Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do maks. 300 zł

quiet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

obecnie posiadam aktywne kolumny Edifier Studio 6 R2600, pod kontrolą interfejsu studyjnego Lexicon (komputer).

Poszukuję CD Player'a najlepiej w okolicach 150 zł. Zależy mi na dobrym stanie ogólnym i przyzwoitym brzmieniu (nie gorszym od interfejsu).

Zaznaczam, ze kolumny są aktywne, więc player musi mieć wyjście rca.

Z góry dziękuje za rady i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/113963-odtwarzacz-cd-do-maks-300-z%C5%82/

użyj filtrów na allegro....do 300 zł i masz 14 stron badziewia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla przykładu z 1 strony:

Ukryta Zawartość

i ma rca:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

obecnie posiadam aktywne kolumny Edifier Studio 6 R2600, pod kontrolą interfejsu studyjnego Lexicon (komputer).

Poszukuję CD Player'a najlepiej w okolicach 150 zł. Zależy mi na dobrym stanie ogólnym i przyzwoitym brzmieniu (nie gorszym od interfejsu).

Nie ta zakładka kolego ,w zakładce start masz wątek cd do 1tysisca ,na pewno coś tam znajdziesz

:)

Możesz brać jeden z tych (pamiętaj że do kolumn aktywnych przyda Ci się wyjście regulowane i pilot) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

użyj filtrów na allegro....do 300 zł i masz 14 stron badziewia:

Ukryta Zawartość

dla przykładu z 1 strony:

Ukryta Zawartość

i ma rca:)

Nie kupi go za 300zl.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Nie bardzo rozumiem... Skoro jedziesz z komputera to ma on chyba szufladę na CD? Naprawdę nie ma co się łudzić, że zewn. player za 300 zeta da Ci lepszy dźwięk.

A jak komputerek mały, bez CD, to przecież są zewnętrzne nagrywarki na USB. Dawniej TEAC i Plextor robił fajny sprzęt tego typu, nie wiem jak teraz.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Chodzi o odtwarzanie muzyki bez konieczności odpalania komputera, który swój drogą nieźle mi fiksuje i buczy póki co.

Mam na oku jeszcze Denon DCD-715 w idealnym stanie za 200 zł, warto ?

Witam,

Mam do sprzedania SONY CDP 791 . Technicznie idealny , prawie nieużywany od nowości więc laser i mechanika w doskonałej kondycji .

Przód jak ze sklepu , wyświetlacz idealnie ostry . Od góry kilka mini rysek .

Miałem zrobić sobie kolekcję CD SONY ale odpuściłem .

CDek z pewnych rąk a nie ze śmietnika ;)

Te CDeki mają dwa wyjścia . Stałe i zmienne . Podpinasz się pod parę " zmienną " i pilotem zmieniasz głośność .

Fajna sprawa dla tych co mają wzmaka bez pilota

Nie bardzo rozumiem... Skoro jedziesz z komputera to ma on chyba szufladę na CD? Naprawdę nie ma co się łudzić, że zewn. player za 300 zeta da Ci lepszy dźwięk.

A jak komputerek mały, bez CD, to przecież są zewnętrzne nagrywarki na USB. Dawniej TEAC i Plextor robił fajny sprzęt tego typu, nie wiem jak teraz.

No, ale tutaj to raczej pojechałeś. Za grosze można kupić teraz całkiem przyzwoite odtwarzacze z lat 90-tych. Jeżeli ktoś ma kolekcję płyt to moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż komputer z dziadowską kartą dźwiękową (czyli 99 % komputerów na rynku). A komputer z dobrą kartą nie dość że jest głośny to jeszcze dużo droższy. Ja bym wolał odtwarzacz CD.

Myślę, że kolega miał na myśli komputer z zewnętrznym DAC-em. Nie jest to złe, ale trzeba brać pod uwagę głośną pracę, spory pobór prądu i trochę mniej wygodną obsługę.

jeśli te odtwarzacze są rzeczywiście "badziewiem" to jestem skłonny zrezygnować z zakupu, ale słyszałem parę dobrych opinii o Denonach i Sony CDP, jeśli naprawdę będą grać gorzej od interfejsu którego używam na co dzień to zrezygnuję.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam,

marantz cd-63 po tuningu lub bez i tuning :)

Nie daj się zakręcić forumowym oszołomom głoszącym wyższość świat jednych nad drugimi.

Jak Ktoś Ci napisał można kupić niezłe playerki z lat 90 - pograją zapewne kilka lat spokojnie.

No, ale tutaj to raczej pojechałeś. Za grosze można kupić teraz całkiem przyzwoite odtwarzacze z lat 90-tych. Jeżeli ktoś ma kolekcję płyt to moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż komputer z dziadowską kartą dźwiękową (czyli 99 % komputerów na rynku). A komputer z dobrą kartą nie dość że jest głośny to jeszcze dużo droższy. Ja bym wolał odtwarzacz CD.

Co kto lubi. Jak sprzedałem mój CD/SACD z początku XXIw. to nowemu właścicielowi padł po miesiącu. A u mnie chodził bez zająknięcia.

Te z lat 90-tych może i solidniejsze, ale ja bym i 300 zeta nie ryzykował.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja ze swojej strony polecam Sony x202ES (aktualnie taki posiadam i jestem zadowolony)

Są dwa na alledrogo, ale ten drugi jest w opłakanym stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za 300 stowki szukaj Ca d500se, rotel 930ax, nad 540

Miałem tego rotela, sony ES jednak lepszy

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.