Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy i antytypy na inne źródła informacji o tematyce HDTV

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, przepraszam. Prosze moderacje o przeniesienie postow do watku o typach/antytypach TV. Dziekuje.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Niezła jazda jest na forum hdtv czarnym w temacie o modelu TCL C70.

Okazało się, że kiki sprzedawał te TV z usługą kalibracji gratis. Tylko tyle, ze wszyscy kupujący którzy się o tym wypowiedzieli, niważne czy kupili model 49 czy 55'' , każdy otrzymał protokół z kalibracji z tymi samymi danymi. Np. wartość kontrastu ratio podano w protokole kalibracyjnym jako 12929 dla wszystkich TV.

Nieźle co?

W temacie w którym ktoś napisze post wyrażający zdziwienie z tego powodu bez najmniejszego słowa wytłumaczenia jest usuwany.

A najlepsze w tym jest to, że sam kiki w swoim temacie o kalibracji modelu 49'' podał uzyskaną wartość kontrastu jako 3598. No a Ci co go kupili dostali niby takie z wartością 12929.

A mówiłem Lolo ze to kretacz i naciągacz?

To samo się tyczy jego sprawdzania tv przed wysyłką, daje tv z wystawy i śle do kupującego, przy czym zawsze mówi ze oni tv sprawdzają.

Chwali się ze ma trzydzieści lat doświadczenia, w czym? w naciąganiu ludzi?Bo wiedzy o tv to nie ma żadnej.

W danym roku dana marka jest według niego najlepsza w zależności która firma mu zasponsoruje lepsza wycieczkę i da więcej kasy.

Wciska ludziom philipsy i te nieszczęsne tcl do tego te Krupa piloty do sterowania głosowego, przecież to już przeżytek ja funkcja.

Cytat z dzisiejszych newsów z forum Kikiego :

''Tajna konferencja telewizorów Panasonica w Polsce ?.''

''Pierwszy raz od ponad trzydziestu lat współpracy Redakcja nasza nie została poinformowana o prezentacji telewizorów Panasonic w Polsce. Czytając relację zaproszonych gości zakwitała nam myśl, że może firma nie miała dobrych wieści dla swoich fanów i przyszłych użytkowników.

I faktycznie dyrektor zarządzający polskiego oddziału Panasonic Europe Marketing GmbH – Takashi Furumoto posypał popiół na głowę twierdząc, że w tej części Europy firma została z tyłu.''

''Smutno wieje wiatr historii ze wschodu dla Panasonica. Może dlatego nie zostaliśmy zaproszeni aby wieści i informacje o sytuacji firmy nie wzbudzały niepokoju.''

PANASONIC TV ciągle dopłaca do sekcji TV.

Pierwsza OGROMNA porażka to była w sprawie plazm.

Księgowy dał kasę na środki dla zakupu NIEKTÓRYCH patentów PIONEER KURO 9/10G.

Marketing [PDP plazma] kasę dużą dostał i skonsumował (szczególnie na wpisy w Polsce) ale nadal nikt plazm nie kupował.

Mam wrażenie, że PANASONIC TV jest bardzo źle zarządzaną spółką.

Co na to Rada Nadzorcza i Zarząd ?

To ciekawy temat do omówienia. TV PANASONIC są raczej w rękach tureckiego kapitału.

ps,:

przestańcie się zajmować Panem KIKI. To jest OJCIEC polskiego HD TV.

NIKT nic więcej dla HD TV w tym kraju nie zrobił i nie zrobi. Pełny mam szacun.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Cytat z dzisiejszych newsów z forum Kikiego :

''Tajna konferencja telewizorów Panasonica w Polsce ?.''

''Pierwszy raz od ponad trzydziestu lat współpracy Redakcja nasza nie została poinformowana o prezentacji telewizorów Panasonic w Polsce. Czytając relację zaproszonych gości zakwitała nam myśl, że może firma nie miała dobrych wieści dla swoich fanów i przyszłych użytkowników.

