Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Kolega dart_magic powinien przejść szkolenie z interpunkcji. Może je odbyć u mnie, jednak ja jestem bardzo drogi. Niektórzy mówią wręcz, że zbyt drogi. Może któryś z kolegów ma stawki budżetowe?

No... Kurcze, ja to dopiero nie mogę! Bom od kilkudziesięciu lat dysortografikiem (a dokładniej-ortografia jest mi tak naprawdę dość obojętna)

Edytowane przez wpszoniak

rozumiem, że nie można na nic zwrócić uwagi, zwłaszcza jak ktoś permanentnie popełnia ten sam błąd

następuje wtedy obraza majestatu i w konsekwencji zlatują się klakierzy i uprawiają publiczne głaskanie się po pisiorkach - żałosne

Szub, wspominałeś coś o interpunkcji ?

jakie są te Twoje stawki za korepetycje ?

nie mogą być, jak piszesz, wysokie, skoro nie wiesz, iż osobowe zwroty grzecznościowe ( cię ) piszemy z dużej litery

rozumiem, że nie można na nic zwrócić uwagi, zwłaszcza jak ktoś permanentnie popełnia ten sam błąd

następuje wtedy obraza majestatu i w konsekwencji zlatują się klakierzy i uprawiają publiczne głaskanie się po pisiorkach - żałosne

Szub, wspominałeś coś o interpunkcji ?

jakie są te Twoje stawki za korepetycje ?

nie mogą być, jak piszesz, wysokie, skoro nie wiesz, iż osobowe zwroty grzecznościowe ( cię ) piszemy z dużej litery

Nie "z dużej litery", lecz "wielką literą". A po wtóre, nie piszę do ciebie listu, więc może być małą literą. Szczególnie do Ciebie.

Mimo, że ukrywasz się pod dart_magic to wiem kim jesteś...

A kim jest oprócz popełniającego błędy interpunkcyjne i używającego rusycyzmów "pouczacza"?

wspólne narady na temat czy warto zapomnieć o mej małej uwadze dotyczącej apostrofu są infantylne

Ależ więcej dystansu, kolego! Nie ma co się tak nadymać!

rjakie są te Twoje stawki za korepetycje ?

Nie stać cię.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Chyba nie pomogę, bo używam dwudziestoletniego Ixosa 100.XOS Studio, który nie jest już dostępny na rynku audio. "Słuchałem" wiele interkonektów, ale z całą odpowiedzialnością jakiś jeden nie mógłbym wyróżnić. Mam nadzieję, że inni klubowicze będą bardziej pomocni.

Ja używam niegdyś topowego, a do dziś wybitnego interkonektu Nordost Quattro Fil, na rynku wtórnym dość drogiego, jak na używkę. Pamiętam, że bardzo ładnie - ciepło i skrząco - grał z jakimś Chordem, ale nie pamiętam, z jakim. Z kablami jest tak, że tylko odsłuch we własnym systemie ma sens. Potem decyzja.

Acha, nie polecam interkonektów solid core, natomiast głośnikowe jak najbardziej właśnie takie.

Edytowane przez SzuB

ponowię pytanie bo utknęło w moderacji i dziś się pojawiło ale 20 postów wcześniej:)

Panowie jeszcze jedno pytanko, czy sprawdzał ktoś może w Lebenie cs300xs, lampy PS VANE TM II?

Do tej pory używałem VDH Orichda, ale po zmianie DACa jakoś tak słabiej się sprawdza niż DNM Reason TBB,

który na dodatek jest solid core.

Ja używam niegdyś topowego, a do dziś wybitnego interkonektu Nordost Quattro Fil, na rynku wtórnym dość drogiego, jak na używkę. Pamiętam, że bardzo ładnie - ciepło i skrząco - grał z jakimś Chordem, ale nie pamiętam, z jakim. Z kablami jest tak, że tylko odsłuch we własnym systemie ma sens. Potem decyzja.

Acha, nie polecam interkonektów solid core, natomiast głośnikowe jak najbardziej właśnie takie.

Przepraszam z jakich powodów interkonekty solid core nie zagrają poprawnie z Lebenem 300XS ?

Jeszcze się nie pojawił poprzedni a ja mam jeszcze jedno pytanie, do klubowiczów, czy polecacie

jakiś interkonekty, które szczególnie pasują do CS300XS?

Ja używam Stereovoxa Colibri. Ciężko stwierdzić, który sprawdzi się w Twoim systemie. Z kablami jest tak, że w jednym systemie zagrają tak, a w innym inaczej.

Wiem, że trzeba poeksperymentować ale warto zawęzić trochę krąg poszukiwań.

Przy okazji wracając do lamp czy miał ktoś do czynienia z lampami PS VANE TMII?

Teraz mam zielone Baldwiny, czyli to chyba Sylvania. Szukam czegoś na zapas, a przy okazji

może trochę da się poeksperymentować z brzemieniem, myślałem o NOSch, ale to spore koszty.

Edytowane przez XVCR
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Wiem, że trzeba poeksperymentować ale warto zawęzić trochę krąg poszukiwań.

Przy okazji wracając do lamp czy miał ktoś do czynienia z lampami PS VANE TMII?

Teraz mam zielone Baldwiny, czyli to chyba Sylvania. Szukam czegoś na zapas, a przy okazji

może trochę da się poeksperymentować z brzemieniem, myślałem o NOSch, ale to spore koszty.

Na poprzednich stronach klubowych znajdziesz sporo informacji na temat stosowanych lamp w tym i PsVane. Nie mam pewności czy klubowicze zechcą ponownie zajmować się tym tematem.

Ja stosuję 6p14p i 5751 GE lub Sylvanie

Ceny tych lamp są przyjazne- http://sklep.lampyelektronowe.pl/

Edytowane przez wpszoniak
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Dzięki za info, wiesz ciężko się szuka i czyta przez gąszcze dyskusji o przecinkach,

no ale widocznie nie ma wyjścia :)

No tak, niestety będziesz musiał filtry jakieś założyć... Niestety i wpisy pozbawione sensu się zdarzają, taki to już urok forumowych dysput.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Panowie....warto wypróbować u siebie kable WILE (Sound Art) tanie jak barszcz IC rca kosztuje 800zł...

z Jadisem DA50 + Harbeth m30.1 ,,zagrał,, lepiej niż Acrolink 2080 EVO

No proszę! Oto jeszcze jeden przykład, że nie "pieniądze grają".

• 3 tygodnie później...
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Obiecałem sobie, że pisać już nie będę na stronach forum (takiego, czy siakiego), ale wstawienie zdjęć mojego obecnego systemu audio to przecież nie wypowiadanie się, prawda?

Proszę traktować jedynie jako aktualizację w stosunku do zamieszczonej fotografii na jednej z poprzednich stron.

post-37376-0-48717900-1432130707_thumb.jpg

post-37376-0-72551500-1432130715_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.