przed stratą kasy. Proste.

Z poważaniem, czytelnik niezwiązany z producentem MS ani branżą AV :)

W dniu 18.04.2015 o 16:22, gość napisał:

Bardzo Cię proszę, napisz konkretnie gdzie minąłem się z prawdą!

Czekam.

Mało tego, to Yodas mógł też pisać prawdę. kategorycznie stwierdza, że jak wczoraj szukał tego tematu, to go na 100% nie było. Zresztą nie tylko on go nie widział ale inni też.

Dodatkowo Yodas nie miał śladu swoich wypowiedzi w tym temacie, nawet w swojej zawartości postów!

Więc istnieje możliwość, że temat został usunięty, a po wypłynięciu tego faktu na wierzch, moderacja go przywróciła. No bo dziwi mnie fakt, że naraz wiele osób go przestało widzieć i dodatkowo ślad jego obecności został wymazany z historii zamieszczanych postów. Jak o tym Yodas teraz napisał, to Gmeru definitywnie temat zamknął:-)

Tematu wczoraj nie było. Sprawdzałem po tym jak pojawił się wpis Yodasa o usunięciu. Widocznie najpierw usunęli, a potem przywrócili.

W dniu 18.04.2015 o 16:28, Yodas napisał:

... Wczoraj temat zniknął.. a dzisiaj jak zrobił się szum to się nagle cudownie ponownie pojawił.... jak gdyby nigdy nic.... a teraz moderator szybciutko zamknął mój watek w którym pytałem o "zniknięcie" tematu o MS.... Normalnie cuda i dziwy....

Nie mam w zwyczaju pisać czegokolwiek bez sprawdzenia.... i jestem pewny na 100% ze temat usunięto... nie miałem go nawet w "mojej zawartosci"....

Pomijam juz fakt ze użyto wobec mnie epitetu "naganiacz" :) .... normalnie rece opadaja.. poświęciłem swój czas,jako uzytkownik zrobiłem dokumentację zdjeciowa w temacie MS, zeby wszyscy zobaczyli jak to działa ;):).... i niestety wyzwano mnie od naganiacza.....

Czyli wygląda na to, że nie można wypowiadać się na hdtvpolska.com i co gorsze chwalić produktów, które się posiada w domu, a już nie daj Boże polecać innym, w przypadku kiedy ich producent nie zapłacił administracji forum za reklamę :)

W dniu 18.04.2015 o 13:24, pmcomp napisał:

Zdaje się, że kolega Yodas podał nieprawdziwą informację.

A kontaktować się ze mną nie trzeba "przez posła do osła". Jak ktoś będzie chciał mnie odszukać to da radę.

A HQ ban się należał i ponosi tego konsekwencje. Widzę, że do dzisiaj odżałować nie może.

Pozdro

Tenże forumowicz został wprowadzony w błąd przez Yodasa.

...zastanów się troszeczkę.... jaki miałbym cel wprowadzajac innych w błąd... i dlaczego moje słowo poddajesz w watpliwość , ślepo ufajac temu co napisał Gmeru...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Yodas

Witaj w klubie.

Jak pisałem prawdę o traktowaniu klientów prze firmę Sony, to HDTVPolska nałożono na mnie prewencyjną cenzurę. Moje posty ukazywały się, lub też nie, po paru dniach po łaskawym zatwierdzeniu ich przez moderację.

Wczoraj założyłem tam konto i wypowiedziałem się w temacie użytkownika, który prosił o radę odnośnie ekranu. Napisałem, że porównywałem ekran Adeo Helios polecany przez Pana od kalibracji i że Magicscreen wypadł znacznie lepiej (i nie tylko ja to zauważyłem), dodałem że to moja opinia i w moim domowych warunkach tak było i niech każdy porównuje samemu, własnymi oczami. Oczywiście Pan od kalibracji oskarżył mnie o jakieś prowokacje i post skasował. Niewygodna prawda czy jak?. Tak jakby nie można było czytać od dawna for i nie mieć potrzeby udzielania się do danej chwili. Szkoda czasu na dyskusję. Widać, każdego kto posiada jakiś produkt i go chwali, uznaje się za naganiacza od producenta, nawet użytkowników, którzy na forum są długo i dzielą się wrażeniami i zdjęciami nie "od wczoraj" jak ja. Skoro tak, to nie ma najmniejszego sensu istnienie fot internetowych, dzielenie się wrażeniami z porównanych produktów i polecanie tego co uważa się za najlepsze/najgorsze rozwiązanie w danej dziedzinie i doradzanie użytkownikom, którzy proszą o poradę.

Po pierwsze nic nie edytowałem ani nie moderowałem w tematach na hdtvpolska i wypraszam sobie te oszczerstwa. Daję czas do poniedziałku na edycję powyższej wypowiedzi, a następnie zgłaszam sprawę do tutejszej moderacji.

Po drugie uważałem i nadal uważam, że pod tym nickiem kryje się osoba związana z firmą magicscreen. Zbyt długo przebywam na forach by dać się nabierać na tego typu zagrania. Powiedzmy sobie wprost - jaka jest szansa na to, że forum regularnie czyta użytkownik, który ma niebywale duże doświadczenie ekranami egzotycznymi takimi jak MS czy Firehawk, a postanawia się zarejestrować dokładnie 10 minut po tym jak rozgorzała dyskusja, tylko po to by napisać, że ekran MS miażdży wszystko co na rynku.

A w momencie gdy został zbanowany przez administratora forum to przenosi się na audiostereo i zaczyna nabijać posty we wszystkich wątkach, by móc sobie pisać zdania typu "Czyli wygląda na to, że nie można wypowiadać się na hdtvpolska.com i co gorsze chwalić produktów, które się posiada w domu, a już nie daj Boże polecać innym, w przypadku kiedy ich producent nie zapłacił administracji forum za reklamę"

Żal do kwadratu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Maciej Koper

Możesz nam powiedzieć, czy temat o ekranach magicsreen zniknął na Waszym forum, żeby później znowu się pojawić?

Czy jest jakieś inne wyjaśnienie tego, że nikt go znaleźć nie mógł, mimo że szukali? Nawet jak pisze Yodas w swojej zawartości postów na HDTVPolska?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.