I faktycznie dyrektor zarządzający polskiego oddziału Panasonic Europe Marketing GmbH – Takashi Furumoto posypał popiół na głowę twierdząc, że w tej części Europy firma została z tyłu.''

''Smutno wieje wiatr historii ze wschodu dla Panasonica. Może dlatego nie zostaliśmy zaproszeni aby wieści i informacje o sytuacji firmy nie wzbudzały niepokoju.''

W tym temacie wrzucłem linka do relacji z tej konferencji z którego wynikało, że na nią oprócz naszych krajowych dziennikarzy zostali zaproszeni dziennikarze z Czech, Słowacji , Więgier, Rumunii i Bułgarii. Taka tajna była.

Oczywiście post bez słowa wytłumaczenia wyleciał po cichutku został wymazany.

Drugi post też Ci usunie.

Moich chyba z 5 już skasował.

W temacie o tlc i kalibracji.

Nawet, z rozpędu chyba, usunął mi post pod tematem nowych części Avatara.

Nie ma sensu tam pisać.

Szacunek dla wszystkich - pozdrawiam Was ciepło.

Każdy kto nie obraża innych, nie obraża firm, nie obraża polaków chce pisać na temat jest zawsze mile widziany.

Może zamiast pozdrawiać, zacznij odpowiadać na pytania a nie kasować niewygodne posty. Bo w tych postach nikt Cię nie obrażał, tylko zadawał pytania.

A już usunięcia posta w którym napisałem, że nowy Avatar napewno wyjdzie w 3d, bo jak to by było gdyby był bez 3d?

To już całkiem nie rozumiem.

Zawsz będzie kasował niewygodne posty które oczerniaja ten sprzedawany chłam.

Najlepsze jest to ze user zrobił zdjęcia Tcl i ten pisze ze aparat przekłamuje.

A jak sam robi te śmieszne testy które i tak nie są testami to jego zdjęcia super hiper.

Co za Typ, ciekawe gdzie wycieczkę teraz dostał :D

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szacunek dla wszystkich - pozdrawiam Was ciepło.

Każdy kto nie obraża innych, nie obraża firm, nie obraża polaków chce pisać na temat jest zawsze mile widziany.

Kolego Polaków proszę dużą literą.

RAF77

Tym razem mój post nie został usunięty ale dostałem ,, ostatnie ostrzeżenie'' za ,, pierd....enie głupot''.

Z tym, że bez kropek.

To po kiego tam piszecie jak wiadomo co się wyrabia na tym "forum"? Jakiś przejaw masochizmu czy jak?

Olejcie to forum, niech kiki sam sobie tam pisze ze swoimi fanboyami. Szkoda tylko ludzi, którzy się nabierają na chłam, który się tam reklamuje.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Wypada sie pod tym podpisac. Kazdy ma prawo do swojej wolnosci i bledow. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To po kiego tam piszecie jak wiadomo co się wyrabia na tym "forum"? Jakiś przejaw masochizmu czy jak?

Olejcie to forum, niech kiki sam sobie tam pisze ze swoimi fanboyami. Szkoda tylko ludzi, którzy się nabierają na chłam, który się tam reklamuje.

Już to nie raz pisałem, ale powtórzę po raz kolejny.

Bo to największe forum o tematyce HDTV, i jest tam sporo forumowiczów z którymi można porozmawiać.

Zapraszamy wszystkich którzy chcą rozmawiać rzeczowo, którzy mają potrzeby , problemu - na które szukamy rozwiązań.

Nie zawsze się udaje, ale w dużej mierze tak..

Zapraszamy wszystkich którzy chcą rozmawiać rzeczowo

Tylko jakoś tak się dziwnie składa że wszyscy (lub prawie wszyscy) ci którzy chcą lub kiedyś chcieli rozmawiać rzeczowo, mają u ciebie bana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.